• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babamı aramalı mıyım?

lizzie

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2007
544
1
96
Bursa
arkadaslar mrb. su günlerde moralim çok ama çok bozuk.(3 aylık hamileyim-belki de azıcık onun da etkisi var :( ) eşimle şehir değişikliği yaşadık onun işi sebebiyle ve tasındığımız yer de ailesine cok yakın.tasındıktan sonra ailesi yemeğe davet etti,o akşam da görümcem ve eşi de vardı.kayın pederim zaten lafına hiç dikkat etmeyen biridir ama artık hamileyim biraz hassas davranır diye düşünmüştüm yanılmışım.yemekte hiç hoşuma gitmeyen konuya parmağını bastı en sonunda!!! babam tabiki mesele.!

annemle babam ayrı(ikisi de evlenmedi bir daha), düğünde felan bir araya gelindi, babamla kayınpederim görüştüler düğünden sonra da ev ziyaretleri felan oldu iyiydik yani.ama işte annemle babamın arası bir konu nedeniyle açıldı ve her zamanki gibi bu bana da yansıdı.annem beni bir güzel doldurdu ki zaten hep annemin yanında büyüdüğüm için otomatikman onun yanında oldum.o zamandan beri(3 yıl oldu) onu aramadım o da beni aramadı.gerci arayan zaten hep bendim ya neyse.neyse durum böyle arkadaslar yemekte de kayın pederim bu konuları actı babamdan bahsetti,napıyorlar acaba felan dedi ama böyle rencide edercesine.benim konusmadığımı da bilmesine ragmen sofrada sanki kendimi hayırsız ve de istenmeyen bir evlat gibi hissettim :((( bir şey demedim ama çok üzüldüm.sonra kaynanama söyledim bu durumu''kızım onu duymamazlıktan gel,değişmez kaç kez dikkat et dedim ama etmiyor' dedi.ama kaç gündür ağlıyorum sanki yaram deşilmiş gibi :( şuanda da hamileyim çalışamıyorum para da kazanamıyorum kendimi o kadar yalnız hissediyorum ki...eşimin tavırlarını bile yargılar oldum hassaslaştım.bu arada babam da bizim oldugumuz sehirde.napmalıyım kızlar nolur akıl verin!:18: aramalı mıyım babamı??ama 3 yıldır o da beni aramıyo- umrunda olsam herhalde arardı diyorum.annem de aramamı istemiyor , gör bak soğuk davrancak bebeği de söylesen bile ''Allah analı babalı büyütsün'' der sadece bu kadar diyor.

durum böyle arkadaşlar tavsiyeleriniz neler?başım ağrıdı düşünmekten?telefonla aramaya cesaretim yok ama msj mı ceksem acaba en azından diyorum.şimdi ters bişi de söylerse biliyorum ki üzülücem .:43:

Son düzenleme:
Konu içeriği nedeniyle "Kendi ailesiyle ilgili sorun yaşayanlar" başlığına taşındı.
Konuları lütfen ilgili başlıklara açalım.

Ayrıca konu başlığınız içeriği yansıtmadığı için değiştirildi.Lütfen içerik anlatan başlıklar seçiniz.

Çook iyi anlıyorum seni canım..
Aynı dert bende de var..
Biz yeni evliyken babamla aramız iyiydi, babamın benden bazı çıakrları vardı çünkü. (uzun hikaye, ama merak edersen konuma bakabilirsin)
Babamla aram iyiyken eşimin ailesi bana çok saygılıydı.

Ne zamanki babamla aramız bozuldu..
İlk başlarda eşimin ailesi destek olmak ister gibi yaklaştı, maksatları olanı biteni öğrenmekti tabi.
Sonra babamla iletişimim tamamen koptu. Şimdi gör eşimin ailesinin saygısızlıklarını.
Anne-baba önemli evlilikte.

