Baba Hakkı Konusunda

evet anne kısmına ben de takıldım, yorumunuza katılıyorum

Babaniz sizin sadece yapım aşamanizda destek olmuş.bu kadar kafaniza takmayın işiniz rahat olsun ayrıca sizi tebrik ediyorum hayatinizi tek başına kurduğunuz için.
Siz çok güçlü bir kadınsınz unutmayın

tamamının okumadım bile. adam sana babalık yapmamış ki ne hakkı olsun. bu kadar şey yaşayıp hala bu yufka yüreklilikle kalma çabası neden?

tamamının okumadım bile. adam sana babalık yapmamış ki ne hakkı olsun. bu kadar şey yaşayıp hala bu yufka yüreklilikle kalma çabası neden?

yufka yürekliliğimi kaybedeli çok oldu malesef
yufka yürekliliğimden ziyade Allah korkusu, benim kontrolümde olmayan, müdahale edemediğim bir hayat için sırf babamın gerçek dışı hayal gücü yüzünden böyle bir durumda kalmak istemiyorum

Ah yerinde olacaktım da beni arayıp yengem için para isteyecekti. Öyle güzel laflar hazırlardım ki ona.
İnsanlar hareketleriyle saygı hak eder bence.

Off feci uzunmus atlaya atlaya okuyabildim
Dini konuda yuzeysel olarak sunu diyebilirim, herkes kendi inanisina kendi karar veriyor,gusul boyle alinir hadi gel yapalim diyen var midir bilemem ama benim ailem de yapmadi,camiiye falan da kursa gitmedim,pisman da degilim. Kimse bu konuda size bir sey ogretmekle yukumlu degil,siz tercihinizi yapip ona gore yasamaya mecbursunuz diye dusunuyorum
Kimsenin ailesi kimseye bir sey yapmaz,beni de kimse karsisina alip da hadi oku hadi al sana su bu demedi,kendi kendime elde ettim neyim varsa. Olmasi gereken de bu. Evlenmek de dahil. Kiz basima okula gittim diyorsunuz e nolacakti ki? Kadin bir bireydir bunu cinsiyetten bagimsiz gormeli ve kendinizi kimseye bagimli hissetmemelisiniz. Baba es her kimse. Bunlar bir gun gidebilirler ama siz kalirsiniz,kendi ayaklariniz uzerinde durmaya calismaniz gayet normal ve olmasi gereken.
Kimseye maddi yardimda bulunmak zorunda da degilsiniz ayrica. Babanizin babalik yapmadigini dusunuyorsaniz hakki da yok demektir uzerinizde. Kendi alkol bagimlisi,sorumsuz,eziyetci babasini 12 yil once kaybetmis bir insan olarak su an diyorum ki keske babam olsaydi o haliyle bile raziydim su an cunku kendisini cok ama cok ozluyorum,hayattayken ben de sizin gibi ona kizgindim ama farkli sebeplerden. Ölünce kendisi fikriniz degisir buyrun yasayin ve gorun (bu arada yanlis anlamayin, Allah kendisine uzun omurler versin ama kaybedince anlayacaksiniz demek istedim)
Secim sizin hayat sizin

Hikayelerimizde farklılıklar olsa da kısmen hayat sizinle beni aynı yola çıkarmış. Hani yazmışsınız ya bir virüs gibi hayatıma bulaşmasından korkuyorum diye; işte tam da o sebepten ben de babamla yollarımı ayırdım. İçim acımadı mı, acıdı, çok ağlamadım mı evet ağladım ama aileme evladıma eşime benim yüzümden zarar gelmesine göz yumamazdım. O yüzden babalık hakkı varsa da onunla diğer dünyada hesaplaşmayı uygun gördüm. Okuduğum kadarıyla size yapım aşaması hariç herhangi bir katkısı ya da emeği olmamış bir babanın üzerinizde nasıl bir hakkı olacağı konusu herkesçe açık bir gerçek ki yok. Ben olsam yine aynı şeyi yapar hayatımdan çıkarırdım. Sadece dünyaya getirmekle anne baba olunmuyor...

Epey uzun gerçekten ama hepsini okudum.
Merak etmeyin, kul hakkı önemlidir, anne-baba hakkı daha önemlidir ama önce babalık yapmış olması gerekiyor.
Kendi kendinizi yiyip bitireceginiz bir durum yok ortada.
Babanın evlat üzerinde görevleri vardır hiç birini yapmayı sadece sperm donoru olmuş bir adam baba olmuyor

Şu an hemen kalk bir un helvası yap hane halkına konu komşuya dağıt bir de fatiha oku göm gitsin babanı ciddi söylüyorum

Tükürürüm öyle babaya, böyle babalar hayatta benimki toprak oldu

Allah herseyi goruyor biliyor,babanizin helal etmiyorum demesi hic birseyi degistirmez...Cok guclusunuz,ailenizle mutlu olmayi hakediyorsunuz...

Ya Allah aşkına ne hakkı varsa etmesin sende bunun için kendini üzme sen ona hakkını helal edecek misin annen edecek mi onu düşünsün

Canim baban muhtac olur hadi baba hakki der bi miktar gonderirsin de hapisteki amca oğlundan onun anasından danasindan sanane.

hiç vicdan yapma baban muhtac değil senin çocuğunun nafakasindan alıp başkasına aktaracak.

hele de sen borç içindeyken. Için rahat olsun 5 kuruş da verme.

