• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Az daha bebegimi belki öldürecektim. Hala ellerim titriyor:(

Pratisyen deyince pratiği olmayan sanılıyor zaar. :) Kocakarı ilaçları hekimlerden daha etkili yani lütfen.
Sokaktan geçen işsizi oturtuyorlar oraya, adına pratisyen diyorlar sanki...

Sevgili ayşenaz, ben kurtarıcı değilim, kullanıcı akıl da istememiş bizlerden. Sen tıp hususundaki engin bilginle olaya müdahil olmak, akıl vermek, ''şurada yanlış yapmışsınız'' demek istemiş olabilirsin. Ben o niyetle yazmadım. Kullanıcıyı rahatlatmak maksadı ile yazdım. Bebeğinin almış olduğu antibiyotik miktarının birçoğunu kusturması sebebiyle de ''en fazla birkaç bin bakteri öldürmüştür'' yorumunu yaptım. Neyin normal olup olmadığını eczacı, acil servis hekimi ekseninde sorgulamadım. Olayın sürecine tam olarak vakıf değilim. Sonuca odaklandım. Sen de fazla canını sıkma. Koskoca yetişkin insanlar bir çaresini bulurlar elbet. Sevgiler...
Yetiskin insanlar careyi evde bulamiyor olsa gerek ki biz doktorlar var olmusuz:)
Ben konu sahibine verdigin dozda korkulacak bir sey yok diyerek aciklamami yaptim, hic merak etme.
Sen de antibiyotikleri fazla bakteri oldurmek icin fazla fazla icme sakin!

Sevgili ayşenaz, ben kurtarıcı değilim, kullanıcı akıl da istememiş bizlerden. Sen tıp hususundaki engin bilginle olaya müdahil olmak, akıl vermek, ''şurada yanlış yapmışsınız'' demek istemiş olabilirsin. Ben o niyetle yazmadım. Kullanıcıyı rahatlatmak maksadı ile yazdım. Bebeğinin almış olduğu antibiyotik miktarının birçoğunu kusturması sebebiyle de ''en fazla birkaç bin bakteri öldürmüştür'' yorumunu yaptım. Neyin normal olup olmadığını eczacı, acil servis hekimi ekseninde sorgulamadım. Olayın sürecine tam olarak vakıf değilim. Sonuca odaklandım. Sen de fazla canını sıkma. Koskoca yetişkin insanlar bir çaresini bulurlar elbet. Sevgiler...

Dialoğunuza dahil olmak istemezdim ama bir insanı rahatlatmak için yanlış bilgi verilmez. Keşke yanlışınızı kabul etseniz. İnsan bilmediği şeyde atmamalı, bilmiyorum demeyi bilmeli, bunun bahanesi yok.

hangi şehirdesiniz? özellerin çoğunda pazar günü nöbetçi çocuk uzmanı var, bence hemen götürün, ben olsam beklemezdim.

Yetiskin insanlar careyi evde bulamiyor olsa gerek ki biz doktorlar var olmusuz:)
Ben konu sahibine verdigin dozda korkulacak bir sey yok diyerek aciklamami yaptim, hic merak etme.
Sen de antibiyotikleri fazla bakteri oldurmek icin fazla fazla icme sakin!
Ayşenaz yazımda doktorlara gömdüğümü hatırlamıyorum. Varsa öyle bir sözüm tırnak içinde belirt pliz. Neden seninle konuşan herkes doktorlara cephe alıyor zannedip celalleniyor ve mutlaka her yazına 'doktorum da doktorum' diye iliştiriyorsun hım? Ben de öğretmenim ne olmuş? Azarlayayım mı seni? Hııı seni seni. Antibiyotikleri nasıl kullanacağım hususunda danıştığım hekim ve eczacılarım var. Henüz mesleki olarak genç ve kullanıcı hesabından takip ettiğim kadarıyla böyle ilgi alanları olan birinin alakasına ihtiyaç duymuyorum. Şiddetli ilgin için teşekkürler. Ama lüzum görmüyorum. Antibiyotik hususundaki tavsiyelerini benim dışımdakilere verebilirsin. Sevgiler tekrar...