Kesinlikle anne-babayla sorunun olsa bile ne eşine ne ailesine fazla yansıtmayacaksın. Eşin senin hayat arkadaşın, evet herşeyi paylaşmalısın.
Ama bunu değil..
Her zaman senin arkanda sağlam duran, seni kollamaya hazır bir ailen olduğunu hissedecek hem eşin, hem ailesi.
Ben ayakları üzerinde duracak parayı kazanan, eğitimli bir insanım. Ama bu yetmiyor.
Ailemin yokluğu, eşimin ailesinin bana ve eltime farklı davranmasına apaçık şekilde yol açıyor.
Eltiminmde ailesi inanılmaz ilgili, benimkinni aksine.
Mesela eşimin ailesi bana gelirdi, kaç çeşit yemek yapardım, eline sağlık duyamazdım.
Ama eltim bir çay verir, yanına bişey vermez. Aman kızım ne zahmet ettin..

Senin şu durumunda ben olsam babamı arardım.
Bunu kendi konumum için yapardım.
Bebeğimin olacağını da söylerdim, ne malum soğuk davranacağı?
Zaten soğuk davransa ne olur, şu anki durumundan daha kötü olamaz sanırım.
Hatta keşke babanı eve yemeğe davet etsen, k.pederinin haberi olsa bundan bir şekilde.

Hiçbirini yapamam dersen babanla görüşüyormuşsun gibi yap.
K.validene arada hikaye yaz, geçen de babam kendine bilmemne almış, geçen babam aradı, bebeği merak ediyor vs vs.
Ciddi söylüyorum, uydur ve tıka ağızlarını.

Bir telefon etmelisin bence. İçinde kalmasın. Bak sen de evlat sahibi olacaksın. Varsın o sana soğuk davransın; kendi kendine ben elimden geleni yaptım ama o üstünde durmadı der vicdanının sesini bastırmış olursun....

Kayıpederine pek takılma, seni rahatsız eden vicdanının sesi. Ne kadar soğuk olursa olsun o senin baban unutma.

Çook iyi anlıyorum seni canım..
Aynı dert bende de var..
Biz yeni evliyken babamla aramız iyiydi, babamın benden bazı çıakrları vardı çünkü. (uzun hikaye, ama merak edersen konuma bakabilirsin)
Babamla aram iyiyken eşimin ailesi bana çok saygılıydı.

Ne zamanki babamla aramız bozuldu..
İlk başlarda eşimin ailesi destek olmak ister gibi yaklaştı, maksatları olanı biteni öğrenmekti tabi.
Sonra babamla iletişimim tamamen koptu. Şimdi gör eşimin ailesinin saygısızlıklarını.
Anne-baba önemli evlilikte.

Kesinlikle anne-babayla sorunun olsa bile ne eşine ne ailesine fazla yansıtmayacaksın. Eşin senin hayat arkadaşın, evet herşeyi paylaşmalısın.
Ama bunu değil..
Her zaman senin arkanda sağlam duran, seni kollamaya hazır bir ailen olduğunu hissedecek hem eşin, hem ailesi.
Ben ayakları üzerinde duracak parayı kazanan, eğitimli bir insanım. Ama bu yetmiyor.
Ailemin yokluğu, eşimin ailesinin bana ve eltime farklı davranmasına apaçık şekilde yol açıyor.
Eltiminmde ailesi inanılmaz ilgili, benimkinni aksine.
Mesela eşimin ailesi bana gelirdi, kaç çeşit yemek yapardım, eline sağlık duyamazdım.
Ama eltim bir çay verir, yanına bişey vermez. Aman kızım ne zahmet ettin..

Senin şu durumunda ben olsam babamı arardım.
Bunu kendi konumum için yapardım.
Bebeğimin olacağını da söylerdim, ne malum soğuk davranacağı?
Zaten soğuk davransa ne olur, şu anki durumundan daha kötü olamaz sanırım.
Hatta keşke babanı eve yemeğe davet etsen, k.pederinin haberi olsa bundan bir şekilde.

Hiçbirini yapamam dersen babanla görüşüyormuşsun gibi yap.
K.validene arada hikaye yaz, geçen de babam kendine bilmemne almış, geçen babam aradı, bebeği merak ediyor vs vs.
Ciddi söylüyorum, uydur ve tıka ağızlarını.

ipekcim teşekkürler,sana özelden msj atıcam ama 10 dkda bir izin varmış.atıcam şimdi:16:

Bir evlilikte ailenin arkanda durduğunu eşin ve ailesi bilirse ona göre davranıyorlar gerçekten. Öyle ağzına geleni söyleyemezler bir şey olsa ailem beni korur kollar imajını her zaman vermek lazım ezilmemek adına.

