Babanız annenizi aldattı diye, bir başkasının da sizi aldatacağını düşünerek yaşamak doğru gelmiyor bana. Bununla ilgili bir destek alın derim daha sağlıklı düşünebilirsiniz.
Eskilerin güzel bir sözü vardır. Erkeği varlıkta kadını yoklukta tanırsın diye. Babanız da varlıkta göstermiş kendini. Birlikte olduğunuz kişi için de yaşamadan bilemezsiniz maalesef. Keşke bilebilseydik.
Ben babamda ya da yakın çevremde böyle bir şeye şahit olmadım. Olsa bir yerden sonra duyuluyor çünkü. Ona rağmen eşime her konuda sınırsız güvensem de çevresindeki kadınlarla ilişkilerinde güvenimin bir sınırı vardır ve kendisi de bilir. Bu konu daha en başta açık açık konuşuldu bizde, yaparsa nasıl bir tepkiyle karşılaşacağını bilir mesela.
Ne babam, ne erkek kardeşim, ne oğlum ne de eşim için yapmaz demem. Sonuçta kadını erkeğin elinin kiri olarak gören bir toplumda yetiştiler ve yetişmeye de devam ediyorlar.
Yani size aldatılmazsınız, aldatılmam, aldatılmayız diyemem ama kesin aldatılacağız diye bir şey de yok. Sürekli tetikte beklemek akla zarar. Karakterinin sağlam olduğunu düşünüyorsanız ,karşınızdaki kişiye güvenmek zorundasınız, ama güvenin sınırlarını aşmadan, ve sizin sınırlarınızı aşmasına izin vermeden.