• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Az daha cüzdanım çalınıyordu

infanta

sabırla bekliyorum......
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2008
954
3
118
41
Ankara
konu burayamı ait emin deilim ama dün başımdan geçeni anlatmak istedim
iş çıkışı ablam yanıma geldi (15 tatil dolayısıyla ankarada) hatta biraz kk ya baktık falan
sonra annemlere gitmek üzere otobüse bindik kalabalıktı ablam tuturudu yol parasını be verecem bende kabul etmek istemedim 'ben daha bu gün maaş aldım ben vereyim abla' dedim yinede yol parasını ablam verdi. çok kalabalıktı kimin eli nerde gözükmüyordu genç ve temiz görünümlü bi beyle aynı profilden tutunuyorduk otobüs fren yaptı ve çantam başka yöne dogru kaydı bu arada adamın eli çantamdam çıktı :1shok:
fermuarı kontrol ettim kapalıydı şüpelenmedim ama olay tekralanınca adamaın elin tekrar çantamdan çıktı fermuara baktım 3 cm açılmış :1shok: çok utandım çantamı tutması için ablama verdim ve ablamın kulgına fısılda dım ablamda NE diye tepki verdi ve adam artık benim durumu çaktıgımı anlamışdı gelen ilk durakta indi inerken gözlerime bakarak başını sallayarak 'günahımı aldınız' dedi
ben kıpkırmızı oldum utandım yere battım resmen sanki ona iftira atmış gibi oldum
adamı duyan bi teyze 'benimde çantamı açtı' dedi ve otobüsün bir kısmı bize baktı
çok utandım kafamçokkarıştı
iyi niyetle düşünüyorum genç saglam adam bu işi yapıyorsa çok ihtiyacı varki yapıyor
hırsızlık bile demiyorum demek ki çok ihtiyacı var herşeyi göze almış bunu yapıyor
keşke güzelce isteseyi inanın 200 lt falan verirdim ama kandırmaya çalmaya harama el uzatmaya ne gerek var
diyelimki hedefine ulaşsaydı ben belki cüzdanımı düşürdüm sanacaktım ama o allah katında ne yapacaktı acaba
halen etkisindeyim çok üzgünün (o kişi adına)

canım geçmiş olsun iyi farketmişsin insanlar neden harama el uzatırki yinede dikkat canım bak teyzenin çantasınıda açmış ahlaksız adam

ablacim cok gecmis olsun, allahtan otobüs frenlemis..

sen cok temiz kalplisin, baskasi olsa neler yapardi neler..

etme bulma dünyasi, calsaydi bile cezasini elbet cekecekti..

Allahtan bisi olmadi :((

Guzelce ıstese dahı bence durumunu bılmedıgınız,parayı nerde nasıl kullanacagını bılmedıgımız kısılere o parayı vermek dogru olmaz..[Zaten kım tanımadıgı bırınden durup dururken para ıster kı degıl mı ama..
Sızı cok ıyı anlıyorum ben de gecen yaz Turkıyeye tatıle geldıgımde Istanbulda carsıları gezerken maalesef cuzdanımı ve telefonumu caldırdım..O kadar kalabalıktı kı hıc anlamadım yauu acıktı cantamın fermuarı baktıgımda..Ustelık spor canta kullanırım genelde boynuma asarım ve onumde olur hayret ettım yemın edıyorum..Dumuur olmustum...Coook uzulmustum o an aynen sızın dedıgınız gıbı ısteseydı ben ıhtıyacı olan parayı verırdım demıstım yeter kı ozel bılgılerımın sıfrelerımın telefon numaralarımın ve ulasım adreslerının bulundugu o telefonu almasaydı:( parama da yanmadım..400 euro kadardı ama benı telefonum kadar uzmedı..En uzuldugum nokta ıse 3bıne yakın mesajı saklı tutuyordum ben:pPP Sevgılı esımın mesajlarıydı..Tanıstıgımız andan ıtıbaren yazılan mesajlar..ahh ahhh yıne sınır oldum sımdı canım var ya helal etmıyorum tabı kı de..Allahtan pasaportlarımızı almadılar..
Cana gelecegıne mala gelsın dıyoruz ıste napalım
Hesap gunu o ılahı kamerada hersey ortaya cıkacak zaten bır ıgnenın dahı hesabı saatlerce verılecek o gun bu haram mal yıyenler ne yapacak:( Allah cc haramdan uzak tutsun bızlerı ve ıslah etsın kalbınde bu tur kırlı meyıller barındıran herkesı.. /I]

Son düzenleme:
,

Okurken bile tuhaf oldum.
Benimde başıma Şeker Bayramının arifesinde gelmişti..
Yengemlerle iftardan sonra kuaföre gittik. (şimdiki aklım olsa hayatta gitmezdimkaydirigubbakcemile)
Kuaförde yakın cadde üzerinde. Gittikl güzelce süslendik falan.
Kuaförden cıktık baktık yagmur yagıyor o civarda bi tanış vardı onlara gittik.
Biraz oturduk kalktık 8-30 gibi falankaydirigubbakcemile
Ara sokakta oldugundan ordan gitmeye mecburduk kol kola girmişim hamile olan yengemle gidiyoz. Öndede diğer yengem. (evden cıkmadan öncede merdivenlerde gülüyorum biri gelir bişi derse dalarım şemsiyeyle diyorum-tatlicadiarzu-)
Neyse gidiyoruz. Çantamada sım sıkı sarılmışım allah sarıldırttı sanki.
Arkadan birinin geldiğini fark ettim. Arkamı dönmemle cantamı birilerinin cekiştirmesi bir oldu. Ben bagırmaya başladım hemen. Tabi bıraktı cantamı kacmaya başladı.
Neyseki cantam kaldı şakkıdı Eve geldiğimizde eve bile girerken cok korkmuştuk.
(Anasını bacısını komadım:lepi:)

