Babamın Düşünceleri ve Evlilik

Merhabalar ,

Ben 24 yaşındayım şu an güzel bir işte çalışıyorum ama ne kadar çalışmak denirse çünkü babamın araba kredisini ödeyerek çalışmaya başladım 3 yıldır çalışıyorum ve kredinin bitmesine 7-8 ay falan kaldı .

3 yıldır maaşımı neredeyse tamamını krediye veriyorum (bana üç kuruş harçlık kalıyor )+ ikramiyeleri de babam alıp dışardaki borçlarına , arabanın masraflarına falan veriyor (işe başlarken ikramiyeler senin demişti oysa ki)

İşe başladığımdan beri elime ne maaş ne ikramiye hiç bişey geçmedi bu durum beni çok sinir ediyor üzüyor ilk başlarda babamla çok tartıştk kavga ettik ama çok bencil davranıyor ; tabiki çalışıp vereceksin ,okuttuk büyüttük şimdi seninde katkın olacak tabiki, parayı napıcaksın sanki falan diyor hep ve ilk başlarda akrabalar falan da dalga geçmişti :KK43:

Ve benim yakın zamanda (ekim gibi) söz yapmayı düşündüğümüz güzel giden bir ilişkim var nasip olursa söz nişan düğün arasını çok uzatmayı düşünmüyoruz ve sevgilimle istanbul da farklı yakalar da ve çok ters yerlerde oturuyoruz evlenince çalışmayı düşünmüyorum ama sorun şu ki babam ona da karışıyor :KK43:

Benim çeyiz adına falan hiç bir şeyim yok ,bana kalan üç kuruştan biriktirip bazen ufak tefek çeyizlik bir şeyler alıyorum geçen de bişey almıştım babam görmüş anneme neden çeyiz hazırlıyor , ne çeyizi ne evlenmesi borç var , bunları düşünücek zaman değil falan diye çıkışmış çünkü babamın planlarına göre ! kredi bitince arabayı satıp daha yüksek model alacakmış e tabi bunu kim ödeyecek ! (babamda oturduğumuz evin kredisini ödüyor bu arada ) o kadar sinir oldum ki ben aileme evlat olarak yeterince yardımcı olduğumu düşünüyorum bu kadarı da haksızlık değil mi 3 yıldır çalışıyor gibi hissetmedim çalışmaktan soğudum hatta :KK43:

Annem de görüştüğü biri var yakın zamanda düşünüyorlar demiş sadece kıyameti koparmış , düğün yapacak durumu yokmuş , daha yaşım kaçmış , he bir de eğer evlendiğmde de işten çıkmayacakmışım işten çıkmama izin vermezmiş bende delirdim benim kararım benim hayatım ömür boyu babamın dediklerine göre mi yaşayacağım diye paraladım kendimi çok moralim bozuldu :KK43:

Tanışmaya geldiklerinde babam beni rezil eder mi acaba çalışma konusunda falan :KK43: sevgilim sadece kredi ödediğimi biliyor ama bu detayları bilmiyor kredi bitimine de az kaldığı için sıkıntı yapma diyor hele çeyiz konusunu hiç düşünme falan diyor ama nasıll :KK43: çok mutsuzum ne yapacağım :cry::cry:

uzun oldu kusura bakmayın ama içim çok sıkıldı :KK1:
Evlenince gene çalış canım. Tamam aileye yardım olacak ama sürekli sürekli iligini kurutacak şeklinde olmaz

ne kadar bencil bir baban var :KK57::KK57: evin geçimi olsa yine neyse dicem bildiğin lüx için istiyo senden maaşını. biz okuttuk büyüttük diyo bide:KK57: yok doğurup sokağa atsaydınız! şu anda baban sana ekonomik şiddet uyguluyor!

babana istemeye geleceklerini söylesin annen. yok yine para için seni evde tutmaya çalışırsa kaç derim ben. bu baba kızının kaçmasını haketmiş!

Babanız beslrmesi karşılığında para istiyorsa inek beslesin. İnsanlarda sistem böyle işlemiyor çünkü. Maaş kartınızı geri alın. Nasıl bşr kavgaya senep olursa olsun alın. Birde arabanın modelini yükseltecekmiş:) birde tavsşye olarak evlendikten sonra çalışın. Kendi paramız elinizde olsun kendi ihtiyaçlarınızı eşinizde olsa kimseden beklemeyin kendiniz karşılayın inanaın aile içindeki konumunuz bile çalışırken farklı olacak.

