Babamla anlaşamıyoruz, evden ayrılsam pişman olur muyum?

Zeyrek0

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2013
135
65
98
Merhaba hanımlar, biraz endişeliyim, korkuyorum. Konu açıp fikir almak istedim. 29 yaşındayım, yurtdışında yaşıyorum. Babamla inanç ayrılıkları yaşıyoruz son birkaç yıldır. Bu da aramızda hep bi huzursuzluk ve gerginliğe sebep oluyor. Hatta zaman zaman tartışıyoruz. En son başımı açma kararı verince evden kovdu. "Beni, inançlarımı beğenmiyorsun madem, kendi hayatını yaşa" diyerek.

Şimdi sular biraz duruldu ama ilk tartışmada kovuluyorum hemen. Daha önce de birkaç kez olmuştu bu, gururuma dokunuyor artık. Bu evde fazlalık gibi hissediyorum kendimi. Ailesine çok düşkün bir insanim, evden işe işten eve bi hayatım var. Hergun evde olmaktan, akşamları beraber çay içip tv izlemekten hiç sıkılmıyorum. Acaba aileme bağımlı mıyım? diye düşünmeye başladım. Evden bu sebeple ayrılınca da arada hep bi tatsızlık olacak farkındayım.

Bir süredir evlere bakıyorum, yakınlarda bitane buldum, haftasonu kira kontratıni imzalayacağım. Dün babama bu konuyu açtım, yine saydı sayistirdi. "Ben sana git ya da kal demiyorum, kendin bilirsin, nasıl istiyorsan öyle yap. Ben seni kovmuyorum ama bizimle mutlu olmadığını bildiğim icin sana kolaylık sağlıyorum. Son yaptıklarının hiç birini doğru bulmuyorum, desteklemiyorum. Seninle dışarı çıkıp, seni bu halde yanımda gezdirmem. Zaten geriye ne kaldı da bunun bir aşağısı kötü yola düşmektir" gibi şeyler söyledi. Ben böyle konular açılınca karşısında çok konuşamıyorum, ağlıyorum genelde.

Sabah işe giderken de anneme, gitmesin kalsın evde demis. Bu seferde kal dediği halde gidersem yine suçlu olucam, inat ediyormusum gibi.

Yeni bir iş kurdum ve şu an düzenli bir gelirim yok, çok zor durumda kalırsam devlet desteğine basvururum diye düşünüyorum ama yine de çok korkuyorum herşeyden. Maddi sıkıntı yaşamaktan, başka sebeple birilerine muhtaç olmaktan, evimi aile ortamımi özlemekten. Daha önce hiç böyle büyük kararlar almadım, cok korkuyorum pişman olmaktan.

Sizce ne yapayım? Siz olsanız ne yapardınız?

Güncelleme; Babamla bağlarımı tamamen koparmamak adına evden ayrılmama kararı aldım. Yorumların çoğu da bu yönde gibiydi, ani bi karar verip daha fazla pişman olmak istemedim. Baban öldüğünde çok pişman olursun gibi yorumlar da duygusal olarak etkiledi. Çünkü empati yapabiliyorum ve bu durumu kabullenmek babam için de zor maalesef, farkındayım. Ama şimdi de işten gelip odama kapanıyorum. Salona gidemiyorum. Babamın bana söyledikleri geçiyor kafamdan, hakkımdaki düşünceleri çok ağır geliyor. Ne evden gidebildim, ne kalmak huzur veriyor. Karışık bir ruh halindeyim. Odamda da sıkılıyorum haliyle. Bu durumu atlatabilmem için ne önerirsiniz?

Son düzenleme:
Baban seni kapanmaya zorladıysa açılırken onun fikrini alman komik olurdu.
Açıl,inançlarını özgürce yaşa. Dayatmalara boyun eğme. Kendi benliğini kaybetme.

Ben evden giderdim sanırım.
Benliğimi kaybedip "kendim olmamayı" kaldıramazdım.

