arkadaşlar merhaba.
burdaki çoğu yazıyı okudum.işim internetle alaklı oldugu için nerdeyse herşeyi okudum.yaklaşık 1.5 yıldır bu dertten müzdaribiz. bazı arkadaşlar gerçekten çok yanlış yönlendiriliyor. size yardımcı olmak adına başımızdan geçenler ve bazı naçizane fikirlerimi aktarmak istiyorum.
eşinizin ilk sperm test sonucu azosperm çıktıktan sonra 1 ay sonra yeni test yaptırın.sonuç genelde değişmez ama yinede işinizi sağlama alın. eğer sonuç değişmezse asla doktorun ilk söylediğine takılmayın.çocuğunuz olmaz olmicak kök hücre bekleyin falan asla bunlara kitlenip kalmayın. üzülüp ağlarsınız elbette ama sakın bu iş bitti demeyin. doktorların yüzde doksanı hemen tese dicek. SAKIIIN SAKIIIN SAKIIIN hemen tese ye başvurmayın.
kaan aydos emre bakırcıoğlu celaletin peru türkiyede bu işte en iyi 3 hoca. üçüylede görüştük. biz hemen tese yapma hatasına emre bakırcıoğlu ile düştük.adam iyi bir adam ama uğraşmaktansa direk cerrahi operasyon öneriyor.
fsh yüksek,lh yüksek ise asla direk tese ye girişmeyin. büyük ihtimal bulunamaz. o kadar çok yazı okudum ki bunla ilgili.
diyelim eşiniz tese oldu sonuç germ gücre apzalizisi ( sertolly cell ) çıktı. herşey bitmedi :) allah var allah. kim neyi bitiriyor.
eğer sperm test sonucu azosperm ise benim önerim tedavi uygulayan doktorlara yönelmeniz. kaan aydosun tedavileri aşırı uzun sürüyor ve aşırı yoğun o yüzden ilgi alaka zayıf olabiliyor.birazda pahalı.
emre bakırcıoğlu genelde cerrahi operasyona yöneliyor biz ilk önce emre beye gittik eşim tese oldu şimdi keşke önce tedavi olsaydı önce diyoruz.
celalettin peru -- en son celalaettın hocayla gorustuk .iğne bitkiseller ve ilaçlar verdi. adam gerçekten nur yüzlü bir adam. biraz ukala konusuyor gelebilir. çok hassassanız bırakın eşiniz tek gitsin görüşsün. biz görüşmeye gittiğimizde tese oldugu için eşime kızdı. ilaçlar verdi iğne verdi. kullanacaksın dedi.3 ay sonra tekrar gideceğiz. ama sürecin belki 1 yıl süreceğini belki daha uzun olacağını söyledi.herşeyin adım adım olacağını söyledi. tek eksi yönü kendi eczacısı kendı test yerı falan var oraya yonlendırıyor. 100 200 lira fazla alıyorlar oda gözünüze gelmıyor zaten.
ordan burda duyma ilaçları bitkiselleri asla kullandırmayın. ceviz fındık fıstık badem eksik etmeyin. hergun olmasada 2 gınde bır bır avuç yemesini sağlayın. bu ilaçlar iğneler kilo alımına yol açabilir.eşim haftada bir maça gidiyor. yemesine içmesine dikkat ediyor. yanı cok fazla yememeye calısıyor.boyle basit bir iki önlemle kilosunu falan koruyor. eşlerinizin umudunu kaybetmesi bıkkınlık gelmesi demek zaten herşeyi bittiği demek. o yüzden hayatı işkenceye çevirmeyin.
söylediklerim sadece öneridir. kimse umutsuzluğa kapılmasın. biz 1 yıl önce tese olduk sonra akışına bıraktık birşey yapmadık yani 1.5 yıldır bir gram ilerleme yok ama ilk defa 15 gün önce bu şekilde ilaçlı tedaviye başladık ve sanki herşeye yeniden başladık. buda bir sınav sonuçta.isyan edip karalar bağlamaya gerek yok. olursa allahtan olmazsa yine allahtan. bu kadar basit kendinizi kahretmeyin.