Babamın sorumsuzluğu yuvamı yıkacak...

Doğru söylüyorsunuz. Ama her iki türlüde huzursuzum. Siz aileniz zor durumdayken bişey yapmadan durabiliyormusunuz. Bişeyler yapmak istediğimdede eşim artık yeter diye söyleniyor bizimde bir hayatımız var diyor verdiğimiz paralarla borcumuzu ödeseydik biterdi şimdiye kadar diyor. Eşimde haklı onada laf söyleyemiyorum oda ailesini düşünüyor sonuçta. Yoruldum hem maddi hemde manevi yetemiyorum artık.

Zamanında seni okutmamış, ablalarını ve seni abinin tırnağı kadar düşünmemiş sözde babana sen fazlasıyla destek olmuşsun canım, kusura bakma sözde baban diyorum çünkü anlattığın kadarıyla abinden başkasına babalık etmemiş.. Yapma böyle, her koyun kendi bacağından asılır bırak baksın artık başının çaresine.. Zamanında sen oku diye onca sıkıntıya girmiş olsalar neyse diicem bi yere kadar ama o da yok, resmen senin etinden sütünden yününden faydalanmak bu.. Eşini ve yuvanı sevmiyo musun, senin artık bi ailen var.. Yuvana sahip çık her şeyden önce..

gün gelir devran döner demiş atalarımız...abin,ablaların hep genç mi kalacaklar onların da çocukları var yaşlılıkları var allah aynılarını yaşatmasın kendilerine...baban suçsuz demiyorum belki cahilce davranmış size hiçbirşey vermemiş maddi olarak ama bu da onların tüm yükünü size atmak anlamına gelmiyor...silip atmak anlamına da gelmiyor...kadınlar daha merhametli olur abiniz yardım etmiyor (yetiştirilme tarzından dolayı) anladım da ablalarınızın da size hiç destek olmaması çok tuhaf geldi bana...hepiniz aynı anneden babadan doğma değilmisiniz...insan annesine kızgındır,babasına kızgındır da hiç suçu olmayan kardeşine de mi destek vermez...yükünü hafifletmez...

size gelince haddinden fazla verici olmuşsunuz...sağlık açısından bir problem olur, maddi destek gerekir yaparsınız o ayrı bişey fakat eşinin haberi olmadan bazı şeyleri kayırmak çok yanlış bana göre...eşinizin sorumluluğu evinizin sorumluluğu gibi ailenize olan sorumluluğunuz.bu kadarı fazla çünkü sizde artık bir ailesiniz...sınırları çizmezseniz çok üzülürsünüz...allah kolaylık versin inşallah

belki cok agır olacak ama annen ve baban coktan bosanmalıydı. abine de cok kızdım, annesine nasıl kıyabiliyor.. su an annen otoritesini kurmalı babana karsı da diger ablanlara ve abine karsıda.. ne demek senin canın yokmu? belki dısarda calısamaz ama evde yapılan işler var çevrede araştırırsanız üç beş kurus kendi harçlıgını cıkarır seni biraz rahatlatmış olur..

''Baban şimdiye kadar sizin için kendinden ödün verseydi şuan bu konuyu açmış olmazdın zaten''
Doğru söze ne denir kiii...

Yazdıklarınızı okurken göz yaşlarımı tutamadım çok doğru aynen böyle. iyiki varsınız bunları başkaları ile paylaşamazdım.

Nasıl olsa bir şekilde işler yolunda bişeyler yapılıyor diye onlar karışmıyorlar. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın misali. İşin içine para girince kardeşler bile çok farklı şekillere girebiliyorlar.
Yardım ettim bu zamana kadar hakkımda helal olsun ama artık yetemiyorum maddi manev yoruldum çok fazla.

Annem benden hiç bişey istemez zaten aç kalsa söylemez o kadar grurludur. Ama gözünde hep yaş hep bir sıkıntı içinde hiç gülmedi yüzü anneciğimin. Bencede boşanmalıydı şimdiye kadar ama hep düzelir diye umut etti. Hiç bişey umrumda değil inanın ne babam ne kardeşlerim ben anneme kıyamıyorum.

o duyguyu cok iyi biliyorum ben, o yüzden cok kızamıyorum ama annende senin mutlu olmanı ister, güzel bi yuvan olmasını ister, bu derece fedakarlıgına kimse madalya takmayacak kii..

hayatım süper bi ewlatsın.. ama en büyük hatayı 10milyar kredi çekip sorumsuz diye nitelendirdiğin babanın awucuna saymakta yapmışsın!!!! bilmiyormuydun onuda hiç edeceğini... nasıl güwendin neden werdin wallahi anlamış değilim onca yaşadıklarından sonra bu 10 milyar kazık gibi girmiş araya hiç bişy yapamazsın daha 5 sene borcun warmış..
o krediyi çekip wermesen çok rahat destek olur, şimdiki borçlarınada yardım ederdin ufak ufak..
allah yhardımcın olsun, durum zor

annene kıyamıyorsan al anneni yanına.. babanda ne yapıyosa yapsın o da gitsin uğruna 3 katlı ew sattığı , kayırdığı oğlunda kalsın..
oturduğu ewide kiraya wersin kirasıylada kredisini ödesin.. yada o kirayıda alıp abinlere darülaceze ücreti olarak wersin...
yap çocuğunuda annen otursun çocua baksın sizin ewde, sende çalışmaya dewam et emin ol böylesi daha iyi olacak!

Babamların evi kira canım. Annemi yanıma almayı çok isterim ama gelmez kiii.

