• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Onkoloji - Kanser ve Türevleri Babamı Kanserden kaybettim,Yakınlarını Kanserden Kaybedenler.

benım ablamın esıde mide kanseri oldugunu ogrendı.ve son evreymıs hıc anlamadık ne bı agrı ne bır sızısı oldu son bır ay kılo kaybı ve 1 defa kusması oldu dra gıttı endoskopıde cıktı amelıyatla aldılar mıdesını ancak dr taş gıbı olmus mıdesı nasıl durdu boyle dedı o bıle sasırdı suan metastaz yapmıs kaacıgerıne sıcramıs yarın sabah hastaneye yatacak kemoterapı baslıyacaklar daha 35 yasında ve 2 kucuk cocugu var dua edın lutfen rabbım evlatlarına bagıslasın cok uzuluyoruz neyapacagımızı sasırmıs durumdayız....

Annemi 5 gün önce kaybettim malign melanom denilen cilt kanseri illetinden çok zor çok acı çekti bir yıl içinde gitti annecim. İki kardeşiz ben 23 yaşındayım daha bekarız. Üniversiteden mezun olcağımı görecekti... Burdaki herkesi çok iyi anlıyorum... Allahım devasını versin bu pis hastalığın... Kimse böyle acı çekmesin inşallah...

babamda akciğer kanseri tedavide şu an nerdeyse yirmi kilo zayıfladı ölecek bizi bırakıp gidecek diye kahroluyorum. düşüncesi bille beni mahvediyor nasıl dayanıyorsunuz Allah bol sabırlar versin hepinize babama da şifasını inşaallah...

yakınlarını kaybedenlere öncelikle sabır diliyorum.. bende dedemi 24 gün önce kaybettim.. aslında babamı kaybettim çünkü annem babam ayrı olduğu için babamla görüşmediğim için beni dedem baktı büyüttü..akciğer ve beyin metaztasından sonra 10. ayında dedemi uğurladıkk.. daha yeni yeni acısı koymaya başlıyor .. zor bir durum onu çok özlüyorum.. psikolojim epey bozuldu ama güçlü olmaya çalışıyorm.. herşey o kadar boş ki hayatta , ölüm her an herkesin kapısını çalabilecek bişey .. rabbim hepimize hayırlı kaderler yazsın ..

bu hastalık ve bu evreyle bızde tam 6 ay önce tanıstık mıde tamamen ıflas edıp karacıgere sıcrayana kadar hıcbır belırtı vermedı ve malesef dün 35 yaşındaki eniştemi kaybettik 1haftadır ayaklarının uzerıne basamadı son gununde bılıncı gıttı emara gonderdıler beynıne de sıcramıs olabılır dıye ama neyazıkki sonucunu alamadan gıttı rabbım tum hastalara şifa versin

Sevgili gsmemo,
Allah'tan babana rahmet, sana ve yakınlarına sabır diliyorum.. Yaşadıklarını çok iyi anlıyorum ve ağladım okurken. Benim babam da ileri evre akciğer kanseri maalesef. 7 aydır tüm aile hepimiz perişan olduk. Kemoterapiler , radyoterapiler ilaçlar .. İlk duyduğumda inanamadım, yakıştıramadım kendi babama, kriz geçirdim .. Ama baktım ki ağlamakla sızlamakla dövünmekle olmuyor. Yakaladı işte bi kere bu hastalık.
Şimdi hala babama destek olmaya çalışıyorum. İlaçlar ve kemoterapi dolayısıylam sadece 40 kilo aldı. Ama hiçbi zaman umudumu kesmedim Allah'tan. Hala da dua ediyorum.
Rabbim tüm kanser hastalarına acil şifalar versin. Kimseye ana,baba evlat ,eş acısı vermesin. Ve en büyük korkum, acı çekmesin, gözümün önünde erimesin.

Baba acisi cok zor mekanlari cennet olsun.