yav yok artık diyorum babana niye bukadar söz hakkı veriosun tamam babadır falan saygı falan bi yere kadar büyütüp okuttuysa benmi dedim beni doğurun die odğurdunuz gibide bakıp büyüteceksiniz ailelerin heleki babaların bu tutumunun çok hasar verici olduğunu düşünüyorum hem ilişkilere hem çocuklara :s böyle saçma şeymi olur ya :Sartık yeter ben kendi yolumu çizcem de seni malı gibi görmesine izin verme hele hele altın yumurtlayan tavuk gibi asla, işe bak ya bide evlenince işten çıkmana bile müdahele edio ozamanda sömürcek aklınca demekki ,
babam bana zamanında kredi çek araba alıp ben ödüycem dedi bana kredi çıkmıo diip kestirip attım huyunu biliorum çünkü :KK70:
çeyiz meselesine gelincede karşı taraf umarım takıntılı tipler değildir takılmazlar şunu kız tarafı bunu erkek tarafı die :S
benim eşimin ailesi zaten hazır kurulu eve gelin gideceğim için istersen baştan aşağı yenileyelim dediler yok gerek yok dedim yatak odası yoktu buzdolabı eksikti onuda kimse demeden ben aldım , artık kendi çeyizini kendin diz babandanda afedersin ama bi silkelen :S

Sana şöyle bir örnek anlatayım canım. Benim ablam çalıştığı günden beri sürekli bize harcadı. Şu an oturduğumuz evi de o aldı. Zamanı gelince evlenmek istediğini söyledi. Gönülsüz gönülsüz her şeyi kabul ettirdi babama. Daha sonra eşinin tayin durumu için nikah tarihini öne aldılar babamın izniyle. İsteme olmadı sadece tanışma gibi bişey oldu öncesinde. Nikahtan sonra ailesiyle tekrar oturmaya geldiğinde(aynı eve çıkmak için düğün beklenecek) nasıl benden izinsiz nikah kıyılır, niye nikah kıyıldı, bunlar bir hata yapmışlar diye olay çıktı. İzin vermem gidemezsin dedi ablama. Sonra birdenbire 15 milyar başlık parası verin dedi. O zaman karışmazmış. Ablam da verdi, keşke vermeseydi. Bi süre ablamla konuşmadı. Şu an ablam çocuğunu alıp geliyor oturuyor günlerce bizde kalıyor babamla tek kelime etmeden.

sormayın çok mutsuzum :KK43:
ben babam yüzünden hayatımı ertelemeyi düşünmüyorum kredi bitene kadar beklemicem o yüzden ama sorun çıkartıcak rezil olucam diye korkuyorum :cry:

evet babama göre ömür boyu ona çalışıp ödeyeceğim :KK43:

bir de o arabayı da bana vermez mesela kullanmak için ve alırken ruhsatı bile üzerime almadı :KK43:

Canım sevdiğin insanla evlenmeyi düşündüğüne göre mutlaka güveniyorsundur, onunla paylaşırsan bence birlikte aşarsınız. Kendi hayatının da farkındasın zaten, izin verme bunlara annen bulmaya çalışsa orta yol olmaz mı? Aileler bazen ne kadar bencil oluyor çok üzücü :KK43: Babanın tepkileri nasıldır mesela işten çıksan çıkardılar desen?

ne kadar bencil bir baban var :KK57::KK57: evin geçimi olsa yine neyse dicem bildiğin lüx için istiyo senden maaşını. biz okuttuk büyüttük diyo bide:KK57: yok doğurup sokağa atsaydınız! şu anda baban sana ekonomik şiddet uyguluyor!

babana istemeye geleceklerini söylesin annen. yok yine para için seni evde tutmaya çalışırsa kaç derim ben. bu baba kızının kaçmasını haketmiş!
dogru soyluyon valla madem niye dunyaya getirtin herkes baba olamiyo iste

Sana şöyle bir örnek anlatayım canım. Benim ablam çalıştığı günden beri sürekli bize harcadı. Şu an oturduğumuz evi de o aldı. Zamanı gelince evlenmek istediğini söyledi. Gönülsüz gönülsüz her şeyi kabul ettirdi babama. Daha sonra eşinin tayin durumu için nikah tarihini öne aldılar babamın izniyle. İsteme olmadı sadece tanışma gibi bişey oldu öncesinde. Nikahtan sonra ailesiyle tekrar oturmaya geldiğinde(aynı eve çıkmak için düğün beklenecek) nasıl benden izinsiz nikah kıyılır, niye nikah kıyıldı, bunlar bir hata yapmışlar diye olay çıktı. İzin vermem gidemezsin dedi ablama. Sonra birdenbire 15 milyar başlık parası verin dedi. O zaman karışmazmış. Ablam da verdi, keşke vermeseydi. Bi süre ablamla konuşmadı. Şu an ablam çocuğunu alıp geliyor oturuyor günlerce bizde kalıyor babamla tek kelime etmeden.
aaaaaaaaa resmen para koparmak için kompliman düzenlemiş ya :S

Merhabalar ,

Ben 24 yaşındayım şu an güzel bir işte çalışıyorum ama ne kadar çalışmak denirse çünkü babamın araba kredisini ödeyerek çalışmaya başladım 3 yıldır çalışıyorum ve kredinin bitmesine 7-8 ay falan kaldı .