Bu kadar hata yaptı artık akıllanmıştır bir daha yapmaz iş kurar parasını kazanır evini geçindirir dedim ama nerdeeeee. oda gitti. Şuan biryerde şöför olarak çalışıyor.

Babamların evi kira canım. Annemi yanıma almayı çok isterim ama gelmez kiii.
BEN OLSAM DENERDİM BUNU..
BAHANE OLARAKTA.. ANNE BEBEK YAPMAK İSTYORUM ARTIK AMA İŞİMDEN DE ÇIKMAK İSTEMİYORUM 2 SENE FALAN BİZE YERLEŞSEN BANA YARDIMCI OLSAN GİBİ ŞEYLER SÖYLEYEBİLİRSİN:))))
BNDEDE WAR O BABADAN Bİ TANE.. BİZİM EWİMİZ WAR AMA ANNEMLER O MUHİTTE OTURMAK İSTEMEDİĞİ İÇİN BAŞKA SEMTTE KİRADA OTURUYOLAR, ORDAN ALIP ORAYA WERMELERİ GEREKİYO BABAM HER AY O KİRAYI ALIR YER YADA BİŞEYLER YAPAR SONRA DİĞERİNİ DENKLEŞTİRMEK İÇİN UĞRAŞIP DURUR.. BENM babada ŞÖFÖRDÜ TAŞ TAŞ ÜSTÜNE KOYMUŞ DEĞİL... ŞUANDADA KAHWE İŞLETYOR SÖZDE AMA KIT KANAAT YANİ.. SİGORTA YOK BİŞEY YOK..
bide kardeşim war benim 11 yaşında 6. sınıf öğrencisi..

Son düzenleme:
Allah kolaylık versin.Ailenin bütün yükünü sen sırtlamışsın.
Ama evin tek çocuğu sen değilsin.Ablaların ne kadar çalışmasa da mutfak masrafından ayırabilirler.
Ne bileyim en azından biri elektrik biri yakıtı üstlense bu bile bir katkı olur.
Veya pazardan kendilerine 1 kilo alırken,1 kilo da annenlere alabilirler.
Abinin işi varsa biraz O yardımcı olsun.Bunu sen söyleyemezsin belki ama baban söyleyebilir.

Nasılsa sen hallediyorsun diye herkes kendini çekmiş,hayatını yaşıyor.
Sense evliliğini bile bitirmeyi düşünecek kadar fedakarlık ediyorsun.Hiç adil değil.
Sen para vermesen,diğer kardeşler annenle babanı yokluğa mı terkedecek ?
İş başa düşünce onlar da bal gibi ellerinden geleni yapmak zorunda kalırlar.

Belki biraz suçlu hissediyorsun.Bekarken maaşını eve bıraktığın için,evlendikten sonra aileni bu gelirden mahrum etmek içine sinmemiş.
Unutma ki o para senin emeğinin karşılığı.
Bence biraz sınırını çiz.Babanla ve kardeşlerinle açık açık konuş.

Son düzenleme:
bu yükü tek başına yüklenme canım al karşına kardeşlerini konuş.hepiniz el birliğiyle yardımcı olmaya çalışın.sürekli sen nereye kadar idare edebilirsinkibu arada eşinden gizli kredi çekmen de büyük hata evlilikde gizlilik olmamalı
son olarak boşanma fikrinde çok anlamsız canım insan bu sebepten yuvasını yıkar mı:26:
dediğim gibi kardeşlerinle çare düşün tek başına herşeye yetemezsin

''ACIRSAN , ACINACAK HALE DÜŞERSİN'' SÖZÜ BURDA BİR KEZ DAHA KENDİNİ GÖSTERDİ İŞTE...

tamam annendir.babandır atsan atılmaz satsan satılmaz, ama anne ve baba için kimsede yuvasını yıkma durumuna getirmez..artık senin ailen kocan..bunu sakın unutma..öyle boşanırım lafıda çok gereksiz..günaha giriyosun sadece..kocanın ne suçu varda birde onu boşanmakla cezalandırıcaksın..........

abini ve ablalarını al karşına konuş bir güzel..ben elimden geleni yaptım ama gücüm buraya kadar yetti..artık herkes elini cebine atsın..az yada çok payına düşeni versin de..

ayrıca arkadaşlarımında dediği gibi, kredi çekmen büyük bir hata...iyilik yapayım derken kötülük yapmışsın..babanı resmen hazıra alıştırmışsın..annene kıyamıyorsan babandan gizli harçlık ver annene...ama sakın babana bir daha yardım etme..biraz sıkılsın bunalsın ve çalışıp adam gibi para kazansın...55 yaş dediğin neki ? yaşlımı yani...taşı sıksa suyunu çıkartır...

işallah herşey yoluna girer..

canım sen esınden ayrılmayı nasıl dusunursun babanın yası cok gecmıs degıl sen bu kadar dusunursen onlara dusuncek hal bırakmazsın bıraz sııkısınca babanda durumun ıcınden cıkmaya calısır ama sen kredı cekıp yardım edersen hıc kımsede rahatını bozmaz bu kadar dusunme canım ya anladıgım kadarıyla annenı dusunuyosun ama 4 mılyar borc varmıs cok degıl yanı ne var bunda,esın senı bosasa ev ıcın odedıgınız kredıler hayaller hep boşa gıdecek belkı de evınızın kaymagını baskaları yıyecek sen bosanınca ,bu kadar da olmaz yanı yazık degıl mı sana canım alla alla

hem su da var esınden habersız esının parasını vermende kul hakkı canım ama sana kızamıyorum annenı dusunuyosun ama babanın bıraz zorluk cekıp bı seyler yapması lazım sakın esınden de bosanma boyel bı sey dusunme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…