ayyy cinnet gecirip aticam artik kendimi :(

Cankuslarin annesi mutsuz, gençliğinin kaçıp gittiğini dusunuyor ve içten içe çocuklara kızgın ve onlara bunu yansıtıyor, annesiz kalın lafi ne kadar travmatik bir laf, şimdi bu çocuğun duygu durumunu düşünün, kimbilir ne firtinalar kopuyor içinde, annesi onu sevmiyor, o kadar yaramaz ki, annesi onu bırakabilir, keza küçük çocuk, siz bu mutsuzluktan ciknazsaniz, çocuklariniz da çıkamaz, ve bu girdapta kalırsıniz, hayata pozitif taraftan bakmaya çalışın, ilaçlar artı terapi lazım size baska bir açi lazım... Lütfen ihmal etmeyin, hayat çok kısa, ve donusu olmayan yaralar acmayin kendi hayatınızda da çocukların hayatında da....

2.çocuğu esin istedi diye hatırlıyorum hem isteyip hem yardım etmemek bencillik büyük kızın ödevlerini ona devret bir kere

Çooooookkkk daha fazla şey söylemeye gerek yok aslında diyip kurtulcam ,büyügü çocuk esirgemeye ver,kocandan ayrıl ki adam nefes alsın ,küçük babaannesinde falan kalsın olmadı onu da esirgemeye ver ki gerçekten senden esirgensinler ...Sende al sırt çantanı orası burası gez dur ...
İkinci çocuk hata diyorsun ,birincisine ne verdin ???? Birincisini büyütürken güller mi saçıyordun ?
Şu aman Allahım iki çocuğum var tribine gireceksen neden çocuk doğuruyorsun ki ,yiyemeyeceğin haltı neden ağzına birden sokuyorsun ..

Bu ne yaaa ,ne kadar mutsuz ,mutsuz etmeye bayılan,sıkan ,boğan,saçma sapan bir kişilik bu ..Fenalık geldi içime ,sizden hiçbir cacık olmaz ama umarım kızlardan olur ,eşinize de sabırlar ,spor salonuna göbeği için değil aslında nefes almaya gitti aşikar ..
Hadi iyi depresyonlar sana ...
Yazamadıgım ama fıkrım olan sey bu
Gercekten ben 28 yasındayım cocugumdan oncekı hayatımı yasanmamıs sayıyorum

Spora yazilma isi yatti simdilik gezmesi baliga gitmeside belesci..bildigin cebinde para olmasada geri kalmiyor nerde beles oraya yerles oyle bi tip iste gerci belki haklidir erkenden evlenip iki de cocuk yaptik simdi kaldoramiyoruz ben anneyim mecburum toplumun deger yargisi boyle degilmi anne ne icin var yaa bisey deyim mi gerisini sen dusun tuvalete gircem kizim tv unitesine tirmanip atliliyo raflara hatta peteklere tirmaniyo inan iki kere dusunuyorum cok sıkısmayinca wc ye bile gidemiyorum en son sabah 7 de yedigimle duruyorum hazirloyorum kuruyorum anne kiz yeriz iceriz oynariz birlikte isi gucu yanlarunda yaparim diye ama cocuklar saolsun aldigim nefes haram resmen oyle insanliktan ciktim ki her iki lafimdan biri anasiz kalin sizde rahatlayin bende diyorum artik o kadar cigrimdan ciktim

Canımm çok bunalmışsın ama deme öyle . Anasız kalmayın de :KK53: Ne yapar onlar sensiz... Erkeklerden fazla bir şey umut etmek boş hayal olur. Kendine dikkat et azıcık daha sık dişini :KK200:

Yazamadıgım ama fıkrım olan sey bu
Gercekten ben 28 yasındayım cocugumdan oncekı hayatımı yasanmamıs sayıyorum

Kınamak mınamak değil bildiğin sinir oldum burda ,yoksa içinde annelik ikincisi neden ,neden mutsuzluğuna ,sorunlu hallerine 2 çocuk bir eş ortak ediyorsun arkadaş ,yok ayağımın prangası ,yok sırtımın kamburu,yok zıkkımın kökü nedir yani bu ,her seferinden 1500 tane öneri geliyor ama kadında istek yok ki ,ben kötüyüm ,ben kendimi atıcam,annesız kalın neden yapıyosun bunları el kadar çocuklara ,yatarak mı tedavi olman gerekiyor git tedavini al ,boşanman mı gerekiyor git adliyeye ver dilekçeni ,ver çocukları da babasına mis gibi takıl yani hayret bir şey ...Annesiz çocuk mu olur derler basbayağı olur bunun ne faydası var ki yokluğunun zararı olsun ...
Yarın öbür gün ben sizin için hayatımı yaşayamadım dicek adım gibi eminim ya da dövüyordur bilemem ama dövmeyeceğinin,cinnet geçirmeyeceğinin garantisi yok ,çocuklara zarar vermeyeceğinin garantisi yok ,bir de çocuklarımı seviyorum diyor ,külahımı yollıcam da ona anlatsın ...

