Babamı affedemiyorum. Abartıyor muyum?

Ananıza da acımıyorum babanıza da. Neymiş siz evlenince tek kalacakmış. Ee 15 yıl bu herif zaten seni tek bırakmış. İki gün sonra yine tek bırakmayacağı ne malum? Bu sefer bi de borç takarak üstelik. Bazı insanları yaşadıkları tecrübeler de akıllandırmıyor. İlla tekrar tekrar deneyecekler.

Affetmeyin diyemem o sizin bileceginiz bir şey ama abartmıyorsunuz annenize bende kızdım kabullenmesine o kadar evladi var ben olsam kabul etmezdim heralde ya

Ananıza da acımıyorum babanıza da. Neymiş siz evlenince tek kalacakmış. Ee 15 yıl bu herif zaten seni tek bırakmış. İki gün sonra yine tek bırakmayacağı ne malum? Bu sefer bi de borç takarak üstelik. Bazı insanları yaşadıkları tecrübeler de akıllandırmıyor. İlla tekrar tekrar deneyecekler.
Malesef ki dinletemiyoruz. Annem büyüttü diyorum ama iste hata yaptığını bir türlü kabul etmiyor. 2 kardeş bekasız diğerler evli. Evli olanlar gel bizle kal diyorlar ama ondan da anlamıyor

Evet abartıyorsunuz. Bunca olana rağmen anneniz sizi düşünmeden sizden babanız için bir şeyler bekliyor ve siz de veriyorsunuz. Hakikaten abartıyorsunuz. Kendinize yazık. Kardeşleriniz de size tepki gösterip iş para vermeye gelince geri çekiliyorlarsa siz de öyle yapın. Evet annemiz babamız yapmamız lazım deyin onlar göndersin çok istiyorsa. Gerekirse politik olup göze batmayın sessiz sedasız geri çekilin.

Evet abartıyorsunuz. Bunca olana rağmen anneniz sizi düşünmeden sizden babanız için bir şeyler bekliyor ve siz de veriyorsunuz. Hakikaten abartıyorsunuz. Kendinize yazık. Kardeşleriniz de size tepki gösterip iş para vermeye gelince geri çekiliyorlarsa siz de öyle yapın. Evet annemiz babamız yapmamız lazım deyin onlar göndersin çok istiyorsa. Gerekirse politik olup göze batmayın sessiz sedasız geri çekilin.
Haklısnız zaten kendimi enayi gibi hissediyorum. Bazen annemin de ne hali varsa görsün diyorum ama dayanamıyorum

Ne hali varsa görsün demek bir anlık sinirle mümkün olsa da siz o zorlukları birlikte yaşadınız ve vicdanınız bu lafı uygulamaya el vermiyordur, anlıyorum. Fakat siz o çektiğiniz tüm sıkıntılara değecek bir baba figürü görseydiniz -sizin için çabalamış, çırpınmış fakat bir şekilde başaramamış- o zaman elinizden geleni gönül rahatlığıyla yapardınız belki de fazlasını. Siz sadece doğrulara gözünüzü kapamayıp tepkinizi ortaya koyduğunuz için dikkatler size yoğunlaşmış her şey sizden beklenmiş. Siz tek çocuk değilsiniz, anladığım kadarıyla anne babanız sağlık anlamında düşkün de değiller. Kardeşleriniz de kolayını bulmuş, hem ılımlı görünüp hem de iş yardım etmeye geldiğinde sizi öne sürmek gibi. Siz de onlar gibi yapın. Çok tepki göstermeyin, kendiniz için bir şeyler yapın ve bahaneler üretin. Bir süre sonra sizden de beklentileri kesilmiş olur. Çünkü herkes farkında anneniz sizin hassas noktanız ve üzgünüm bu zaafınız anneniz de dahil olmak üzere kullanılıyor

Haklısınız. Annem de kalk ona yemek hazırla aranız bozulmasın git elini öp dediği cok oldu... Evet annem de cok cektirdi....
Yasiniz daha genc, cok guzel bir omrunuzun olmasini dilerim. Calisin kimseye minnet etmeyin. Inaniyorum cok guzel bir yuvaniz olacak. Yeter ki sacma sapan adamlara prim vermeyin. Hakkinizda hayirlisi olsun.

Öncelikle sizi tebrik ediyorum. O kadar zorluklara rağmen okuyup meslek sahibi olmuşsunuz.
Anneniz sizi yetiştirmek için uğraşmış tek başına başınızda durmuş ama o adamı affetmekle büyük hata yapmış.
Ben olsam her ikisine de kuruş göndermem çünkü uyardığınız halde anneniz onu tercih ettiyse her şeyine katlanacak.
Kredi çek, para gönder vs. sıkıntısını çekin onlar keyif çatsın öyle yağmaya izin vermeyin. Çalışsın evini geçindirsin baba olacak adam.

