Babama bile güvenmemeliymişim

34 yaşında koskoca kadınsınız. Babanızdan yola çıkıp bu denli dramatik olmanız beni çok şaşırttı. Hani konuda görmesem 18-24 arası bir yaştasınız diye düşünürdüm.

Büyük bir aile krizi olduğunu ve zor olduğunu kabul ediyorum ama bakış açınız ve bu olayı özel hayatınıza yansıtma biçiminiz inanılmaz sağlıksız. Terapiyi ciddi ciddi düşünün.

Dikkate alacağım

anneniz aldatılmış. sizeneki o kadarda büyütmeyin bu durumu.

siz kendi hayatınıza bakın. çocukmusunuz ya bu kadar etkilendiniz size ne oluyoki
Adam sadece aldatmamış ki ikinci ailesini kurmuş konu sahibi istediği kadar büyütebilir bence

bence terapistten yardım almanızda fayda var. babanız böyle diye tüm erkekler böyle olcak diye bir kaide yok. yaşanması gerekenler yaşanır ve insanoğlu için her şeyi yapmak mümkün. kadın-erkek herkes her şeyi yapabilir bence. kendinizi sevip değer verdikten sonra gerisi önemli değil. akışına bırakın ve ciddiyim terapiste gidin. kolay olaylar değil bu söyledikleriniz. siz böyleyseniz anneniz nasıldır kim bilir.

Yalnız güveniniz değil kendinize olan özgüveniniz zedelenmiş bana göre
Siz yürürken herkesin gözlerini çevirmesine neden olacak kadar güzel, cazibeli de olsanız eş veya sevgilinin aldatmak gibi karaktersizliği varsa her türlü aldatır.
Kendinizi eksik hissetmeyin

anneniz aldatılmış. sizeneki o kadarda büyütmeyin bu durumu.

siz kendi hayatınıza bakın. çocukmusunuz ya bu kadar etkilendiniz size ne oluyoki
ay aynı şey size olsa aman banane der misiniz acaba. insanın annesi en değerli varlığı oluyor. başa gelmeden anlamak ne zor.

Dayım da aynı şeyi yaptı. Hem de çocuklardan biriyle kuzenim arasında 1 ay var. Arka arkaya doğmuşlar resmen. Çok zor bir durum. Aslında çevremdeki bütün erkeklerin bir aldatma geçmişi var, babam dahil. Ben şöyle rahatladım biraz daha, yapacak olanın önünde duramıyorsunuz. Sizin tipinizin, eğitim durumunuzun, maddiyatınızın hiçbir önemi yok. İsterseniz dünyanın en güzel en sevimli en her şey kadını olun, hiç farketmez yapacak olan yapıyor. Kavun değil ki koklayıp alasın derler ya amiyane tabirle, gerçekten öyle. İçinde varsa yapacak, önemli olan böyle bir olay olursa sizin göstereceğiniz duruş. Öncesi için yapabileceğiniz hiçbir şey yok.

Babanız sizden habersiz bir aile kurmuş, iki çocuk sahibi olmuş. Bunu size duyurmadan senelerce sürdürmüş.
Dibinize kadar getirmiş, en ufak bir şey hissettirmemiş.
İkinci kadın iletişime geçmese belki öldüğünde miras olaylarında öğrenecektiniz.
Demek ki neymiş isteyen istediğini yapacak şartları her şekilde oluşturabiliyormuş.
Siz bir elinden iple bağlayıp yanınızda gezdirseniz bile kaşıyla gözüyle yapan yine yapar.
Bu düşüncelerinizle ilişkinizi hem kendinize hem karşı tarafa zehir edersiniz.
Kaba bir tabirdir ama "eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürme" derler.
Adamın yapmayacağı varsa da yapar sürekli sorgularsanız.
İsteyene sadece işyerin de değil, çarşıda pazarda gittiği cafede de karşı cins var.
Akışa bırakın kendinizi, böyle bir olay yaşarsanız da ayaklarınızın üzerinde duracak bir hayat planınız olsun.
Her gün bugün mü ölürüm acaba diyen doğan güneşin farkına varmaz, günün tadını çıkaramaz.

Annenizden, babanızdan ayrıymışsınız. Onlar sizin doğumla gözünüzü açıp şu yaşa gelene kadar bir arada olduğunuz insanlardı.
Şu zamanda onlardan ayrı yaşamanız hayatınızı ne kadar etkiliyor?
Bu şekilde düşünürseniz, 7 ay birlikte olduğunuz adam giderse ne kadar etkilenir?
Kimseyi hayatınızın merkezi haline getirmeyin.
Bu hem yaşadığınız ilişkide kendi benliğinize zarar verir, size karşı yapılan hataları görmenize engeller. Hemde bittiğinde zor toparlanırsınız.

babanız müteahhitliğe evirmiş işi herhalde
hangi hastanede hangi maaşla zengin olacakmış o kadar erkek arkdaşınız, olmaz merak etmeyin. düzgün işi düzenli geliri olan erkeklerden çok -bence- az eğitimli, erken evlenmiş, fakirlikten sonra parayı bulmuş erkeklerdaha meyilli böyle işlere....

