• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babamın sorumsuzluğu yuvamı yıkacak...

evlat olan sensin onlar değil unutma...

ve bu yüzden eşinizden ayrılma düşüncesi bende eşinizi pek sevmediğiniz duygusunu uyandırdı. evlendiğiniz zaman sizin aileniz eşinizdir ve hayatınızı daha çok onunla paylaşmalısınız. kimseye bişey olmaz emin olun herkes bir yolunu bulup geçinir ve arkadaşlar söylemişler 55 yaş gayet genç bir yaş.

2 yıl önce tatilde yemek yemek için bir restoran a oturduk. hava inanılmaz sıcak. 20 li 30 lu yaşlardaki insanlarız yürüyecek halimmiz yok. bembeyaz saçlı bir amca elinde kocaman bir araba (el arabası) içinde kolilerce küçük su....civardaki büfe, kafe, restoranların siparişlerini getiriyor. kendimden gençliğimdden utanıp gidip amcanın elini öpesim gelmişti.

evladına bu denli vicdan yükü yükleyen anne babalara çok kızıyorum. bence bir an önce orta yolu bulup hayatınızı düzene sokmalısınız ve anlattıklarınızdan sizin hayatın, başkalarının yükünü gereksizce sırtlandığınızı düşündüm. bu şekilde ne kendinize ne etrafınızdakilere çok şey veremezsiniz çünkü huzurlu olamazsınız. babanıza babalık yapma imkanı tanıyın bence biraz

Son düzenleme:
sana şunu söylemek istiyorum.. anne ve babana annlık ve babalık etmeyı bırak... senn alıştırmısın onları.. emınım dedıklerı kadar da borç yoktur.. senden para kpormak istiyorlardır.. çok düşüncesiz insanları düşünmene gerek yok ki... kendılerı için yaşamaya ve senı kullanmaya çok alışmışlar..

bızım oralarda iki çeşit kız vardır... anne evınden alıp koca evıne göturen, yada koca evınden alıp anne evine göturen... benım ailem de böyle yapmamı istedi.. koca evınden anne evıne taşımamı.. ama ben iki tarafıda karıştırmadım bırbırıne... o yuzden bıraz kötu sayıldım.. ama evımde çok mutlyum..

sen ellerını çek onların ustunden ve bır süre sonra göreceksın kı hıç borçları kalmamiş.. vıcdan azabı çekmene gerek yok.. sen dogacak çocuklarının hakkını vermek zorunda degilsin ki.. eşin bakmak zorunda bile degil ki.. iyi dayanmış kocan..

gözunu,kulagını, kalbını tıka.. bır sure sonra göreceksın kı sorunları kalmamiş bile

esin, kendi ailesine senin yaptigin gibi yardim etse
bu kadar anlayisli olup boyle mulayim davranabilirmiydin cok merak ettim dogrusu ?

ben ne kendi aileme ne esimin ailesine BU KADAR ezdirtmezdim ne kendimi nede esimi ..
bence aklinizi basiniza alip yuvaniza sahip cikin
55 yasindaki adami dusuneceginize birazda o sizi dusunsun .. bi bebek yap inan onu dusunmekten kendini dusunmeye vaktin kalmiyor tek cozumun BEBEK ..

sonuçta anne baba ne olursa olsun.sen bu dünyada evlatlık görevini yerine getir Allah korusun onlara bişi olursa daha çok vicdan azabı çekersin sanırım.baban yeni işe girmiş zamanla taksit tksit öder borçlarını üzülme bence.hepimizin yüce Rabbim tarafından sınandığı zamanlar olur.sabrımızı ölçer.sabırlı ol şükretki hayattalar.yetemedikleri yerde az çok yıne yardımcı olmalısın abartmadan eşinide üzmeden.ama bir gün onlar bu dünyadan göçüp gittiklerinde önemli olan o zman vicdan azabı çekip keşkeler yaşama bence sen onlar için hayırlı evlatsın ne sevgini ne de yardımını esirge ama dozunu aşmadan eşini de üzmeden.Allah yardımcın olsun.

Hikâyeniz çok içime oturdu, ve babanıza çok, ama çok kızdım. Sadece cinsiyeti erkek diye onun arkasında öyle durmasaydı hem abiniz bir gıdım sorumluluk sahibi olurdu, hem de çalışıp kazandıklarınızı çarçur etmesi söz konusu olmazdı. Kızmayın, ama yazıklar olsun abinize...

Çok açık söylüyorum, ben o babayı asla affetmez, ne yapıyorsa yapsın derdim, zaten 55 yaş hiç de ileri bir yaş değil. Ama işte arada anne var...

