arkadaşım bence baban seni bi güzel kullanmış babam yaşlı deyince bende 65-70 filan sandım 55 yaş bence çalışabilecek bir yaş benim babamda 55 yaşında üstelik kamyon şöförü 3 gün hiç uyumadan çalıştığını biliyorum çünkü kimseye yük olmak istemez baban bulmuş hazır gelen var nasılsa diye sırtını dayamış sana çalışması zor geliyor.bence hiç yardım etme o zaman mecbur çalışacak zaten eşinden gizli kredi çekip büyük bir hata yapmışsın.umarım eşin bu durumu anlamaz Allah yardımcın olsun
Haklısınız arkadaşım söylenecek bişey yok. Şuan çalışıyor zaten daha öncede çalışıyordu ama bir yerde baya çalıştı parasını alamadı. Bir süre iş bulamadı. Şimdide yeni girdi işe daha bir ay olmadı ama büssürü borcu birikmiş ne olcak bilmiyorum. Akşamdan beri aglamaktan gözlerim balon gibi oldu. Kendi derdimi unuttum bunları düşünmekten. Sadece kendimi düşünemiyorum. Her yaptıgım şeyde onları düşünmek zorundayım. Eşimde senle evlendim diye ailene bakmak zorundamıyım ben diye söyleniyor. Herşeyi geçtim anneme dayanamıyorum. 38 senedir bu sorumsuz adamın yanında göz yaşı kurumadı kadının. Onun sayesinde okudum ben Allah ondan razı olsun. Ama artık ne maddi ne manevi yetemiyorum benimde sorumluluklarım var.
Arkadaşlar çok zor durumdayım. Lütfen fikirlerinizi esirgemeyin benden.
Biz 4 kardeşiz. 3 kız bir erkek. Babam doğdugundan beri tüm yatırımını abim için kullandı. Tahmin edersiniz erkek evlat diye. iki ablamda annemde çalışarak bundan 15 yıl önce falan ( ben daha küçüktüm) 3 katlı görenlerin ağzının
açık kaldığı bir ev yaptılar. O dönemlerde abim gene çalışmıyordu ama hiç bir eksiği yoktu maddi manevi. Daha sonra abimin baskılarıyla o ev satıldı. Amaç abime iş kurmak. Tabi ev satılırken ne annemin nede ablamların fikri
alınmadı. Abimle babam karar verdi bu olaya ve gerçekleştirdiler. Arabalar alındı veee 2001 krizi. Arabaların değeri düştü para kazandırmadı vs. O dönemde iki ablamda evlendiler ama herkes kendi kendine yaptı çeyizini çalışarak
babadan destek görmediler. Sonra abim evlenmeye kalktı ve arabanın biri satılarak onun düğünü eşyası ve takısı yapıldı hiç borcu olmadan evlendirildi. Evlendikten sonra da yaklaşık 1,5 sene çalışmadığı için diğer arabada gitti onun uğruna. Bu arada ben büyüdüm hiç dersaneye gitmeden üniversiteyi kazandım. Ama babam göndermek istemedi yeter okudugun gir bir işe çalış dedi. Ama saolsun annem karşı çıktı ve ben hem çalışarak hemde okudum yani ondan hiç bir destek görmeden hatta destek olarak okudum. Okulum bitti işe girdim 4 yıl boyunca aldığım maaşı kuruşu kuruşuna eve verdim. 20 tl harçlık alarak çocuk gibi. Ben çalışırken tabi ailenin bir sorunu yoktu kira ödeniyor, faturalar ödeniyor, evin geçimi sağlanıyordu. Bu arada babamında bir mesleği yok şöför. Sonra ben evlendim. Ama desteğimi hiç çekmedim üzerlerinden. Markete gidip alışverişlerini yaptım anneme harçlığını verdim. Zor zamanlarında hep destek oldum. Bu arada kendi çeyizimi bile eşimle birlikte aldık. Banada bir kuruş faydaları olmadı. Düğünümdede bişey takmadılar. Daha sonra babam işsiz kaldı yaşıda geçti tabi emeklide değil zor durumdaydı eşimden gizli kredi çekip 10 milyar para verdim kendisine. Üstünüde kendisi çalışarak ödeyecekti. Ama işleri bir türlü yolunda gitmedi. Ben düğün borcu yetmezmiş gibi birde babamın kredi borcunu ödedim. Sıkıntıdan hergün kavga ederdik. Bilse böyle bişey yaptıgımı anında boşanır benden. Haklıda. Şuan benden başka annemlere destek olan kimse yok. Ben bide kredi borcu ödüyorum düşünün. Bu kadar şey yapmış olmalarına ragmen abim telefon bile etmez para isterler korkusu ile. Diğer ablalarımın durumlarıda çok ahım şahım değil. Ablalarım çalışmıyor evde ikiside evleri var. çocukları var öyle kendi yağlarında kavruluyorlar ancak kendilerine yetebiliyorlar. Ben çalışıyorum çalışmak zorundayım çünkü. Bankaya borcumuz var çünkü kredi ile ev aldık 5 yıl ödemesi var daha. 4 yılım bitecek evleneli daha çocugum yok cesaret edemiyoruz yapmaya. Şuan annemlerin birkmiş kira ev kredi kartı borçları oldugunu ögrendim yaklaşık 4 milyar. Diğer ablalarım benim kadar düşünmüyor bu olayı ne olacak nasıl ödenecek diye. Abimin işi olmaz telefon bile etmez bırakın yardım etmeyi. Benimde imkanım yok bişey yapmaya. Bu zamana kadar elimden gelen ne varsa fazlasıyla yaptım. Kendim yemedim onlara götürdüm giymedim parasını anneme verdim parasız kalmasın diye. Bundan sonra ne olacak nasıl olacak bilmiyorum. Geçimlerini nasıl sağlayacaklar bilemiyorum babamda artık yaşlandı 55 yaşında. Şöför olarak çalışıyor. Ama daha ne kadar çalışabilir bilemiyorum. Ben de eşime bu böyle olmayacak kimsenin bişey yaptığı yok. O insanlarında yapacak bişeyleri yok biz senle boşanalım ben aileme bakayım sende kurtul bu sıkıntılardan dedim. Çünkü oda haklı olarak kızıyor söyleniyor. Anlayacağınız şuan elim ayağım bağlı ne yapacağımı bilemiyorum kimsenin dert ettiğide yok benim kadar bende düşünüyorum düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum. Sizce ne yapmalıyım Allah aşkına bir akıl verin kafayı yiycem.
