Babamı kaybettim, eşim üzerinden 1 hafta geçmeden beni ağlattı, boşanma aşamasına geldim. Siz olsanız ne yapardınız?

Dehsetler içinde okudum. Rabbim sana ferahlik versin, mutluluk, huzur versin insallah. Ismini bilmiyorum ama bol bol dua ettim senin icin. Insallah en kisa zamanda yaralarini sarar, eski nesene kavusursun arkadasim.

Bence de adam zaten fırsat kokluyorum.
Eger öyleyse aynısını yaşamasını dilerim zaten en ihtiyacı olan zamanda en güvendiği yerden başı eğik dönsün oda benim canimin yanmasinin sebebi oyle bir zamanda yaşatmış olmasi gitmek bitirmek istiyorsa bile o surecte insanlik yapsaydi yillarin hatrina vefa nin emegin hatrina sonra alıp karsisina konussaydi kimse kimseyi zorla tutmazki bir evlilikte her seyin bir yolu yordamı yokmudur insan bu kadar haksızlığı kaldıramıyor

Öncelikle başınız sağolsun. Çok şükür ki böyle bir adamdan kurtulmuşsunuz. Eşinizin yaptığı çok iğrenç bir davranış. Anneniz ne kadar uzulmustur kim bilir. Ben de babamı kaybettim. Annemi yakınımiza taşıdık zaten aynı şehirdeydik. Şimdi babamın babası olan dedeme bakıyoruz. Her yıl iki ay bizde kalacak ve eşim başım gözüm üstüne diyor. Gerçekten de kurtulduguniza sevinin. Önünüze bakın. İnşallah çok daha iyi birini Allah çıkarsın karşınıza.

Merhameti olmayan bir insandan hiç bir şey olmaz. Bugün annenize acımayan, yarın size, olsaydı çocuklarınıza acımazdı. Siz doğru olanı yapmışsınız. Allah bir an evvel gönlünüze ferahlık verir. Bir psikolog desteği alın. İçinizi acıtan yaşadığınız şeyler anılar. Ama geçmişi arkanıza bırakıp önünüze bakmalısınız.
Evlat o kadar zor büyütülüyor ki, ben anne olunca anladım. 2 küçük bebeğim var. Şu an yatakta bayılacak kadar yorgunum. Biz evlatlarımızı bu denli zor büyütürken, yaşlılıklarımızda onların bize sahip çıkmaması ölüm gibi bir şey olur zaten.
Ben de babamı 3 sene evvel kaybettim. Eşimle beraber gittik 1 ay annemin evinde kaldık ona destek olmaya. Sonra iş başı yapmak zorunda kaldığımız için yaşadığımız şehre geri döndük. Babanın kaybında en çok anne etkileniyor. Benim annem çok zor toparladı.
Biz kendi anne-babamızdan da böyle gördük. Ben hatırlıyorum. Babaannem, dedem kışın köy soğuk oluyor diye sırayla çocuklarında kalırlardı. Babaannem annemi kendi kızlarından ayırt etmezdi. Annemde ona saygıda kusur etmezdi. Aile demek örfüne, geleneğine, büyüğüne saygı demek.
Sizin eski eşiniz gibi bencil bir erkek zaten aile birliğini idrak edemez. Bence hayırlısı olmuş. Allah yolunuzu açık etsin.

Bunlari duymak cok iyi geliyor gercekten tesekkur ederim beni ikna etmeyi başarmışlardı haksiz olduğum konusunda o kadar bedel ödetmeye çalışiyorlarki neredeyse bosanmakta hata mi ettim demeye başlamıştım kendi kendime Allah hiç kimseyi sınamasın öyle zor zamanlarinda bana bu süreçte destek olsalardi bir ömür unutmazdim ki aynı durumda kendi annesi olsa ondan önce ben sahip çıkardım benim annem babam onlari sevip saymamdan mutlu olan gurur duyan insanlardı umarım bir gün tenezzul etmedikleri helalligi istemek zorunda hissederler kendilerini

Ev ev üstüne olmaz ancak sizin durum farklı. Annenizin acı zamanında yanında olmak istemissiniz. Vicdansız bir adam. Geriye bakmayın. Beni en çok istememesi değil üslubu, tarzı rahatsız etti. İyi ki kurtulmussunuz.

