• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Az daha bebegimi belki öldürecektim. Hala ellerim titriyor:(

Ilk defa mi antibiyotik kullaniyorsunuz. Daha once kendiniz icinde falan da mi antibiyotik kullanmadiniz. Benim bildigim antibiyotikler gunde iki kez sabah ve aksam kullaniliyor. Ve hic bir ilac bir kerede tuketilmez tabi kan ilaci tarzi ilaclar haric.
Insallah bir sey olmaz icini ferah tut. Ama bebegini de gozlemle. Doktora goturecekmissin zaten.Benden sana tavsiye hic bir ilaci kullanim talimatini okumadan kullanma. Bunu aliskanlik haline getir. Ben kendim icin bile olsa bir ilac aldigimda icmeden once okurum ne icin kullaniliyor yan etkileri nedir falan diye.Hele cocuklarima asla ve asla okumadan vermem. Eczaci ne kadar tarif ederse etsin farketnez.
Rabbim bebegine de acik sifalar versin insallah.
Aynen,doğru söylüyorsun.İlk cocuğumda doktorun verdiği ilacı 1.gün sabah akşam içtim.Hamıle olduğumu belirtmiştim verirken,kullan demişti.Gece kağıda bir göz atayım dedim ki,ne göreyim,gebelikte,özellikte ilk 3 ayda kullanımı sakıncalıdır.Tabii hemen bıraktım ama elim ayağım boşaldı.Ya okumasaydım,ya bebeğime bir şey olsaydı diye.Doktora uğrayıp bunu sorduğumda,he öyle mi yazıyor,ver bakayım kağıdı,dedi,baktı,hmm yazıyor evet,kullanma bari dedi:KK57:.O günden beri doktor da verse,içini okumadan ilaç kullandırmıyorum kimseye.

Gittigimde hic bisey yapmadilar diyorum zehir danisma hattini aramis doktorum verdigim ilaci miktarini cocugun kilosunu ogrenmisler hesaplamislar bisey olmaz maksimuma miktara ulasilmamis demisler oda benim aradi boyle boyle dediler rahat ol dediler bende rahat olamadim hastaneye goturdum doktor bakmadi bile ayni yeri aradi ayni seyleri soyleyip eve gonderdiler zaten hanimefendi yarisini doktum diyor esim hepsini vermisti pazartesi goturecekmis doktora pazarteaiye kadar ici rahatlasin diye ve bende yasadigim icin yardimci olmaya calisiyorum
Bu arada devrik cumlelerim icin kusura bakmayin bebegim agladi telefondan ancak bu kadar oldu ama anlatabildim umarim

Aynen,doğru söylüyorsun.İlk cocuğumda doktorun verdiği ilacı 1.gün sabah akşam içtim.Hamıle olduğumu belirtmiştim verirken,kullan demişti.Gece kağıda bir göz atayım dedim ki,ne göreyim,gebelikte,özellikte ilk 3 ayda kullanımı sakıncalıdır.Tabii hemen bıraktım ama elim ayağım boşaldı.Ya okumasaydım,ya bebeğime bir şey olsaydı diye.Doktora uğrayıp bunu sorduğumda,he öyle mi yazıyor,ver bakayım kağıdı,dedi,baktı,hmm yazıyor evet,kullanma bari dedi:KK57:.O günden beri doktor da verse,içini okumadan ilaç kullandırmıyorum kimseye.

Ondan sonra 'doktor boşuna mı okudu'.
Tabii ki boşuna okumadı, saygım da büyüktür doktorlara okudukları yıl, çalışma şartları ve yapılan işin kutsallığı sebebiyle ama güvenmek de bir o kadar zor.

Burda hata net eczacının. Doktor reçete ederken sisteme kullanım dozunu düşer, düşmezse eczacı doktora ulaşıp öğrenir ki doktor düşer. Arlanmaz. Zaten reçete yazım prensibi belli. Onu yazıyorlar fix. Eczacı da kutu üstüne size verirken yazmalı.

