B-fit'li zayıflama günlüğü :)

kolera9

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2016
958
297
103
merhaba herkese, 26 yaşındayım, 23 yaşıma kadar hep 45-55 kilo civarıydım asla kilolu biri olmadım bu yaşıma kadar. Üniversite bitirdikten sonra kpss süreci ve daha sonra işe başlamayla beraber inanılmaz kilolar alarak 70 kilo oldum :) Aynı zamanda lipödem hastasıyım bunun da etkisi var tabi.
B-fite yazıldım iş çıkışı haftada 3-4 gün gitmeyi düşünüyorum ve kendi çapımda diyete başladım. Burda yediklerimi gün gün yazıcam hedef önce 65 kg :) boyum da 1.58 bu arada, 70 kilo çok fazla :(

Eksiklerimi yanlışlarımı gördüğünüzde uyarabilirsiniz, her türlü tavsiyeye de açığım:KK200:

Bugünden başlıyım;

sabah 7 : 2 haşlanmış yumurta, 1 dilim pınar beyaz sürülmüş klasik etimek,2 ceviz,çay

ara: az şekerli türk kahvesi

öğlen 12 ( işyeri yemekhanesinde) : ezogelin çorba, 1 dilim dana rosto ve patates püresi, karışık salata

ara 15.00 : 3 tane kendi yaptığım muzlu yulaf ezmeli diyet kurabiye,nescafe

akşam 17.30 : hindi jambonlu kaşarlı sandviç, karışık salata, beyaz peynir

akşam 19.00: yarım saat b fit ve eve gelince yeşilçay içtim bu kadar :KK68:

merhaba herkese, 26 yaşındayım, 23 yaşıma kadar hep 45-55 kilo civarıydım asla kilolu biri olmadım bu yaşıma kadar. Üniversite bitirdikten sonra kpss süreci ve daha sonra işe başlamayla beraber inanılmaz kilolar alarak 70 kilo oldum :) Aynı zamanda lipödem hastasıyım bunun da etkisi var tabi.
B-fite yazıldım iş çıkışı haftada 3-4 gün gitmeyi düşünüyorum ve kendi çapımda diyete başladım. Burda yediklerimi gün gün yazıcam hedef önce 65 kg :) boyum da 1.58 bu arada, 70 kilo çok fazla :KK43:

Eksiklerimi yanlışlarımı gördüğünüzde uyarabilirsiniz, her türlü tavsiyeye de açığım:KK200:

Bugünden başlıyım;

sabah 7 : 2 haşlanmış yumurta, 1 dilim pınar beyaz sürülmüş klasik etimek,2 ceviz,çay

öğlen 12 ( işyeri yemekhanesinde) : ezogelin çorba, 1 dilim dana rosto ve patates püresi, karışık salata

ara 15.00 : 3 tane kendi yaptığım muzlu yulaf ezmeli diyet kurabiye,nescafe

akşam 17.30 : hindi jambonlu kaşarlı sandviç, karışık salata, beyaz peynir

akşam 19.00: yarım saat b fit ve eve gelince yeşilçay içtim bu kadar :KK68:
Ya ezogelin corbasini seciceksin ya patates puresi ikisini aynı anda yeme muzuda olabildiğince az tüketmeye çalış bide 3ogun tuket ara yapma ;-)

Ya ezogelin corbasini seciceksin ya patates puresi ikisini aynı anda yeme muzuda olabildiğince az tüketmeye çalış bide 3ogun tuket ara yapma ;-)

evet ama doyuyum diye 2sini de yedim malum işyeri yemekhanelerinde seçenekler kısıtlı. Sabah 6da uyandığım için de 3 öğün bana yetmiyor ki doymuyorum açlıktan kıvranıyorum aralarda, akşam yemeği de ufacık bi sandviç yada salata oluyo çünkü acıkıyorum ara yapmazsam :)

bugünkü menü
sabah 7: 2 haşlanmış yumurta, 1 muz,3 ceviz
öğle 12.00: diyet mantar çorbası, tavuk güveç,2 ceviz,1-2 yabam mersini kurusu minnacık ( canım tatlı istemişti)
ara 15.00 : 3 diyet kurabiye, türk kahvesi, 1mini kepekli galeta
akşam 17.00: tonbalıklı kepekli sandviç, az salata, 2-3 dilim beyaz peynir

spor 19.00 : b fit

eski sporcu yeni duba olarak söyleyin...çok yiyorsun.
bende ünden 70 indim hedef 55...yani durumumuz aynı.