Sevgili gsmemo,
Allah'tan babana rahmet, sana ve yakınlarına sabır diliyorum.. Yaşadıklarını çok iyi anlıyorum ve ağladım okurken. Benim babam da ileri evre akciğer kanseri maalesef. 7 aydır tüm aile hepimiz perişan olduk. Kemoterapiler , radyoterapiler ilaçlar .. İlk duyduğumda inanamadım, yakıştıramadım kendi babama, kriz geçirdim .. Ama baktım ki ağlamakla sızlamakla dövünmekle olmuyor. Yakaladı işte bi kere bu hastalık.
Şimdi hala babama destek olmaya çalışıyorum. İlaçlar ve kemoterapi dolayısıylam sadece 40 kilo aldı. Ama hiçbi zaman umudumu kesmedim Allah'tan. Hala da dua ediyorum.
Rabbim tüm kanser hastalarına acil şifalar versin. Kimseye ana,baba evlat ,eş acısı vermesin. Ve en büyük korkum, acı çekmesin, gözümün önünde erimesin.

babamda akciğer kanseri tedavide şu an nerdeyse yirmi kilo zayıfladı ölecek bizi bırakıp gidecek diye kahroluyorum. düşüncesi bille beni mahvediyor nasıl dayanıyorsunuz Allah bol sabırlar versin hepinize babama da şifasını inşaallah...

Allah sabirini veriyor.

benım ablamın esıde mide kanseri oldugunu ogrendı.ve son evreymıs hıc anlamadık ne bı agrı ne bır sızısı oldu son bır ay kılo kaybı ve 1 defa kusması oldu dra gıttı endoskopıde cıktı amelıyatla aldılar mıdesını ancak dr taş gıbı olmus mıdesı nasıl durdu boyle dedı o bıle sasırdı suan metastaz yapmıs kaacıgerıne sıcramıs yarın sabah hastaneye yatacak kemoterapı baslıyacaklar daha 35 yasında ve 2 kucuk cocugu var dua edın lutfen rabbım evlatlarına bagıslasın cok uzuluyoruz neyapacagımızı sasırmıs durumdayız....

Enisteniz ne durumda .

Bundan 2 sene önce çok şiddetli bir titreme ve ağrı nöbetiyle acil'e gidip ameliyata aldıklarında öğrendik babamın MİDE Kanseri olduğunu...Öyle sinsi,öyle kötü bir hastalık ki 4. evreye gelip midesini delene kadar haber vermedi bize içinde yaşadığını...Karaciğere de sıçramış olduğundan ameliyat yapılamadı ve hemen kemoterapi başlatıldı.Seansları arasında bir kaç gün kötü olup onun dışında çok iyi görünüyordu.Hergün 2 saat yürüyüş yapıp meydan okuyordu sanki içindeki canavara....

Malesef kemoterapi kürleri devam etti,defalarca...defalarca...Öyle ki hiçbir ilaç,hiçbir kür en ufak gerilemeye sebep olmadı.Babamın vücudu kemoterapi ilaçlarına cevap vermiyordu....

Bundan 1 ay önce bilinç bulanıklığı ve konuşmada güçlük hissedince hemen doktoruna gittik ve beyn,ne sıçradığını öğrendik..Hemen ameliyata aldılar ve beyin sapına baskı yapan 4 cm'lik tümörü aldılar ancak asıl sinsi hala içinde yaşamaya devam ediyordu...Ne olduysa ondan sonra oldu...Ameliyattan sonra ilk zamanlar hızla çok iyiye gitti ama sadece 15 gün.:50::50:

Son 15 GÜN:

Bundan 15 gün önce aniden ayak ve ellerinde güçsüzlük olduğunu ve yürüyemediğini söyledi...Ayakları şişmişti ve çok bitkindi..Çok hızlı kilo vermeye ve hiçbir şey yememeye başladı.Çok zayıflamasına rağmen karın bölgesi Davul gibi şişmişti...Hemen doktora götürdük ve muayenenin ardından dr babamı ve annemi dışarı çıkarıp bana artık TERMİNAL DÖNEME (Ölümden önceki son zaman) girdiğini ve artık yapacak hiçbir şey olmadığını söyledi.Bu tarifsiz çaresizlik ve acı kelimelerle anlatılamazdı....

Evimize getirip yatağına yatırdık ve sonraki günlerin her biri 5 yıl gibi geçiyordu..Hergün okadar kötüye gitti ki...Önce yataktan kalkamamaya...sonra konuşamamaya...yememeye..içmemeye...Akciğerleri iflas ettiğinden nefes alamamaya...ve son gün komaya girdi...16 kasım cuma günü..Sadece nefes alıyordu ki onuda 15 gündür rahat nefes alsın diye taktığımız oksijen tüpüyle yapıyordu...17 Kasım sabahı gözünden 1 damla yaş aktı ve son nefesini verdi...

