Babası gitti, Kızı geldi

ezelim-2008

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2008
29
0
86
Ankara
artık çok bunaldım arkadaşlar dayanamıyorum;
benim eşim benden önce evlenmiş ayrılmış ama benim ilk evliliğim, eşimin ilk eşinden bir kızı bir oğlu var eşim benim ile evlenmeden bu çocuklar hiç piyasada yoktu ben ne zaman evlendim eşimin çocukları ortaya çıktı aramalar sormalar hafta sonu gelip kalmalar kabul ettim bir baba evladından vazgeçemez diye ama öyle değilmiş hesaplar
biz evlendik tam yuva kurduk artık rahata erdik derken kayınbabam çıktı geldi 3 gün kalacam dedi 7 ay kaldı tam ondan kurtuldum rahat bi nefes alacam derken eşimin kızı annesinin yanında problem çıkarmış bizim yanımıza yerleşti kabul ettim cahil dedim düzelir dedim 1,5 aydır yanımızda ama inanın dayanılır gibi değil ben kendim övey anne yanında büyüdüğüm için ona abla gibi yaklaşıyorum ama beni çıldırtıyor yapma dediğim herşeyi yapıyor babasına söylüyorum babası kızıyor bağırıyor bu seferde üzülüyorum ama inanın dayanamıyorum artık çok bunaldım ne yapacağımı bilmiyorum

canım sabret eğer eşinle mutluysan problemin yoksa gamsız ol duyma görme
kızlar babalarını kıskanırlar belkide bilinçli yapıyordur seni sinirlendirmek için olamazmı

yanii neticede eşinizin babası gelmiş kalmış ama gitmiş..
ama ama eşinizin kızı üstelik anne baba ayrı olduğu için problemli. ona kızmadan arkadaşça yaklaşsanız belki ona faydanız olabilir. biraz sabır biraz emek .. neticesi güzel olacaktır..sengözlerimebaksanab

Güzelim sen evlenmeden önce eşinin daha önce evli olduğunu, çocuklarının olduğunu bilmiyormuydun? Eğer eşin senden bunu gizlemişse kötü, ama yok sen bunu biliyorduysan malesef bunlara katlanacaksın.
Evlatlarını tabiki atamaz, eminimki eşinin kızının sorunu boşanmış ailelerin çocuklarının sorunundan kaynaklanıyor. Ben çocuğa kusur bulmuyorum. Heleki sizin onu babasına söylemeniz ve bunun sonucunda babadan azar işitmek çocuğu size yaklaştırmaz aksine uzaklaştırır ve sizin inadınıza yapar her şeyi. Öncelikle bu tavrınızdan vazgeçin derim. Sizi hemen kabullenmesini beklemeyin, bu uzun süre alabilir ve sizin bu sırada çok sabırlı olmanız lazım.
Eşinizin babasına gelince, bence babadır tabiki oğlunun evine gelebilir, kalmasınıda yadırgamadım, kalabilir.
Evlendik diye eşlerimizin ailelerini silmesini bekleyemeyiz değil mi? 7 ay uzun gibi gözükebilir ama bence bir baba evladının evinde 7 ayda olsa kalabilir. Benim kayınvalidem 10 dakika mesafede oturur bana, ama her yılın en az 6 ayı bende kalır.
Öncelikle size tavsiyem, sakinleşin, babasına bir şey diyemem ama çocuk için lütfen biraz sabırlı olun, bırakın sizi kabullensin, onu şikayet etmeyin, sizin şikayetinizle azar işitmesin. Kendinizde üvey anne elinde büyümüşsünüz, kendi gençliğinizi hatırlayın.
Evet belki sizin için zor bir süreç olacak ama inanın siz pes ederseniz daha kötü günler sizi bekliyor olabilir.
Size Rabbimden bütün bunlara dayanacak güç vermesini temenni ediyorum.

mıne arkadasımın da dedıgı gıbı bence de kızı belkıde bılerek yapıyordur senı kıskanıyor olabılır ama oyle bıle olsa hatasını anlayacaktır bencede bıraz sabret wwe dayan cnm bu donem emınımkı kolay olmayacaktır ama ıdare etmen gerek allah sana sabır wersın cnm ...............

Bence kendi kizina nasil davranacaksan öyle davran !! Annesiyle tartisip size gelmeyi göze aldigina göre üvey anneyide kabullendi demektir yoksa Babaannesigile gidebilirdi?! Bence herkesin kendine ait hayati olmali nekadar zor olsada!!

çok zor bir durum gerçekten...
annesi babası ayrılan her çocuk,bu durumu hemencecik kabullenemez,
hala ;acaba annem ve babam tekrar birleşirmi diye aklından geçirir sanırım,
hırçınlıkları,şimarıklıkları sizi yıldırmak içindir kesinlikle...
biraz sabır arkadaşım,sonuçta siz de o şartlarda büyümüş bir bayansınız,
en azından kızınızın psikolojisini anlayabilirsiniz...
çok güzel abla olarak yaklaşmanız bence sabırla devam edin,
sonuç güzel olacaktır eminim,
ama kendinizi ve evliliğinizi yıpratmadan devam edin...
Allah yardımcınız olsun...
sevgiler...

annes daha önceden evlenmiş sadece yapmak istediği beni yıldırım baba tekrar bunu annenin yanına göndersin ama annesi kabul etmiyor artık kızını

Çocukları yoktu derken bilmiyor muydunuz yoksa annesinde kalacaklarını mı biliyordunuz?
Boşanmış ailelerin çocukları genelde agresif olur. kendi anne babalarına da çektirirler. Bir psikologdan yardım alsanız. kendiniz de bilgi alsanız nasıl davranacağınızı en azından bilebilirsiniz. Babasına şikayet etmenizi doğru bulmuyorum. O zaman azar işittikçe daha çok inadına gider.

bencede sabır,
ama hem iyilikle hemde kendini ezdirmeden...
davranışları alışkanlık haline getirirlerse bu böyle devam eder ,gider...

