- 26 Temmuz 2015
- 1.486
- 605
Evlenince gene çalış canım. Tamam aileye yardım olacak ama sürekli sürekli iligini kurutacak şeklinde olmazMerhabalar ,
Ben 24 yaşındayım şu an güzel bir işte çalışıyorum ama ne kadar çalışmak denirse çünkü babamın araba kredisini ödeyerek çalışmaya başladım 3 yıldır çalışıyorum ve kredinin bitmesine 7-8 ay falan kaldı .
3 yıldır maaşımı neredeyse tamamını krediye veriyorum (bana üç kuruş harçlık kalıyor )+ ikramiyeleri de babam alıp dışardaki borçlarına , arabanın masraflarına falan veriyor (işe başlarken ikramiyeler senin demişti oysa ki)
İşe başladığımdan beri elime ne maaş ne ikramiye hiç bişey geçmedi bu durum beni çok sinir ediyor üzüyor ilk başlarda babamla çok tartıştk kavga ettik ama çok bencil davranıyor ; tabiki çalışıp vereceksin ,okuttuk büyüttük şimdi seninde katkın olacak tabiki, parayı napıcaksın sanki falan diyor hep ve ilk başlarda akrabalar falan da dalga geçmişti
Ve benim yakın zamanda (ekim gibi) söz yapmayı düşündüğümüz güzel giden bir ilişkim var nasip olursa söz nişan düğün arasını çok uzatmayı düşünmüyoruz ve sevgilimle istanbul da farklı yakalar da ve çok ters yerlerde oturuyoruz evlenince çalışmayı düşünmüyorum ama sorun şu ki babam ona da karışıyor
Benim çeyiz adına falan hiç bir şeyim yok ,bana kalan üç kuruştan biriktirip bazen ufak tefek çeyizlik bir şeyler alıyorum geçen de bişey almıştım babam görmüş anneme neden çeyiz hazırlıyor , ne çeyizi ne evlenmesi borç var , bunları düşünücek zaman değil falan diye çıkışmış çünkü babamın planlarına göre ! kredi bitince arabayı satıp daha yüksek model alacakmış e tabi bunu kim ödeyecek ! (babamda oturduğumuz evin kredisini ödüyor bu arada ) o kadar sinir oldum ki ben aileme evlat olarak yeterince yardımcı olduğumu düşünüyorum bu kadarı da haksızlık değil mi 3 yıldır çalışıyor gibi hissetmedim çalışmaktan soğudum hatta
Annem de görüştüğü biri var yakın zamanda düşünüyorlar demiş sadece kıyameti koparmış , düğün yapacak durumu yokmuş , daha yaşım kaçmış , he bir de eğer evlendiğmde de işten çıkmayacakmışım işten çıkmama izin vermezmiş bende delirdim benim kararım benim hayatım ömür boyu babamın dediklerine göre mi yaşayacağım diye paraladım kendimi çok moralim bozuldu
Tanışmaya geldiklerinde babam beni rezil eder mi acaba çalışma konusunda falan sevgilim sadece kredi ödediğimi biliyor ama bu detayları bilmiyor kredi bitimine de az kaldığı için sıkıntı yapma diyor hele çeyiz konusunu hiç düşünme falan diyor ama nasıll çok mutsuzum ne yapacağım
uzun oldu kusura bakmayın ama içim çok sıkıldı