sabahları 3 veya 4 yumurta ye.
ara öğünleri kesinlikle sil. vücudun yoksa lerin hormonu salgılamaz.
öğünler arası en az beş saat beklemen lazım.

fırsatın varsa sandwich yeme. iki kutu ton balığı ye ama ekmek yeme.
eğer sorun olursa danışabilirsin.

zamanla zaten karbondihitrati max. 30% düşürmedi öneririm.

eski sporcu yeni duba olarak söyleyin...çok yiyorsun.
bende ünden 70 indim hedef 55...yani durumumuz aynı.

sabahları 3 veya 4 yumurta ye.
ara öğünleri kesinlikle sil. vücudun yoksa lerin hormonu salgılamaz.
öğünler arası en az beş saat beklemen lazım.

fırsatın varsa sandwich yeme. iki kutu ton balığı ye ama ekmek yeme.
eğer sorun olursa danışabilirsin.

zamanla zaten karbondihitrati max. 30% düşürmedi öneririm.

Teşekkür ederim ama yaa yediklerimin neresi çok gerçekten anlamıyorum :( Şu an açlıktan ölüyorum mesela en son 5te yediğim için. Akşam yemeyerek dengelemiyo muyum?

öğlen falan porsiyonlar baya küçük zaten. Sabah hergün o kadar yumurta yiyemem hergün yiyorum çünkü bi zararı dokunabilir 2 ideal değil mi?

Karatay diyetini araştırcam aslında ama işyerinde uygulamak zor oluyor.

Ben iş çıkışı direk spora gidiyorum, eve gelip yiyemiyorum akşam yemeğini.Spor dönüşü saat 8-8buçuk gibi geliyorum eve, o saatte de yemek yemek istemiyorum. Yani tek akşam yemeği şansım işyerinde 5-6 gibi bişeyler atıştırmak. Düz salatayla peynirle geçiştirmeyi denedim ama spordan sonra kötü oldum, kepekli sandviç yeyince daha iyi hissediyorum. Başka öneriniz var mı işyerinde spordan önce yemek için?

yediğin çok değil.zayıflamak için yanlış besinler ve zamanlaman yanlış.
kilolu olduğun için meyve yeme mesela. onun yerine 3 veya 4 salatalık bol domates yiyebilirsin.
kahvelerine şeker koyma. vücudun zaten yağ depolamış yeterince.
ara ögün çok gereksiz onun yerine kahvaltını daha sıkı yap ve öğlen azcik daha protein katkılı şeyler ye.

akşamları yine sırf protein bazlı ye. mesela köfte olabilir.

ben sabah sekizde 3 yumurta ve domates zeytin salatalık yiyorum.
öğlen 1de yanimda götürdügum protein ve sebzelerimi yiyorum. genelde haşlanmış brokoli veya kıymalı ıspanak kavurması filan.

işden direk spora uçuyorum ve akşam 7 veya 8 gibi ya omlet yapıyorum kendime veya sosis filan.

günlük kalor im 1200 1400 arası oluyor. haftada 1 kilo gidiyor bu şekilde.

yediğin çok değil.zayıflamak için yanlış besinler ve zamanlaman yanlış.
kilolu olduğun için meyve yeme mesela. onun yerine 3 veya 4 salatalık bol domates yiyebilirsin.
kahvelerine şeker koyma. vücudun zaten yağ depolamış yeterince.
ara ögün çok gereksiz onun yerine kahvaltını daha sıkı yap ve öğlen azcik daha protein katkılı şeyler ye.

akşamları yine sırf protein bazlı ye. mesela köfte olabilir.

meyve de yemezsem iyice şeker krizine giriyorum :) kahveyi sade çok denedim ama içemiyorum, bütün zevklerimden de vazgeçersem daha da motivasyonum düşüyor tamamen bırakıyorum. Bunlar zamanla düzelecek inşallah hepsi bi anda olmaz yavaş yavaş :)

ben sabah sekizde 3 yumurta ve domates zeytin salatalık yiyorum.
öğlen 1de yanimda götürdügum protein ve sebzelerimi yiyorum. genelde haşlanmış brokoli veya kıymalı ıspanak kavurması filan.

