• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Az daha bebegimi belki öldürecektim. Hala ellerim titriyor:(

Geçmiş olsun şükür ki farketmişsiniz hemen.
Yalnız kulak çok önemli antibiyotiği vermeyi sakın kesmeyin geç iyileşiyor kulak. Kızım 2 şise antibiyotik 4 iğneyle atlattı.
Burnunu aürekli açık tutun burun sıvılarından sıkıp çekin.
Burundan akamayınca kulak arkasında birikip iltihaba sebep oluyo

Olur mu oyle sey? Antibiyotikler de doz asimi oldugu zaman cok tehlikelidir tabi ki olumculdur.
Rossella Rossella siz korkmayin toksik bir doz vermemissiniz neyse ki.
Bir de acilde pratisyen var diye eczaciya akil danismaniz da sacma olmus.
Profesor mu olacakti acilde?
Hastane cok uzak.aracimiz yok. Ve daha once aciller de cok surundum eczaciya sormak gecti aklimdan o an ki panikle gece olmustu cunku 11 de

zinnat denen antibiyotiki bana dr yazmisti ve dis iltihabi icin cok yan etki yapti bende bas donmesi nefes darligi bende biraktim.cok agir bir ilac baska bir antibiyotik istesen veya igne olsa yazik bebecik nasil dayanicak cok gecmis olsun Allah sifa versin

Birde banyoda çok dikkat edin. Kulağına su kaçmasın. Doktumuz çocuk durmaz gerekirse yıkamayın ya da başını yıkamayın hiç dedi öyle yaptık.
Birde kızımın burun etleri şişmiş 4 ayrı doktora gittikten sonra birinin aklına burnuna bakmak geldi şükür. Alerjik durumdan dolayı burun eti şişince sıvı akamayıp kulak iltihabına sebep olmuş. 5 gün burun spreyi sıkınca çocuk kendine geldi.
Doktorunuza danışmak istersiniz belki bu durumu da

Hiç bir ilacın dozajını, prospektüsünü okumadan kullanmam.
Okuyun siz de. Hele ki dozajdan emin olmadan vermeyin.
İkincisi, kafanıza göre antibiyoğe başlamayın veya kesmeyin. Söz konusu iltihap, enfeksiyon gibi bir şeyse bitki mitki işe yaramaz, doktorunuzun verdiği ilacı kullanmalısınız. Çocuğunuzun sağlığı sizin elinizdeyse bilinçli olmak zorundasınız.

Zehirlenme hattini arasaydiniz ya da ne olur ne olmaz diye pratisyen hekim vs dinlemeden goturseydiniz keske, çünkü kimi durumlarda kusturmak iyi degil ayrica ilaçli zehirlenme olabilir... bir arkadaşımin çocuğu anneannesinin ilacıni çiğnemis hemen agzindan almis hastaneyi aramis dolmuştaymis ambulans gelmiş midesi yikandi bir gün hastanede kaldi , oda küçüktü 12 aylik belkide ,
korkutmak istemem ben olsam asla beklemem ne olur ne olmaz ilacın yarısından fazlasını vermişsinjz lutfen hastaneye götürün... zehirlenme danisma hattini arayin ilacin ismini verin nosu yanlis hatırlamıyorsam 114 tu lutfen

Olur mu oyle sey? Antibiyotikler de doz asimi oldugu zaman cok tehlikelidir tabi ki olumculdur.
Ayşenazcım merhaba,

Uzun zamandır unutmuştum seni, neyse ki hatırlattın kendini. Ben kadını rahatlatmak için öyle yazdım. Zaten kendisi buraya sormadan ya da yazmadan önce ihtisas sahibi bir bilene danışmıştır diye düşündüm ve rahatlatmaya yönelik bir cevap yazdım. Fakat sen yine tüm dominantlığın ve asistanlığınla olaya hızlıca bir giriş yaparak hepimizi azarladın. Olmuyor ayşenazcığım. Burası tıp fakültesi değil. Hem ne kadını azarlıyorsun sen öyle ''profesör mü olacaktı?'' Diye. Hmmm sakinleş biraz. Sinan'ı ihmal etme. Sevgiler...

Hastane cok uzak.aracimiz yok. Ve daha once aciller de cok surundum eczaciya sormak gecti aklimdan o an ki panikle gece olmustu cunku 11 de
Arkadaşım taksi filanda mi yok ya fazla doz bu cok korkarim ben bence gidin derim hala vücuduna ne kadar zarar verdi bilmiyorsunuz

Rossella Rossella arkadas hakli. Digum sonrasi pihtilasma sorunu yasadim.pratisyen buldu hayatimi kurtardi, kardesim pratisyen hekimken bir gebeyi yasama dondurdu. bence o kadar da asagilamayin pratisyen hekimleri. aldiklari egitim yeterince zorlu ve guclu.

Ewet ilk kez kendime hic kullanmadim antibiyotik. Kendim icin cok fazla hastaneye giden biri degilim. Artik akillandim dogru söylüyorsunuz bundan sonra bende oyle yapcam. Doktor lar bazen gecistiriyo bisey olmaz deyip bisey olur mu hala korkuyorum
Allahin izniyle olmaz insallah.icini ferah tutup bebegine odaklan. Yarin icin tamamen rahatlar nasil olsa. Bu arada sakin bitkisel bir seyler vereyim deme. Soguk alginligi gibi bir sey degil bu kulak iltihabi tedavi edilmezse isitme kaybi olur. Sen guvenebilecegin bir doktor bul ve kontrolerine gotur gecer insallah. Her ocugun basina geliyor kulak iltihabi. Senin sanssizligin dikkatsizligin aslinda. Bunla gecmis olsun insallah.

