• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Az daha bebegimi belki öldürecektim. Hala ellerim titriyor:(

tıkaç kullanmayın eğer önermediyse
çünkü o da sorun olmasın belki kulakları daha küçük diye önermedi
ancak başını yıkarken daha dikkatli olun kulaklarının içine su kaçmamasına özen gösterin
Yarin tikac olayini bi doktora sorayim

Hatayı hatayla kapatmaya çalışmayın lütfen. Bir an önce doktora götürüp o ne diyorsa onu yapın.
Yarin goturcem ama burda cogu doktora guvenim kalmadi. Gitmedigim doktor kalmadi bebegimin gece sık uyanmasindan ve hicbiri kulagina bakmadi en iyi en tavsiye edilen doktoru bile bakmadi. Devlet hastanesinde ki doktor kulagina bakti o soyledo buymus oglumun huysuzluk sebebi. Kac doktor gezdim bi bebegin kulagina bakmak niye akillarina gelmiyor

Artik ilac vermeden bile sogudum diyebilirim bitkisel seyler mi yapsam diyorum. Sutten agzim yandi artik yogurdu birak üflemeyi buz tutturup yicem o derce oldum

bitkisel şeyler özellikle bebekler için çok kontrollü değildir.
kimi bitki daha özü fazla iken kiminin ki bir olmayabilir. özellikle ilk bir yıl bitki değil ilaç olmalı ihtiyaç halinde...

ayrıca kulak iltihabı için antibiyotik doğru bir karar ancak alerjik bir durumu var mı onu da kontrol ettirin.
yıllarca orta kulak iltabından sürünen ben, büyüyüp kendi derdimi anlatınca alerjik rinitin enfeksiyonu tetiklediğini bunu bastırmadan enfeksiyonun tam anlamıyla çözülmeyeceğini öğrencim.
bende gece uykusu olmayan bir bebekmişim.

Hemen doktora gitseydiniz keşke acile hala geç değil bir an önce gidin lütfen. Çocuk doktoru olsun olmasın bu gibi durumlarda yapılacak bellidir zaten keşke hemen gitseydiniz daha fazla kan a karışmadan. Tekrar söylüyorum lütfen hemen gidin doktora yarın kendi doktorunuza da gidin zaten ama beklemeyin

Antibiyotik kullanımı yalnızca gerektiğinde ve akıllıca olmalı. Kafama göre veririm, ya da vermem demeyin.

Bu konuda araştırma yapin, ilaçsız çocuk büyütmek için ugrasan pek çok anne var nette, neler yapıyorlar bir bakın. Ama her şeyi de uygulamayın.

Ben doktordan şaşmam açıkçası. Çok guvendiginiz bir çocuk doktorunuz olsun.

Benim oğluma bebkliginden beri aynı doktor bakıyor,adamın onu sıra dolu ve cok tecrübesi var. Pek çok kez, iseniz yakındaki doktora götürüp iyilesmediginde, yine ona götürmem gerekti. Fazladan ilaç yazmaz ama yazdığını da kullanırım.

Geçen oğlum hastaydi, ortalık hastalığı, mide bulantıli filan ama başka bir şey yok. Götürdüm hızlıca baktı, antibiyotik de yazdı.

Eve getirdim, antibiyotiklik hasta değil dedim ve ağrı kesicilerle, bitkisel çaylar kullandım. İki gün sonra ayağım ağrıyor dedi ve üstüne basamamaya başladı.

Röntgen çektirdim, bir şey yok ve kan tahlili yaptılar. Kanında mikrop oranı çok yükseldiği için, eklemlerde ağrı yapmış.

Yani gerekli yerde antibiyotik vermezseniz de hasta edebilirsiniz çocuğu ama bir şişe içirmek diye bir şey yok hiç bir zaman. Bu da ders olmuştur size. Çocuğun yaş ve kilosu göre ölçüyle verirsiniz.

gecmis olsun. bitkisel seyler ilaclardan daha zararli olabilir. bilincli ilac kullanimi bebeginize zarar vermez. bebeginiz emzik kullaniyorsa kulak iltihabi olasiligi artar. bol bol emzirin. her ilacin kutlaka klavuzunu okuyun. drdan cikmadan once ilaci nekadar ve nasil kullanmaniz gerektigini sorun gerekirse yazin ya da yazdirin

Antibiyotik kullanımı yalnızca gerektiğinde ve akıllıca olmalı. Kafama göre veririm, ya da vermem demeyin.

Bu konuda araştırma yapin, ilaçsız çocuk büyütmek için ugrasan pek çok anne var nette, neler yapıyorlar bir bakın. Ama her şeyi de uygulamayın.

Benim oğluma bebkliginden beri aynı doktor bakıyor,adamın onu sıra dolu ve cok tecrübesi var. Pek çok kez, iseniz yakındaki doktora götürüp iyilesmediginde, yine ona götürmem gerekti. Fazladan ilaç yazmaz ama yazdığını da kullanırım.

Geçen oğlum hastaydi, ortalık hastalığı, mide bulantıli filan ama başka bir şey yok. Götürdüm hızlıca baktı, antibiyotik de yazdı.