(Açık olup tek yaşayanlar kötü yola mı düşüyormuş,klasik geri kafayı zihniyeti.babanın zihniyetinden iğrendim. 1 dakika bile durma yanında.)

29 yasind babanizla sorun yasamasaniz bile ayni evde zor olur zaten,
bence bu sekilde konusun ve gonullerini alarak yakin bir yere tasinin,
kendi faturanizi kendiniz odeyin, eve istediginiz saatte gelin, evin alisverisini kendiniz yapin,
...
kendi yuvanizi kurun kisaca.

Benim icin ev demek huzur demek ve huzursuz bir ev ortaminda yasamaktan daha kotusu yoktur herhalde.

Yasiniz biraz daha ilerledikce hicbir sorun olmasa bile bazen o eve sigamadiginizi hissedecek ve ayri bir duzen kurmayi isteyeceksiniz zaten.

Korku hep olacak cunku tek basina hayati gogusleyeceksiniz artik ve inanin hayata cok daha siki asilacaksiniz ve bu da sizi cok daha guclu kilacak.

Huzur korkudan cok daha buyuk.

Bazı zorunluluklardan ötürü 21 yaşımda yalnız yaşamaya başladım. Açık bir insanım, gece dışarı da çıkarım, kötü yola düşmedim :) Babanız kendi kararları dışında yaşayan herkese kötü gözle bakanlardan sanıyorum, o yüzden o laflarını lütfen kaale almayın, sizde yara açmasın.

Benim de babamla çok anlaşmazlığım oldu. 29 yaşındaymışsınız, yaşıtız. Hayat sizin hayatınız. Annelerimiz babalarımız elbette önemli, onların fikirlerini her zaman almak gerekir, ama nihai karar size aittir. Bu hayatı siz yaşıyorsunuz, 10 sene sonra dönüp baktığınızda pişman olursanız giden yıllarınız gelmeyecek.

Açılmak da kapanmak da kişinin kendi kararıdır. Bu yaşınızda bu kararınıza saygı duymayan, sizi yanında gezdirmeyeceğini söyleyen bir babanız varsa, en güzeli kendi düzeninizi kurmanızdır bence.

Baban kapan derken sana sordu mu ?

Neden ayrı evde yaşayanlar kötü yola mı düşmüş oluyormus ?

13 yaşında babam istedi diye kapandım.

Ayrı evde yaşamak değil de başımı açmayı kastediyor, gittiğin yol yol değil bunun bir sonrasi kötü yola düşmektir diye.

Ah ah etrafımdaki herkesi uyarıyorum kizlarinizi zorla kapatmayın diye ama nafile .
Iç ten gelmesi gerekiyor nasıl istiyorsanız öyle yaşayın nasıl mutlu olacaksanız öyle yapın günah veya sevap bu kişinin insiyatifine kalmış birsey iyi düşünün karar verin ev konusunda .

13 yaşında babam istedi diye kapandım.

Ayrı evde yaşamak değil de başımı açmayı kastediyor, gittiğin yol yol değil bunun bir sonrasi kötü yola düşmektir diye.
Dünya kadar insan var başı açık hepsi kötü yolda mıymış ? İğrenç bir zihniyet. Açılmakta kapanmakta kişinin içinden gelmesi gerekiyor.
Dinde zorlama olmaz ki
Allah yardımcınız olsun.

Olursun
Burda bu cevabı aradıgına göre süphelerin cekincelerin olduguna göre cok net pişman olursun malesef
Ayrı evde yasayan arkadaslarım bir an bile tereddüt etmeden önünü arkasını düşünüp öyle ayrıldılar evden
Sen acaba dedikce acabaların karsına cıkar

Babalar çabuk sinirlenir defol filan der.. O senin onun istediği gibi giyinmen için de git demiş olabilir gerçekten de git demiş olabilir, fakat baktı ciddi gidiyorsun ondan gitmesin demiş olabilir.. Sen gidince bikaç gün de üzülebilir.. Benim babam da benimle uğraşır ama evleri ayırdık ayrı ev aldılar.. Ayrı olunca ağlamış.. Sen artık kendin düşüneceksin.. Gidince geri dönüş olmaz hiç yapamazsın bunları düşün öyle karar ver..

