CANIMCIM benım esım her turlu yıyıyor sorun olmuyor...ama oyle denemedım hıcc..iyi fıkır :)
ara öğün : 1 tane yeşil elma 15 dk koşu bandında yürüdüm 200 ip atladım 50 mekik
Dene canım ekşili salataları seviyorsan bu şekilde hoşuna gider eminim.Çünkü brokoli çok sağlıklı kansere karşıda koruyucu tüketmek lazım.Hem bu şekilde sebzeleri zeytinyağlı salçalı yemek yapmak yerine daha az kalorili salata olarak tüketiyorsun.Ben 2 ayda 14 kiloyu böyle verdim.Dolabımda ne varsa ya salata ya haşlama yada ızgara yaptım.Hiçbir liste takip etmedim.Herşeyi yedim.Mesala ıspanak ve karnıbaharı haşlayıp sadece yoğurt koydum üzerine.Kabağı rendeleyip yoğurtla karıştırdım.Haşlanmış,et,tavuk balık hepsini tüm yeşillikleri karıştırıp bol limonlu,baharatlı salataya çevirdim.Böylece 1 göğüs eti yada but tüketmek yerine tabak dolusu salata içinde yarım göğüs tükettim.miktarı azalttım.Hem aç hissetmedim tıka basa doydum.Gerçi eşime hep ayrı sulu yemeklerini yaptım ama olsun yemeğin kalorisini düşürecek herşeyi yaptım.Gerçekten kilo vermek için ideal.
Ben çıkıyorum kurabiyeleri eritme vaktiSize iyi sohbetler...
Siz brokoliyi nasıl yapıyorsunuz?Ben oldum olası ekşili salatalara bayılırım o yüzden taze fasülye,brokoli ,bazı damarlı ot çeşitleri,ıspanağın sap kısımları ve börülceyi haşlıyorum çok az suda hatta bazen buharda pişiriyorum.Üzerine az miktarda zeytinyağı +bol limon ve sarımsak koyarak salata yapıyorum.Tabi sarımsak yüzünden sadece akşamları tüketiyoruz.eşimde brokoliyi sevmezdi şimdi buna bayılıyor.Hiç böyle denediniz mi?
öğlen yada akşam yemeklerinde ana öğün olarak yiyebilirsin 12 yemek kaşıgı kurubaklagil yemegi olarak öneriyor diyetisyenim birde haşlanmış veya közlenmiş sebzeler sınırsız tüketebiliniyor
Bu saate kadar yediklerim ve içtiklerim:
Kahvaltı:
1 haşlanmış yumurta
1 kk kadar peynir
3 siyah,3 yeşil zeytin
Domates,salatalık,sivri biber ve rokadan oluşan bir tabak söğüş (bolca)
1,5 dilim halk ekmeğin tam buğday ekmeği
2 kupa şekersiz çay
Ara:
3 fındık
1 ceviz
Ortalama 390 cal. kadar..
Kızlar eli kulağında regl olucam...
İştahım çok açık.Birazdan gidip tatlandırıcılı nescafe içicem galiba.
Bu saate kadar yediklerim ve içtiklerim:
Kahvaltı:
1 haşlanmış yumurta
1 kk kadar peynir
3 siyah,3 yeşil zeytin
Domates,salatalık,sivri biber ve rokadan oluşan bir tabak söğüş (bolca)
1,5 dilim halk ekmeğin tam buğday ekmeği
2 kupa şekersiz çay
Ara:
3 fındık
1 ceviz
Ortalama 390 cal. kadar..
Kızlar eli kulağında regl olucam...
İştahım çok açık.Birazdan gidip tatlandırıcılı nescafe içicem galiba.
Kızlar sizce nescafe 2'si 1 arada mı daha kalorili,
yoksa nescafe crema latte mi?
Bana sorsalar hiç tereddütsüz,hem de açık arayla crema latte derim.Sonuçta 2'si 1 arada şekersiz,hem de lattenin krema oranı daha fazladır diye düşünürüm..
Fakat şimdi elimde iki üründen de var..Şöyle ki:
2'si 1 arada (14gr) =59 kcal.
crema latte (13,2gr)=50 kcal.
Evet diyeceksinizki gramajları farklı ama.Peki 0,8gr fark bu kadar farkeder mi.
Öyle ise tatlı krizine girmiş olan ben neden 2'si 1 arayı içeyim,elbette latte'yi tercih ederim..
Allah Allah ben bu işi hala anlamadım çıtır adayları
Cnm ben hic yorulmuyom alistm artik bir atlaysta 235 yapiym
Kızlar sizce nescafe 2'si 1 arada mı daha kalorili,
yoksa nescafe crema latte mi?
Bana sorsalar hiç tereddütsüz,hem de açık arayla crema latte derim.Sonuçta 2'si 1 arada şekersiz,hem de lattenin krema oranı daha fazladır diye düşünürüm..
Fakat şimdi elimde iki üründen de var..Şöyle ki:
2'si 1 arada (14gr) =59 kcal.
crema latte (13,2gr)=50 kcal.
Evet diyeceksinizki gramajları farklı ama.Peki 0,8gr fark bu kadar farkeder mi.
Öyle ise tatlı krizine girmiş olan ben neden 2'si 1 arayı içeyim,elbette latte'yi tercih ederim..
Allah Allah ben bu işi hala anlamadım çıtır adayları
oldum bile ben ama meyveye tercih etmeye çalış atlatırsın canım
sanırım pek fark yok aralarında kalori olarak.. ama yine kendin yapabilirsın ben sütü sicak suyla sulandırıp içine nescafe ve tarçın koyuyorum tam hazır latte gibi olamaycak ama aynı kalori ve ne koyduğunu bilior olacaksın aifyetle
bak bak bakbenim canım bu karışımı çekti şimdi
öğle yemeği
karışık yağsız salata
sebze çorbası
yeşil çay
ara :1 sütlü kahve
kızlar yarın günüm varrrr :) bu gece eve gıder gıtmez baslıcam hazırlıklara anca 7 çeşitt :)
canımcım yazmak ıcın gec kaldım sanırım ama ıkısı bır arada içseydinn :)
Latte içtim vallahi ve çok şükür 1 gün erkenle regl oldum.Cümle aleme duyurulur..
Ben şimdi ne yapıcam p.tesi gün ki tartılma işini...Aaaa olmadı şimdi..:44:
Ah meyve beni kesmiyor canım,daha çok tetikliyor sanki iştahımı..
Tarifin ilginç,merak ettim şimdi.Bu günlük bu hakkımı doldurdum,fena olursam yarın deneyeceğim..
Bu arada ben cal. derdinde değilim..Sadece mantıksız geldi bana.O bakımdan yazdım..
Çokkkk güzelllll
Daha ne olsun,afiyet olsun ama yaramasınSen nasıl dayanıcan :44:
Kahvaltıdan önce 1 bardak ballı,limonlu ılıksu içtim.
Kahvaltım:3 zeytin,yarım kk.kaşar peyniri,1 çay kaşığı kadar gül reçeli,yarım kepçe tarhana çorbası,yasemin aromalı şekersiz yeşilçay yarım dilim tam buğday ekmeği ve 2 3 bardak su.
Ara öğünüm:1 elma ,küçük 1 kase yoğurt ,2 bardak su
öğle:7,8 kaşık bulgur pilavı,biraz soğan ve 3 bardak su,üzerine şekersiz olarak yeşilçay ve 1 bardakta siyah çay
Bu arada bu konuyuda çok sevdim :)