Ayşenazcım merhaba,

Uzun zamandır unutmuştum seni, neyse ki hatırlattın kendini. Ben kadını rahatlatmak için öyle yazdım. Zaten kendisi buraya sormadan ya da yazmadan önce ihtisas sahibi bir bilene danışmıştır diye düşündüm ve rahatlatmaya yönelik bir cevap yazdım. Fakat sen yine tüm dominantlığın ve asistanlığınla olaya hızlıca bir giriş yaparak hepimizi azarladın. Olmuyor ayşenazcığım. Burası tıp fakültesi değil. Hem ne kadını azarlıyorsun sen öyle ''profesör mü olacaktı?'' Diye. Hmmm sakinleş biraz. Sinan'ı ihmal etme. Sevgiler...
Asistan degilim.
Kimseyi de azarladigimi dusunmuyorum.
Birkac aylik bebege fazla doz ilac veren bir annenin acile gitmemesi mantigina yatiyorsa baska da cumlem yok.

Geçmiş olsun da kendi hatanız yüzünden ilaç vermekten soğuyup bitkisel şeyler kullanarak hata üstüne hata yapmayın. Çocuğumu koruyayım derken daha da zarar verebilecek şeyler düşünüyorsunuz. Bence emin olmak adına hemen bir acile götürseniz daha iyi olurdu ancak bu durum daha dikkatli olmanız gerektiğinin bir göstergesi sadece, herkesin başına gelebilir. Bir dahakine doktorunuzu daha dikkatli dinleyip, gerekirse not alın.

Rossella Rossella arkadas hakli. Digum sonrasi pihtilasma sorunu yasadim.pratisyen buldu hayatimi kurtardi, kardesim pratisyen hekimken bir gebeyi yasama dondurdu. bence o kadar da asagilamayin pratisyen hekimleri. aldiklari egitim yeterince zorlu ve guclu.
Pratisyeni de gectim allah korusun acil bir durumda hastane donanimlari ile mudahele etmek gerekir.
Aklinizda bulunsun Rossella Rossella uzak da olsa boyle bir durumda acile goturun, musahadede kalsin sabaha kadar.

İnanmıyorum, yoksa konuda pratisyen hekimler mi hafife alınıyor? Ya bu forum beni çok şaşırtıyor yemin ediyorum. Şurada (bu konu için değil, genel olarak bu forumda) sağlıkla hiç bir alakası olmayan nice insanın atıp tutmasına itibar edilir, tıp fakültesi bitirmiş adama edilmez. "Dr bana filanca ilacı verdi, içeyim mi" diye soran çok insan gördüm. Bizim millette herkes her şeyi bilir, bir tek onun eğitimini almış insanlar bilmez. Lütfen artık ileri gidelim ülke olarak ya, üff.

İnanamiyorum soklardayim
Hic mi ilac kullanmadiniz siz kendi ilaclarinizi birgunde tum paketi ictiyseniz hep isiniz var yani

Gecmis olsun keske bir acile goturseydiniz antibiyotik yetiskin insanlar icin bile tehlikeli olabiliyor.Tekrar gecmis olsun

ayrica aciller gece de gidebilelim diye varlar. bu durumunzdan daha da acili yok. soguk kanliligniza sasirdim. eller titriyor ama eczaciya sorck kadar rahatlik olmamaliydi diye dusunuyorum.

İnanmıyorum, yoksa konuda pratisyen hekimler mi hafife alınıyor? Ya bu forum beni çok şaşırtıyor yemin ediyorum. Şurada (bu konu için değil, genel olarak bu forumda) sağlıkla hiç bir alakası olmayan nice insanın atıp tutmasına itibar edilir, tıp fakültesi bitirmiş adama edilmez. "Dr bana filanca ilacı verdi, içeyim mi" diye soran çok insan gördüm. Bizim millette herkes her şeyi bilir, bir tek onun eğitimini almış insanlar bilmez. Lütfen artık ileri gidelim ülke olarak ya, üff.

Pratisyen deyince pratiği olmayan sanılıyor zaar. :) Kocakarı ilaçları hekimlerden daha etkili yani lütfen.

Asistan degilim.
Kimseyi de azarladigimi dusunmuyorum.
Birkac aylik bebege fazla doz ilac veren bir annenin acile gitmemesi mantigina yatiyorsa baska da cumlem yok.
Sevgili ayşenaz, ben kurtarıcı değilim, kullanıcı akıl da istememiş bizlerden. Sen tıp hususundaki engin bilginle olaya müdahil olmak, akıl vermek, ''şurada yanlış yapmışsınız'' demek istemiş olabilirsin. Ben o niyetle yazmadım. Kullanıcıyı rahatlatmak maksadı ile yazdım. Bebeğinin almış olduğu antibiyotik miktarının birçoğunu kusturması sebebiyle de ''en fazla birkaç bin bakteri öldürmüştür'' yorumunu yaptım. Neyin normal olup olmadığını eczacı, acil servis hekimi ekseninde sorgulamadım. Olayın sürecine tam olarak vakıf değilim. Sonuca odaklandım. Sen de fazla canını sıkma. Koskoca yetişkin insanlar bir çaresini bulurlar elbet. Sevgiler...

Back