Annenizin babanızla ya da eşinizle arası nasıl bilmiyorum, ama benim aklıma da annenizi yanınıza almanız gelmişti. Tabi anneniz eşini bırakır mı, szin eşiniz buna ne der bilmiyorum, belki de saçma bir fikir ama bu gidişattan daha kötü değil. Siz zaten kendi ailenize de katkıda bulunuyorsunuz, belki bu şekilde size daha kolay gelir, hem çalışır hem annenize yardımcı olmuş olursunuz, hem anneniz size destek olur bebek sahibi olursunuz...

Ama her ne olursa olsun, yuvanızı dağıtmaya kalkmayın, yazık değil mi evliliğinize.. Ona varana kadar bir sürü çözüm bulunabilir, hem zaten öyle bir şeye kalkışsanız nereye kadar.. Belki siz olmasaydınız anneniz bile bir iş bulup çalışacaktı...

Bir de dikkatimi çeken bir nokta hakkında bir şeyler söylemek istiyorum. Bence de evlilikte eşler arasında gizli saklı olmamalı, eşinizden gizli öyle bir borç altına girmeniz bence de hoş olmamış. Ben eşiniz olsam, bunu öğrenince üzülürdüm, belki kızardım, ama siz benim hakkıma girmiş olmazdınız. Çünkü siz eşinizin parasını alıp ailenizin eline sayıyor değilsiniz, siz de para kazanıyorsunuz, kendi kazandığınızın bir kısmını o şekilde harcıyorsunuz sadece. Bu elbette sizin aile bütçenizi de etkiliyordur, bütün bunlar eşiniz açısından bakıldığında hoş değil, buna katılıyorum, ama kendinizi o kadar da suçlu hissetmeyin diye söylemek istedim, siz kendi alnınızın teriyle kazandığınız parayı ailenize bağışlıyorsunuz neticede.

Allah yardımcınız olsun. Eşiniz iyi niyetli ve anlayışlı bir insana benziyor, kafa kafaya verip bir çözüm bulabilirsiniz umarım, ama böyle gitmez gibi görünüyor.

Söylediklerinizin her kelimesinde haklısınız. Eşimde gizli iş çevirerek onun hakkını yediğiminde farkındayım ama ne yapayım onlar orda açken ihtiyacı varken bişey yapmadan duramadım.
Babam gençliğindede çalışıyordu ama öyle sabah 8 akşam 6 şeklinde sorumluluk gerektiren bir işte değil. Günde 3 saat çalışılan sigortası olmayan bir işte servis şöförlüğü yapıyordu. Sonunu düşünmemekte sorumsuzluktur sonuçta. Her şekilde ne çocuklarını neden karısının geleceğini düşünmedi. Heee çalıştı hakkını yiyemem ama rahatlığındanda ödün verdedi. Çocuklarım büyüyor onlar için bişey yapayım demedi. Millet çocuklarını okutup meslek sahibi yaparken çeyizini yapıp evlendirirken; benim babam hiçççç bişey yapmadı. Çalıştırdı çalıştığımızıda elimizden aldı.
Ama işte annem var arada ona dayanamıyorum. Ama sadece ben çaba harcıyorum. Çocugumun olmasını çok istiyorum ama sürekli erteliyorum yetiştiremiyorum çünkü maddi olarak.

Dönüp bakma bile.
Anneni yanına alabilirsin, o bu çileyi haketmemiş görünüyor.
Hayatından daha fazla ödün vermemelisin.
Ne demek ya boşanıp ana babaya bakmak, sakın.
Baban da başının çaresine bakmayı öğrenmeli artık. O senin baban, sen onun annesi değilsin ki.

Ne kadar hayırlı bir evlatmışsınız siz ama herşey bir yere kadar. Sizin iyilikleriniz istismar edilmiş fazlasıyla. Ve bu artık iyilik olmaktan da çıkmış. Eşinizle konuşun herşeyi. Saklamak hiç ama hiç doğru değil. Eminim eşi habersizce ailesine kredi çektiğini öğrense, burada bir çok kişi bayrakları açardı. Tamam aileniz için birşeyler yapmışsınız ama eşiniz bu durumu bilmeyi hakediyor. Sonuç ne olursa olsun söylemelisiniz. Babanız için de birşey yapmayın artık. Onu tembelliğe ve çalışmamaya itecektir yaptığınız her yardım. Annenizin ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz. Ona küçük yardımlarda bulunabilirsiniz ama daha fazlasını yapmayın. Eşinize karşı sorumluluklarınız var

annen boşansın yanına al sen de yap bebişini annenin kucağına ver o baksın sen çalış kafanız rahat etsin merak etme o 55 yaşındaki baban papucun pahalı olduğunu görünce öle bi çalışır ki

benim babam 71 yaşında hala günde beş kere tarlaya işçilerin başına gider rahat duramaz benden de sağlıklı maşallah

