- 13 Ağustos 2011
- 380
- 0
O zaman diyetisyenimin tavsiyesini aktarıyorum:"sulu yemeklerde yemeğin salçalı suyunu bırakacaksın.çatalla içinden sebze veya et(ne yemeği ise) onları yiyeceksin"demişti.Babaannene çaktırmadan yemeğin suyunu süzüp,üzerine biraz su akıtıp yıkayacaksın tabağını.Bunun dışında porsiyonunu küçülteceksin.Emin ol bu şekilde bile yemeğin kalorisini düşürürsün.Hem böylece kendini sıkmamış olursun.
Mısır gevreğini unut.O ne öyle ne besleyiciliği var nede tadı tuzu.ığğğğhiç sevmemAynı kaloriye eşdeğer onlarca yiyecek var daha lezzetli olan.Salata iyi mesala.Birgün marketten ton balığı al,yağını süz karıştır,birgün patates haşla karıştır,birgün tavuk göğsü haşla karıştır.Yani salatayla zaman sınırı yokki.Geceleri bile içine katabileceğin şeyi 15dakikada pişirirsin.Gece sebzeni haşla işten gelince yoğrtla karıştır mis gibi yemek mesala.
Babanne de dır dır ederse etsin.O modeller herşeye dir dir ediyor zaten bırak yemeğede ediversin birsüre.
yaa ama saatlerce o yemegin suyunda kaynıyo zaten yiyince öel süzüp yiyorum ama içime sinmiyo. porsyomu küçültemiyorum yedikce yişyesm geliyo.. 1 lokma tadsam daha cok iştahm acılıyo ühüüüü evet ton balıgı iyi fikir.. konserve tavuk varmı acaba hahah tavuk haslamakla ugrasamamm mısırda alır katarm içine... patates haslamak istemiyorum 1 tanede 80 kalori varrr ve beni 1 tane kesmez yine ton balıgı salatası yapcam ben bu gidişle hahaha