Bunlar dışında doktorun doğrudan ilaç yazdığı tek ülke biziz. Doktor etken madde reçete eder normalde. Diğer kontroller eczacının işidir. Fakat bizde marka ezberliyorlar. Eczacılık da işlevsiz bir meslek halini alıyor. Doğrusu etkileşim, kullanım uygunluğu gibi kontrollerin eczacıda olması

Bunun haricinde prospektüste yazan açıklamalar çoğunlukla tedbir amaçlı imiş. Orda bendeki bir durum için uygun olmaz yazdığı halde bana kullandırdığı ilaç oldu. Ama tabi bunu dışarıdaki insanlara anlatamıyorlar ve risk almak istemiyorlar. Zaten ne yapsalar malpraktis.

Geçmiş olsun. Önemli olan bir şey olmamış olması. Sağlıklı ömürler size ve bebeğinize.

Not: eşim doktor.

Son düzenleme:
Kızlar ben cok kotuyum. Bebegime az daha zarar veriyordum. Bu kadar hassas olup bu hatayi nasl yaptım aklim almiyor. Cuma gunu doktora gittik sag kulaginda iltihsp varmış zinnat diye antibiyotik verdi doktorumuz. Eczaci tarif etti 37 ml ölçek icinde 37 ml kadar antibiyotik tozunu koyup su ile karistir yogurt kivamina gelecek dedi. Ama hic bu hazırlandığından 5 ml lil kasik var onunla bir kez vereceksin demedi ben mi yanlis anladim bilmiyorum ama eminim yani sanki 37 ml kabin hepsini vercek gibi anladim :KK43: hazirladim aksam vermeye başladım. Bu arada oglum 5 bucuk aylik. Nerdeyse 37 ml in %60-70 ini verdim ve birden düşündüm bu antibiyotik kucucuk bebege fazla degil mi dedim yanlis mi anladim dedim hemen ilacin icinde k kullanma kagidinu okudum ve yanlis verdigimi farkettim 1 kasik 5 ml vermm lazimmis. Sanirim bi 25 ml verdim ama verirken bebeğim doke saca icti nerdeyse yarisina yakini döküldü. Bi 15-20 ml icmistir net :KK43: 3-4 kat fazla içerdiğmi farkedince kafayi yicek gibi oldum hemen parmagimi agzina sokup kusturdum kusmadan once bebeğim kasiliyordu. Kusunca kasilmasi gecti. İctiginin yarisini kusmustur diye düşünüyorum yani 8-10 ml icinde kalmis olablr belki hepsi cikti emin degilim cunku tok karnina icirdim antibiyotigi. Sut de kusmus olablr.. bi kismi sutte olablr. Hastane aradim pratisyen var acil de dedi. Nobetci bi eczaneyi aradım danistim bebek de bi problem varsa belli olurdu var mi dedi. Yok gibiydi kusunca kasilmasi gecti deyince gerek yok doktora gitmeye hem bi kere fazla verneden bisey olma dedi ama içiniz rahat etsin isterseniz goturun hastaneye dedi. P. Tesi kendi doktorumuza randevu aldim yarin gidecegiz. Su an bi problem yok sukur ama yillar sonra ortaya cikarmis antibiyotiklerin etkileri diye duydum. Antibiyotige dun aksam tekrar basladim 1 kaşık veriyorum simdi 12 saat arayla ama oyle sogudum ki antibiyotik den hic vermk gelmiyor içimden ama oglum geceleri uyumuyor kulak ağrısından :KK43: kendimi cok mutsuz hissediyorum ya kusturmasaydim :KK43: ya bebegime benim yüzümden bisey olsaydi :KK43: iki gündür kotu ruyalar goruyorum kendimi cok suçluyorm
Canım ya çok geçmiş olsun.

P.tesi kendi doktorumuza goturcem. Ozellerde acil de cocuk doktoru yokmus devlette de hafta sonlari acil de cocuk doktoru yokmus pratisyen icin onca yol tepecegim aracımiz yok en iyisi p.tesiyi bekleyip kendi doktorumuza gitmek dedim yarini bekliyorum

Bu arada o pratisyen dediğiniz insan bir telefonla çocuk doktorundan görüş alıyor. Gerekirse ihtiyaç varsa getirtebiliyor. Kaldı ki acil müdahalde uzmanlar ellerine su dökemez (bir uzman yıllardır o tarz vaka görmemiş oluyor) o nedenle küçümsemeyin. İhtiyaç olduğunda götürün.

