Babam ve maddi beklentileri

kitapkurdu1991

Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2024
136
287
18
Benim anksiyete tanısı almama sebep önemli bir sıkıntım var. Babamın maddi beklentileri. Çocukluktan beri böyleydi. Hep bir "bizi kitapkurdu kurtaracak." durumu. Bu cümleyi çok duydum. Kurtarmak ne demek, neyden kurtarıyorum çocuk aklımla pek anlayamadım. Ben çocukken maddi durumları yoktu, ondan öyle diyordu herhalde. Şimdi de maddi durumları mükemmel değil ama maaşları var, kendi yağlarında kavruluyorlar.

Çocukluk, üniversite, mezuniyet derken benim kariyer değiştirmemle durum daha da şiddetlendi. Ben bir tık daha az maaş aldığım ama daha az saatler çalıştığım bir iş koluna geçtim. Çok laf etti. O prestijli işimi neden bırakmışım diye. Şuan o prestijli dediği işten daha iyi kazanıyorum çok şükür zamanla kendimi geliştirdim. Ama asla tatmin olmuyor. Her telefon konuşmamızda tepemde.
-Yan binadaki daire satılıkmış sen alsana.
-Arsa buldum ablanla ortak girsene.
-Seneye bizim mutfak değişecek artık onu da sen halledersin.
-Yazlıkta tadilat olacak kendini hazırla.
gibi şeyleri örnek verebilirim.

En son sinirlendiğim şey bana zorla tokiye başvurmam gerektiğini söylemişti. Borcu ablam ödeyecekmiş ama onların üzerine mülkiyet olduğu için kura çıkmazmış. Bana kura çıkarmış. Yok dedim, yarın bugün ödeyemeseler borç benim adıma görünüyor, böyle bir riske nasıl gireyim? Öyle başımdan savdım.

Ama talepleri asla bitmiyor. Gücendirmeden başımdan savıyorum ama sürekli beni maddi kaygıya sürüklüyor. Halbuki onun benden beklentisi olmasa benim maddi kaygım yok. Yatırımlarım oluyor ama onun istediği şekilde değil. Bu anksiyetenin önüne nasıl geçerim? İlaç kullanıyorum ama her telefon çaldığında kalp atışının hızlanmasına tesir etmiyor.

Babaniza hicbirseyin bilgisini vermeyin maasiniz nekadar yatirim ne yapiyosunuz gibi hicbisey anlatmak zorunda degilsiniz ayrica kendiniz icin bir birca girin ve uzun yillar borcum var benden bisey beklemeyin diyip kenara gecin kendi kendine kudursun

Açıkçası çok şaşırdım. Sanki sizi sadece paranızla onları rahat ettirecekmişsiniz diye büyütmüşler. Bence telefonlarını bir süre açmasanız ya da geç dönseniz bile olur. Açıkçası çok sevimsiz muhabbetler bunlar, öyle düşünülse bile bu kadar da açık açık söylenilmez.

Benim bildiğim aile çocuğa destek olur çocuk aileye değil. Elbette para harca ihtiyacını gör ama maddi olarak borca girme. Onun yerine kendine yatırım yap

Gerekirse telefonlarına cevap vermeyin saatler hatta sonraki gün dönün aramalarına.mmaşınızı bilmesinler yatırımlarınızdan da haberleri olmasın. Paranı ne yapıyırsun derlerse kıyafet ayakkabı alıyorum.Kuaföre felan harcıyorum artık böyle karar verdim kendime harcayacağım.Benden beklentiniz olmasın diye belirtin.Siz şimdiden onları bu konuda uyarın .Kimsenin sizi sömürmesine de izin vermeyin ailenizde olsa

Kendi yağları dediğin maaşları var evleri var yazlıkları var. Mesafe mesafe mesafe. Elbette elinizden geldiğince destek olursunuz ama onlar zaten hayatını kurtarmış yaşayacağını yaşamış. Takmamaya çalılın

Eşimin böyle bir ailesi var. Kp ne zaman arasa şu bozuldu,bu kırıldı, buna para lazım diyor. Direk istemiyor ama hep bir eksik, hep bir ihtiyaç. Eşim duymazdan geliyor. Yada direk bende yok diyor. Yada sen halledersin yaparsın diyor.

Ömür boyu böyle gitme ihtimali yüksek. Bunu anksiyete yapacak kadar takmamayı, önemsememeyi ve en önemlisi sınır çizmeyi öğrenin. Hayır dedikçe azalacak, sınır çizdikce dikkatli olacaklar.

Sanırım evlenene kadar bari baksın bana, o kadar emek verdim diyor. Gerçi o zaman da durmayabilir ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…