• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Az daha bebegimi belki öldürecektim. Hala ellerim titriyor:(

Cok gecmis olsun.Bence doktor su olcude verin dese bile ilacin prospektusunu okumadan vermemek lazım..

Benim de iki yasinda oglum var. Kucukken hastalanmisti 6 aylik falandi galiba...Doktorlarin bize yazdığı ilacın kullanma kilavuzunu okuyunca altı aydan kucuk cocuklarda kullanılamaz diyor ve ben o ilacı vermemistim eşim de bana kızmisti doktordan iyi mi bileceksin diye...

Aklınızda olsun kim ne anlatırsa anlatsın eve gelince prospektüsü okur anlar öyle veririm bir keresinde bana öyle yanlış ilaç vermiş eczacı bı ne alaka ya bunu niye versin doktor dedim aradım eczaneyi hemen geri getirin dedi ya bilmeden verseydim ben allahim ya , o antibiyotikler çok hassas ayarlanıyor bebek için grami önemli esasen ben yerinde olsam bir dakka beklemeden gitmiştim acile

Bilinçsiz durumu yine bilinçsiz bir şekilde döndürmeye çalışmışsınız. Ya soluk borusuna kaçsaydı ya aortu yırtılsaydı kusturmaya çalışırken. Biraz daha dikkatli olun. Gerektiği şekilde gerektiği ölçüde antibiyotik kimseye zarar vermez. Akılcı ilaç kullanımı bu yüzden var.

Kızlar ben cok kotuyum. Bebegime az daha zarar veriyordum. Bu kadar hassas olup bu hatayi nasl yaptım aklim almiyor. Cuma gunu doktora gittik sag kulaginda iltihsp varmış zinnat diye antibiyotik verdi doktorumuz. Eczaci tarif etti 37 ml ölçek icinde 37 ml kadar antibiyotik tozunu koyup su ile karistir yogurt kivamina gelecek dedi. Ama hic bu hazırlandığından 5 ml lil kasik var onunla bir kez vereceksin demedi ben mi yanlis anladim bilmiyorum ama eminim yani sanki 37 ml kabin hepsini vercek gibi anladim :KK43: hazirladim aksam vermeye başladım. Bu arada oglum 5 bucuk aylik. Nerdeyse 37 ml in %60-70 ini verdim ve birden düşündüm bu antibiyotik kucucuk bebege fazla degil mi dedim yanlis mi anladim dedim hemen ilacin icinde k kullanma kagidinu okudum ve yanlis verdigimi farkettim 1 kasik 5 ml vermm lazimmis. Sanirim bi 25 ml verdim ama verirken bebeğim doke saca icti nerdeyse yarisina yakini döküldü. Bi 15-20 ml icmistir net :KK43: 3-4 kat fazla içerdiğmi farkedince kafayi yicek gibi oldum hemen parmagimi agzina sokup kusturdum kusmadan once bebeğim kasiliyordu. Kusunca kasilmasi gecti. İctiginin yarisini kusmustur diye düşünüyorum yani 8-10 ml icinde kalmis olablr belki hepsi cikti emin degilim cunku tok karnina icirdim antibiyotigi. Sut de kusmus olablr.. bi kismi sutte olablr. Hastane aradim pratisyen var acil de dedi. Nobetci bi eczaneyi aradım danistim bebek de bi problem varsa belli olurdu var mi dedi. Yok gibiydi kusunca kasilmasi gecti deyince gerek yok doktora gitmeye hem bi kere fazla verneden bisey olma dedi ama içiniz rahat etsin isterseniz goturun hastaneye dedi. P. Tesi kendi doktorumuza randevu aldim yarin gidecegiz. Su an bi problem yok sukur ama yillar sonra ortaya cikarmis antibiyotiklerin etkileri diye duydum. Antibiyotige dun aksam tekrar basladim 1 kaşık veriyorum simdi 12 saat arayla ama oyle sogudum ki antibiyotik den hic vermk gelmiyor içimden ama oglum geceleri uyumuyor kulak ağrısından :KK43: kendimi cok mutsuz hissediyorum ya kusturmasaydim :KK43: ya bebegime benim yüzümden bisey olsaydi :KK43: iki gündür kotu ruyalar goruyorum kendimi cok suçluyorm

Bebege antibiyotik vermek ne derece saglikli bilemedim ki yetiskinlerde bile onun vücuttan atilmasi en az 6 hafta sürüyor

