• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Azospermi hakkında tecrübeler

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Hormon yüksek oda etkılıyor demı spermin oluşmasına sizin tam olarak hormon yüksek olduğu ıcınmı azosperm bizim hormon eksıklıgı beyındekı hücre sprm uretmıyor bızde onun uretmesı ıcın igne alıyoruz bu mayısta bakıcaz ne derecedeyız rabbım ekmeklerimizi bosa çıkarmasın beklemek sabretmek çok zor valla sonu iyi olsunda beklemeyede razıyım doktorunuz kim nerden tedavı oluyorsunuz siz

Hormon yüksek oda etkılıyor demı spermin oluşmasına sizin tam olarak hormon yüksek olduğu ıcınmı azosperm bizim hormon eksıklıgı beyındekı hücre sprm uretmıyor bızde onun uretmesı ıcın igne alıyoruz bu mayısta bakıcaz ne derecedeyız rabbım ekmeklerimizi bosa çıkarmasın beklemek sabretmek çok zor valla sonu iyi olsunda beklemeyede razıyım doktorunuz kim nerden tedavı oluyorsunuz siz
bundan 1 yıl önce ögrendik bizde eşimin azosperm oldugunu ve hormonları fsh,lh 0 dı 1 yıl boyunca haftada 3 gün chıromon 3 un menopur vurdu kendine iki gün önce celalettin hocaya gitti eşim ve orda bir senedir vurulan ignelerin boşa oldugunu söylemiş fsh yukseldi testesteron yukseldi sadece lh düşük ama hormonlar normale döndü hoca beyaz kan hücreleri katil hücreler senin spermlerini düşman olarak görüp öldürüyorlar demiş bakalım 3 ay sonra görecegiz ne durumda oldugumuzu

Hadı ya herkes ayrı bısey diyor bızım bu doktorda esıme dedı ıgnelerı bırak hemen ameliyat ol demıstı ama bızım bi tanıdıkta aynı durumu yaşayıp sonra çocuk sahıbı olunca bizde dırek bu doktoru bırakıp yeni doktorla görüşmeye başladık oda ameliyatı onermedı çok erken dedı bunun için ılk önce hucrelerın oluşması lazım dedı en son care tese ameliyatı dedı bu bızım 4 sefer olacak bakalım sımdı esım ıkı ıgne kulanıyor haftada sımdı nasıl olacak bize dırek dedıgı şey hormon eksıklıgı var beyınden gelen biz bunları olusturucaz dedı kılo alma dedı ostorojen hucrelerını cogalıp olanıda olduruyor dedı ne bilim herkes ayrı bısey dıyor arada kalmış caresızce beklıyoruz hanı iyi yakınımız bu hastalığı yendıp çocuk sahıbı oldular ınsallah bızımde olur ne diyelım

arkadaşlar merhaba.

burdaki çoğu yazıyı okudum.işim internetle alaklı oldugu için nerdeyse herşeyi okudum.yaklaşık 1.5 yıldır bu dertten müzdaribiz. bazı arkadaşlar gerçekten çok yanlış yönlendiriliyor. size yardımcı olmak adına başımızdan geçenler ve bazı naçizane fikirlerimi aktarmak istiyorum.

eşinizin ilk sperm test sonucu azosperm çıktıktan sonra 1 ay sonra yeni test yaptırın.sonuç genelde değişmez ama yinede işinizi sağlama alın. eğer sonuç değişmezse asla doktorun ilk söylediğine takılmayın.çocuğunuz olmaz olmicak kök hücre bekleyin falan asla bunlara kitlenip kalmayın. üzülüp ağlarsınız elbette ama sakın bu iş bitti demeyin. doktorların yüzde doksanı hemen tese dicek. SAKIIIN SAKIIIN SAKIIIN hemen tese ye başvurmayın.