Gitmesin demis gitme,
Ilerde Allah uzun ömur versin baban vefat ederse cok vicdan yapar uzulursun..
Baksana aileme.cok.duskunumde diyorsun bence gitme kal.
Belki.fikirlerine saygi duyar zamanla.

Babanin tepkisini anlayabiliyorum. Onun inancina gore gunah islemis oldun ve bir anne veya baba olarak kizinin gunah islemesine sahit olmak zor birsey. Kimse evladinin inandigi kitabin emrettigi kurali cigneyip cehennemde yanmasini istemez. Tabiki Allah merhametlidir.. Rabbim affetsin.
Cok zorlanirsiniz. Evlenip ayri eve cikinca bile insan ailesini ozluyor. Evlenmeden yanliz eve cikmak zordur.
Yanlizligi cok sevmeniz lazim. Hangi ulkede yasiyorsunuz bilmiyorum ama geliriniz belirsizse isiniz zorlasabilir.
Devletten yardim almakta eskisi kadar kolay degil cogu ulkelerden bitmeyen prosedurler var..

Bende babamla anlaşamadığımız zamanlar oldu ayrı eve çıkmayı çok düşündüm. Sonra derken bir gün babamı kaybettim. Babamla birlikte söylediği sözler bütün anlaşmazlıklar da gitti. Geriye yaz aylarında evimizin bahçesinde onunla oturup konuştuğumuz mutlu, içinde özlem olan anılar kaldı. Ölümüyle bana sanki, sana bütün dünyayı bırakıyorum kızım istediğin gibi yaşa demiş oldu. Ayrı eve çıkın istediğinizi yapın ama babanızın gönlümü kırmayın derim. İnsan kaybedince getirip vermediği bir bardak suya bile pişmanlık duyuyor emin olun.

Aileme karşı bende çok duygusalim. Ama babamla aramızda aşamadığım duvarlar var maalesef. Inanc ayrılığı da çok hassas bir konu. Sadece kişisel tercihler yaptığım için kırılıp, üzülüyo ve bu konuda birşey yapamıyorum. Başörtüsü konusunu o üzülmesin diye 3 yıl erteledim, ama olmadığım gibi görünmek ağır geldi artik bir noktada. Şu an benden kötüsü yok onun gözünde. Ama ben muhafazakar yaşarken de sorunlarımız oluyordu, o zaman da kovmustu evden. Kafam çok karışık, en doğru karar ne olur bilemiyorum. Bi konu olduğunda o hemen sinirleniyo, ben ağlıyorum konuşamıyoruz bile.

Gitmesin demis gitme,
Ilerde Allah uzun ömur versin baban vefat ederse cok vicdan yapar uzulursun..
Baksana aileme.cok.duskunumde diyorsun bence gitme kal.
Belki.fikirlerine saygi duyar zamanla.

Çok düşkünum evet. Belki de bu yüzden bile ayrılmalıyım evden diye düşünüyorum. Ne bileyim, tek başıma ayakta durabilmeyi de öğrenmeliyim. Ama boyle tatsız bir şekilde ayrılmak zor geliyor tabi.

Çıkacağın kapıyı sert kapatma ki döndüğünde açacak yüzün olsun demişler.
Evden gitmeye karar versen bile oturup konuşarak rızalarını alarak git bence.
Çünkü ailene düşkünsün, özlediğin zaman gelip görebilmelisin.

Dün bu sebeple konuyu açtım ama ağır sözler isittim. Sonuçta o seçimlerim yüzünden beni kovuyor, ben de gitmek zorunda kalıyorum. Bu rızalarıni alarak nasıl olur hiç bilmiyorum. Evden gitmek istesem zaten yapmıştım bunu defalarca, niye kovuyor, bana bu evde fazlalık gibi hissettiriyor, gururumu kırıyor bunu anlamıyorum. Şimdi benim için gitmekte zor kalmakta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…