- 15 Şubat 2024
- 29
- 10
- 19
-
- Konu Sahibi kedimmilena
annem devlette çalıştığı için tayini çıkmadan yerini değiştiremiyor ve atandıkları yerde 2 veya 3 sene olması lazım bu kadar süre çalışmazsa farklı bir yere atanma talebinde bulunamıyor yani gelemez yanımıza. aynı şekilde ben de gidemem ama ben çalışmıyorum üniversite 2. sınıf öğrencisiyim. arkadaşlarıma anlatmaya çekiniyorum böyle bir olayı. biraz da güvenmiyorum aslında onlara yardımcı olabileceklerini de düşünmüyorum. eskiden psikiyatristle görüşmelerim vardı fakat birden iletişimimiz kesildi ve tekrar yazmak istemiyorum benimle çalışmak istemediğini düşündüğüm için yazmak istemiyorum. psikolojimin sağlıklı olmadığına ben de katılıyorum zaten 8. sınıfta psikologlara 9. sınıfta da psikiyatrislere ve ilaçlara başlamış birisiyim. tam ilaçları bıraktım hop tekrar başa sarıyorum heralde lskdfjlkdsjd umarım akıl hastanesine yolum düşmez bu gidişleBence bu olayı ortaya çıkar. Babanı yolla yanından anneni getirt. Annenin gelişini hastayım falan diyerek de hızlandırabilirsin. Sonra da boşanma işlerini baslatirsiniz. Ama senin psikolojin de iyi değil. Bu süreçte ya bir arkadaştan destek al ya da psikoterapi. Eğer annenin geliri yoksa da nafaka alın. Sen de çalışıyorsun sanırım. Bu şekilde beraber yaşarsınız.
İyi de o zaman kendi kendine öyle olduğunu sanma durumundan fazlası olmuyor mu? Daha farklı bi durum olur bu. Gerçi kimler kimler neler yapıyor bi evlat babasına bunu yapsa yadırgamam.Babasinin whatsappina erisebilen biri, o wp'ye mesaj atip yanitlayabilir, ekran goruntusu de alabilir.
eğer öyle bir şey yapsam babam anlamaz mı? mesela atıyorum kendi numaramla sahte konuşma gerçekleştiriyorum ben babama kendi numaramdan başka kadınmış gibi mesaj atsam bildirim babamın telefonuna da düşecek. ben babamın wp sine bilgsayardan giriyorum babam oturumunu açık bıraktığı için wp web e bağlanıyorum. her şekilde babam bunu anlar bence çünkü bildirim gidiyor. yanlış mıyım?İyi de o zaman kendi kendine öyle olduğunu sanma durumundan fazlası olmuyor mu? Daha farklı bi durum olur bu. Gerçi kimler kimler neler yapıyor bi evlat babasına bunu yapsa yadırgamam.
Ben diğer söylenen üzerinden yorum yaptım. Sizin böyle yaptığınızı söylemiyorum. Ama evet anlar.eğer öyle bir şey yapsam babam anlamaz mı? mesela atıyorum kendi numaramla sahte konuşma gerçekleştiriyorum ben babama kendi numaramdan başka kadınmış gibi mesaj atsam bildirim babamın telefonuna da düşecek. ben babamın wp sine bilgsayardan giriyorum babam oturumunu açık bıraktığı için wp web e bağlanıyorum. her şekilde babam bunu anlar bence çünkü bildirim gidiyor. yanlış mıyım?
annem uzakta tek başına yaşıyor ve çok ciddi olmasa da hastalığı var bunu öğrendiğinde nasıl bi tepki verir bilmiyorum bayılabilir bile bence de bilmeli ama tek başına atlatamamasından korkuyorum onun yanına gitme şansım yok 1-2 seneye yanımıza taşıncak zaten ama nasıl söyleyebilirim bilmiyorumhepsini okuyamadım ama annen bilmiyorsa bunu bilmeli
Peki babanla hiç konuştunmu bu durumu?annem uzakta tek başına yaşıyor ve çok ciddi olmasa da hastalığı var bunu öğrendiğinde nasıl bi tepki verir bilmiyorum bayılabilir bile bence de bilmeli ama tek başına atlatamamasından korkuyorum onun yanına gitme şansım yok 1-2 seneye yanımıza taşıncak zaten ama nasıl söyleyebilirim bilmiyorum
biliyorum biliyorum ben de sadece hani böyle bi durumda anlaşılacağını düşünmemin yanlış olup olmadığını sordum sadece :))Ben diğer söylenen üzerinden yorum yaptım. Sizin böyle yaptığınızı söylemiyorum. Ama evet anlar.
hayır daha değil. konuştuğumda evdeki gerginliği tek başıma üstlenemeyeceğimden korkuyorum. ne tepki verebilir bilmiyorum normalde sinirli birisi değil çok nadir sinirlenir bana sadece 1-2 kere bağırmıştır 20 yıllık hayatımda ama sinirlendi mi tam sinirlenen birisi. suçu bana yıkıp okul hayatımı mahvedeceğinden korkuyorum beni evden bile atabilir.Peki babanla hiç konuştunmu bu durumu?
