•:*´¨`*:• azerinnn`in dünya mutfağı •:*´¨`*:•(azeri,turk,rus)

Simdiye kadar ekledigim tarifler arasinda en cok hangi mutfagi begendiniz?

• Ankete Katılan
    30
Güzel tarifler var elinize sağlık
tesekkur ederim canim:16::16::16:
Azerin canim meraba nasilsin maasalah 2. Yolda az kalmis dogumana rabbim kolay hayirli dogum nasip etsin canim nasilsin gorusmeyeli cinsiyeti ne kuzumun bu arada tarifler mukemmel ellerine kollarina canina saglik canim:56:

tesekkur ederim balim:38:
evet ikinci yolda hatta yolun sonunda:1:
erkek canim bu sefer degisiklik yapalim dedik:1::1:
sen nasilsin kuzun nasil:emir_bebek:

tesekkur ederim canim:16::16::16:

tesekkur ederim balim:38:
evet ikinci yolda hatta yolun sonunda:1:
erkek canim bu sefer degisiklik yapalim dedik:1::1:
sen nasilsin kuzun nasil:emir_bebek:

Ayyy yerim senin kucuk erkekini maasallah canim rabbimhayirli dogum nasip etsin ins bende iyiyim canim pasami buyutorum 1 yasini doldurdu iste yaramazimla gwciyo zaman senin kizcen nasil

Goy qutabi (azeri mutfagi)

wvDkgr.jpg

xV7oLy.jpg

Malzemeler(10 adet icin)

500 gr un
ilik su
tuz

Ici icin

3 sogan(kuru)
1 demet dereotu
1 demet kesnis
3 demet ispanak
tuz karabiber

Hazirlanisi

hamurun malzemelerini karistirip hamuru bezelere ayiriyoruz
ardindan olusan bezeleri tabak buyuklugunde cok da kalin olmicak sekilde aciyoruz
actigimiz hamurun bir tarafina ince ince kiydigimiz sogan ve yesillikleri ekleyip tuz karabiber serpip hamurun diger tarafini da kapatiyoruz
1286200667_qutab3.jpg

(bu foto alintidir):34:
isterseniz yagda isterseniz de yagsiz teflon tavada kizartiyoruz
afiyet olsun:16::56:

tsk ederim canim kizcem iyi turp gibi:9::9:
senin oglus da pek yaramaz galiba bi konunda okumustum:9:

Cok sukur bu aralar duruldu biraz canim ama dislerdennuykumuz berbat tek sikintimiz bu yaramzlikmi hareketli mi cozemedim soz dinliyo bi kerede dedigimi yapiyo ama yerinde durmaz oturmaz surekli eli kolu hareket halinde uykuda bile 9 aulikken yueudu ve 3 aulik karnimdayken domtor demisti karnim burnumdayken ultrasonda bakamazdi tepiklerinden belliydi bole olacagi sebek oglusum canim hayirli habelrerini bekliyorum rabbim kolay dogum hayirli dogum nasip etsin isim ne koyucaksini

Cok sukur bu aralar duruldu biraz canim ama dislerdennuykumuz berbat tek sikintimiz bu yaramzlikmi hareketli mi cozemedim soz dinliyo bi kerede dedigimi yapiyo ama yerinde durmaz oturmaz surekli eli kolu hareket halinde uykuda bile 9 aulikken yueudu ve 3 aulik karnimdayken domtor demisti karnim burnumdayken ultrasonda bakamazdi tepiklerinden belliydi bole olacagi sebek oglusum canim hayirli habelrerini bekliyorum rabbim kolay dogum hayirli dogum nasip etsin isim ne koyucaksini

seninki yine iyimis benim kiz dana kadar oldu daha bir dedigime tamam dedigini duymadim:9::9::9::9::9:
canlari sag olsun napalim analik boyle bir sey demek ki:27:

seninki yine iyimis benim kiz dana kadar oldu daha bir dedigime tamam dedigini duymadim:9::9::9::9::9:
canlari sag olsun napalim analik boyle bir sey demek ki:27:

Csnim benimkide bazen inadina veriyo o ayri ama gwnel olarak akillandi alir mendilleri tizlari alir supurge girgir yapar oyuncaklarini toplar cok sukur bana yardim ediyo aklinca hic dokmese yardimida kalsa demi:27:canlari sagolsin tabi onlarin sevgisinin ustune sevgi yok rabbim herkese nasip etsin senin kiz abla oluyo artik biraz kiskanclik biraz ablalaik hissi daha iyi olur gor bak