Geçmiş olsun canım alo 114 ulusal zehirlenme hattı var orayı arayabilirsin ayrıca hastaneye gidersin karaciğer fonksiyon testlerine bakıp 24 saat muşade altında kalması lazım 24 saat sonra testler yenilenip değişiklik olup olmadığına bakılıyor

Kızlar ben cok kotuyum. Bebegime az daha zarar veriyordum. Bu kadar hassas olup bu hatayi nasl yaptım aklim almiyor. Cuma gunu doktora gittik sag kulaginda iltihsp varmış zinnat diye antibiyotik verdi doktorumuz. Eczaci tarif etti 37 ml ölçek icinde 37 ml kadar antibiyotik tozunu koyup su ile karistir yogurt kivamina gelecek dedi. Ama hic bu hazırlandığından 5 ml lil kasik var onunla bir kez vereceksin demedi ben mi yanlis anladim bilmiyorum ama eminim yani sanki 37 ml kabin hepsini vercek gibi anladim :KK43: hazirladim aksam vermeye başladım. Bu arada oglum 5 bucuk aylik. Nerdeyse 37 ml in %60-70 ini verdim ve birden düşündüm bu antibiyotik kucucuk bebege fazla degil mi dedim yanlis mi anladim dedim hemen ilacin icinde k kullanma kagidinu okudum ve yanlis verdigimi farkettim 1 kasik 5 ml vermm lazimmis. Sanirim bi 25 ml verdim ama verirken bebeğim doke saca icti nerdeyse yarisina yakini döküldü. Bi 15-20 ml icmistir net :KK43: 3-4 kat fazla içerdiğmi farkedince kafayi yicek gibi oldum hemen parmagimi agzina sokup kusturdum kusmadan once bebeğim kasiliyordu. Kusunca kasilmasi gecti. İctiginin yarisini kusmustur diye düşünüyorum yani 8-10 ml icinde kalmis olablr belki hepsi cikti emin degilim cunku tok karnina icirdim antibiyotigi. Sut de kusmus olablr.. bi kismi sutte olablr. Hastane aradim pratisyen var acil de dedi. Nobetci bi eczaneyi aradım danistim bebek de bi problem varsa belli olurdu var mi dedi. Yok gibiydi kusunca kasilmasi gecti deyince gerek yok doktora gitmeye hem bi kere fazla verneden bisey olma dedi ama içiniz rahat etsin isterseniz goturun hastaneye dedi. P. Tesi kendi doktorumuza randevu aldim yarin gidecegiz. Su an bi problem yok sukur ama yillar sonra ortaya cikarmis antibiyotiklerin etkileri diye duydum. Antibiyotige dun aksam tekrar basladim 1 kaşık veriyorum simdi 12 saat arayla ama oyle sogudum ki antibiyotik den hic vermk gelmiyor içimden ama oglum geceleri uyumuyor kulak ağrısından :KK43: kendimi cok mutsuz hissediyorum ya kusturmasaydim :KK43: ya bebegime benim yüzümden bisey olsaydi :KK43: iki gündür kotu ruyalar goruyorum kendimi cok suçluyorm
Çok çok geçmiş olsun .hemen acile goturseydin keşke için rahat ederdi .bide 37 ml yetişkinlere bile vermiyorlar tek dozda. Lütfen dikkatli ve sakin ol .

Cok gecmis olsun. Her zaman eczanede verilen ilaclarin kagidini okuyun orada yaziyor kac defa kullanilmasi gerektigini. Ve bazen yalnis ilac verilir felan olabiliyor boyle seyler her zaman okuyun emin olsaniz bile tekrar bakin okuyun

Bi anda butun siseyimi icirmeye calistiniz dogrumu anladim

Neden dun aksam tekrar verdiniz ? Bi muddet vermeyin derim ben doktora gidene kadar

Eczaciyim bu arada

Canım benim benim de 1 buçuk aylık bebeğim var, heyecanla açtım konunu. Antibiyotiğin xararının ölümcül olabileceğini düşünmüyorum, en fazla birkaç bin bakteri daha öldürür vücutta ama sen sütünle yerine koyarsın hepsini. Kusturmuşsun da zaten. Üzülme, telaşlanma. Bazen ben de d vitamini verirken şişeye tekrar tekrar bakıyorum acaba başka bir şey mi diye. Yürürken ya bebeğimin kafasını tutamazsam, bir yerlere vurursak, çekmece açık kalmış, çocuk kenarına düşerse diye paranoyakça düşünceler içindeyim. Sağ salim bi büyüseler artık.