Ayrica ananin babanın evlat üzerinde hakkı varsa evladın da ana babası üzerinde hakkı var öyle tek tarafli değil o hak hukuk meselesi.

Bi de o ihale alma meselesi, alkolikler artik sanrimi görüyorlar napiyorlsrsa böyle olmayan şeyleri olmuş gibi anlatıyor anlattıklarına kendileri de inanıyorlar.

Benzer bir durumdayim. Yani babami aramiyorum senelerdir, kendi zaten aramaz. Annemden alir haberi. Ben bu adami görmek istemiyorum bile ama iste babandir. Babalik hakki. Ya ben inancli biriyim ve bu konu beni cok rahatsiz ediyor. Heryerde de akrabalar söyle önemli ana baba söyle önemli yaziyor. Bunaldim yeminle bunlari düsünürken.
Akrabalarim yilandan farksiz, kendi öz amcam halam bana etmedigini birakmadi babam hep onlarin ynainda oldu. Hep ezdirdi bizi, para vermedi onlara yedirdi. Simdi ben bunlari zaten aramiyorum da memlekete gidince ellerini bile öpmek istemiyorum. Bunun icin de günaha girmek istemiyorum. Öyle bir aradayim.
Babam her gün ickisini icerdi ama kitap paramizi annem elisi yaparak kazanirdi. Öyle de bir baba tarafi var bende. Dügünüme amcam deniz sortuyla gelmisti o da müzigü durdurmak icin. Babam bunlara hic sesini cikarmadi cnkü benim babam degil de onlarin kardesiydi. Seytan görsün yüzlerini. Ben bunlar yüzünden günaha girmek istmiyorum. Keske bilsem bazi seyleri, keske arama senin hakkindir bu deseler.

bende aynı durumdayım ama kendimi bu tip olaylardan korumak adına yani başıma gelecekleri biliyorum misali
banada haklarını helal etmiyolarmış bende etmiyorum diyorum çıkıyorum işin içinden
işin günahını sevabını düşünecek bir durumum yok düşündüğüm tek şey uzak durmam gerektiği
birde görüş günah diyenler yokmu ağzımı açıp söylenesim geliyo ama susuyorum herkes dedikodu peşinde çünkü

Bizimde babamla sıkıntilarimiz var.
Hepsini okudum bende boyle bir durumda oldugumdan.
Aynisi degil ama benzer seyler yasamisiz.
Sömurulme,assagilanma, okurken ettigi masraflari yuzumuze vurma,alkol, elaleme para yedirme bizden saklama
Resmen varlik icinde yokluk cektik.
Kustum konusmadim beni kovdu beddualar etti.
Benim cocugum yok param var kendime bakarim baktirrim dedi

Sonra kendi geldi konustu benle.
Hatta daha bir kac saat önce esime beni acile gotur diye kapima geldi.
Böylede bir insan.

Bende sizin gibi cok takildim bunduruma.
Hani tamam ben hakliyim onun yaptiklari ortada herkesde sahit ama adi baba ya
Ya bedduasi tutarsa diyordum.

Artiik umursamiyorum.
Cunku o beddua ettikce bizim elimize dusuyo farkindami bilmem.
Yine ilk bizim kapimiza kosuyo
Yine bizi sayikliyo
Kimsesi kalmadi akrabalari kendi ablasi dahil arkasindan konusuyo

Arkadaslarinin hepsi disladi.
Akrabalari disladi.

Ailemi oZellikle babami secme hakkim olsun isterdim.
Bir kiz icin baba kelimesi cok farkli
Hic o sevgiyi yasayamadim.

Babasina sarilan bi kiz gorsem tv de bile olsa nette bile olsa burnumun diregi sizlar.

Siz bunu en iyisi bir hocaya sorun. Bana kalırsa helal etmiycegi bi durum yok. Evladin da hakkı vardir.
1) anne babanın ona güzel isim koymasi
2)onu dini ahkaki yonden en guzel sekilde yetistirmesi
3) evlilik çağına geldiğinde yuvasini kurmasi
Babaniz bunların hangi birini yapmış ki size hakkini helal etmeyecek

Okuduğun yerlerdeki baba hakkı denilen durumla bunun bir alakası yok canım. Geçmişi hadi koy bir yana. Hasta olsada hastane parasını vermesen anlarım. Bu istenen para için ne babalık hakkı olacak. Az biraz mantıklı düşün. Şu an senin vicdanına oynuyor. O baba hakkı denen durum doğru düzgün babalara haksızlık yapan lar için geçerli. Sen ele karışmışsın bir yuvan evladın var. Annen çocuğuna bakıyor ama ek bir boğaz evinde. Baban yük olarak gördüğü ailesini atmış omuzlarından kendisi ile beraber sulalesini taşıyacak sırt arıyor. Yapma sokma hayatına. He düzelir pişman olur evladım geleyim bir sohbet edelim derde sende kapını açmaz affetmezsen kendini kötü hissetmeni anlarım. Ama oda yok. Amca nın karısına para vermemenin babalık hakkı ile ne alakası olabilir

Siz yanlış olmayın kötü söz söylemeyin bırakın o ah ederse haksız yere etmiş olsun. Okudum hepsini kprime çok benziyor. 12 yaşındaki kız okumasın çalışsın para getirsin derdinde daha neler neler. Allah yardımcınız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…