Güzelim sen evlenmeden önce eşinin daha önce evli olduğunu, çocuklarının olduğunu bilmiyormuydun? Eğer eşin senden bunu gizlemişse kötü, ama yok sen bunu biliyorduysan malesef bunlara katlanacaksın.
Evlatlarını tabiki atamaz, eminimki eşinin kızının sorunu boşanmış ailelerin çocuklarının sorunundan kaynaklanıyor. Ben çocuğa kusur bulmuyorum. Heleki sizin onu babasına söylemeniz ve bunun sonucunda babadan azar işitmek çocuğu size yaklaştırmaz aksine uzaklaştırır ve sizin inadınıza yapar her şeyi. Öncelikle bu tavrınızdan vazgeçin derim. Sizi hemen kabullenmesini beklemeyin, bu uzun süre alabilir ve sizin bu sırada çok sabırlı olmanız lazım.
Eşinizin babasına gelince, bence babadır tabiki oğlunun evine gelebilir, kalmasınıda yadırgamadım, kalabilir.
Evlendik diye eşlerimizin ailelerini silmesini bekleyemeyiz değil mi? 7 ay uzun gibi gözükebilir ama bence bir baba evladının evinde 7 ayda olsa kalabilir. Benim kayınvalidem 10 dakika mesafede oturur bana, ama her yılın en az 6 ayı bende kalır.
Öncelikle size tavsiyem, sakinleşin, babasına bir şey diyemem ama çocuk için lütfen biraz sabırlı olun, bırakın sizi kabullensin, onu şikayet etmeyin, sizin şikayetinizle azar işitmesin. Kendinizde üvey anne elinde büyümüşsünüz, kendi gençliğinizi hatırlayın.
Evet belki sizin için zor bir süreç olacak ama inanın siz pes ederseniz daha kötü günler sizi bekliyor olabilir.
Size Rabbimden bütün bunlara dayanacak güç vermesini temenni ediyorum.