"Baba" ne demek ??

renginar

Seviyorum uleyn :)
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2009
913
698
123
23 yaşındaym üniv son sınıf öğrencisiyim. Annem- babam resmi olarak ben 10 yaşındayken ayrıldı. Sebeplere gelecek olursak roman olur ama kısaca babamın alkol-sigara bağımlılığı, düzenli bir işte çalışmaması, evine bakmaması vs sıralayabiliriz.5 yaşından beri annem babam ayrı yaşıyordu zaten evlilik son demlerindeydi o şekilde 5 sene sürdü. O yüzden baba diye birşey nedir onu bile bilmiyorum. Ne iyi günümde ne kötü günümde hiçbir zaman yanımda olmadı. Abimin sünnetine çağırdık ona bile geç kaldı sorumsuzluğundan. 40 yılda bir telefon edip napıyorsun kızım diye sorardı o kadar. Alkol ve sigaraya harcadığı paranın haddi hesabı yokken bana ve abime maddi hiçbir destekte bulunmadı. Annem yeri geldi borç batağına sürüklendi evimize haciz geldi vs çok şükür bugünlere geldik annem emekli oldu biraz daha rahatız ben de mezun oluyorum inşallah bu sene. Bunları neden anlattın derseniz kafama takılan kısım şu babama 1,5 sene önce telefon numaramı değiştirdiğimi söyledim ve yeni numaramı verdim. Zaten sık görüşmediğimiz için bazen ben arardım bazen de o aklına estikçe arardı. Neyse numaramı verdikten sonra birkaç ay aramadı doğal olarak bende bunu normal karşıladım. Ancak o ara abimle de bazı anlaşmazlıklarım olduğundan görüşmemiştim daha sonra abimle barıştığımda öğrendim ki bu süreçte sürekli abimi arayarak irtibat halindeymiş. Ayrıca benim numaramı kaybettiğini söyleyerek 3-5 kere numaramı almış abimden.Buna rağmen x nasıl napıyor diye sürekli abime sorup beni bir kere bile aramaması üzerine (1,5 yıl boyunca ) zaten zayıf olan bağımı tamamen koparmaya karar verdim. Görüşmüyoruz. Ancak çevremde görüyorum mesela babasına düşkün olan kızlara öyle özeniyorum ki... Babaları günde 10 kere arıyor, bir yere gidiceği zaman babasından izin alıyor vs. Hiç yaşamadım böyle bir duyguyu... Babam beni hiç merak etmedi, kzım başka şehirde napıyor ne ediyor tek başına demedi Evlendiğim gün işte bu benim babam diyebileceğim sırtımı dayayabilceğim biri yok Affetsem tekrar görüşsem sürekli çocukluk dönemim aklıma geliyor özellikle. Onun dışında düğünüme bile çağıramayacağım kadar değişik biri ( dış görünüş,konuşma vs) İnsan babasından utanır mı ama ben bu benim babam diyemem kimseye mesela
Sizce ne olursa olsun babamla görüşmeli miyim yoksa hayatıma bugune kadarki gibi olmamış gibi mi devam etmeliyim

Görusmelisin en azindan varligindan faydalan . Benim annem ve babam ikiside öldü . babamla annemde son zamanlar ayriydilar babam arada bi arardi. ona ragmen öldugunde cok aglamistim .ne olursa olsun var diyebilmek bile yetiyor ..Arkadaslariniza ozenmekte haklisiniz insanin ici gidiyor sahip olamadigi duygulara . Ama hepimiz ayni hayati yasayamiyoruz malesef herkes farkli bir sinavdan gecerek gocuyor bu dunyadan . Sadece var diyebilmek icin nelerimi vermezdim simdi.

Ölürse ağlar mıyım? İnanın bu soruya bile evet diyemiyorum o kadar nötrüm ki ona karşı sokakta yanımdan geçen bir adamdan farkı yok nerdeyse. Tek farkı biyolojik babam olması

Bence görüşmelisin.
Kutsal bir bağ var aranızda ben böyle görürüm anne baba çocuk ilişkisini. Baban düzelir ileride gibi bir iddian yok ama en azından böyle bir karar vermenin sorumluluğunu alma.

Bence görüşmelisin.
Kutsal bir bağ var aranızda ben böyle görürüm anne baba çocuk ilişkisini. Baban düzelir ileride gibi bir iddian yok ama en azından böyle bir karar vermenin sorumluluğunu alma.