işden direk spora uçuyorum ve akşam 7 veya 8 gibi ya omlet yapıyorum kendime veya sosis filan.

günlük kalorim 1200 1400 arası oluyor. haftada 1 kilo gidiyor bu şekilde.

kışın domates salatalık yemek iyi değil ki onların yerine ne koyabilirim ?

omleti spordan gelince mi yiyorsunuz?
öğlen yemeğinden spora kadar kaç saat aç kalmış oluyosunuz o açlıkla spor yapabiliyo musunuz?
Bide sosis zararlı değil mi :/ Hem sabah hem akşam yumurta da ağır gelmiyor mu?
kusura bakmayın çok soru sordum ya :D

meyve de yemezsem iyice şeker krizine giriyorum :) kahveyi sade çok denedim ama içemiyorum, bütün zevklerimden de vazgeçersem daha da motivasyonum düşüyor tamamen bırakıyorum. Bunlar zamanla düzelecek inşallah hepsi bi anda olmaz yavaş yavaş :)

kışın domates salatalık yemek iyi değil ki onların yerine ne koyabilirim ?

omleti spordan gelince mi yiyorsunuz?
öğlen yemeğinden spora kadar kaç saat aç kalmış oluyosunuz o açlıkla spor yapabiliyo musunuz?
Bide sosis zararlı değil mi :/ Hem sabah hem akşam yumurta da ağır gelmiyor mu?
kusura bakmayın çok soru sordum ya :KK70:

Sorun degil kuzum. Istedigini sor.
Normalde şekeri kesince ilk 3 gün veya 1 hafta sinirlerinin bozuk olmasi normal.

Bende acayip baş agrisi oluyordu mesela.
Vucut alişdikdan sonra kendini daha fit hissediyorsun.
Yani vucuduna o şansi versen cok iyi olur. Şeker ayni sigara gibi bagimlilik yapiyor... yavaş yavaş kesilmesi cok zor. Ama tabi yinede kendin bilirsin.

Ben kişin domates salatik yiyorum. Almanyada yaşiyorum burda zaten yaz veya kiş hep sera domatesi satiliyor. Fark etmiyor yani. Yapdigim tek şey ise organik oliyorum sebzeyi.

Sen domatesi takma kafana... ona kalirsa Muz türkiyede yetişmiyor... haftalarca gemilerin üstünde yol tepip geliyor marketkere. Muz yerine illa meyva yicem derden yerli meyva ye... elma portakal tipi.

Ama sabahlari bence ceviz filan yesen daha iyi. Daha uzun zaman karnin acikmaz.
Yani saglik amacli yola cikarsin taaaa costa rica'dan gelen muzu bence hic yeme.

Sosileri ben kasapdan aliyorum. Yine organik olmasina dikkat ediyorum.
3 aydi bir kan degerlerime baktiriyorum şimdilik turp gibiyim... bakalim zamanla nasil degişir.

Ben öglen 1 gibi yemek yiyorum en az 6 saat agzima birşey atmiyorum. Ilk zamanlar cok zor ama max. 2 hafta sonra migden kücülüyor

Sorun degil kuzum. Istedigini sor.
Normalde şekeri kesince ilk 3 gün veya 1 hafta sinirlerinin bozuk olmasi normal.

Bende acayip baş agrisi oluyordu mesela.
Vucut alişdikdan sonra kendini daha fit hissediyorsun.
Yani vucuduna o şansi versen cok iyi olur. Şeker ayni sigara gibi bagimlilik yapiyor... yavaş yavaş kesilmesi cok zor. Ama tabi yinede kendin bilirsin.

Ben kişin domates salatik yiyorum. Almanyada yaşiyorum burda zaten yaz veya kiş hep sera domatesi satiliyor. Fark etmiyor yani. Yapdigim tek şey ise organik oliyorum sebzeyi.

Sen domatesi takma kafana... ona kalirsa Muz türkiyede yetişmiyor... haftalarca gemilerin üstünde yol tepip geliyor marketkere. Muz yerine illa meyva yicem derden yerli meyva ye... elma portakal tipi.

