Bundan 2 sene önce çok şiddetli bir titreme ve ağrı nöbetiyle acil'e gidip ameliyata aldıklarında öğrendik babamın MİDE Kanseri olduğunu...Öyle sinsi,öyle kötü bir hastalık ki 4. evreye gelip midesini delene kadar haber vermedi bize içinde yaşadığını...Karaciğere de sıçramış olduğundan ameliyat yapılamadı ve hemen kemoterapi başlatıldı.Seansları arasında bir kaç gün kötü olup onun dışında çok iyi görünüyordu.Hergün 2 saat yürüyüş yapıp meydan okuyordu sanki içindeki canavara....
Malesef kemoterapi kürleri devam etti,defalarca...defalarca...Öyle ki hiçbir ilaç,hiçbir kür en ufak gerilemeye sebep olmadı.Babamın vücudu kemoterapi ilaçlarına cevap vermiyordu....
Bundan 1 ay önce bilinç bulanıklığı ve konuşmada güçlük hissedince hemen doktoruna gittik ve beyn,ne sıçradığını öğrendik..Hemen ameliyata aldılar ve beyin sapına baskı yapan 4 cm'lik tümörü aldılar ancak asıl sinsi hala içinde yaşamaya devam ediyordu...Ne olduysa ondan sonra oldu...Ameliyattan sonra ilk zamanlar hızla çok iyiye gitti ama sadece 15 gün.
Son 15 GÜN: Bundan 15 gün önce aniden ayak ve ellerinde güçsüzlük olduğunu ve yürüyemediğini söyledi...Ayakları şişmişti ve çok bitkindi..Çok hızlı kilo vermeye ve hiçbir şey yememeye başladı.Çok zayıflamasına rağmen karın bölgesi Davul gibi şişmişti...Hemen doktora götürdük ve muayenenin ardından dr babamı ve annemi dışarı çıkarıp bana artık TERMİNAL DÖNEME (Ölümden önceki son zaman) girdiğini ve artık yapacak hiçbir şey olmadığını söyledi.
Bu tarifsiz çaresizlik ve acı kelimelerle anlatılamazdı.... Evimize getirip yatağına yatırdık ve sonraki günlerin her biri 5 yıl gibi geçiyordu..Hergün okadar kötüye gitti ki...Önce yataktan kalkamamaya...sonra konuşamamaya...yememeye..içmemeye...Akciğerleri iflas ettiğinden nefes alamamaya...ve son gün komaya girdi...16 kasım cuma günü..Sadece nefes alıyordu ki onuda 15 gündür rahat nefes alsın diye taktığımız oksijen tüpüyle yapıyordu...
17 Kasım sabahı gözünden 1 damla yaş aktı ve son nefesini verdi... Aslında kızacağım çok şey var.Çok doktor ismi verebilirim ve yaptıklarını anlatsam inanamazsınız...Saçmalıklar silsilesi...Ama ne fayda...Neye yarar...Gitti BİTTİ...
SON 2 gün başında elini tutmuş ağlarken, Fer'i gitmiş yarı açık gözlerine bakarken...Azrail'e "AL ARTIK CANINI" diye yalvarırken bunun bizim başımıza geldiğine inanamıyordum...O hep duyduğumuz ,adını bile söylemediğimiz hastalıktı..Bize olmazdı...Ama oldu..Babamı alıp götürdü...Şimdi ağlayamıyorum bile...Hala inanamıyorum onun bir daha hiçbir yeni güne Uyanamayacağına...
Bunu yaşayanın yalnız ben olmadığımı anladım bu hastalık sırasında okuduklarımdan...Bu nedenle benim gibi bu acıyı yaşayanlarla paylaşmak istedim....Yaşadıklarınızı paylaşırsanız belki siz de rahatlarsınız..Ben içimi döktüm..Ağlamak istiyorum..Ağlayamıyorum...Bugün 5 gün oldu babam gideli..ve birdaha "Baba" diyemeyeceğim kaç gün bekliyor acaba beni...