Sakın kimseye bir şeyini anlatma , ailenin durumunu arkadaşlarına anlatma . En iyi anlaştığın insana da anlatma . Nerde önüne çıkacağı belli olmaz . Zor durum Allah yardımcınız olsunannem devlette çalıştığı için tayini çıkmadan yerini değiştiremiyor ve atandıkları yerde 2 veya 3 sene olması lazım bu kadar süre çalışmazsa farklı bir yere atanma talebinde bulunamıyor yani gelemez yanımıza. aynı şekilde ben de gidemem ama ben çalışmıyorum üniversite 2. sınıf öğrencisiyim. arkadaşlarıma anlatmaya çekiniyorum böyle bir olayı. biraz da güvenmiyorum aslında onlara yardımcı olabileceklerini de düşünmüyorum. eskiden psikiyatristle görüşmelerim vardı fakat birden iletişimimiz kesildi ve tekrar yazmak istemiyorum benimle çalışmak istemediğini düşündüğüm için yazmak istemiyorum. psikolojimin sağlıklı olmadığına ben de katılıyorum zaten 8. sınıfta psikologlara 9. sınıfta da psikiyatrislere ve ilaçlara başlamış birisiyim. tam ilaçları bıraktım hop tekrar başa sarıyorum heralde lskdfjlkdsjd umarım akıl hastanesine yolum düşmez bu gidişle
ben de öyle düşünüyorum aile içi mevzular ailede kalmalı. ama tek başıma yüklenemediğim için bir kişiye anlatmış olabilirim umarım ilerde pişman olmamSakın kimseye bir şeyini anlatma , ailenin durumunu arkadaşlarına anlatma . En iyi anlaştığın insana da anlatma . Nerde önüne çıkacağı belli olmaz . Zor durum Allah yardımcınız olsun
20 yaşındayım
neden ayrı yaşadıklarını söyleyemem ama araları kötü olduğu için değil
hikayede bu annemden uzakta kalma kısmının kafanıza oturmaması çok normal ama burda söyleyebileceğim bir şey değil sizi anlıyorum fakat hayal görmüyorum ki elimde kanıtlar da var gülerek anlatma kısmını ben de normal bulmuyorum fakat verdiğim tepki bu şekilde ağlamıyorum ağlayamıyorum sadece gülüyorum ayrıca böyle ciddi bir olayda hayal/yalan tarzı şeyler söylemenin doğru olmayacağını düşünüyorum yani ilgi çekmek için böylesine ciddi bir yalan söylenmez doğru mu anladım bilmiyorum ama bu şekilde söylediğinizi düşünüyorum
bu tarz şeylerle uğraşacak kadar çocuk değilim. öyle bir şey yapsam gelip burda yardım istemem. inanmanız için ekstra bir şey yapamam fakat bu aldatma olayları araştırdığım kadarıyla çoğu kişinin başına gelmiş ve absürt bi ihtimal değil olabilecek bir durum
Babalar anneleri aldatmaz mi, aldatirlar, burda yasin hicbir onemi yok, bu kizin da babasi annesini aldatiyor olabilir ama ben anlatis seklinden oturu bir rahatsizligin etkisiyle hayal/halusinasyon gordugunu veyahut coklu kisilik bozuklugu tarzi bir sorunu olup bu problemi (ss aldigini söylediği icin) bilmeyerek kendisinin yarattigini dusundum.İyi de o zaman kendi kendine öyle olduğunu sanma durumundan fazlası olmuyor mu? Daha farklı bi durum olur bu. Gerçi kimler kimler neler yapıyor bi evlat babasına bunu yapsa yadırgamam.
ne demek istediğinizi anladım fakat öyle bi rahatsızlığım olsaydı senelerce gittiğim psikiyatristler farkederdi diye düşünüyorum depresyon ve anksiyete için gittim fakat bu dediğiniz kişilik bozukluğuyla alakalı bir şey söylenmedi veya buna yönelik bi konuşma bile geçmedi. bilmiyorum bu rahatsızlık nasıl bir şey fakat bence ben bunun farkında olmasam bile çevremde illa bunu farkeden biri olurdu eğer öyle bir rahatsızlığım olsaydı. ben öyle düşünüyorumAldatmak ve aldatilmak asla sasiracagim bir problem degil, cogu insanın basina geliyor yaş farketmeksizin.
Babaniz da annenizi aldatiyor olabilir, buna da sasirmam.
Ama anlatim seklinizden oturu kafama oturmayan şeyler var. Bunun yanitini da siz veremezsiniz diye dusunuyorum, cunku muhtemelen farkinda dahi degilsinizdir.
Soyle ki, anlatim seklinizden oturu sizin bir sorununuz, rahatsizliginiz olabileceğini ve boyle bir halusinasyon gorup inandiginizi düşünüyorum.
