Antibiyotik kullanımı yalnızca gerektiğinde ve akıllıca olmalı. Kafama göre veririm, ya da vermem demeyin.
Bu konuda araştırma yapin, ilaçsız çocuk büyütmek için ugrasan pek çok anne var nette, neler yapıyorlar bir bakın. Ama her şeyi de uygulamayın.
Ben doktordan şaşmam açıkçası. Çok guvendiginiz bir çocuk doktorunuz olsun.
Benim oğluma bebkliginden beri aynı doktor bakıyor,adamın onu sıra dolu ve cok tecrübesi var. Pek çok kez, iseniz yakındaki doktora götürüp iyilesmediginde, yine ona götürmem gerekti. Fazladan ilaç yazmaz ama yazdığını da kullanırım.
Geçen oğlum hastaydi, ortalık hastalığı, mide bulantıli filan ama başka bir şey yok. Götürdüm hızlıca baktı, antibiyotik de yazdı.
Eve getirdim, antibiyotiklik hasta değil dedim ve ağrı kesicilerle, bitkisel çaylar kullandım. İki gün sonra ayağım ağrıyor dedi ve üstüne basamamaya başladı.
Röntgen çektirdim, bir şey yok ve kan tahlili yaptılar. Kanında mikrop oranı çok yükseldiği için, eklemlerde ağrı yapmış.
Yani gerekli yerde antibiyotik vermezseniz de hasta edebilirsiniz çocuğu ama bir şişe içirmek diye bir şey yok hiç bir zaman. Bu da ders olmuştur size. Çocuğun yaş ve kilosu göre ölçüyle verirsiniz.