•:*´¨`*:• azerinnn`in dünya mutfağı •:*´¨`*:•(azeri,turk,rus)

Simdiye kadar ekledigim tarifler arasinda en cok hangi mutfagi begendiniz?

• Ankete Katılan
    30
Mevsim meyveli rulo pasta
PWRi5.jpg

Malzemeler

4 yumurta
yarim su bardagi seker
1 paket vanilya
yarim su bardagi un

arasi icin
krem santi
mevsim meyveleri(ben armut ve seftali kullandim)
kpCK5.jpg

Hazirlanisi
yumurtalarin sarisi beyazindan ayrilir
yumurtanin sarisi sekerle,beyaziysa bi fiske tuzla ayri-ayri cirpilir
yumurtabin sarisini sekerle cirptiktan sonra uzerine vanilya ve un ilave edilir
yumurtanin beyazi kar haline gelene kadar cirpilir ve plastik kasikla diger karisimi yumurta akina yedirilerek karistirilir
cok fazla karistirmak gerekmiyor
onceden isitilmis firinda 170 derecede 10-15 dakika pisirilir
soyuyunca arasina krem santi surulup meyveler dizilir rulo yapilir buzdolabinda yarim saat beklettikten sonra uzeri meyvelerle suslenip servis edilir:56::56::56::56:
KkS5u.jpg

ESZbx.jpg

DOVGA (AZERI ÇORBASı)
X35kb.jpg

MALZEMELER

1 adet yumurta

2 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı pirinç

2 kg yogurt

1 bardak haşlanmış nohut

3 demet ispanak

2 demet nane

1 demet dereotu

2 demet kisnis

tuz

su

HAZIRLANIŞI
UQh0w.jpg

Yumurtayı, unu, pirinci, yoğurdu bir tencerede iyice karıştırınız,karisimi ocaga alip yavas yavas karistiriniz
C3Oov.jpg

ZkXs.jpg

iliyinca üzerine yavaş yavaş sicak suyu ilave ediniz,(yoğurtun koyu ayran kıvamına gelmesi gerekiyor), sonra normal ateşte elinizi bırakmadan tahta kaşıkla kaynayıncaya kadar karıştırınız.
Kaynadıktan sonra ateşini kısınız, tam haşlanmış nohutunuzu ekleyiniz ve pismeye bırakınız. sonra ince kıyılmış yeşillikleri ilave edip bir taşım daha kaynatınız.en son tuzunu ilave ediniz:56::56::56::56:
WZV7i.jpg

WXgZi.jpg

m9vsL.jpg

hWyor.jpg

Not dovga corbasini isterseniz buzdolabindan cikarip soguk soguk da ice bilirsiniz
Corba soguyana kadar kapagini kapatmayin

Son düzenleme:
seninki kkya girmeni yasaklar demedi deme bak:27:

zaten bahane ariyo :30::30:gecen albumler kismina bi arkadas kocasinin fotosunu koymus ben de albumler bolumunu acik unutmusum:30:utu yapiyodum bi kukreme bi bagirma:52::52::52: kosarak geldim noluyo diye:9::9::9::9::9::9:bu kim diyo ne bilem ben diyorum milletin kocasi:9::9::9::9:ne isin var senin albumlerde girmiceksin bi daha kk ya dedi:30::30::30:
2gun sonra unuttu neyseki:27::27::9::9::9::9:

Azerin okumuştum hamile kalmak istediğini.Şimdi görünce hamile olduğunu çok sevindim.Allah kucağına almayı da nasip etsin.:16:

Back
X