Kızlar ben cok kotuyum. Bebegime az daha zarar veriyordum. Bu kadar hassas olup bu hatayi nasl yaptım aklim almiyor. Cuma gunu doktora gittik sag kulaginda iltihsp varmış zinnat diye antibiyotik verdi doktorumuz. Eczaci tarif etti 37 ml ölçek icinde 37 ml kadar antibiyotik tozunu koyup su ile karistir yogurt kivamina gelecek dedi. Ama hic bu hazırlandığından 5 ml lil kasik var onunla bir kez vereceksin demedi ben mi yanlis anladim bilmiyorum ama eminim yani sanki 37 ml kabin hepsini vercek gibi anladim :KK43: hazirladim aksam vermeye başladım. Bu arada oglum 5 bucuk aylik. Nerdeyse 37 ml in %60-70 ini verdim ve birden düşündüm bu antibiyotik kucucuk bebege fazla degil mi dedim yanlis mi anladim dedim hemen ilacin icinde k kullanma kagidinu okudum ve yanlis verdigimi farkettim 1 kasik 5 ml vermm lazimmis. Sanirim bi 25 ml verdim ama verirken bebeğim doke saca icti nerdeyse yarisina yakini döküldü. Bi 15-20 ml icmistir net :KK43: 3-4 kat fazla içerdiğmi farkedince kafayi yicek gibi oldum hemen parmagimi agzina sokup kusturdum kusmadan once bebeğim kasiliyordu. Kusunca kasilmasi gecti. İctiginin yarisini kusmustur diye düşünüyorum yani 8-10 ml icinde kalmis olablr belki hepsi cikti emin degilim cunku tok karnina icirdim antibiyotigi. Sut de kusmus olablr.. bi kismi sutte olablr. Hastane aradim pratisyen var acil de dedi. Nobetci bi eczaneyi aradım danistim bebek de bi problem varsa belli olurdu var mi dedi. Yok gibiydi kusunca kasilmasi gecti deyince gerek yok doktora gitmeye hem bi kere fazla verneden bisey olma dedi ama içiniz rahat etsin isterseniz goturun hastaneye dedi. P. Tesi kendi doktorumuza randevu aldim yarin gidecegiz. Su an bi problem yok sukur ama yillar sonra ortaya cikarmis antibiyotiklerin etkileri diye duydum. Antibiyotige dun aksam tekrar basladim 1 kaşık veriyorum simdi 12 saat arayla ama oyle sogudum ki antibiyotik den hic vermk gelmiyor içimden ama oglum geceleri uyumuyor kulak ağrısından :KK43: kendimi cok mutsuz hissediyorum ya kusturmasaydim :KK43: ya bebegime benim yüzümden bisey olsaydi :KK43: iki gündür kotu ruyalar goruyorum kendimi cok suçluyorm
kötü anne degilsin. biraz daha dikkatli olmak gerektigini tecrube etmişsin. gecmiş oılsun.

X
Canım benim benim de 1 buçuk aylık bebeğim var, heyecanla açtım konunu. Antibiyotiğin xararının ölümcül olabileceğini düşünmüyorum, en fazla birkaç bin bakteri daha öldürür vücutta ama sen sütünle yerine koyarsın hepsini. Kusturmuşsun da zaten. Üzülme, telaşlanma. Bazen ben de d vitamini verirken şişeye tekrar tekrar bakıyorum acaba başka bir şey mi diye. Yürürken ya bebeğimin kafasını tutamazsam, bir yerlere vurursak, çekmece açık kalmış, çocuk kenarına düşerse diye paranoyakça düşünceler içindeyim. Sağ salim bi büyüseler artık.
Korkmayin eğer bi değişiklik yoksa beninde kızım hastaydi 12 aylik bu hafta antibiyotik verd dr kullanmaya başladık çocuk da kırmızı döküntüle basladj çok ateşten olduğun düşündüm dün çocuğun bütün vucudu kipkirmizu olmustu hemen dr gittik aradik bnde çok korkmustüm meğer ağır gelmiş verdiği antibiyotik vucudum tepki vermiş alerji olmus tekrar ilaç verdi çok sukur geciyor

Konu hakkında yazılabilecekler yazılmış.

Ben hastaneye uzak olmanıza takıldım. Ulaşım sorun oluyorsa yakına taşınmanın bir yolunu bulun. Çocuk bu, büyüyene kadar neler olur. Allah korusun tabii ama en azından düşer kalkar veya herhangi bir kuşkunuz olur, doktor her zaman lazım.