bu arada kusura bakmazsanız
34 yaşınızdasınız
babanız metres tuttuğunda nredeyse 20 yaşında kocaman kadınmışsınız...
yani biraz fazla pollyanna değil misiniz? Rusyada iş yapıp sevgili tutmayan müteahhit (geçtim müteaahhiti, inşaata adımı basmışsa 2. adım kadına gidiyorlar)...onu geçtim metresi olmayan müteahhit kaç kişi biliyorsunuz? ben düşündüm düşündüm tanığıdım metresi olmayan 1 tane biliyorum ki karadenizli değilim.
15 senedir babanız çifte hayat yaşıyor. hadi anneniz belki az eğitimlidir belki ev hanımıdır dışarıyı bilmiyordur ya siz/kardeşiniz nasıl hiç uyanmazsınız?
babanızın iş arkdaşları, orada kaldığı yer vs vs hiçkimseden hiçbirşeyden nasıl haberiniz olmaz? masrafını aldığını verdiğini hiç hiç hiç birşeyini bilmiyorsunuz yani siz bu adamın...
yani para kazansın bize para gelsin de ne yapıyorsa yapıyor gibi takılmışınız sanki senelerdir.

Adama bak, sanırsın genleri bulunmaz genlermiş gibi,her kapıdan 2şer çocuk 2şer çocuk üreyerek devam ediyor.

Bunun erkeklere güvenememekle hiç alakası yok. Son derece sadık bir adam dahi olsaydı babanız,aldatılma riskiniz her koşulda vardı yani.

Babanız annenizi aldattı diye, bir başkasının da sizi aldatacağını düşünerek yaşamak doğru gelmiyor bana. Bununla ilgili bir destek alın derim daha sağlıklı düşünebilirsiniz.

Eskilerin güzel bir sözü vardır. Erkeği varlıkta kadını yoklukta tanırsın diye. Babanız da varlıkta göstermiş kendini. Birlikte olduğunuz kişi için de yaşamadan bilemezsiniz maalesef. Keşke bilebilseydik.

Ben babamda ya da yakın çevremde böyle bir şeye şahit olmadım. Olsa bir yerden sonra duyuluyor çünkü. Ona rağmen eşime her konuda sınırsız güvensem de çevresindeki kadınlarla ilişkilerinde güvenimin bir sınırı vardır ve kendisi de bilir. Bu konu daha en başta açık açık konuşuldu bizde, yaparsa nasıl bir tepkiyle karşılaşacağını bilir mesela.

Ne babam, ne erkek kardeşim, ne oğlum ne de eşim için yapmaz demem. Sonuçta kadını erkeğin elinin kiri olarak gören bir toplumda yetiştiler ve yetişmeye de devam ediyorlar.

Yani size aldatılmazsınız, aldatılmam, aldatılmayız diyemem ama kesin aldatılacağız diye bir şey de yok. Sürekli tetikte beklemek akla zarar. Karakterinin sağlam olduğunu düşünüyorsanız ,karşınızdaki kişiye güvenmek zorundasınız, ama güvenin sınırlarını aşmadan, ve sizin sınırlarınızı aşmasına izin vermeden.

Baban normalde güvenilir bir insan miydi da 'babama bile guvenmemeliymisim' demişsin. dünyada neredeyse tüm erkek baba ama iclerinden bazıları hırsız,saldırgan,dolandırıcı falan. Baba olması (yani zamanında korunmadan seks yapması) bir adama bir anda ulvi bir özellik vermez ki.
Baban güvenilir biri miydi? Baban size dürüstlük hakkında konuşur,bu yönden örnek olur muydu? Size bazı değerleri öğretir miydi? İyi bir baba miydi? Para vermek dışında babalık yapar mıydı? Sorumluluk alır mıydı?
Yoksa laf olsun diye evlenmiş, elalem kısır demesin diye peşpeşe doğurmuş , uredigi gece haricinde baba olarak katkısı olmayan/ anca eve para bırakan bir adam miydi?
Bence tam tarif ettgiim gibi biri. Sizin sevgilinizle belki de tek ortak özelliği erkek olması:)
Elmayla armutlu çok karistirmayin, adamı erkek diye genellemeden,insan olarak yorumlayın

Babanızla bu durumu konuşup içinizi dökebilirsiniz. Terapi alın ama diğer türlü bu problemi aşmanız zor. Kendi ilişkilerinize de yansıtırsınız sürekli.

Ne yapsam da bu korkumu yensem bilemiyorum zaten korktukça öyle bir enerji yayıyorum o da kötü oluyor.Kendine güvenle alakalı sanırım, çirkin biri değilim ama güzellikle de alakası yok.Sadece dışarısı çok kötü flörtöz biri erkek arkadaşıma yaklaşırsa diye bile aklım cıkıyor.Ben hep düzgün mesafeli dururum dışarıda ama herkes benim gibi değil.Bu konuyu ona güvenip rafa kaldırmam lazım ama annemde yaptı bunu, senelerce güvendi ama annemin durumuna düşmek istemiyorum teslim olabilmeyi bilmem gerek.Ben sürekli onu uyarırsam didiklersem geri tepiyor zaten yapmamam lazım ama varlığımı da oradakiler ( iş yeri ) bilsin lütfen dedim bişey demedi.İş yerine yeni başlayacak biraz düzeni otursun bir şekilde ortama göre kendimi göstermek istiyorum ama nasıl diyeceğim bilmiyorum bunu

Adam sadece aldatmamış ki ikinci ailesini kurmuş konu sahibi istediği kadar büyütebilir bence
konu sahibi babasının 2. ailesi yüzünden terk ettiği 8 yaşında kız çocuğu değil ki 34 yaşında koca kadın. bu kadar dramatize etmesi saçma bence. asıl annesi için büyük yıkım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…