Bir evlilikte ailenin arkanda durduğunu eşin ve ailesi bilirse ona göre davranıyorlar gerçekten. Öyle ağzına geleni söyleyemezler bir şey olsa ailem beni korur kollar imajını her zaman vermek lazım ezilmemek adına.

aynen..
ilk başlarda sanıyosun ki, eşim benim can yoldaşım, herşeyimi anlatmam lazım. aman gizlim saklım olmasın.
ama sonra bi bakıyosun "aman sen zaten babanla bile anlaşamıyosun ki" diye bi laf çıkıvermiş ağzından..
hele k.peder falan asla bilmemeli, vur abalıya oluyor sonra..

aynen..
ilk başlarda sanıyosun ki, eşim benim can yoldaşım, herşeyimi anlatmam lazım. aman gizlim saklım olmasın.
ama sonra bi bakıyosun "aman sen zaten babanla bile anlaşamıyosun ki" diye bi laf çıkıvermiş ağzından..
hele k.peder falan asla bilmemeli, vur abalıya oluyor sonra..

Kesinlikle özellikle de kavga anında ya da onun ailesi ile ilgili bir durumda karşına çıkması muhtemel...
Allah'ıma şükür ailem ile ilgili o şekilde bir şey söyleyemez ama onun ailesi ile ilgili ben çok söyleyebilrim de söylemiyorum dua etsin.
Her durumda arkanda ailen olduğunu bilecekler. Vurup kapıyı cıkacakmışsın gibi hissettireceksin arada :47: Çok mu fenayım ya

Bence hiç düşünmeden ara o senin baban ve bence kayınpederin kötü bir laf söylememiş sen fazla hassassın okadar belkide o konuda yaralısın alındın hemen.ailede bu tarz şeyler olabilir etrafına baksana neler var sizinkisi çok normal araya bidönem soğukluk girmiş olabilir.bence babanı hemen ara ve yemeğe davet et.onlar senin ailen ne olursa olsun ailen ve hayatta değişmeyen insanlar alah bebeğinede ömür sağlık versin.:49:

canım bence de aramalısın, ilerde keşke demezsin en azından; ama yapıyorsan kendin istediğin için yap bence..

kızlar düşündüm de sadece msj çekebilirim galiba .aramaya cesaretim yok çünkü.:( nasıl bir msj çekilebilir sizce?3 yıl ara da var ya şimdi ...ne diyecegimi yazacagımı bilmiyorum.

bence mesaj çekmeyin arayın..
ne olursa olsun araya ne kadar yıllar girsede girsin
Allah gecinden versin babanızı kaybederseniz çok ağlarsınız
çok keşke dersiniz
en azından keşkelere yer vermemek adına
babanızı arayın ve bence yemeğe davet edin kayınbabanızında haberi olsun...
benimde babamla aram çok iyi değildir bunun sebebi annem küçüklüğümüzden beri babamızı hep kötüledi bize
şimdi mantıklı düşününce babam bana kötü bişey yapmadıki
annemle ayrıldılar sadece
uzun seneler ayrı kaldılar sonra barıştılar ama annemiz çoktaaannn bizim kafamıza kötü baba portresini çizmişti
bizimle babamız arasına mesaafe koydu eserleriyle şimdi övünüyor
artık aklım başımda ama öyle pişmanımki
tartışmalarında sürekli babamı savunuyorum
annem zaten bana çok düşkün değildi iyice uzaklaştı
ama bunların babamıza uzak olmamızın sorumlusu annemdir....