Csnim benimkide bazen inadina veriyo o ayri ama gwnel olarak akillandi alir mendilleri tizlari alir supurge girgir yapar oyuncaklarini toplar cok sukur bana yardim ediyo aklinca hic dokmese yardimida kalsa demi:27:canlari sagolsin tabi onlarin sevgisinin ustune sevgi yok rabbim herkese nasip etsin senin kiz abla oluyo artik biraz kiskanclik biraz ablalaik hissi daha iyi olur gor bak

oy oyy oyyy masallah:16::16::16::16:sag eli benim kizin basina:27::27::27::27::27:
benim cadi kah kiskaniyo kah seviyo:30:ne zaman bebek alicaz diyo:1:ben yediricem onu diyo:1:bazende bebek istemiyorum diyo:27:

oy oyy oyyy masallah:16::16::16::16:sag eli benim kizin basina:27::27::27::27::27:
benim cadi kah kiskaniyo kah seviyo:30:ne zaman bebek alicaz diyo:1:ben yediricem onu diyo:1:bazende bebek istemiyorum diyo:27:

Oy yerim senin kizini ilk basta kiskanirda so ra lisinca korur kollar benim kardesimdede oyle olmustu sindi deli gibi sever kollar ama sana is cok dusuyo canim Allah yardimcin olsun zor is

Guncelliyelim bakalim topigi:kk77:
pratik bir lezzetle karsinizdayim

Milfoy baklava

20141106_154948.webp

1o tane kare milföy hamuru
1 su bardağı ceviz/ kavrulmuş çekilmiş fındıkeğer fındığa 1 yumurta akı eklerseniz iyi olur.dağılmazlar.
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
az limon suyu*
mini fırın tepsisi ya da büyük kare borcama göre

milföyleri oda sıcaklığında bekletin biraz.hafif incelterek 4 tanesini tepsinin tabanına yerleştirin.hafif üstüste getirin ki birleşsi uçları.kalan 5.milföyü ortadan ikiye kesin.boş kalan yan kenarlara yerleştirin.fındıkları serpin.üstüne kalan milföyleri aynı şekilde hazırlayıp kapatın.kare kare kesin.önceden ısıtılmış 180C fırında pişirin.yakmamaya dikkat edin.tatlı soğuyunca şerbet kaynatın ve soğuk tatlıya sıcak şerbeti dökün.ya da tam tersi.şerbet soğuk tatlı sıcak olsun.
20141106_144127.webp

Mayasiz pisi

nhr01.jpg

15 çorba kaşığı un
6 çorba kaşığı yoğurt ( ben 1 çorba kaşığı da yoğurdun suyundan ekledim, daha kolay hamur toplandı)
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
elinizde baya vicik-vicik hamur olmasi gerekiyor,kulak memesi kivaminda degil:KK34:
sert olursa yogurt eklemeye devam edin
*** hamuru şekillendirirken elinize yapışırsa elinizi suyla ıslatın.

Yapılışı
1-) Bir kaseye un + yoğurt +tuz +kabartma tozunu koyup, önce kaşıkla karıştırın.
2-) Daha sonra elinizle un iyice karışana kadar hamura yedirin.
3-) Tavaya 2 parmak kadar sıvıyağ koyup, ateşin altını açın.
4-) Yağ kızınca içine bir tutam tuz atın.
5-) Oval veya yuvarlak şekil verdiğiniz hamurları arkalı önlü kızartın.
6-) Kızaran pişileri yağlı kağıda çıkartın, fazla yağı kağıtta kalsın. (Ama yağa attığınız tuz sayesinde hiç yağ emmeyecek.)
7-) Sıcak sıcak yanında peynir ,bal veya reçelle ikram edin, afiyet olsun.:KK56::KK56::KK56::KK56::KK56:

Ben bu tarifi surekli yapardm. Ama unutup yumurta kirdm smdi nolucak :(

Neredeyse 3 sene sonra topigi guncelliyeyim dedim🤭🤭🤭hazir yemek yarismasindan da tescilli aşçi unvanini almisken:70:
Maalesef daha onceki fotolar zaman asimina ugradigindan silinmis😒😒

IMG_20190613_213928.webp

Petitio cikolatali kurabiyeler:

125 gr yumuşak tereyağı ya da margarin
1 yumurta
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı nişasta
2 su bardağı un
1 paket vanilya
Üzeri için: Petito çikolata

Margarin, yumurta, pudra şekeri, nişasta ve vanilyayı güzelce karıştıralım. Üzerine kabartma tozunu ve azar azar unu ilave edelim. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edince yarım saat kadar buzdolabında bekletelim. Hafif unlanmış bir tezgahın üzerinde merdane ile açalım. Daha sonra çikolatadan biraz büyük dikdörtgen parçalar keselim. Bu parçaların her birinin ortasına birer tane çikolata yerleştirelim. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizdiğimiz kurabiyeleri 160'C fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Pişen kurabiyelerin üzerine çikolataların dağılmaması için sıcakken dokunmayalım. Soğuk servis edelim. Afiyet olsun

IMG_20191005_134112.webp

Pancake tarifi❤️

• 1,5 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Yapılışı
  1. Tüm malzemeleri 7-8 dk boyunca çırpın.
  2. Orta ateşte ısıttığımız tavaya bu harçtan kepçe ile azar azar döküp yuvarlaklar oluşturun.
  3. İki taraflı pişirin. Nutella, bal ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Back
X