Aslında kızacağım çok şey var.Çok doktor ismi verebilirim ve yaptıklarını anlatsam inanamazsınız...Saçmalıklar silsilesi...Ama ne fayda...Neye yarar...Gitti BİTTİ...

SON 2 gün başında elini tutmuş ağlarken, Fer'i gitmiş yarı açık gözlerine bakarken...Azrail'e "AL ARTIK CANINI" diye yalvarırken bunun bizim başımıza geldiğine inanamıyordum...O hep duyduğumuz ,adını bile söylemediğimiz hastalıktı..Bize olmazdı...Ama oldu..Babamı alıp götürdü...Şimdi ağlayamıyorum bile...Hala inanamıyorum onun bir daha hiçbir yeni güne Uyanamayacağına...

Bunu yaşayanın yalnız ben olmadığımı anladım bu hastalık sırasında okuduklarımdan...Bu nedenle benim gibi bu acıyı yaşayanlarla paylaşmak istedim....Yaşadıklarınızı paylaşırsanız belki siz de rahatlarsınız..Ben içimi döktüm..Ağlamak istiyorum..Ağlayamıyorum...Bugün 5 gün oldu babam gideli..ve birdaha "Baba" diyemeyeceğim kaç gün bekliyor acaba beni...:50::50:

of offff gözyaşları içinde okudum:43:...rabbim mekanını cennet etsin sana ve ailene sabır versin....benimde teyzem şu an evde gününü bekliyor....
kolon kanseri....ciğerlere sıçradı karnı su topladı....allahım herkese şifa versin...sözcük bulamıyorum.....:50:

öncelikle herkesin bası sağolsun...ben de babamı bu illetten kaybettim tam 1 ay önce ve son nefesine sahit oldum malesef mi desem iyi ki mi desem bilemiyorum.o son nefesi izlemek cok büyük sok oldu benim için.babacığıma lenfoma 4. evresinde teşhis konmuştu. cok acı cekti.4 seana kemoterapi aldı ama hergecen gün daha da kötüyegitti. hiç düzelme olmadı...ve ben inanıyorum ki sevgili babacığım bu dünyadaki ufak tefekgünahlarını da hastalığı sırasında ödedi ve şimdi bana cennetinden bakıyor gülümsüyor konuşuyor benimle...
yattğın yer nur olsun canım babam... seni kaybetmek çok farklı bir acıymış...kalbime diken batmış gibi...içim acımasın diye hayatımı dikkatimi başka yönlere cevirsem de her kıpırdanmamda ,düşünmemde hissdiyorum seni,acını....

Ne guzel anlatmissin kendini , basina gelen anlar benimde icim aciyor ama yapabilecek bi sey yok.

Hepinizin başı sağolsun hanımlar, yazılanları okudum. Gözyaşlarımı tutamadım. Bende 52 yaşında babamı 1.5 ay önce pankreas kanserinden kaybettim

Vefat etmeden 1 hafta önce kendisini gördüm. uzakta yaşıyorum. 2.5 senedir kanser hastası ancak ben son halinden 2 ay önce de görmüştüm. Vefat etmeden 1 hafta önce gördüğüm hali bende şok etkisi yaptı.

Bir insanı bu hale getiren nedir? Bu nasıl bir illettir? aylarca yemek yiyememek, 33 kilo vefat etmek, kemiklerin tek tek sayılması, yaşayan bir cesetti adeta.

Bilemiyorum. Allah hepimizin geçmişlerine rahmet etsin. Bu çok büyük bir imtihan, çok acı bir durum. Hepinizi çok iyi anlıyorum. Onlar neler düşündüler bu hastalık evresinde, nasıldı psikolojileri inanın düşünürken bazen çok acı çekiyorum. Yazacak çok sey var ama yazmaya lüzüm yok.

hakka emanet olun:5:

Bizim koca cinarimiz 105 kilodan, 50 kiloya dustu.
Vucutta kemik kalmisti.
Herkesin yakinlarina bassagligi diliyorum.