Kızlar ben cok kotuyum. Bebegime az daha zarar veriyordum. Bu kadar hassas olup bu hatayi nasl yaptım aklim almiyor. Cuma gunu doktora gittik sag kulaginda iltihsp varmış zinnat diye antibiyotik verdi doktorumuz. Eczaci tarif etti 37 ml ölçek icinde 37 ml kadar antibiyotik tozunu koyup su ile karistir yogurt kivamina gelecek dedi. Ama hic bu hazırlandığından 5 ml lil kasik var onunla bir kez vereceksin demedi ben mi yanlis anladim bilmiyorum ama eminim yani sanki 37 ml kabin hepsini vercek gibi anladim :KK43: hazirladim aksam vermeye başladım. Bu arada oglum 5 bucuk aylik. Nerdeyse 37 ml in %60-70 ini verdim ve birden düşündüm bu antibiyotik kucucuk bebege fazla degil mi dedim yanlis mi anladim dedim hemen ilacin icinde k kullanma kagidinu okudum ve yanlis verdigimi farkettim 1 kasik 5 ml vermm lazimmis. Sanirim bi 25 ml verdim ama verirken bebeğim doke saca icti nerdeyse yarisina yakini döküldü. Bi 15-20 ml icmistir net :KK43: 3-4 kat fazla içerdiğmi farkedince kafayi yicek gibi oldum hemen parmagimi agzina sokup kusturdum kusmadan once bebeğim kasiliyordu. Kusunca kasilmasi gecti. İctiginin yarisini kusmustur diye düşünüyorum yani 8-10 ml icinde kalmis olablr belki hepsi cikti emin degilim cunku tok karnina icirdim antibiyotigi. Sut de kusmus olablr.. bi kismi sutte olablr. Hastane aradim pratisyen var acil de dedi. Nobetci bi eczaneyi aradım danistim bebek de bi problem varsa belli olurdu var mi dedi. Yok gibiydi kusunca kasilmasi gecti deyince gerek yok doktora gitmeye hem bi kere fazla verneden bisey olma dedi ama içiniz rahat etsin isterseniz goturun hastaneye dedi. P. Tesi kendi doktorumuza randevu aldim yarin gidecegiz. Su an bi problem yok sukur ama yillar sonra ortaya cikarmis antibiyotiklerin etkileri diye duydum. Antibiyotige dun aksam tekrar basladim 1 kaşık veriyorum simdi 12 saat arayla ama oyle sogudum ki antibiyotik den hic vermk gelmiyor içimden ama oglum geceleri uyumuyor kulak ağrısından :KK43: kendimi cok mutsuz hissediyorum ya kusturmasaydim :KK43: ya bebegime benim yüzümden bisey olsaydi :KK43: iki gündür kotu ruyalar goruyorum kendimi cok suçluyorm
Cok gecmis olsun. Uzuldum cidden. Iltihabik durumlardada antibiyotik sart yani. Sonucta kulak bu ihmale gelmez. Antibiyotige doktorunuzun dedigi sekilde devam edin.

Dialoğunuza dahil olmak istemezdim ama bir insanı rahatlatmak için yanlış bilgi verilmez. Keşke yanlışınızı kabul etseniz. İnsan bilmediği şeyde atmamalı, bilmiyorum demeyi bilmeli, bunun bahanesi yok.
Sen de mi brutus? Ayşenaz hanıma yazdığım cevapları okursanız anlatmak istediğime vakıf olabilirsiniz. İlginiz için teşekkürler, sevgiler.

Çok geçmiş olsun canım.Farkedip kusturmuş olman çok iyi olmuş.Yarında dr.gidince için rahatlar.Artık üzme kendini.Bir müsibet bin nasihate bedelmiş. Bunun korkusu sana bir ömür yeter.Kırk kere okursun artık ilacı vermeden önce.Allah bidaha göstermesin sana bağışlasın evladını inşallah.

Korkmayin bisey olmaz esimde yapmisti ayni seyi o zaman kizim 1,5 yasindaydi 49 ml antibiyotik vermis sulandirma kabiyla doktoru aradim zehir danisma hatti falan varmis galiba orayi aramisti atiyorum gunluk alinabilicek maksimum doz varmis mesela 55 ml bizim verdigimiz 49 ml 3 gun antibiyotik vermedi 3. Gun tekrar basladi tedavi bende korktum hastaneye goturdum bisey olur diye onlarda ayni hesabi yaptilar kilosu ve aldigi ml toplayip bolduler falan bi rakam cikti onun altinda kalmissiniz korkmayin diyip eve gonderdiler sadece ishal olmustu kizim bu arada antibiyotik vucutta birikmiyormus bende ayni soruyu sormustum o zehir danisma hattina maksimum 8 saatte vucut atiyormus ilaci eger birikseydi omur boyu hasta olmazdik demislerdi