Ben de sizin gibiyim kucağımda tutarken bile korkuyorum düşürür müyüm dikkat etmez kafasını mı çarparım diye :(

Gittigimde hic bisey yapmadilar diyorum zehir danisma hattini aramis doktorum verdigim ilaci miktarini cocugun kilosunu ogrenmisler hesaplamislar bisey olmaz maksimuma miktara ulasilmamis demisler oda benim aradi boyle boyle dediler rahat ol dediler bende rahat olamadim hastaneye goturdum doktor bakmadi bile ayni yeri aradi ayni seyleri soyleyip eve gonderdiler zaten hanimefendi yarisini doktum diyor esim hepsini vermisti pazartesi goturecekmis doktora pazarteaiye kadar ici rahatlasin diye ve bende yasadigim icin yardimci olmaya calisiyorum
Cok tskr ederim. 8 kilo oglum 16 nisanda nasip olursa 6 aylik olcak. Yarin kendi doktoruna goturcem ben biliyorum acile gitsek bisey yok deyip yolluyorlar. Cok yasadim. Kusmamis olsaydi gotururdum tabi ve zaten kusmamis olsa bile normal iceceginin 3 katini icmisti burda bazi kisiler siseyi icti zannetti galiba ama tabi bu antibiyotik cok sikinti. Kusmamis olsa 1 sn durmazdim. Kustu hepsi cikti aslinda belki ben evham yapiyorum. Burda aciller çile. Kac kez perişan oldum acilde ve o doktorlarin ilgisizligi... ozelde gece hicbir acil de cocuk doktoru yok gebzede yasiyorum bu arada. bu olay gece yasandi ve gece devletten baska sansim yoktu ve pratisyenleri kucumsemiyorum ama uzman doktorlar bile oglumun kulağında ki iltihabi bilemedi. Esime gidelim diyorum bisey olsa belli ederdi diyo yarin adam gibi kendi doktoruna gotururuz surda az vakit kaldi diyor. Eczaciyi aradim gayet normal bisey onlar ilaçları bilirler sonucta. Yarin hem kani alininca tsh ve demir testi de yaptircam. Cani cok yaniyor kan verince zaten. İki kez kan vermemiş olurum cunku acilde tsh bakmiyorlar. İns bisey olmaz bir daha asla boyle hata yapmm

Burda hata net eczacının. Doktor reçete ederken sisteme kullanım dozunu düşer, düşmezse eczacı doktora ulaşıp öğrenir ki doktor düşer. Arlanmaz. Zaten reçete yazım prensibi belli. Onu yazıyorlar fix. Eczacı da kutu üstüne size verirken yazmalı.

Bunlar dışında doktorun doğrudan ilaç yazdığı tek ülke biziz. Doktor etken madde reçete eder normalde. Diğer kontroller eczacının işidir. Fakat bizde marka ezberliyorlar. Eczacılık da işlevsiz bir meslek halini alıyor. Doğrusu etkileşim, kullanım uygunluğu gibi kontrollerin eczacıda olması

Bunun haricinde prospektüste yazan açıklamalar çoğunlukla tedbir amaçlı imiş. Orda bendeki bir durum için uygun olmaz yazdığı halde bana kullandırdığı ilaç oldu. Ama tabi bunu dışarıdaki insanlara anlatamıyorlar ve risk almak istemiyorlar. Zaten ne yapsalar malpraktis.

Geçmiş olsun. Önemli olan bir şey olmamış olması. Sağlıklı ömürler size ve bebeğinize.

Not: eşim doktor.
Tskr ederm ins. Eczaci 37 ml olcek ile anlatti bir turk kahve fincani kadar birsey asagi yukari. Hic bunun icinde hazirlayip kasik ile tek kasik vereceksin demedi ben mi duymadim bilmiyorun :( ama kutu ya da sabah aksam 1 olcek yazmis.. bundan sonra asla okumadan vermm bana guzel ders oldu

Bebegi kusturaym derken iyiki cocugu bogmadiniz daha bes aylik bebek nasil cesaret ettiniz bari hemen acile gotrseydiniz olan olmus artik insallah bebisin biseyi yoktur gecmis olsun

Back