Eve getirdim, antibiyotiklik hasta değil dedim ve ağrı kesicilerle, bitkisel çaylar kullandım. İki gün sonra ayağım ağrıyor dedi ve üstüne basamamaya başladı.

Röntgen çektirdim, bir şey yok ve kan tahlili yaptılar. Kanında mikrop oranı çok yükseldiği için, eklemlerde ağrı yapmış.

Yani gerekli yerde antibiyotik vermezseniz de hasta edebilirsiniz çocuğu ama bir şişe içirmek diye bir şey yok hiç bir zaman. Bu da ders olmuştur size. Çocuğun yaş ve kilosu göre ölçüyle verirsiniz.

bu konuda gerçekten hak veriyorum.
kimi doktorlar gerektiği zaman bile antibiyotik yazmıyorlar; çocuk acillik hatta hastanede yatışa kadar alıyorlar enfeksiyon arttığı için.
doğru zamanda şart...

gecmis olsun. bitkisel seyler ilaclardan daha zararli olabilir. bilincli ilac kullanimi bebeginize zarar vermez. bebeginiz emzik kullaniyorsa kulak iltihabi olasiligi artar. bol bol emzirin. her ilacin kutlaka klavuzunu okuyun. drdan cikmadan once ilaci nekadar ve nasil kullanmaniz gerektigini sorun gerekirse yazin ya da yazdirin
Haklisiniz bundan sonra daha dikkatli olcam bana ders oldu. Emzik kullanmiyor bebegim ama eli sürekli agzinda herseyi agzina goturuyor emzige alistiramadim bi turlu

Geçmiş olsun. Küçük kızımı aşıya götürdüm. Hemşire ağzından aşıyı damlatırken birden su gibi aktı meğerse aşının ucundaki plastik damlalık yırtılmış bütün aşı kızımın ağzına boşaldı. Kadın hemen çocuğu kusturdu, Dr a sordu böyle birşey oldu diye Dr birşey olmaz dedi kustuysa. Allah a şükür problem olmadı.
Siz yinede antibiyotik vermeye devam edin, bazı hastalıklar antibiyotik içirmeden geçmiyor maalesef.

Haklisiniz bundan sonra daha dikkatli olcam bana ders oldu. Emzik kullanmiyor bebegim ama eli sürekli agzinda herseyi agzina goturuyor emzige alistiramadim bi turlu
benim kizim da emzik kullanmaz. parmagini emiyor. gunde 3 ya da 4 defa elini yikiyorum. sizinki kadarken bebek sabunlari ya da sampuanlariyla ama artik beyaz sabunla. dilerim biran once iyilesir. sik banyo yaptirin. bebek hem rahatlar hem temizlenir.

Ewet ders oldu haklisiniz. Bizim cok guvendigimiz bir doktorumuz vardi hep ona gidiyordum ama baska sehre gitmis sonra cok doktor gezdim henuz bi doktor edinemedik :(

benim kizim da emzik kullanmaz. parmagini emiyor. gunde 3 ya da 4 defa elini yikiyorum. sizinki kadarken bebek sabunlari ya da sampuanlariyla ama artik beyaz sabunla. dilerim biran once iyilesir. sik banyo yaptirin. bebek hem rahatlar hem temizlenir.
Haklisiniz dikkat etcem

Canım benim benim de 1 buçuk aylık bebeğim var, heyecanla açtım konunu. Antibiyotiğin xararının ölümcül olabileceğini düşünmüyorum, en fazla birkaç bin bakteri daha öldürür vücutta ama sen sütünle yerine koyarsın hepsini. Kusturmuşsun da zaten. Üzülme, telaşlanma. Bazen ben de d vitamini verirken şişeye tekrar tekrar bakıyorum acaba başka bir şey mi diye. Yürürken ya bebeğimin kafasını tutamazsam, bir yerlere vurursak, çekmece açık kalmış, çocuk kenarına düşerse diye paranoyakça düşünceler içindeyim. Sağ salim bi büyüseler artık.
Olur mu oyle sey? Antibiyotikler de doz asimi oldugu zaman cok tehlikelidir tabi ki olumculdur.
Rossella Rossella siz korkmayin toksik bir doz vermemissiniz neyse ki.
Bir de acilde pratisyen var diye eczaciya akil danismaniz da sacma olmus.
Profesor mu olacakti acilde?

Başlığı okuyunca gözlerim büyüdü.korkma bence bişey yoktur zaten randevuda almışsın götür için rahat etsin.çok geçmiş olsun

Hemen doktora gitseydiniz keşke acile hala geç değil bir an önce gidin lütfen. Çocuk doktoru olsun olmasın bu gibi durumlarda yapılacak bellidir zaten keşke hemen gitseydiniz daha fazla kan a karışmadan. Tekrar söylüyorum lütfen hemen gidin doktora yarın kendi doktorunuza da gidin zaten ama beklemeyin
:( öyle yapyim o zmn. Buranin hastanelerini sevmiyorum ilgisizler acilde bi de kan vermek cok zulum. Kan vermişken tsh ve demir degerlerine de batıracaktım acilde tsh bakmıyorlar. Sabah gidecegim ama gideyim en iyisi :( siz oyle deyince huzursuzlastim

Back