Ama sabahlari bence ceviz filan yesen daha iyi. Daha uzun zaman karnin acikmaz.
Yani saglik amacli yola cikarsin taaaa costa rica'dan gelen muzu bence hic yeme.

Sosileri ben kasapdan aliyorum. Yine organik olmasina dikkat ediyorum.
3 aydi bir kan degerlerime baktiriyorum şimdilik turp gibiyim... bakalim zamanla nasil degişir.

Ben öglen 1 gibi yemek yiyorum en az 6 saat agzima birşey atmiyorum. Ilk zamanlar cok zor ama max. 2 hafta sonra migden kücülüyor

Çok teşekkür ederim :)

Evet şeker almayınca bi mutsuzluk sinirlilik oluyor bende, biraz azaltayım sonra kesicem umarım.

Almanya'daysanız şanslısınız o zaman türkiye'deki domatesler şu an iğrenç:D ama çeri domates falan bulursam alayım bari
Sosis de organik satıldığını görmedim burda hiç maalesef :(

Öğleden sonra 6 saat bişey yemeyip spora gidiyosunuz bravo valla:KK28: ben şu an yavaş yavaş azaltarak midemi küçültmeye çalışıyorum çünkü abur cubur delisiyim son 1 yılda pastalar çikolatalar cipsler gırla gittiği için midemi büyüttüm sanırım çok fazla ve zor doyuyorum :)

Fitness mi yapıyosunuz spor olarak ? Bi de hem sabah hem akşam yumurtanın sakıncası olmaz demi bend eomleti çok severim de:-) Spordan gelir gelmez mi yiyosunuz omleti, ben mesela 8 8buçuk gibi geliyorum eve spordan, o saatte yiyebilir miyim acaba?

Evet canim... yavaş yavaş azalt. Eminimki yakinda ihtiyac duymayacaksin.
Şeker cok pis bir illet.

Ben bide Myfitnesspal uygulamasini indirdim. Ona yedigim icdigim herseyi yaziyorum. Kontrol amacli güzel oluyor.

Her gün 5 veya 6 yumurta yiyorum. Makrolarim tutmuyor yoksa.
Ben acayip siki yapiyorum diyeti. Eski sporcu oldugum icin bünye alişkin benim.

Mesela günde sadece 30gram karbondihidrat yiyorum. 70 gram Protein ve bol yag tüketiyorum.
Bu diyeti sende az alişdiksan sonra yapabilirsin. Ketojenik diyet diye geciyor. Ama şuanda senin icin cok zor olur.

Evet ilk zamanlar 6 saat yemek yemedigin zaman vucut biraz kirgin oluyor. Ama max. 2 hafta sürüyor bu durum.

Ben şuanda haftada 4 kez yapiyorum spor.
45 dakika cardio yapiyorum ve kas gruplarini calişdiriyorum.

Kaslar cok önemli. Vucut yoksa hem sarkiyor hemde mevcut kaslar daha cok kalori yakiyor.

Ben şuanda haftada 4 kez yapiyorum spor.
45 dakika cardio yapiyorum ve kas gruplarini calişdiriyorum.

Kaslar cok önemli. Vucut yoksa hem sarkiyor hemde mevcut kaslar daha cok kalori yakiyor.
Evet canim... yavaş yavaş azalt. Eminimki yakinda ihtiyac duymayacaksin.
Şeker cok pis bir illet.

Ben bide Myfitnesspal uygulamasini indirdim. Ona yedigim icdigim herseyi yaziyorum. Kontrol amacli güzel oluyor.

Her gün 5 veya 6 yumurta yiyorum. Makrolarim tutmuyor yoksa.
Ben acayip siki yapiyorum diyeti. Eski sporcu oldugum icin bünye alişkin benim.

Mesela günde sadece 30gram karbondihidrat yiyorum. 70 gram Protein ve bol yag tüketiyorum.
Bu diyeti sende az alişdiksan sonra yapabilirsin. Ketojenik diyet diye geciyor. Ama şuanda senin icin cok zor olur.

Evet ilk zamanlar 6 saat yemek yemedigin zaman vucut biraz kirgin oluyor. Ama max. 2 hafta sürüyor bu durum.