kaan aydos emre bakırcıoğlu celaletin peru türkiyede bu işte en iyi 3 hoca. üçüylede görüştük. biz hemen tese yapma hatasına emre bakırcıoğlu ile düştük.adam iyi bir adam ama uğraşmaktansa direk cerrahi operasyon öneriyor.

fsh yüksek,lh yüksek ise asla direk tese ye girişmeyin. büyük ihtimal bulunamaz. o kadar çok yazı okudum ki bunla ilgili.

diyelim eşiniz tese oldu sonuç germ gücre apzalizisi ( sertolly cell ) çıktı. herşey bitmedi :) allah var allah. kim neyi bitiriyor.

eğer sperm test sonucu azosperm ise benim önerim tedavi uygulayan doktorlara yönelmeniz. kaan aydosun tedavileri aşırı uzun sürüyor ve aşırı yoğun o yüzden ilgi alaka zayıf olabiliyor.birazda pahalı.

emre bakırcıoğlu genelde cerrahi operasyona yöneliyor biz ilk önce emre beye gittik eşim tese oldu şimdi keşke önce tedavi olsaydı önce diyoruz.

celalettin peru -- en son celalaettın hocayla gorustuk .iğne bitkiseller ve ilaçlar verdi. adam gerçekten nur yüzlü bir adam. biraz ukala konusuyor gelebilir. çok hassassanız bırakın eşiniz tek gitsin görüşsün. biz görüşmeye gittiğimizde tese oldugu için eşime kızdı. ilaçlar verdi iğne verdi. kullanacaksın dedi.3 ay sonra tekrar gideceğiz. ama sürecin belki 1 yıl süreceğini belki daha uzun olacağını söyledi.herşeyin adım adım olacağını söyledi. tek eksi yönü kendi eczacısı kendı test yerı falan var oraya yonlendırıyor. 100 200 lira fazla alıyorlar oda gözünüze gelmıyor zaten.

ordan burda duyma ilaçları bitkiselleri asla kullandırmayın. ceviz fındık fıstık badem eksik etmeyin. hergun olmasada 2 gınde bır bır avuç yemesini sağlayın. bu ilaçlar iğneler kilo alımına yol açabilir.eşim haftada bir maça gidiyor. yemesine içmesine dikkat ediyor. yanı cok fazla yememeye calısıyor.boyle basit bir iki önlemle kilosunu falan koruyor. eşlerinizin umudunu kaybetmesi bıkkınlık gelmesi demek zaten herşeyi bittiği demek. o yüzden hayatı işkenceye çevirmeyin.

söylediklerim sadece öneridir. kimse umutsuzluğa kapılmasın. biz 1 yıl önce tese olduk sonra akışına bıraktık birşey yapmadık yani 1.5 yıldır bir gram ilerleme yok ama ilk defa 15 gün önce bu şekilde ilaçlı tedaviye başladık ve sanki herşeye yeniden başladık. buda bir sınav sonuçta.isyan edip karalar bağlamaya gerek yok. olursa allahtan olmazsa yine allahtan. bu kadar basit kendinizi kahretmeyin.

Merhabalar
Bizde sizle tamamen aynı dr lara aynı zamanlarda gitmişiz. Tek farkımız biz Emre bakırcıoğlunun tese ol demesine rağmen önce tedavi olmak istedik ve olmadık. Kaan hoca 3 aylık tedavi sonucunda Haploid paneli testi sıfır çıkınca bize tese olun dedi ve %20 şans verdi. Bu arada bizim sorunumuz genetik malesef. Azfc ve azfd lokasyonlarında delesyon yani silinme var. Bu nedenlede sperm olmuyor. Şuan celalettin hocada tedavideyiz 6. aya girdik bu ayın sonunda tekrar gidicez yanına. Tabi bizim semen testinde malesef sizler gibi spermatosit yada spermatid görülmedi. Hep %100 lökosit çıkıyor. Ve malesef bu çok üzücü. İnşallah bu gidişimizde artık bir gelişme olur. Eğer aranızda böyle azfc hastası olan varsa lütfen yaZsın. Tese de bu hastalığa %50 şans veriliyor ama işin gerçeği benim pek umudum yok. Allah büyük inşallah hepimize hayırlı evlatlar nasip eder. Hepinize selamlar sevgiler