Yani kusura bakma da evli değilim çocuğum da dolayisiyla yok ama o kadar küçük çocuğa antibiyotiğin bi kere de verilmemesi gerektiğini ben bile biliyorken siz nasil bunu atladiniz anlamadim.
Geçmiş olsun lütfen bi daha ayni hataya dusmeyin.Dikkatli olun hem kendiniz hem bebeginiz için..

bu yaptığınız akıl alır gibi değil vallahi neyseki kusturmuşsunuz
sanırım hiç ilaç kullanmamış birisiniz yoksa bilirdiniz

Aynen,doğru söylüyorsun.İlk cocuğumda doktorun verdiği ilacı 1.gün sabah akşam içtim.Hamıle olduğumu belirtmiştim verirken,kullan demişti.Gece kağıda bir göz atayım dedim ki,ne göreyim,gebelikte,özellikte ilk 3 ayda kullanımı sakıncalıdır.Tabii hemen bıraktım ama elim ayağım boşaldı.Ya okumasaydım,ya bebeğime bir şey olsaydı diye.Doktora uğrayıp bunu sorduğumda,he öyle mi yazıyor,ver bakayım kağıdı,dedi,baktı,hmm yazıyor evet,kullanma bari dedi:KK57:.O günden beri doktor da verse,içini okumadan ilaç kullandırmıyorum kimseye.
Prospektuste yazsa da kullanilabiliyor.
Ne olur ne olmaz diye mi yaziyorlar prospektusleri bilmiyorum ama.
Muhtemelen doktor polemik olmasin diye oyle demistir.

Canım benim ..
eczacının hatası olmuş bence dozu size söylemeliydi .
Kendinizi suçlamayın . Çocuğunuza da birşey olmaz inşallah siz kusturmasanız kendisi kusardı zaten . O yaşlarda vücutlarına giren fazla yada yabancı maddeleri atıyorlar direk, Rabbimin hikmeti

Çocuklarımızı koruyalm derken elimiz ayagımız birbirine giriyor. Sizde hastalıgına odaklanıp antıbıyotıgı araştırmadan dalgınlıkla kasık kasık vermıssınız . birsey olacagını sanmıyorum ama daha dıkkatlı olalım onlar bızım can tanemiz :)

Kiyamam sana. Uzulme bisey olmaz bebekler bilmeden neler iciyor. Bol bol emzir. Zaten kusturmussun hic bisey olmaz ilaclar 6 saate kadar etkisini gosteriyor diye biliyoeum. Olsaydi simdiye kadar coktan olurdu. Cok gecmis olsun.

Asla prospektüs okumadan vermeyin ilaçları. Yan etkilerine bile bakarım,aksilik durumunda bilebilmek için.
Hatta doktor reçeteye yazmış oluyor ne kadar verileceğini,eczacıda görüp yazmalı kutunun üzerine. Lafla söylemesi doğru değil,size günde kaç kez,kaç ml vereceğinizi. Yinede emin olamazsanız prospektüste yazar hangi yaş grubuna ne kadar verilebileceği,ordan bakar verirsiniz.
Bebeğiniz kac aylık bilmiyorum ama 5ml bile fazla. Kızım 4.5 yaşında 1 senedir 5ml'lık tam ölçek kullanıyoruz,geçen hafta hastalandı,1 ölçekten bir tık az ver dedi doktor,4de3ünü ver tam olmasın dedi.
Doktorunuza sorun tabiki ve lütfen emin olun,öyle verin şuruplarını.

ben çocuğuma gece öksürük surubbu dıye gargara içirmişim :D Bide kör olasıca kesmedi demiştim :D

çok çok geçmişler olsun
şükür ki bişey olmamış

bende 11 yaşında kızıma alerji şurubunu gece yatmadan kaç akşam farklı içirtmişim ölçeğini yanlış anlayıp :(
çocuk uykudan gözlerini açamadı kaç gün şükür ki bişey olmadı

anlıyorum sizi insan bebek de çocuk da olsa kahroluyor
Rabbim yavrularımızı korusun

Kiyamam . Tecrube sahibi olmussun . Hem son dk dusunmussun . Ne olursa olsun ilac kullanildigi zaman recetesini okumalisin . Buda ders oldu diye dusun . Kendini strese koyma

Back