BABA ÇINAR GİBİDİR... MEYVESİ OLMASA DA GÖLGESİ YETER...

canım mesajına cevap vermek istedim ama mesaj yollama hakkım yokmuş o kadarda yazmıştım
bence dayanamasanda ağlasanda ben araman ve buluşman taraftarıyım ille mesaj çekicem dersende bence sıcak bi mesaj at canım
sonucu merakla bekliyorum inşallah aranızdaki soğukluk biter

Allah yardımcınız olsun ama içinde kalmasın bir alo demelisin..Ne olursa olsun baban o senin

bende benzer bir durumdayım yaklasık 4 5 yıldır hiç görüşmüyoruz.. ve işin ilginç yanı biz bagı koparmak için cok cok ugrastık.. kardeşim son dönemlerde arıyormuş bana yeni söyledi bendende görüşmemi ve aramamı istedi.. ama ben hiç düşünmüyorum.. ancak okulum biter kendi hayatımı kurar ayaklarımın üstünde dururum, bana ihtiyacı olursa elimden gelen herşeyi yaparım.. böyle tuhaf bi durum olamaz bazen içim acısada ben rahatım. sürekli yanımda olması gereken bir insan için ben arasammı diye düşünürken bile tuhaf oluyorum.. senin yerine koydumda kendimi, böyle bir durumda ben bu durumun kendi tercihim olmadıgını durumu değiştirmek için ugrassam bile sadece canımın yanacagını söylerdim sanırm.. hayat cok kısa, cok cok kısa ama beni o bile kollamamısken bana can veren insan beni bırakmısken ben kendimi korumak zorundayım.. en cok ta ondan.. ama tabiki bana ihtiyacı olur, kan , organ, hastalık , baska herhangi bir sey o zmn elimden geleni yaparım, tüm insanlara oldugu gibi.. arama canım , arayıpta melegini de üzme..

Son düzenleme:
seçtiğin kelimelerden mi bilmem ben sanki sen kendini vicdanen rahatsız hissediyormuşsun da kayınpederin de üzerine öyle konuşunca içindeki duygular depreşmiş gibi algıladım.. keşke msj atmak yerine aramayı tercih etsen, belki birbirinizin sesini duyunca kalpleriniz de yumuşardı.. yine de sen bilirsin, durumu bize de haber verirsen memnun olurum :)

bencede aramalisin.3yil aradan msj pekte iyi olmaz.msj yazma direk ara.büyüklük sende kalsin ara.
kendini esinin ailesine karsi kimsesiz gösterme.zaten kimsesiz gördülermi hemen insani ezerler.annenlede babanlada hicbir zaman iliskini kesme.

Bence aramalısın,çünkü aklında kalıp zihnini yoracağına arayıp konuşmak daha iyi olur..

Hem kin tutarak bir şey kazanılmaz ki anlaşamamışlar ayrılmışlar;ama o senin baban

Sana karşı soğuk olabilir elbette sen de ona karşı sımsıcak olamazsın ki zaten

Birkaç görüşmeden sonra biraz düzelir aranız...

Hem bir gün başına bir şey gelse adamcağızın o zaman ahh keşke arasaydım dersin

En iyisi ara,konuşun

Sana kötü davranırsa o zaman baştan düşünürsün...

Bence aramalısın,çünkü aklında kalıp zihnini yoracağına arayıp konuşmak daha iyi olur..

Hem kin tutarak bir şey kazanılmaz ki anlaşamamışlar ayrılmışlar;ama o senin baban

Sana karşı soğuk olabilir elbette sen de ona karşı sımsıcak olamazsın ki zaten

Birkaç görüşmeden sonra biraz düzelir aranız...

Hem bir gün başına bir şey gelse adamcağızın o zaman ahh keşke arasaydım dersin

En iyisi ara,konuşun

Sana kötü davranırsa o zaman baştan düşünürsün...

Doğru söylüyorsun canım ama aynı düşünceler neden onun aklına da gelmiyor ki...demekki hiç bir merak ilgi sevgi yok ki onda da içinden gelmiyor.erkek olmak duygusuz olmak demek mi.. bi de şimdi aklıma geliyo acaba evlenmiş midir diye! :( ararsam bi de böyle bir şey öğrenirsem ne garip olur.ne de olsa 3 yıl!!!zor durumum benim.gurur yapıyorum aslında ona ama ara diyen tarafım da ağır basıyor. :50: (hatta sırf su kayınpederin gıcıklığına arayabilirm!!!)

Back