Yuzde 100 yaniliyor olabilirim, ustte de yazdigim gibi babaniz annenizi aldatiyor olabilir, benim sizden aldigim vibe simariklik yaptiginiz seklinde degil hayal gordugunuz yönünde.
Babalar anneleri aldatmaz mi, aldatirlar, burda yasin hicbir onemi yok, bu kizin da babasi annesini aldatiyor olabilir ama ben anlatis seklinden oturu bir rahatsizligin etkisiyle hayal/halusinasyon gordugunu veyahut coklu kisilik bozuklugu tarzi bir sorunu olup bu problemi (ss aldigini söylediği icin) bilmeyerek kendisinin yarattigini dusundum.
Ya niye bilmiyorum konu bana gecemedi bi turlu.
bir de az önce o kadına ait kartvizit buldum babamın masasında, masanın üstündeki kağıtlar ve kitapların altına sıkıştırmış halde.. kafayı yemek üzereyimAldatmak ve aldatilmak asla sasiracagim bir problem degil, cogu insanın basina geliyor yaş farketmeksizin.
Babaniz da annenizi aldatiyor olabilir, buna da sasirmam.
Ama anlatim seklinizden oturu kafama oturmayan şeyler var. Bunun yanitini da siz veremezsiniz diye dusunuyorum, cunku muhtemelen farkinda dahi degilsinizdir.
Soyle ki, anlatim seklinizden oturu sizin bir sorununuz, rahatsizliginiz olabileceğini ve boyle bir halusinasyon gorup inandiginizi düşünüyorum.
Yuzde 100 yaniliyor olabilirim, ustte de yazdigim gibi babaniz annenizi aldatiyor olabilir, benim sizden aldigim vibe simariklik yaptiginiz seklinde degil hayal gordugunuz yönünde.
Babalar anneleri aldatmaz mi, aldatirlar, burda yasin hicbir onemi yok, bu kizin da babasi annesini aldatiyor olabilir ama ben anlatis seklinden oturu bir rahatsizligin etkisiyle hayal/halusinasyon gordugunu veyahut coklu kisilik bozuklugu tarzi bir sorunu olup bu problemi (ss aldigini söylediği icin) bilmeyerek kendisinin yarattigini dusundum.
Ya niye bilmiyorum konu bana gecemedi bi turlu.
Yanlis anlamayin itham etmiyorum ki psikiyatrik gorus / destek alip boyle bir probleminiz olmadigina cok sevindim, cunku yasayan icin de aileler icin de cok zor problemler bunlar.ne demek istediğinizi anladım fakat öyle bi rahatsızlığım olsaydı senelerce gittiğim psikiyatristler farkederdi diye düşünüyorum depresyon ve anksiyete için gittim fakat bu dediğiniz kişilik bozukluğuyla alakalı bir şey söylenmedi veya buna yönelik bi konuşma bile geçmedi. bilmiyorum bu rahatsızlık nasıl bir şey fakat bence ben bunun farkında olmasam bile çevremde illa bunu farkeden biri olurdu eğer öyle bir rahatsızlığım olsaydı. ben öyle düşünüyorum
babam da yanımızdayken mi söyleyim yoksa annemle dışarı çıktığımız zaman babam yokken miAnnen yakınına gelsin öyle söyle derim
annen yakınında olsun o zaman çünkü baban annene zarar verbilir benim arkadaşım vardı böyle babasını yakaladı anneside gidip söyledi babasıyla tartıştı adam eşinin kafası kırdı biri hastaneye biri hapise girdi sonra babası sağlık muayenesinden geçince kanser oldugu ortaya cıktı ve kısa sürede vefat etti yani diyeceğim sey anneni güvene al öyle söyle bunlar kolay şeyler değil birbirine diretebilirlerbabam da yanımızdayken mi söyleyim yoksa annemle dışarı çıktığımız zaman babam yokken mi
üstlerde bir yerde de dediğim gibi babamın bana nasıl tepki vereceğini bilmiyorum biraz da korkuyorum hiç kötü bi alışkanlığı yok bağırıp çağıran birisi de değil fakat kızdı mı tam kızanlardan. Yine de çok teşekkür ediyorum fikrinizi belirttiğiniz için :)Yanlis anlamayin itham etmiyorum ki psikiyatrik gorus / destek alip boyle bir probleminiz olmadigina cok sevindim, cunku yasayan icin de aileler icin de cok zor problemler bunlar.
O halde bu savımı daha fazla uzatmayım.
Babanizla iliskiniz buna musaitse kendisiyle konusun, belki kendi aranizda cozup anneye hic yansitmadan kapatabilirsiniz bu konuyu.
annen yakınında olsun o zaman çünkü baban annene zarar verbilir benim arkadaşım vardı böyle babasını yakaladı anneside gidip söyledi babasıyla tartıştı adam eşinin kafası kırdı biri hastaneye biri hapise girdi sonra babası sağlık muayenesinden geçince kanser oldugu ortaya cıktı ve kısa sürede vefat etti yani diyeceğim sey anneni güvene al öyle söyle bunlar kolay şeyler değil birbirine diretebilirler