3 yıldır maaşımı neredeyse tamamını krediye veriyorum (bana üç kuruş harçlık kalıyor )+ ikramiyeleri de babam alıp dışardaki borçlarına , arabanın masraflarına falan veriyor (işe başlarken ikramiyeler senin demişti oysa ki)

İşe başladığımdan beri elime ne maaş ne ikramiye hiç bişey geçmedi bu durum beni çok sinir ediyor üzüyor ilk başlarda babamla çok tartıştk kavga ettik ama çok bencil davranıyor ; tabiki çalışıp vereceksin ,okuttuk büyüttük şimdi seninde katkın olacak tabiki, parayı napıcaksın sanki falan diyor hep ve ilk başlarda akrabalar falan da dalga geçmişti :KK43:

Ve benim yakın zamanda (ekim gibi) söz yapmayı düşündüğümüz güzel giden bir ilişkim var nasip olursa söz nişan düğün arasını çok uzatmayı düşünmüyoruz ve sevgilimle istanbul da farklı yakalar da ve çok ters yerlerde oturuyoruz evlenince çalışmayı düşünmüyorum ama sorun şu ki babam ona da karışıyor :KK43:

Benim çeyiz adına falan hiç bir şeyim yok ,bana kalan üç kuruştan biriktirip bazen ufak tefek çeyizlik bir şeyler alıyorum geçen de bişey almıştım babam görmüş anneme neden çeyiz hazırlıyor , ne çeyizi ne evlenmesi borç var , bunları düşünücek zaman değil falan diye çıkışmış çünkü babamın planlarına göre ! kredi bitince arabayı satıp daha yüksek model alacakmış e tabi bunu kim ödeyecek ! (babamda oturduğumuz evin kredisini ödüyor bu arada ) o kadar sinir oldum ki ben aileme evlat olarak yeterince yardımcı olduğumu düşünüyorum bu kadarı da haksızlık değil mi 3 yıldır çalışıyor gibi hissetmedim çalışmaktan soğudum hatta :KK43:

Annem de görüştüğü biri var yakın zamanda düşünüyorlar demiş sadece kıyameti koparmış , düğün yapacak durumu yokmuş , daha yaşım kaçmış , he bir de eğer evlendiğmde de işten çıkmayacakmışım işten çıkmama izin vermezmiş bende delirdim benim kararım benim hayatım ömür boyu babamın dediklerine göre mi yaşayacağım diye paraladım kendimi çok moralim bozuldu :KK43:

Tanışmaya geldiklerinde babam beni rezil eder mi acaba çalışma konusunda falan :KK43: sevgilim sadece kredi ödediğimi biliyor ama bu detayları bilmiyor kredi bitimine de az kaldığı için sıkıntı yapma diyor hele çeyiz konusunu hiç düşünme falan diyor ama nasıll :KK43: çok mutsuzum ne yapacağım :cry::cry:

uzun oldu kusura bakmayın ama içim çok sıkıldı :KK1:

24 yaş erken bir yaş evlilik için bence de.1-2 daha beklesen diyecegim.onun dışında babanın yaptıgı çok terbiyesizce.para biriktirip bu adama muhtaç olmadan evlenmen en iyisi.ben öyle yaptım.onlara kalsa son kurusuna kadar yerlerdi

babanıza rahat batmış bence Allah'a şükür arabanız var ve siz senelrdir kredi için çalışııyorsunuz size haksızlık oluyor bence babanız hep plan yaparken sizin çalıştığınızı sizden gelen parayla halledeceğini düşünerekten sürekli planlar yapıyor babanız sizi sürekli buna dahil ediyor evleneceğiniz konusu babanınızın aklının ucundan bile geçmemiş akrabalar konusundada haklısınız tabii yorum yapmaya ne hakları varsa.. canınızı sıkmayın bence babanız bunu kabullenmek zorunda kalacaktır.. benim babam zordur dediğim dedik çaldığım düdük birisidir diyorsanız babanızın kalbine dokunun onu siz tanırsınız babanıza bu sıkılıdığınız konuyu anlatmalısınız

Ailen ne kadar hatalı olursa olsun sakın erkek arkadaşına aileni, babanı kötüleme, hatta ona hiçbir şey anlatmak zorunda da değilsin. Evlenince ailenin her ayıbını, her açığını yüzüne vurabilir.

Maaş kartını babana verdiğini de söyleme, evlenince çalışırsan kartını senden alabilir.