:2: cnm eşin haklı ama senin yardımınla nereye kadar hem...sen yardım ettikçe hepten salar kendisini zaten
Salmış salacağı kadar şimdi nasıl toparlanacak onu düşünüyorum. Ama sadece ben düşünüyorum diğerlerinin pekte umrunda değil.
cnm abin neden destek olmuyoki anlamıyorum sonuçta herşey onun uğrunda harcanmış...lanet olsun erkek egemenliğine ya...:84:
öncelikle babana bakmak için eşinden ayrılmak da ne demek ya.. sen yaşlanınca yalnız kalacaksın millet de sana madalya takacak sanki. baban ne seni ne anneni ne de diğer çocuklarını düşünüyor. yaşlı çalışamaz demişsin ne alaka altı üstü 55 yaşında benim babamla yaşıt. ve babam hala şöyle hafta sonu bir tatil yapayım bile demez, hala çalışıyor. dedem bile 85 yaşında 1buçuk sene öncesine kadar(felç geçirdi) kendine yetecek kadar(çiftçi-tarla işi düşün) çalışırdı. bu arada zaten baban gençken de çalışmamış ki, sanırım milletin sırtından geçinmeyi seviyor. insan annesine elbette kıyamaz ama yapacağın bir şey yok malesef, nereye kadar sırtında taşırsın ki. biraz elini çek de baban çalışmaya başlasın(bir söz vardır: gençliğinde yürümeye üşenen yaşlılığında koşmaya doyamaz.)
gelelim kendi ailene. eşinden gizli kredi çekmek hiç hoş değil. bana katılırsınız ya da katılmazsınız ama eşlerin birbirinden gizli iş çevirmesi bana çok ters geliyor, hak yedirmek gibi geliyor bana. öncelikle ailene(eşine ve ileri de doğacak çocuklarına) sahip çık. annenle babanı da silip atmayacaksın ama üzerine yıkılmalarına da engel ol, yoksa yuvanı yıkarsın Allah korusun. aile için çocuğunu da erteleme, zaman geçince geçmişe bakıp çok üzülürsün. malesef kadınız belli bir yaştan sonra çocuk sahibi olmak zorlaşıyor.
umarım bir çıkış yolu bulursun. Allah yardımcın olsun...
canım emin ol sen bu kadar sorumluluk üstlenmesen bir ucundan tutan olur ama evlilikte ilk önce eşin gelmeli boşandın diyelim evlenmek istemiycekmisin ömür boyu bekar mı kalıcaksın sen eşini fazla sevmiyorsun o zaman ondan nasıl ayrılacaksın iyi düşün eşin kötü olsa neyse ama senin kötü olan baban
gercekten cok zor bı durum ama bıde su sekılde dusunmelısın baban senden kopardıklarını abınede werıyor olabılır bılerek borcum war dıyıp abıne aktarıyodur hepsını ıyı dusun tasın senın bı hayatın bı esın war yıne elınden geldıgı kadar yardım edersın ama senın yaptıgında bıraz fazla esınınde fıkrını alarak aylık yıne bellı bı mıktar para ayırabılırsın elınden baska bısı gelmez bosanmayı felan dusunme sakın baban hem daha genc calısabılır yatalak hasta deıl sonucta ıyı dusun derım
kusura bakma arkadaşım ama adam seni boşasa hem dinen , hem hukuken haklı durumda..
dinen ailene yardım etmen lazım ama senin durumunda belli. bence yeteri kadar yapmışsın yapacağını.
zaten sen yaptığın için başka kimse bişey yapmıyor. Nasıl olsa öder diyorlar. çünkü sana alışmıışlar.
bence çok acil bir şekilde yardımı kesmezsen ilerde daha büyük borçların altına girecekler.
Evet canım eşiminde hakkını yemiş oluyorum ama ne yapayım ailem sonuçta onlar atsan atılmaz satsan satılmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?