Ayşenaz yazımda doktorlara gömdüğümü hatırlamıyorum. Varsa öyle bir sözüm tırnak içinde belirt pliz. Neden seninle konuşan herkes doktorlara cephe alıyor zannedip celalleniyor ve mutlaka her yazına 'doktorum da doktorum' diye iliştiriyorsun hım? Ben de öğretmenim ne olmuş? Azarlayayım mı seni? Hııı seni seni. Antibiyotikleri nasıl kullanacağım hususunda danıştığım hekim ve eczacılarım var. Henüz mesleki olarak genç ve kullanıcı hesabından takip ettiğim kadarıyla böyle ilgi alanları olan birinin alakasına ihtiyaç duymuyorum. Şiddetli ilgin için teşekkürler. Ama lüzum görmüyorum. Antibiyotik hususundaki tavsiyelerini benim dışımdakilere verebilirsin. Sevgiler tekrar...

Konuya dahil olmak istemiyorum ama bu konuda anneyi rahatlatmak fayda sağlar mi? Evet anne birşey olmadi diye düşünür ama Allah korusun bu çocuk kendi iradesi yok doktora gitmemeyi kendi tercih etmiyor... bu durumda kusturdum oldu bitti var mi? Küçük cocuklarda verilen ilacta kilo bile önemli kac kat fazla verilmiş allah korusun birşey osla o çocuğa annenin vicdan azabını bıraktım burda bisey olmaz diyenlerin vicdan azabı çekeceğine inanıyorum... ben hala ısrarla dün bile olsa gitmesini öneririm

Konuya dahil olmak istemiyorum ama bu konuda anneyi rahatlatmak fayda sağlar mi? Evet anne birşey olmadi diye düşünür ama Allah korusun bu çocuk kendi iradesi yok doktora gitmemeyi kendi tercih etmiyor... bu durumda kusturdum oldu bitti var mi? Küçük cocuklarda verilen ilacta kilo bile önemli kac kat fazla verilmiş allah korusun birşey osla o çocuğa annenin vicdan azabını bıraktım burda bisey olmaz diyenlerin vicdan azabı çekeceğine inanıyorum... ben hala ısrarla dün bile olsa gitmesini öneririm
Sizin de ilginize çok teşekkür ederim:)

Bu arada kizim cok zayiftir mesela 5 aylik bebek 10 kilomi kizim su an 4 yasinda 14 kilo oyle hesaplayin muhtemelen sizin 5 aylik bebeginizle benim 1.5 yasindaki kizimin kilosu birbirine cok yakindir

Ya çok merak ettiğim için soruyorum, hayatınızda hiç ilaç kullanmadınız mı?
Ya da nerede yaşadınız hiç mi antibiyotik kullanan insan görmediniz bu nasıl bir mantık ufacık bebeğe tüm şişeyi içirecektiniz herhalde :KK57:

Bu arada kizim cok zayiftir mesela 5 aylik bebek 10 kilomi kizim su an 4 yasinda 14 kilo oyle hesaplayin muhtemelen sizin 5 aylik bebeginizle benim 1.5 yasindaki kizimin kilosu birbirine cok yakindir

İşte siz doktora gitmişsiniz aldıginiz ilacin içeriğine göre de bakilmis arkadaş yarısını döktü icerken diyor ama ona bakılmıyor yani verdigi ml miktarina bakılıyor. Onada doktor söylesin bişey olmaz diye burdan bilemeyiz ki

Artik ilac vermeden bile sogudum diyebilirim bitkisel seyler mi yapsam diyorum. Sutten agzim yandi artik yogurdu birak üflemeyi buz tutturup yicem o derce oldum
5,5 aylık bebeğe bitkisel bir şeyler verilmez daha zararlı yapmayın lütfen:KK1:

İşte siz doktora gitmişsiniz aldıginiz ilacin içeriğine göre de bakilmis arkadaş yarısını döktü icerken diyor ama ona bakılmıyor yani verdigi ml miktarina bakılıyor. Onada doktor söylesin bişey olmaz diye burdan bilemeyiz ki
Gittigimde hic bisey yapmadilar diyorum zehir danisma hattini aramis doktorum verdigim ilaci miktarini cocugun kilosunu ogrenmisler hesaplamislar bisey olmaz maksimuma miktara ulasilmamis demisler oda benim aradi boyle boyle dediler rahat ol dediler bende rahat olamadim hastaneye goturdum doktor bakmadi bile ayni yeri aradi ayni seyleri soyleyip eve gonderdiler zaten hanimefendi yarisini doktum diyor esim hepsini vermisti pazartesi goturecekmis doktora pazarteaiye kadar ici rahatlasin diye ve bende yasadigim icin yardimci olmaya calisiyorum

Back