Görüşsem bile kafamda hep şu sorular var mesela evlendim diyelim onu eşimle tanıştırmaya çok çekinirim mesela..

Senin hem annen hem baban tek başına annen

sadece kan bağıyla babalık olmuyor

bu hikayede annelik vasfını da babalık vasfını da annen hak ediyor

görüşme hiç gerek yok

Ölürse ağlar mıyım? İnanın bu soruya bile evet diyemiyorum o kadar nötrüm ki ona karşı sokakta yanımdan geçen bir adamdan farkı yok nerdeyse. Tek farkı biyolojik babam olması
bende ayni boyle dusunuyordum . Babamin psikolojik sorunlari vardi ona asla yakin hissedemedim zaten ayri sehirlerdeydik ve bir surude olay yasamistik . once onu hasta yataginda inlerken gorunce fenalastim. 1 hafta sonra cenazesinde tabutun ustunde fotografi gorunce fenalastim. bilemiyorum bu kisiden kisiyede degisir belki. Ama her insan sevmek ve sevilmek ister . İnanin dunyanin en kotu insani bile olsa sorguluyorum artik ne yarasi var kimbilir diye . Bilmiyorumbenim gizlugum belki cok pembe ama herseyin bir nedeni olduguna inaniyorum .. İnsallah hakkinizda hayirlisi...

Babam ben lisedeyken ölmüştü. Üniv 1. Sınıfta gurbete gittim. Milletin babasi her gün arıyor benim babam yok diye sahilde agladigimi bilirim.
Not:benim babam da hayirsizdi kumar oynar eve 5 kuruş hayri olmazdı.
Ama baba sonuçta allah eksikliğini vermesin.

Amin. Başınız sağolsun...
Hani dünyaya getirmek değil bakmaktır anne baba olmak diyorlar ya en çok kafama bu söz takılıyor. Babam var hayatta ama beni arayıp sormuyor, hayatımda hiçbir derdimi,sıkıntımı,sevincimi,üzüntümü bilmiyor. Bana yabancıdan da yabancı. Böyle olunca vefat etmiş olmasıyla hiçbir fark yok ki . Sadece yaşadığını biliyorum, o kadar.

Yazık böyle hayat olayları okuduğumda çok üzülüyorum ama baban alkolik miş bunu kabullendiğin zaman daha mutlu olacaksın , ama en azından annen var yinede şanslı sayılırsın , elindeki olanlara yoğunlaş bu gözle dünya'ya bakarsan daha mutlu olursun

Bende 12 yaşından sonra baba nedir görmedim...1 kez bile bir araya gelmedim..
O bana karsı olan sorumluluğunu unuttu benim ona bi sorumluluğum yoktu..
Kısacası o evlatsız kaldı onun acısı daha büyük o düşünsün sen düşünme üzülme.

Zaten sıkıntı orda pismanlik öldükten sonra başlıyor daha doğrusu vicdan azabı. Keşke daha çok arasaydim veya daha çok görüşüp ilgilenseydim diye. Suçlu hissediyorsun kendini. Ben yaşamış biri olarak gorusmeni tavsiye ederim.

Baba can demek nefes demek.bu aralar rahatsiz konusmasi yasak 10 gundur sesini duyamiyorum nefes alamiyorum her gun bi posta aglama krizine giriyorum eger sizin durumunuzda olsaydim konusmazdim sanirim

Baba can demek nefes demek.bu aralar rahatsiz konusmasi yasak 10 gundur sesini duyamiyorum nefes alamiyorum her gun bi posta aglama krizine giriyorum eger sizin durumunuzda olsaydim konusmazdim sanirim

Geçmiş olsun Allah şifa versin inşallah. Açıkçası bende görüşmeme taraftarıyım ama işin manevi yönü de etkiliyor beni. Sonucta yaslılıgında evladın anne babasına bakması şart. O bana bakmasa da şart değil mi.. Yine bir hastalık vs olursa koşar giderim gibi geliyor.

Amin cok tesekkur ederim.sizi tam anlamiyla anlayabilmem mumkun diil ama vicdaniniz ne diyosa onu yapin o asla yanlis yaptirmaz

Babam vefat etti, evlenirken sırtımı anneme dayadım aileme dayadım. Sende öyle yap kimseye varlığını açıklamak zorunda değilsin, zaten yok sayılır öldü benim için diyin gitsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…