valla sen yine eşinin elini ayğını öp adam sabırlıymış nasıl cesaret edip kredi çekiyon hadi sen çekiyon babanlar nasıl izin veriyor arkadaşım aklına başına al baban nasıl abin için herşeyiiii silmiş süpürmüşş sende ailen için aynı şeyi yapacan hayal kırıklıgına ugrucannnn tabki anne baba yapmalısın ama elin uzandığınca yapacaksınnnhayat geçiyorrrr evliliğinin aileninnn kıymatini bil bu yıllar geri gelmez kimsede yıllar sonra iyiki böyle yaptın dememz

diyelimki boşandınnn babanlar bi kaç yıl sonra biz sana baktık moduna girerler biraz durumları düzelsinnn kendini fazlalık hissetmeye başlarsın madem okadar borç yapmışlar ödesinlerrr bırakkk at omuzlarından bu yükleriiiiii

cnm valla kednımı gordum sankı benımde aynı konudan sıkayetcıyım babam calısımıyo ama annem calısıyo babamın bı fırması vardı vergı borcları yuzunden kapattı ben bekarken kac kere ıcra gelmıstır artık sayamadım bu yuzden ve yaklasık 1 senedır babam calısmıyo evde oturuyo ve annem kucukken bacagından vurulmus ve her gecen yıl bacagını bır cm kabedıyo malesef babamın sorumsuzlukları ve annemı bu sekılde calıstırması benı mahfedıyo ben ustelık calısmıyorum esım sadece anneme her ay bellı bı ucret verıyo ama babmın haberı olmadan aslında benı en cok kızdıran babamın calısmamak ıcın uydurdugu bahane (arkadaslarından ıs ısteyemezmıs utanıyomus) bu nasıl bı anlayıs anlmadım benım butun ceyızlerımı annem ve esım yaptı benı nısanlıyken bıle calıstırmadılar cok ıstedım ama ızın vermedıler sadece ANNEM ıcın uzuluyorum onu okadar cok sevıyorum kı ama her zaman soylerım allah esımden razı olsun bana hıc sormadan anneme gıder para verır kardesımın okul masraflarını oder ve hıc bır tartısmada veya kavgada bunu yuzume burmaz ama babam bılmıyo bılmesınde annemden para alıyo ve ben enson anneme eger babama para verırsen gercekten bır daha senınle gorusmem dedım allaha sukur elı ayagı tutuyo gıtsın calıssın anlının terıyle kazansın

bunun somut örneğini gördüm ben.

dedemin kardeşi,adam bilmem kaç köyün ağasıydı,2 erkek 3 kızı vardı.

adam çok zengindi,kızlarına bi çöp almazken bütün malı mülkü erkeklere verdi.

erkekler tek tek batırdı işleri elde avuçta kalmadı.en son bi mercedes eski bi araba kalmıştı,onun için birbirlerini öldüreceklerdi,arabayı değerinden fazlasına bi kardeş diğerine sattı.

kızlarsa babadan destek görmedi biri öğretmen oldu evlendi ailesine bakıyor diğeri de daha iyi maaşlı işte çalışıyor,o daha akıllı babasının yüzüne bakmıyor annesine destek çıkıyor.bi kız kardeş boşandı eşinden kızın durumu çok kötü babası üzülüyo ama yardım edemiyor ki...

babası anladı artık durumu tabi.erkekler adamın yüzüne bakmazken kızları etrafında fır dönüyo.
boşanan kız avukat parası bulabilmek için,20 yıldır görüşmediği annemin kapısına dayandı.utanmadı hiç sormadan izin almadan yemeğe gelcem diyip anneme bavullarıyla gelip 15 gün bizde kaldı.erkek kardeşler de kız kardeşi bizdeyken bizi ziyarete geldi,yiyip içtiler, 'kardeşim durumun nasıl,gel sana avukat bulalım boşanıcaksın ev bulalım yerleştirelim,elin evinde ne işin var' demeden misafir gibi oturup gittiler.

artık yapacak bişey de kalmamıştı yani,bunun bi adım ilerisi kavga dövüş olay olurdu.

senin de yapacak bişeyin kalmamış.babanın sorumsuzluğu yüzünden elde avuçta ne varsa bitiriceksin.kesinlikle yardım etme.annene bak yeter.sonuçta sen de türkiye şartlarında müthiş paralar kazanmıyosundur aynı anda kaç aile doyuracaksınki..

Yorum yapan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim. Yorumlarınız doğrultusunda ilerleyeceğim ve
bu yükü bu kadar sırtlanmayacağım. Kendimi ve kendi ailemi düşüneceğim inşallah. Allah hepimizin
yardımcısı olsun.

Back