Babanla da sakince otur konuş. Bir evlat olarak elbette ailene destek olman gerektiğinin farkında olduğunu, bu bilinçle 3 yıl araba borcunu ödediğini söyle. Tatlılıkla, güzellikle bu günlere geldik baba ama artık benim ayaklarımın üstünde tam olarak durmam gerek. yarın bürgün evlendiğimde eşime karşı durmam gerektiğinde kendimi güçlü hissetmem gerek de. Maaş kartım bugün sen de durursa yarın elin adamı el koymak ister de. Tabi sende durmasını sorun etmem ama eşime karşı dirayetli olmam için bu tür şeyleri şimdiden yapmalıyım de. Ama babana kararlı olduğunu hissettir. Yeni bir araba almak gibi bir fikrin var sanırım ancak benim bu koşullarda yeni bir araba için ödeme yapmam mümkün gözükmüyor de.

İşten çıkmak istediğini neden söylüyorsun? Evlen, çıkmak istersen o zaman çok, şimdiden hayatına müdahale ettirecek, kendini tartışmaya açacak konulara girme.

Ayrıca babana evlenmek istediğinden bahsettin mi? Erkek arkadaşınla tanıştı mı?

Olaki isteme gününde sorun çıkardı o gün bile açığını verme...

Babanla konuşsan bile fayda etceğini düşünmüyorum. Para tatkı gelmiş seni düşünen yok bebce büyüklerden destek al konuşsunlar babanla

Ne yanı evlenıp gıtsen dahı calısıp paraları babanın elınemi sayacaksın ....Babadır illaki yardım ediılir ona bişey diyemem , ama bu da birz fazla yani ....Hem evlenince eşinle bu yüzden aranda açılır yanı Allah yardımcın olsun

İhtiyacı olan aileye kesinlikle destek olunmalı buna yürekten katılıyorum ama bu şekilde değil.

24 yasındaki bir insanın maaş kartı babasında duramaz. Kendi ekonomi yöntetimini kendi yapmalı. Ev alınır, araba alınır destek olunur da bu sekilde evlat ezilmez.

ikramiye aldığınızı söylemeyin...onları bir köşeye atın onlar birikir ama babanıza göstermeyin ki iş daha büyümesin...açık açık söyleyin ama...yarın bir gün el içine çıkacağım ben deyin...

canım benim çok üzüldüm durumuna aynı zamanda da çok sinirlendim babana öyle adama baba kelimesi bile fazlada neyse

yerinde olsam ne yapar ne eder o evden kurtulmaya bakardım tez zamanda

Zor bir durum.. İki yönlü düşünmekte haklısın, eşine rezil olmak istemiyorsun. Babanla sakince konuş bence. İş yerinde kaçıncı senen? Evlenme sebebi ile işten ayrılıp tazminatını çeyize harca veya babana vermeyi, sonra da seni rahat bırakmasını teklif et. Yani mecbur değilsin ama şartlar, birlikte bir plan yapın. Evlenince geçimin, çocuğun hoş olmaz para vermen. Annen konuşsun ya da babana söz geçirebilen biri. Allah yardım etsin, inşallah sorunsuz atlatırsın.

24 yaşındayım
vermez işte babam sonuçta napabilirim ki adama kıyametler çok koptu zaten değişen bişey olmuyor ben üzüldüğümle kalıyorum :cry:

Ne kartmış arkadaş :KK34: Zaten kartı onun elinden almanıza gerek yok. Arıyorsun bankanın çağrı merkezini , kartım kayıp , acilen kapatın yenisini basmayın diyorsun. Sonra müsait bir zamanında banka şubesine gidip kimliğinle paranı çekebilir veya yeni kart talep edebilirsin , yeni kart teslimi içinde banka şubesi teslim veya işyeri teslim seç.

Kredi kadar veririm vs kısmını da unut. 3 yılda ödediğine saysın baban bir zahmet.

Ele güne rezil olacağım diye düşünmekten vazgeç , baban bu korkunu kullanıyor çünkü.

Seni istemeye geldiklerinde nasıl davranacağını bilemezsin , dışarıya oynamayı seviyorsa kanatsız melek rolüne de bürünebilir.

Evlendikten sonra maaş kartın , internet ,telefon bankacılığı şifrelerin sende olduğu müddetçe çalışmaktan korkma. Evde geçen zaman çoğu zaman kayıp zaman. Temizlik , bulaşık , yemek , market pazar alışverişi derken elinde sadece yorgunluk kalıyor. Halbuki tüm bunları çalışırken de yapabiliyor zaten insan. Kendin için çalış , üret.

Ben sana baktım büyüttü şimdi sen de bize bakacaksın lafina sınır oluyorum. Sonuçtcocuklari dünyaya getiren onlar. Tabiki bakmak büyütmek zorundalar. Benim de bir evladım var. Onu dünyaya getirmeyi biz istedik. Şimdi niye ona böyle sorumluluklar yukleyelim ki. Allah YARDIMCINIZ olsun gerçekten.

X