Annecigimi soguk alginligi sanarak hastaneye goturduk, tesaduf Turkiyede tatildeyi. Ordaki doktorlar arastirma yaptilar ve annecigime kotu hastalik tesisi konuldu. O anda butun dunyam yikildi, doktor memeden sicrama yapmis, akciger zarinda ve lemf bezlerinde var dedi, gec kalinmis ama omrunu uzatmak icin kemo yapacagiz dedi.
Hemen aldim Hollandaya getirdim, inanmadim doktorlara, ikinci arastirmayi yaptirdim, malesef yine ayni seyleri soylediler. O andaki duygular tarif edilemez.
Allahima "benim omrumu al anneme ver" diyordum, sonra aci cekmesin diyordum. Doktor hemen ilac tedavisine basladi, olurda fayda etmezse kemo son care dedi, yasindan dolayi hemen kemo yapmak istemediler. Anneme soylemedik hasta oldugunu cunki en cok korktugu sey bu hastalikti ve bunalima girerdi.
Hollandaca konusmayi bilmedigi icin ben ve abim tercume ederdik.
Doktor kontrollerinden sonra sorardi, kizim kanser degilim demi diye, bende degilsin annecigim ama cok buyuk ve zararli enfeksiyon kapmissin, onun icin ilac tedavisine basliyacaklar diyordum surekli.

Sonra ailecek bir karar aldik, annem ne derse, ne isterse onu yapacagiz diye, belki mutlu olursa bu hastaligi yener, atlatir diye umut ediyor insan. Yada bir ilac cikarirlar, hastaligina care olur diye dusunuyorsun.
Malesef oyle bir mucizeler yokmus.
Ilaclar 2 yil sonra etki etmemeye basladi, doktor kemoya gerek yok, fayda etmez cunki akcigeride sarmis ve kemo da ise yaramaz dedi. Nefesi cok daraliyordu artik.
Biz israrla kemo almasini istedik ve doktor kabul etti.
Anneme soyledim, seni agir bir tedavi bekliyor cunki ilaclar etki etmiyormus dedim, Kurban bayraminda Turkiye de olmak istiyorum, ondan sonra baslasinlar dedi. Oturup yine ailecek karar verdik, belki kemo cok kotu etkiler, birde kurban bayramini istedigi gibi kutluyamaz dedik ve aldik gittik Turkiyeye. Bayramdan sonra ablam kaldi annemin yaninda, ben tekrar dondum Hollandaya. Annem benden 6 gun sonra fenalasmis, yogun bakima almislar, hemen gittim Turkiyeye, artik ne konusuyor ne birsey diyordu. Sadece gozleriyle bakiyordu. Agzinda oksijen borusu vardi sonrada bogazini kestiler ordan verdiler boruyu. Annemle birdaha konusamadim, sesini duyamadim. 49 gun yogun bakimda yatti ve ruhunu teslim etti.
Kiyamet kopacak dedikleri gun, 21 aralik, benim icin kiyamet koptu. Hala icim aciyor anne kelimesini duydugumda ama Allahima bin sukuler olsun ki, annem aci cekmedi.
Isyan etmedim, neden annem demedim, sadece sukrettim. Sukurler olsun ki annem guzel bi sekilde aramizdan ayrildi, sukurler olsun ki annem aci cekmedi ve sukurler olsunki Allahim bana oyle bir anne nasip etti.

Simdi geriye donup baktigimda, aceba soyle yapsaydik boyle olurmuydu demiyorum, herseyin olacagi varmis olmus ve biz bunlari yasadik diyorum. Annemin sayesinde artik vefat etmekten korkmuyorum, cunki orda beni bekliyen annecigim ve babacigim var. Hayat cok guzel ve cok kisa, birgun elbet annecigimle kavusacagiz ama daha bu dunyada yapmam gereken cok seyler var, Allahim omur verirse.
Annemin soyledigi gibi ; Bugun varsin, yarin yoksun.

Onlarin sadece bedenleri yanimizdan ayrildi, ama hep ruyalarda bulusuyoruz. Ona sarilmayi cok ozledim, annem bunu hissettiginde ruyama geliyor, bol bol sariliyoruz, hasret gideriyoruz. Orda cok rahat oldugunu soyluyor, buda beni cok mutlu ediyor.

Allahim hepimize hayirli olumler nasip etsin, butun hastalarin sifasini versin, sifasi olmayan hastalarada fazla cektirmesin, AMIN.

Seni cok seviyorum annecigim.

Basiniz sagolsun.