Halk arasinda civi civiyi soker diye bir laf var. Bosandiginizi gizlerseniz, kimseyle gorusmezseniz unutamazsiniz. Baska bir erkek olmasa da arkadaslariniz olmali etrafinizda. Onun yerini doldurmazsaniz sonsuza kadar boyle aci cekersiniz. Adam zaten evli olmak istemiyormus, belki baskalariyla da gorusmek istiyor. Bu bosanmanin sizinle ilgisi yok, firsat ariyormus. Kendinizi suclamayin ve o yuzugu cikarin artik.

başın sağolsun ..

bende babamı kaybettiğimde çok çok zor zamanlar geçirdim sizin gibi.. şuanki duygularınızı çok çok iyi anlıyorum.
bir süre kendimi kapattım ve bu beni daha da kötü yaptı. yeni bir iş buldum ilk zamanlar o kadar çok çalışıyordum ki yapmam gerekenden daha da fazlasını yapıyordum. hatta cumartesi günleri uyanıp işe gidip yapmam gerekenlerin dışında da bütün işleri bitiriyordum bana inanılmaz iyi geliyordu çalışmak . büyük bir firmaydı, güzel bi arkadaş çevresi edindim yavaş yavaş dışarı çıkmaya başladım bu arada o lanet adamdan kurtulma sürecim tamamlandı aradan bir süre geçti ve hayatıma ,hem yöneticim hemde dışardaki arkadaş ortamında samimi olduğum arkadaşım hayatıma girdi. aradan 5 yıl geçti ve şimdi ağustosta nikahım var.

hiç geçmez zannediyordum o zaman.. hiç bitmez ben bunu atlatamam ... o ne der bu ne der vs vs .
şimdi sizin yazınızı okuyunca içim bir tuhaf oldu unuttuklarımı hatırladım .

geçecek sevgili arkadaşım , babanı hiç unutmayacaksın zaman geçtikçe onunla olan anılarını daha da çok anlatacaksın ama bu yaşadığın çirkin süreç geçecek ve iyi ki boşandım diyeceksin.

ben bir de şunu yaptım. gözlerimi kapatıp şimdi ki günlerin hayalini kurdum.. ve hepsi gerçek oldu .

uzun yazdım ama çok benzer bir süreç geçirdim geçeceğine emin ol istiyorum. o adamla iletişimini kes lütfen senin ayağa kalkıp toparlamaya başladığın an yalvarmaya başlayacak ...

Insanlarin merakını görseniz sirf ona sebep saklamak istiyorum babani kaybettikten sonra boyle bir sey yasamana bir anlam veremeyip heryere cekiyorlar

O kadar tuhaf geldiki banada bunu yasayab birinin burda karsima çıkması cok tesekkur ederim paylaştığın için evet cok zor geciyor suan hic bitmeyecekmis gibi geliyor ama anlıyorum ki bir an önce evden çıkıp bir yerlerden baslamam gerekiyor korksamda tek yol bu aylardir aksini yaptim hicbir sey degismedi ben iyi olacagima dair umudumu kaybettim babam iyilessin diye cok yalvardim umut ettim inandim kabullenmedim ama hicbir sey yapamadım sonra aylarca o anlasin diye umut ettim oda olmadı artik degismez gibi geliyor bugun is basvurusu yapmaya başlayacağım

üzülme canim seni bile isteye üzenler icin üzülme demek ki cigeri 5 para etmezmis her serrde bir hayir vardir Rabbim bu esinden daha hayirlisini cikartir vakti zamani gelince ...

her şey değişir... yeter ki başla. şimdi böyle konuşuyorum ama biliyorum ki o dönem bu lafların hepsi bomboş ..
lütfen bana inan ve çalışmaya başla yeni bir çevre edin , kafanı oyalayacak her şeyi yap bir süre sonra farkında bile olmuyorsun unutulup gidiyor.

ara ara yaz :) mutluluğunu da okumak istiyorum

Bende en cok mutlulugumu yazmak istiyorum buraya o kadar caresiz hissediyorki insan hic tanımadığı insanlarla konusmaya ihtiyaç duyuyor ve gerçekten çok iyi geliyor tesekkur ederim

Sonunu böyle tahmin edememiştim... size anneniz konusunda tavsiye verecektim aslında... diyecektim ki. Eğer evinde durmazsa o eve girmesi zor olur... yaşadığımı bilmiyorsunuz gibi şeyler yazmışsınız...

Yakın zamanda görümcemi kaybettim. Kvalidem yalnız kaldi... Aslında bizimle yaşamasını teklif ettim/ettik... o evime tekrar giremem.. zor olur dedi... onun orada bir hayatı var ve devam ediyor.. yaşlı da... sonra isterseniz bakarsınız dedi... bayramda 1 hafta bizimle kaldi. Huylar farklı alışkanlıklar farklı... zorlandım. Misal ilk gün kapıyı çalıp oturma odasına daldı. Çok korktum... mutfakta anlaşamadığımız şeyler oldu felan... neyse...

annenize kucak açmanızı anlıyorum... uzun vadede aynı evde olma fikri eşiniz içinde zordu... keşke bu şekilde bitmeseymiş....

keşke kabul etseydi, ama yakın ev tutup orada da destek olabilirdiniz. Çalışmıyormuşsunuz. Orta yolu bulurdunuz.

Muhtemelen daha farklı sorunlarınız varmış...

annesinin vs ile doldurmasiyla senin en zor gününde günlerinde yaninda olmayacak adam hayatinda hic olmasin zaten eninde sonunda kopardi baskasinin yönetmesiyle ite kakila giden evlilik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…