Merhamet diye bir dizi vardı orda narinin annesine benzettim anneni. Bide dönüp dolaşıp geleceğiniz yer burası demiş anneniz. Yok kardeşim öyle bir dunya herkez kendi hayatını kurar. Bak öğretmen olmuşsun ne güzel. Adam zor durumda kalmasa Bi onbeş sene daha gelmeyecekti muhtemelen. Bütün suç dik durmayıp o adama kapı açan annende. Yani diyecek bir şey bulamadım. Allah yardımcınız olsun. Yinede anne baba birşey diyemiyorum.

Ne hali varsa görsün demek bir anlık sinirle mümkün olsa da siz o zorlukları birlikte yaşadınız ve vicdanınız bu lafı uygulamaya el vermiyordur, anlıyorum. Fakat siz o çektiğiniz tüm sıkıntılara değecek bir baba figürü görseydiniz -sizin için çabalamış, çırpınmış fakat bir şekilde başaramamış- o zaman elinizden geleni gönül rahatlığıyla yapardınız belki de fazlasını. Siz sadece doğrulara gözünüzü kapamayıp tepkinizi ortaya koyduğunuz için dikkatler size yoğunlaşmış her şey sizden beklenmiş. Siz tek çocuk değilsiniz, anladığım kadarıyla anne babanız sağlık anlamında düşkün de değiller. Kardeşleriniz de kolayını bulmuş, hem ılımlı görünüp hem de iş yardım etmeye geldiğinde sizi öne sürmek gibi. Siz de onlar gibi yapın. Çok tepki göstermeyin, kendiniz için bir şeyler yapın ve bahaneler üretin. Bir süre sonra sizden de beklentileri kesilmiş olur. Çünkü herkes farkında anneniz sizin hassas noktanız ve üzgünüm bu zaafınız anneniz de dahil olmak üzere kullanılıyor
Cok güzel özetlediniz.. Aynen öyle. Bi ben böyle karsı çıkıyorum yapılanlara. Affedemiyorum ama iste annem söz konusu olunca bütün herşeyi görmezden gelmek zorunda kalıyorum

Yasiniz daha genc, cok guzel bir omrunuzun olmasini dilerim. Calisin kimseye minnet etmeyin. Inaniyorum cok guzel bir yuvaniz olacak. Yeter ki sacma sapan adamlara prim vermeyin. Hakkinizda hayirlisi olsun.
İnsallah.. allah razı olsun cok sagolun

Merhamet diye bir dizi vardı orda narinin annesine benzettim anneni. Bide dönüp dolaşıp geleceğiniz yer burası demiş anneniz. Yok kardeşim öyle bir dunya herkez kendi hayatını kurar. Bak öğretmen olmuşsun ne güzel. Adam zor durumda kalmasa Bi onbeş sene daha gelmeyecekti muhtemelen. Bütün suç dik durmayıp o adama kapı açan annende. Yani diyecek bir şey bulamadım. Allah yardımcınız olsun. Yinede anne baba birşey diyemiyorum.
Evet geçen gün böyle bir tartışma yaşadık. Zaten anneme de beni oraya bağlayan bi sensin , sen de böyle yapmaaya devam edersen bi daha yüzümü göremezsiniz dedim. Sonra da anneme üzüldüm iste

Öncelikle sizi tebrik ediyorum. O kadar zorluklara rağmen okuyup meslek sahibi olmuşsunuz.
Anneniz sizi yetiştirmek için uğraşmış tek başına başınızda durmuş ama o adamı affetmekle büyük hata yapmış.
Ben olsam her ikisine de kuruş göndermem çünkü uyardığınız halde anneniz onu tercih ettiyse her şeyine katlanacak.
Kredi çek, para gönder vs. sıkıntısını çekin onlar keyif çatsın öyle yağmaya izin vermeyin. Çalışsın evini geçindirsin baba olacak adam.
O ondan bundan para alıp geciniyor. Gönderilen para da yetmiyor borç içinde. Bilmiyorum. Bu arada teşekkür ederim 🙏

Zaten cok tartışıyorum omlarla bu yüzden. Ama kardeslerim de üstüme çöm gelir bu yüzden. Annemiz icin yap falan diye. Kendileri asla bi kuruş göndermez ama bana gelince söyle yap böyle yap derler
Neden seni seçti kardeşlerin madem öyle kendileri de göndersin.Anneniz de bir garip doğrusu.Siz gideceksiniz ben tek kalıcam ne demek? Zaten hep tekmiş , babanız annenize yoldaş değil ki hem sadece yük olur bu saatten sonra.İyi günde elin kadınıyla paraları ez , kötü günde de gel millete musallat ol.Ay çok sinir oldum.

anlattiginjz bir cok sey bana okadar tanidik geliyor ki
size soyleyecegim tek şey anneniz tabiki emegi cok uzerinizde neler cektiginizi ne yasasiginizi cok iyi biliyorum ancak yillarca tek basina mucadele verdikten sonra tercihi o adamdan yana olmus bir tercih yapmak zorunda kalmis ve onu tercih etmis ozaman tercihlerinin sonuclarina tek basina katlanacak
sizin yapmaniz gereken birsey yok
su konuda annem yalniz kalmamak icin biriyle evlendi ama yoksullar yardim ediyorum deseysiniz yorumum cok farkli daha ilimli olurdu ancak siz zaten sizi dunyaya getiren ailenizin size direttigi hayati yasamissiniz diyetinizi coktaaan odemissiniz
her insan kendi tercihlerinin sonucunu yasar

Canım hata annende. Babanda değil.
Çok şey yazdım da sildim. Linç yemiyim sonra.

