- 17 Aralık 2011
- 29.255
- 37.329
- 798
- Konu Sahibi BirTutamMutluluk20
-
buralardayim ne buldun ne buldun
tesekkur ederim cadimevet canim hizliresimden yukledim fotolar buyuk oldugu icin:26:sende neden acmadi ki:26:
özelden yazayım burda mısın :26:
azerincim hayırlı olsun topiğin
Canım merhaba tariflerin harika görünüyor.Hem de alışılmışın dışında bende bu tarz şeyler yapmayı çok seviyorum. Topiğin hayırlı olsun.
Kivi receli (2.meshur tarifim)
MALZEMELER:
2 Su bardağı şeker
2.5 Su bardağı su
6 Adet kivi (sert olması lazım)
2 adet karanfil
KİVİ REÇELİNİN YAPILIŞI
Şeker ve suyu tencereye alın,kaynamaya bırakın
Şurup kaynarken kivileri soyup,ortadan ikiye bölerek dilimleyin.bölmedende dilimleyebilirsiniz,ben yemesi rahat olsun diye böyle yaptım.
şurup kaynamaya başladıktan yaklaşın 10-15 dakika sonra kivileri içine atıp,pişirmeye devam edin.Bu esnada karanfilleride içine atın.Ben yarım saat kadar pişirdim.Kivi daha yumuşaksa süre kısalabilir.
limon suyu koymuyoruz,zaten kivi ekşi bir meyvedir,ekstra ekşiye gerek yok.
sıcakken bir kavanoza koyup soğuyunca ağzını kapatın.
Bir kivi hastası olarak muhakkak denemeliyim ellerine sağlık canım
tesekkur ederim canimkivi nankor meyveymis ama 6 adet kividen cikan recel su gordugun kadar
Sevgililer gunu pastam
Malzemeler
bu 1 adet pandispanya icin gerekli malzemeler
ben 2 adet yaptim
· 4 Adet Yumurta
· 1 su bardagi Toz Şeker
. 1 su bardagi sut
· 1 su bardagi Sıvı Yağ
· 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
· 1 Paket Kabartma Tozu
· 1 Paket Vanilya
. un
Arasi icin
.Ceviz
.Cikolata
.Krem santi
Yapilisi
kalıbın tabanını katı yağla yağlayın ve unlayın. (kalıbın kenarlarına asla yağ sürmeyin)
şekerin yarisini, tuzu ve yumurta aklarını mikserde katılaşana kadar iyice çırpın.
Ayrı bir kapta kalan şekerle yumurta sarılarını 5-6 dakika çırpın.
Yumurta aklarını sarılarına ekleyin ardindan yagi, sutu,kabartma tozunu ve vanilyayi bir tahta kaşık ya da spatula ile karistirin.
ve unu ekleyin
Malzemeleri sadece birbirine karışana kadar ve çok yavaş hareketlerle karıştırmaya özen gösterin ki daha başarılı sonuç alınabilsin.
Önceden hazırladığınız kalıba hamuru dökün ve önceden ısınmış 180 dereceli fırında pişirin. Fırından alıp ılıyınca ters çevirin ve tel üzerinde soğumaya bırakın.
BI diger kapta krem santiyi cirpin sogumaya buzdolabina koyun
pisen ve soyuyan keki 2ye bolun arasina krem santi surup onun da uzerine blendirdan gecirdiginiz cikolata ve cevizleri ekleyin
uzerine kekin diger yarisini da koyun ,eger benim gibi 2 katli yapacaksaniz ayni islemi diger kek icin de yapip kekleri ust-uste dizin
en usteyse seker hamurumuzdan kurabiye kaliplarimizin yardimiyla kestigimiz kalpleri ve ayicigi yerlestirip kenarlarini krem santiyle susleyin
evet canim eksimsiydi yiyen her kes begendiDoğrudur canım ama çok güzel bir meyve bayılırım ekşimsimi oluyor tadı tahmin ettigim gibiyse yemede yanında yat cinsinden olur bu
Azim hayırlı olsunBiraz geç oldu ama
Bu pastaya bayıldım azim
evet canim eksimsiydi yiyen her kes begendi
Süt Reçelli Ceviz Kaplamalı Kurabiye
Malzemeler
150 gr. tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı dolusu yoğurt
4 su bardağı un (bardaklar silme olacak)
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya
Üzeri için
Süt reçeli ve bitter çikolata
Soğuk tereyağı, un, kakao, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu mutfak robotuna koyup malzemeler bütünleşene kadar karıştırın. Eğer büyük hazneli robotunuz yoksa, yumuşamış tereyağı kullanın.
Kalan malzemeleri de ekleyip yeniden karıştırın. Yumuşak, rahat şekil verilebilir fakat ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.
İri dövülmüş ceviz veya fındığa bulayın.
Tam orta kısmını parmağınızla veya yuvarlak bir cisimle bastırın.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirin. Fırından almadan kurabiyelerden birini kırıp bakın. İçi hamur görünüyorsa, biraz daha pişirin.
Fırından çıkan kurabiyeler ılınınca sıkma pompasına 3 yemek kaşığı kadar süt reçeli koyun (koyu kıvamlı olması lazım)kurabiyelerin çukur kısmına sıkın.
Üzerine benmari usulü eritilmiş çikolatadan gezdirin.
Bu hafta kivi alıp deniycem canım sonucu yazarım çok begenicem orası kesinemegine sağlık
bunu denemeliyim çok merak ettim :)
denerseniz paylasin lutfen kizlar
aa bu kurabiyeymişş
yanlış alıntı yapmışım ama olsun bunuda yaparım
ben süt reçelini denicem çok merakk ettim inan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?