çok zor bir durum allah sabır versin versin
kaç yaşında acaba ve annesinin onu istemedigini biliyormu bi dr dan yardım almaya çalışın

nasıl yani hem kaçırıyordu hem de şimdi istemiyor. Evlendiği için mi kocası mı istemiyor acaba?

Karisik bir durum ama sen nekadar ona arkadas olmak istesende annesiyle arasinda netür konusmalar geciyor bilemezsin belkide sen suclusun cocukarina göre anne ve babasinin ayrilmalarinda seninde payinin oldukarini düsünüyorlar yani o yüzden sen nekadar arkadas olmak istesende ÜVEY ANNESIN o yüzden egerki seni dinlemiyor bir büyügü olarak veya seni kiriyor - üzüyorsa esine bunlari söyle ve anlat!!

onunla arkadas olmaya çalış ama bu evin yeni bir düzeni ve kuralları olduğunu bunlara uyarsa ancak rahat edebiliceğinizi hatırlat.onu anlamaya çalış annesi bir tarafa babası bir tarafa itiyor arada kalan bu çocuk geleceğe suçlu bir fert olarak kazandırılmaz mı...
gerekirse çocuğu psikoloğa götür rehber öğretmeni ile görüş. sorunları en aza indirmeye çalış.

tamam senin çocuğun değil neticede üvey anne benim adım diyebilirsin ama nice evlatlar var iyi ki üvey anne elinde büyümüşüm elimden tutmuş diyen.

yakin arkadasimda ayni senin gibi asik,

akli havalarda ,aman cocugu mu varmis banane diyerek evlendi

ingilterede uc sömestr bitirdi ,okulunu birakti geldi buraya evlendi ,

ve evlendigi adamin karisi birakin cocuklari almayi terketmis

biri dört biri bes yasindaydi ikiside kiz cocugu

iki kizda babayla yasiyor ve simdi arkadasiminda iki oglu oldu

hep sagda solda der ki rabbim bana iki kiz ikide oglan verdi :)

kendi cocuklarindan asla ayirt etmiyor onlari

kendi cocugunu azarliyorsa onlarida azarliyor

ama asla gidip babalarina sikayet etmiyor !!

kizlar onu her ne kadar cileden cikartsada

canim arkadasim benim henuz 26 yasinda hayatinin baharinda

demem su ki sana az sabret esini seviyorsan

meyvelerini ileride toplarsin herseyden onemlisi allah icin bak o cocuga canim a.s.

kul bilmezse Rabbim bilir

yok çocuklarıolduğunu biliyordum ama eşim nerde olduklarını bilmiyordu çünkü anne babadan kaçırıyordu çocukları

zaten anne-baba sorunluymuş. çocuk da bu kaçırılma-gösterilmeme hengamesinde hırçın olabilir.
bunu tahmin edebilirdiniz.

babasına şikayet etmeyin sakın.
şikayet edince azarlanacağını biliyorsunuz, bunu çocuk da biliyor.
siz onu şikayet edip azar işittikçe o bunu kasti yaptığınızı düşünüp iyice cephe alır size.
sonuçta çocuğu olan bir erkekle evleniyorsanız, çocuğunun bir gün sizle yaşayacağı ihtimali her zaman vardır. bu alışma süreci kolay da olabilir zor da. sizde zor yaşanıyor ama sabırlı olmanız gerekiyor.
başta türlü kazanamazsınız çocuğu.

babasının 7 ay kalmasına değinmiyorum bile.
çünkü o sizin kayınpederiniz olabilir ama eşinizin babası.
git denmez sonuçta..

Desene aslinda burda yine olan cocuklara oluyor....

Tamam senin icinde cok zor bir durum allah yardimcin olsun...ama o kizcagizi düsündügüm vakit onun cok daha zor bir durumda oldugna inaniyorum...

Anne birakmis, Baba evlenmis, ne kadarda iyi olsa neticede bir üvey Anne!!:çok üzgünüm:

Vallaha ne bileyim...keske bitmis evliliklerin günah kecisi cocuklar olmazsa ama dedigim gibi bunun ceremesini onlar cekiyor malesef

Esinle otur güzelce konus arkadasim...kizin yaptiklarini suclayarak degil izah ederek esine anlat...gel bir ergen piskologuna veya cocuk piskologuna götürelim de...belki bir faydas olur...belki bir piskolog onun yarali yüregini acmasina yardimci olur cünkü o kiz yarali arkadasim:çok üzgünüm:
Anne istemedi...babayida dogru düzgün tanimadigi halde yanina gelmek zorunda kaldi...sen zaten ona bir yabancisin gerci hos babada öyle sayilir ya...

Biraz daha sabir...inanki bu durumlarda gececek...belkide ilerde seni annesinden daha fazla sevecek bu kiz...onu kazanmaya calissina.s
Allah yardimciniz olsun:Saruboceq:

Daha önce evlenmiş ve çocuğu olan bir adamla evlenirken bunları düşünmeniz gerekiyordu...
Kızı tabii ki gelecek kaşacak belki de sizinle yaşamak isteyecek bundan daha doğal ne olabilir ki...
Neye neden tepki gösteriyorsunuz anlamıyorum... Asi olabilir, hırçın olabilir, agresif olabilir... Bu özelliklerde bir kız çocuğu sizin gerçek kızınız olsaydı off bıktım dermiydiniz hayır...
O eşinizin gerçek kızı, ve off bıktım diyemez, siz de bilerek evlendiğinize göre sizin de off deme lüksünüz yok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…