Aslında evet bir bakıma iyi oldu FSH in düşmesini olumlu bir gelişme olarak görüp umudum artıyor. Biz de tekrar hormon testini ve ayrıntılı sperm testi yapıp 3 ay sonunda yanına gidecegiz hocanin. İnşallah hepimiz için olumlu ilermeler olmuştur şu kısacık süreçte. :)

Hoca herkese aynı gibi görünse de farklı tedaviler uyguluyor herhalde bizden de hiç ultrason gibi bir şey istemedi

Canım merhaba.Bizdende ultrason ve beyin mr ı istedi..Ultrason hadi neysede beyin MR ını anlayamadık.Bayaa sorduk ama biraz kafamız karıştı.

Canım merhaba.Bizdende ultrason ve beyin mr ı istedi..Ultrason hadi neysede beyin MR ını anlayamadık.Bayaa sorduk ama biraz kafamız karıştı.
aynısını bızdende ıstedı işte. beyın mr ı ıstemesının sebebi ise beyınde sperm üretiminin etkili olan kısmında bır hasar yada sıkıntı olup olmadıgını gormek

aynısını bızdende ıstedı işte. beyın mr ı ıstemesının sebebi ise beyınde sperm üretiminin etkili olan kısmında bır hasar yada sıkıntı olup olmadıgını gormek

Ay çok şükür birini daha buldum :) Çok sağol canımmm..Sizde ki problem neydi?Durumunuz ne yani?

Canım zaten yazmışsın problemi daha yeni farkettim.Bizde Emre Beye tese olduk aynen sizin gibi..Şimdi Celalettin Beyde başlasak mı bilemedik..Görüşmeye gittik ve ilk kez benim gibi hisseden birini buldum sayende.Konuşmaları biraz garip geldi,kafamı karıştırdı:) Eşimde tereddüt ediyor ama denemekten başka çaremizde yok tabii ki..

Hayırlı akşamlar ve Hayırlı Kandiller :) Rabbim dualarımızı kabul etsin ve isteyen herkese hayırlı evlatlar nasip etsin.

Biz 3 ay i geride bırakıp kontrole gittik bu hafta Celalettin Beyin yanına. ilaçlarımiz aynı devam ediyor sadece bir iki ekleme ve bitkiselde 2. seriye geçerek. Germ hücre sayisinda biraz artış var ve spermatid oranimizda artış var ufak da olsa. İlerleme yavaş olduğu için 2 yıla kadar sürebileceğini söyledi doktor bey. Hakkımızda hayırlısı olsun tedaviye devam :) Dualarınizda bulunmak dileğiyle :)

Hayırlı akşamlar ve Hayırlı Kandiller :) Rabbim dualarımızı kabul etsin ve isteyen herkese hayırlı evlatlar nasip etsin.

Biz 3 ay i geride bırakıp kontrole gittik bu hafta Celalettin Beyin yanına. ilaçlarımiz aynı devam ediyor sadece bir iki ekleme ve bitkiselde 2. seriye geçerek. Germ hücre sayisinda biraz artış var ve spermatid oranimizda artış var ufak da olsa. İlerleme yavaş olduğu için 2 yıla kadar sürebileceğini söyledi doktor bey. Hakkımızda hayırlısı olsun tedaviye devam :) Dualarınizda bulunmak dileğiyle :)
Çok şükür canım Rabbim yardımcımız olsun hepimizin. Peki olumlu konuştu mu yani tam anlatamadım ama hani şu an ilerlemesi gerektiği gibi mi dedi o anlamda dedim canım. Kafam o kadar dolu ki çümleleri bile birleştiremiyorum :(

Canım açıkçası pek net bir şey demedi. Sadece tedavinin 2 yıla kadar sürebileceğini fakat herkesin bünyesinin farklı oldugunu söyledi. Olumlu konuştu mu anlamadım ama ben umutluyum dua ediyorum Rabbime sığınıyorum İmtihan olarak görüyorum. Eşimi de bu düşünceye teşvik ediyorum.