Annenize de kıyamıyorsanız kardeşlerinizle ortak yapın her şeyi.Herkes eşit miktar para yollasın mesela.Muhtemelen bekarsın , ondan sana yükleniyorlar.Hiç aldırma.Kardeşlerin ne yardım yapıyorsa sen de onu yap.Kredi falan gibi değil de geçinmelerine yardım edebilirsin.O da annenin hatrı için.Baba bozuntusu için değil.

Merhaba arkadaslar. Biraz uzun olacak şimdiden kusura bakmayın.. Babam ben 5 6 yaşındayken yurtdışına çalısmaya gitti. Suan 27 yasındayım. Orda yaklaşık 15 yıl kaldı. İlk 3 4 yıl gayet iyiydi. Arıyordu soruyordu , izne geliyordu. Zaten çalışmaya gitmişti ki ilk 3 4 sene gayet iyi paralar kazandı ve iyi bakıyordu bize. Ama ondan sonrasında doğru dürüst aramadı sormadı. Maddi yönden hic yardımcı olmadı. 8 kardesiz. O zamanlar ilkokuldaydık. Ve kuru ekmek yiyecek para bulamıyorduk. Annemin tarafı da babamın tarafı da yardımcı olmadılar bize o zamanlar. Anneannem dısında. Arada veriyormuş anneme ki ne kadar yetecek bize. Neden çalışmıyordunuz diyeceksiniz. Köy yerinde yasıyorduk hepimiz ilkokul cocuğuydu, diğer kardeslerim de okul yasına Bİle gelmemisti. Zaten 12 yasımda 1 aylığına yazın baska ile çalışmaya da gittik. Daha sonrA da 4 5 sene yazın farklı illere çalışmaya gittik , ben abim ablam. O aralar da babamın istanbuldan baska bi kadınla evlilik yaptığını ve2 cocuğu olduğunu öğrendik. O kadını yurtdışına götürmek icin uğraşmıyormuş o zamanlar. Biz Sefalet içinde yaşarken babam gününü gün ediyormus...Canım annemin de psikolojisi bozulmuştu bu yüzden. Tabi bize de yansıttığı cok oluyordu. Ne kadar da maddi olarak okula göndermicem dese de başarılı olduğumu görünce gönderdi beni annem okula. Arada babam arayıp size para gönderdim gidin bankadan cekin deyip annemlerin bos döndüğünü gördüm... Allah’a bin sükür ki okudum , okuyabildim.. suan öğretmenim. Ve babam 15 yıl sonrA işleri bozulduğu icin geri döndü eve. Tabi o kadın da parası kalmadğı icin bırakmış babamı. Anneme ne kadar affetme biz bize yeteriz desek de dinlemedi. Siz evlenip gideceksiniz tek kalacam deyip durdu. Ve babam o kadar hatasına rağmen döndüğünde bize çektirmediği kalmadı. Erkek kardeşimi bile biz kendimiz evlendirdik. Cebinde beş kuruş parası yok. Ben maddi yönden yardımcı oluyorum. Ve bu kadar seye ragmen gönderdiğim paraya az der . Söylenir. İs kuracam deyip defalarca kredi çekmemi istedi , cektim de ama gel görki hala evde oturup bizim paramızı yiyor. Bazınız gönderme diyecek ama sırf annem üzülmesin diye gönderiyorum.. Ama babamı görünce tuhaf oluyorum. Bir de sürekli borç içinde ... Bıktım artık. Üstüne bi de huzurumuzu bozuyor. Haksız mıyım? Abartıyor muyum? Anlatmadığım cok sey var daha. BunlAr en basiti. Kusura bakmayın uzun oldu. Kendimi bazen kötü hissediyorum ona karşı sevgi besleyemediğim icin :KK43:
Eğer tek yaşıyorsanız annenize babamı bırakıp gelirsen kapım açık yoksa para beklemeyin diyin. Bayramlarda vs arayın onun dışında kendinize bir hayat kurun. Babanıza kendinizi ezdirmeyin. Para isteyecek cesareti nasıl buluyor şaşırdım. İyi niyetinizi kullandırtmayın. Madem siz bakıyorsunuz evi siz geçindiriyorsunuz kendi kurallarınızı koyun. Yoksa daha çok borç ödersiniz.

Neden seni seçti kardeşlerin madem öyle kendileri de göndersin.Anneniz de bir garip doğrusu.Siz gideceksiniz ben tek kalıcam ne demek? Zaten hep tekmiş , babanız annenize yoldaş değil ki hem sadece yük olur bu saatten sonra.İyi günde elin kadınıyla paraları ez , kötü günde de gel millete musallat ol.Ay çok sinir oldum.
anneme Keske anlatabilsek bunu

X