Böylelerini napıcan öyle değil işte böyle calınır diyip ver allah ver edicen bilmem anlatabildimmisengözlerimebaksanab

Sizede cok gecmiş olsun. Rabbim kiömseye yaşatmasın:içelim:

gecmıs olsunda su garıp geldı guzelce ıstese 200 tl verırdımm demıssn nasıl yanı :)
tanımadıgın bırı sonucta napıcagını nerden bılcenkı

Canim oncelikle gecmis olsun. Ama ne demek ihtiyaci vardi ki bu yola kalkisti? Hirsizlik cetelerinin, kapti kacti cetelerinin nasil evlerde yasadigini, nasil bir hayat surdugunu TV den yakalandikca goruyoruz. Adam lar bu isi meslek haline getiriyor. Demek senin o kadar ihtiyacin yok 200 TL verebilirsin. hadi o cuzdan emeklinin 3 aylik geliri olsa?

yani arkadasim ihtiyaci olan herkes hirsizlik vs bulasirsa, namusuyla calisan, evine 3 kurus haram sokmayan adamin gunahi ne? Benim de ihtiyacim var desin calsin.

tipini söyle canım ankaradayız Allah karşılaştırmasın...ayrıca cok iyi niyetlisin eşek gibi calıştıgına eminim niye verecekmişsin genç adama vallahi isteseler de vermem nasıl kazanadıgımı bir ben bilirim parayı..yatmakla kazanılmıyor..

ablam hiç farketmemiş bile....
cantası sımsıkı kolunun altında dururken sadece 3 parmak açarak cantasından tam 1 buçuk milyarını çaldırdı geçen ay...
o üzüntü onu resmen bitirdi..
şimdi annemsiz bankaya gidemiyor ve hep korku halinde....

vicdansızlık diyorum artık çaresizlik diyemiyorum bu hırsızlık olaylarına.harama el uzatmanın huzursuzluğunu nasıl bastıracaklar içlerinde bilmiyorum.Allah karşılaştırmasın bir daha böyle olaylarla hiçbirimizi.çok geçmiş olsun sanada canım.

başkasının alınterine ekmek parasına nasıl el uzatırlar Yarabbim, sen akıl ver. millet o maaşı alabilmek için 1 ay çalışıyo alıyoda oda yetmiyo. Allah bu vicdansızlarla karşılaştırmasın kimseyi.

benimde maddi durumum iyi deil hatta eşim kredi alamak için başvuruda bulundu (ama alamadık)
neden 200 lt verirdim diyorum çünkü genç bir erkek bir bayana el açarsa demek ki gerçekten ihtiyacı var
yoksa hangi türk erkegi bunu yaparki
inanın halen o adamın ihtiyacı var diye düşünüyorum belki eşi çocugu annesi hasta ameliyat olacak ama parası yok o da kısa yoldan para bulmaya çalışıyor
çok üzücü bir durum

Canim yerni gordum inan çok uzuldum
Iyiki farkina varmissin
Insan boyle durumda soka ugrar ne yapacagini bilmez
Allah'tan ki birsey olmamis
Geçmis olsun tatlim

Lisede yurtta kalmıştım bir süre fen lisesinde okuyordum.Odada 4 kişi kalıyorduk özel bir yurttu.Fakat benim sürekli bi şeylrim çalınıyordu hiç ihtimal vermyıordum kaybettim sanıyordum.Kıyafetlerim eksılıyordu yine salak gibi çakmıyordum.Hatta başka odadan bı arkadaştan şüpheleniyorduk.Yurtta neelr çalınıyordu neler ama en yaknı arkadaşımızın bu işi yaptığına inanamazdık.Sonra ben yurttan ayrıldım.Aradan bir yıl geçti arkadaşla karşılaştım eskı yurttan knoutuk felan knou hırsızlığa geldi ve meğer o zaman o şeyleri çalan samımı oda arkadaşımzıdan biriymiş.Yurtttan kovulmuş.suç üstü yakalanmış.eski bavuluna koyuyormuş çaldıklarını.Ve hiç ihtiyacı olan biri değildi çok zengindiler biz onnu kıyafetlerini giyerdik borç para alırdık babası doktordu annesi de doktordu.Bu hastalıktır ihtiyaç meselesi değildir bence.açlıktan ölsem çocuklarım ölse dahi asla hırsızlık yapamam gider dilencilik yaparım ama hırsızlık asla.Bence otobuste onu rezil etmelıydınız.

Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış durumu.Ucuz kurtulmuşsun.Kendini niye suçlu hissediyorsun anlamadım yani.

Son düzenleme:
Back