Canım açıkçası pek net bir şey demedi. Sadece tedavinin 2 yıla kadar sürebileceğini fakat herkesin bünyesinin farklı oldugunu söyledi. Olumlu konuştu mu anlamadım ama ben umutluyum dua ediyorum Rabbime sığınıyorum İmtihan olarak görüyorum. Eşimi de bu düşünceye teşvik ediyorum.
aynısını yoldayız

Umudunuzu yitirmeyin

Hiç beklenmedik anda mucizeniz sizi bulacaktır.
Benim esimde ilk iki yerde test yaptırmıştı, ve 0 çıkmıştı. Celalettin beyin yönlendirmesi ile esimde Sperm tane hesabı ile olsada vardı. İlaç iğne ve bitkisel tedavi ile 11 ayda 5 milyona yükseldi. 2. Tüp bebek denemesi ile oğluma kavuştum.

Darısı sizlerin başına.
Sloganımız bu olsun
"HERŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK" :)

Umudunuzu yitirmeyin

Hiç beklenmedik anda mucizeniz sizi bulacaktır.
Benim esimde ilk iki yerde test yaptırmıştı, ve 0 çıkmıştı. Celalettin beyin yönlendirmesi ile esimde Sperm tane hesabı ile olsada vardı. İlaç iğne ve bitkisel tedavi ile 11 ayda 5 milyona yükseldi. 2. Tüp bebek denemesi ile oğluma kavuştum.

Darısı sizlerin başına.
Sloganımız bu olsun
"HERŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK" :)
Bizde celalettin hocada başladık tedaviye 1,5 ay oldu bizim rahatsızlık hipogonadizim sizin sorun neydi

Bizde hersey normaldi sadece Sperm üretimi yoktu. Eşim bekarken kasık fıtığı ameliyatı olmuş ve küçükken aşı sonucu ateşli hastalık geçirmiş. Bunlardan olabilir dedi Dr.
Ya varsa eski hormon testlerinizde yaptırdıgınız ilk hormon testinde inhibin b kaçtı ?

Çok zaman geçti, esimede sordum hatırlamıyor :KK43:
Anladım inhibin b testi üretim olup olmadıgını gösteriyormuş peki düzenlİ İlaç kullanımından kaç ay sonra çıkış başladı bizde hücre yok daha 1.5 ay oldu başlayalı birde tıkanıklık çıktı kanallarda hoca hem kanalları açacak hem hücre oluşturacak

Anladım inhibin b testi üretim olup olmadıgını gösteriyormuş peki düzenlİ İlaç kullanımından kaç ay sonra çıkış başladı bizde hücre yok daha 1.5 ay oldu başlayalı birde tıkanıklık çıktı kanallarda hoca hem kanalları açacak hem hücre oluşturacak
Bizim ilk testte 8 hareketli 21 tanede hareketsiz Sperm çıktı. Hormon testleri normaldi. 11 ay iğne bitkisel ilaç kullandi. Yavaş yavaş Sperm de artma görüldü. Sonra bizi tüp bebek doktoruna yönlendirdi hoca. Inşallah sizinde en kisa sürede olur.

Bizim ilk testte 8 hareketli 21 tanede hareketsiz Sperm çıktı. Hormon testleri normaldi. 11 ay iğne bitkisel ilaç kullandi. Yavaş yavaş Sperm de artma görüldü. Sonra bizi tüp bebek doktoruna yönlendirdi hoca. Inşallah sizinde en kisa sürede olur.
İşallah en kısa zamanda kavusurum bebegime :)

Back