Teşekkür ederim önerileriniz için. Aynen zamanla sıkılaştırcam diyeti umarım :)

Dün çok kötüydü menüm, açlık krizine girdim baya yedim ama yazıyım gene de

22.02.2017 menü:

sabah 7: 2 haşlanmış yumurta, 2 dilim beyaz peynir sürülmüş etimek, 1 muz,2 ceviz

ara: 3-4 ceviz ve yaban mersini kurusu

öğlen 12:00 : düğün çorba, 1 yuvarlak avuç içi kadar köfte, 1-2 parça ekmekle havuç tarator, salata

ara 15.30: 3 tane kendi yaptığım yulaf ezmeli kurabiye, 2-3 ceviz ve yaban mersini ( şeker krizine girmştm :)

akşam 19.30: 1 tabak pırasa, 2 dilim etimek ve beyaz peynir

ara:türk kahvesi ve metro çikolata :KK43:

spor: yok

Teşekkür ederim önerileriniz için. Aynen zamanla sıkılaştırcam diyeti umarım :)

Dün çok kötüydü menüm, açlık krizine girdim baya yedim ama yazıyım gene de

22.02.2017 menü:

sabah 7: 2 haşlanmış yumurta, 2 dilim beyaz peynir sürülmüş etimek, 1 muz,2 ceviz

ara: 3-4 ceviz ve yaban mersini kurusu

öğlen 12:00 : düğün çorba, 1 yuvarlak avuç içi kadar köfte, 1-2 parça ekmekle havuç tarator, salata

ara 15.30: 3 tane kendi yaptığım yulaf ezmeli kurabiye, 2-3 ceviz ve yaban mersini ( şeker krizine girmştm :)

akşam 19.30: 1 tabak pırasa, 2 dilim etimek ve beyaz peynir

ara:türk kahvesi ve metro çikolata :KK43:

spor: yok

Kuzuuuuum cok ekmek yemişsin :/
Benim dün yediklerim:

Sabah: 2 yumurta, domates salatalik

Öglen: 3 yumurta ve 100 gram ceviz

Aksam: 150 gram tavuk gögüsü yaninda salata.

Ara ögün yok. 2 litre su ve 1 litre papatya cayi

Kuzuuuuum cok ekmek yemişsin :/
Benim dün yediklerim:

Sabah: 2 yumurta, domates salatalik

Öglen: 3 yumurta ve 100 gram ceviz

Aksam: 150 gram tavuk gögüsü yaninda salata.

Ara ögün yok. 2 litre su ve 1 litre papatya cayi

güzelmiş sizin menü :) evet yaa dün çok acıktım nedense hiç doymadım :KK43:

güzelmiş sizin menü :) evet yaa dün çok acıktım nedense hiç doymadım :KK43:

Olsun. Önemli olan devamlilik. Arada olur böyle. Takma kafana.

Benim menüm baya az. Dün spor yatmadim. Aşi oldugum icin gidemedim.
Oyüzden baya az yedim.

Normalde aksam tavugunun yaninda 3 yumurtali omlet yerdim.

Kac kilosun şuanda?

Su iciyormusun bol bol?

Istersen her cuma günü tartilalim.

Bide canin cok šeker cekdigi zaman firsatin varsa dišlerini fircala. Iyi geliyor. Šeker istedigin azaliyor

Istersen her cuma günü tartilalim.

Bide canin cok šeker cekdigi zaman firsatin varsa dišlerini fircala. Iyi geliyor. Šeker istedigin azaliyor

Tartım yok ki benim evde :) ama spora gittiğimde 2 haftada bir tartıyolar. Elektronik tartı öneriniz varsa alabilirim :)

Diş fırçalamayı denicem :)

Olsun. Önemli olan devamlilik. Arada olur böyle. Takma kafana.

Benim menüm baya az. Dün spor yatmadim. Aşi oldugum icin gidemedim.
Oyüzden baya az yedim.

Normalde aksam tavugunun yaninda 3 yumurtali omlet yerdim.

Kac kilosun şuanda?

Su iciyormusun bol bol?

Bende haftada 3 gün gidiyorum bfite. Havaalr ısındıkça 4e çıkarabilirim. Geri kalan günlerde de pilates/callanetics yada yürüyüş yapmayı planlıyorum bakalım.

Şu anda tam 70 kiloyum. Suyu içiyorum baya 2.5 litreyi tutturuyorum genelde.

Back
X