Ahhh keşke bir belirti olsaydı da gitseydik doktora...Babam eczacıydı :( Ailede bir çok doktor ve eczacı var:( ama ne bir ağrı ne hazımsızlıl..hiçbirşey olmadı....

Zaten bu illetin genellikle 4. evrede teşhis edilme sebebei bu kadar sinsi olması değil mi?? Ben 1. 2. evrede teşhis konulanları çok şanslı buluyorum ve çok fazla umutları olsun...Çünkü başta yakaladıysanız iyileşme şansı çook yüksek..

Boyle bir konuya oncelik etmen cok guzel.
Ben babami mide kanserinden kaybedeli 43 gun oluyor.
Basimizdan gecenleri ilerleyen gunlerde bu sayfaya anlatmak isterim
Herkesin basi sagolsun.

Son düzenleme:
Allah bütün kanserden yakınlarını kaybeden Arkadaşlara sabır versin.
Annem 5 Yıldır bu illeti çekiyor. Yumurtalık kanseri.son bir Yıldır her hafta kemoterapi gördü.son 3 aydır durumu çok ağırlaştı ama hiç umudumu kaybetmedim.o da o kadar güçlüydiki bir gün makyajını yapmadan kemoya gitmedi. Ama bu hafta dr benimle özel görüştü ve birden artık ilaçlara cevap vermediğini kemoyu bırakmamız gerektiğini söyledi en kötüsüne 1 ay ömrü kaldı dedi.çıldırmak üzereyim çok korkuyorum.sadece dua edebiliyorum Allah herkesin yardımcısı olsun

başınız sağ olsun..bende baba özlemiyle yanıp tutuşuyorum..babamın son nefesinde elini tutamadım..veda edemedim..hep rüyalarımda..onu çok özlüyorum..

Allah bütün kanserden yakınlarını kaybeden Arkadaşlara sabır versin.
Annem 5 Yıldır bu illeti çekiyor. Yumurtalık kanseri.son bir Yıldır her hafta kemoterapi gördü.son 3 aydır durumu çok ağırlaştı ama hiç umudumu kaybetmedim.o da o kadar güçlüydiki bir gün makyajını yapmadan kemoya gitmedi. Ama bu hafta dr benimle özel görüştü ve birden artık ilaçlara cevap vermediğini kemoyu bırakmamız gerektiğini söyledi en kötüsüne 1 ay ömrü kaldı dedi.çıldırmak üzereyim çok korkuyorum.sadece dua edebiliyorum Allah herkesin yardımcısı olsun

sizede geçmiş olsun..son evremiydi..belkide doktorlar yanılıyordur..başka doktoruda deneyin..kendisi biliyor mu? bende aynı kanseri geçirdim..sizi çok iyi anlıyorum..:110:

Evet öğrendiğimizde son evreydi 5 yılda sayısız kemo geçirdi.devlet hastanesinde başladık.son 2 Yıldır da çapada bir Prof un özel muayenehanesine götürüyorum.annem durumunu bilmiyor şuanda yemek yemek için çok çaba sarfediyor.ilacın yan etkisinden böyle olduğunu sanıyor.bugün doktoruna tekrar gidiceğiz kardeşimle .Cuma günü olayın şokuyla çok konuşamadım hocayla bakalım bugün ne diyecek

başınız sağ olsun..bende baba özlemiyle yanıp tutuşuyorum..babamın son nefesinde elini tutamadım..veda edemedim..hep rüyalarımda..onu çok özlüyorum..

sizede geçmiş olsun..son evremiydi..belkide doktorlar yanılıyordur..başka doktoruda deneyin..kendisi biliyor mu? bende aynı kanseri geçirdim..sizi çok iyi anlıyorum..:110:

Şaşkınlıktan geçmiş olsun demeyi unuttum Allah sizlere şifa versin çok zor bir hastalık çeken bilir herkesin ki aynı olmuyor.senelerce nüksetmeyen var.bizimki hemen nüksediyordu

Ben babami 5 ay once mide kanserinden kaybettim.
Hala saka gibi geliyor morga gittim kefendeki babam degilde baskasi sanki.
O gittigi yere bizde gidecegiz herkes yasayacak diyorum
Coook zor ruyamda olmemis yasiyor sanki.
Inanilacak gibi degil.
Fazla ilerileri dusununce cildiracak gibi oluyorum

Back