Babama bile güvenmemeliymişim

İnsanları yıllar sonra kocaları aldatıyor, erkek arkadaş ne ki, belki de aldatmayacak ama ilgisi bitecek, hayata aynı pencereden bakmadığınızı görecek, aradığı kişinin siz olmadığınıza karar verecek... Böylece üçüncü bir kişi olmadan da sizi bırakacak belki. Tüm kadınlar için söylüyorum. Hayatlarımızın merkezi önce kendimiz olalım.

Ben de eşimin çoğu şeyine müdahele ederim. İşi gereği tanıştığı kadınları sorgularım, açık açık flörtleşmeye çalışanlara karşı, "Bak şu kadın/erkek çiftleşme dansına başladı, ortamda ayağımızı denk alalım, arada kaynayıp da kim vurduya gitmeyelim." diye şakayla karışık uyarırım. Ama bunu hiç takıntı haline getirmedim çünkü iki taraf için de büyük sorun.

İş arkadaşlarına kendimi göstereceğim demişsiniz. Kime neyi kanıtlayacaksınız. Bir kadın olarak bunu söylemekten imtina ediyorum ama evli ve birlikteliği olan erkeklere yanaşan daha çok. Onlarınki de ayrı travma.

Bir şeyleri kanıtlamaya ihtiyacınız varsa eğer, kendi hayatınıza yatırım yapın, kendinize kıymet verin, kendi yolunuza bakın. Zaten o adam sizinle yürüyecekse size eşlik eder. Yolun yarısında gitmek isterse de bırakın gitsin.

Belki de kendinize değer verip yürüyeceğiniz yolu belirlediğinizde siz onu yanınızda istemeyeceksiniz.

Özgüvenimi arttırmak İçin ne yapmalıyım bilmiyorum sorun temelde bu belki ve biraz da tabiki yaşadığım travma ama özgüvenli ve dik duran insanlara hayranım. Tabiki ilk cümleniz zaten yaşadığımız şey ailecek hayatta hiç bir şeyin garantisi yok.Zaten bunları biliyorum ben sadece korkuyu nasıl yeneceğimi Bilmiyorum onun İçin de kendi üzerimde çalışmam gerek eminim ama nasıl ?

Size öncelikli tavsiyem bir uzmanla mutlaka görüşün. Kendi fikirlerimi sorarsanız onlara da değinelim.

Bir mesleğiniz varsa ona yoğunlaşıp geliştirmeye çalışın, yoksa da bir meslek edinmeye bakın. Hem sosyal statü kazanmak hem de bir şeyler üretmek özgüveninizi tazeler. Kendi ayaklarınız üzerinde de durmuş olursunuz.

Çalışıp kazanmaya başlayınca müzik, resim, fotoğrafçılık gibi kurslara başlayın, dil öğrenin, ucuz yollu turlar var onlara katılın. bu sayede çevreniz değişir ve gelişir. Böylece de hayatta tek odak noktanızın sevgiliniz olmadığını görmüş olursunuz.

Birilerinden bir şey beklemeyin tek beklentiniz kendi kendinize yapacağınız yatırımlar olsun.

Gelelim beyefendiye, biraz rahat bırakın onu da kendinizi de. Onun da bir çevresi arkadaşları olabileceğini kabul edin. Kiminle ne yapmış düşünüp kurulmayın. Gidecek adamın üzerine kırk kilit taksanız yine gider. Başka kadınla mı gidecek gitsin. Kıtlık yok ya siz de yönünüzü başka tarafa çevirin. Emin olun kendinize odaklandığınızda gitmiş kalmış çok da dert olmayacak size.

Babanız bulunmaz hint kumaşı mıydı da anneniz gidemedi, gidecek yeri çaresi yoktu da gidemedi diye düşünüyorum. Siz öyle olmamak için uğraşın. Bunu başarırsanız tüm korkunuzu da yenersiniz gibi geliyor.

Evliliğe gelince de size önerim, evlenmeden önce oturup bir düşünün. Aldatma yok, şiddetin hiç bir türlüsü yok, mutlu bir evlilik yaptınız ama bir gün eşiniz aniden öldü çocuklarla ayakta kalabilir misiniz. Cevabınız hayırsa bir adamın insiyatifine kalırsınız, aldatılsanız da sineye çekersiniz. Yok cevabınız evetse, giden gider siz yine ayakta kalırsınız ve böyle bir kadını ihanet bir süre sarsar ama yıkamaz.

O nedenle ısrarla ve ısrarla kendinize yatırım yapın diyorum. Bir adamın ağzından çıkacak bir kelimenin hayatınızı alt üst etmesine izin vermeyin. Bu eşiniz de olsa babanız da olsa fark etmesin sizin için.

Vay be amcaya bak

Teşekkür ederim

O değil de Avrupa'da amelelik yapan adam 10 yılda ihya olup burda 3 eve 3 kadına 6 cocuga tek başına bakıyor , biz burda elimizde deste deste diplomayla iki kişi çalışıp tek çocuğa zor bakıyoruz....Adaletini öpeyim dünya...

Son düzenleme:
Konuyu tam anlayamamışsınız.Ama neyse boşverin siz de öyle anlayın artık hiç bir şey sorun değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…