Cnm gecen gun bi konu acmistim cocukla ilgili tedavi giruyorum uzerimdeki baskilar vs. senin sikayet ettigin hayat bi baskasinin hayali unutma bunu senin tek sorunun hayatin sorumluluklarini birlikte paylasacagin yol arkadasinin yan cizmesi olmus yavrularin degil senin sorunun evin daginik olmasida degil senin derdin yol arkadasin...

Kınamak mınamak değil bildiğin sinir oldum burda ,yoksa içinde annelik ikincisi neden ,neden mutsuzluğuna ,sorunlu hallerine 2 çocuk bir eş ortak ediyorsun arkadaş ,yok ayağımın prangası ,yok sırtımın kamburu,yok zıkkımın kökü nedir yani bu ,her seferinden 1500 tane öneri geliyor ama kadında istek yok ki ,ben kötüyüm ,ben kendimi atıcam,annesız kalın neden yapıyosun bunları el kadar çocuklara ,yatarak mı tedavi olman gerekiyor git tedavini al ,boşanman mı gerekiyor git adliyeye ver dilekçeni ,ver çocukları da babasına mis gibi takıl yani hayret bir şey ...Annesiz çocuk mu olur derler basbayağı olur bunun ne faydası var ki yokluğunun zararı olsun ...
Yarın öbür gün ben sizin için hayatımı yaşayamadım dicek adım gibi eminim ya da dövüyordur bilemem ama dövmeyeceğinin,cinnet geçirmeyeceğinin garantisi yok ,çocuklara zarar vermeyeceğinin garantisi yok ,bir de çocuklarımı seviyorum diyor ,külahımı yollıcam da ona anlatsın ...
Her konusuna tavsiye veriyorum ama arkadaş yine bildiğini okuyor. Bizimkiler mantar gibi birden büyüdü sanki. Kızım bana yapışık en gıcık olduğum cinsten bir çocuktu ama alıştırdım. Gerekirse ağlayacak ne yapabilirim. Kontrollü düşmelerine izin verilecek. Ülen evime zigon sehpa almadım çocuklar rahat etsin diye. Televizyonu portmantoyu duvara sabitledim. Azıcık hayatı kolaylaştırmalıyız kendimize. Hep arabesk hep bunalım nereye kadar.

bir de eşi konusu var.adamın yarıdmcı olup olmadığından emin değilim ben.spora gidiyor olması,kendi ile ilgleniyor olması çocuklarla ilgisiz sorumsuz olduğu anlamına gelmez.
benim eşim de spor yapıyor,kişisel hobileri var falan ama oğlumuzla çok ilgili.

Her konusuna tavsiye veriyorum ama arkadaş yine bildiğini okuyor. Bizimkiler mantar gibi birden büyüdü sanki. Kızım bana yapışık en gıcık olduğum cinsten bir çocuktu ama alıştırdım. Gerekirse ağlayacak ne yapabilirim. Kontrollü düşmelerine izin verilecek. Ülen evime zigon sehpa almadım çocuklar rahat etsin diye. Televizyonu portmantoyu duvara sabitledim. Azıcık hayatı kolaylaştırmalıyız kendimize. Hep arabesk hep bunalım nereye kadar.

Ben sadece çocuklara acırım ,bile isteye seks yapmış,bile isteye çocuk yapmış birinin çocuklarının saksı çiçeği gibi dimdik sabahtan akşama kadar bıraktığın yerde kalmayacağını ,çocuk bakmanın zor olacağını ,psikolojik olarak güçlü değilsen korunman gerektiğini ,bir çocuk için milyarlarca para döküp her aynı karnı ,kucağı yine boş kalan kadınların acılarını ,sana bahşedilmiş iki meleğe bakamayacak kadar negatif olduğunu kabullenmen lazım ..
Köy yanar bilmem kim saçını tarar dedikleri bu ,kızları adam gibi yetiştiremiyor hala kocamla gezseydim diyor yahu bunlar senden çıkmış senden ,kim bakacak bunlara komşu mu ???
Oturup anaları gibi camdan dışarıyı seyredip Allahım yışımık istimiyirimmmmmm hayat çok zor diye takılsalar olacak gibi ama hepi topu çocuk işte bunlar ...

Tek çocukla bile bu krizi yaşamış biri olarak şunları söyleyebilirim;
Büyük bir heyacanla ev hanımlığından bir haber hoppp evlendim...1 bucuk sene sonra plansız bir şekilde hamile kaldığımı öğrendim...eşim ve ben büyük gerginlikler sonucu duruma alıştık..çocuk doğdu bir suru sıkıntı....yok ota b.ka alerjisi yok meme düşkünlüğü uykusuzlugu mızmızlıgı(2 bucuk sene emdı gece bile memede uyuyordu yapısık yasadım resmen) derken yurumeye basladı ev harp alanı duvarlar tual misali özgün calısmalarla dolu..zaten temızlık tıtızlık hakgetire derken dedim bosver bensu sal gitsin..cocuk bu yapacak sen annesın dayanacaksın...hepsine alısıyorda ınsan kendıne vakit ayıramamak son derece ruh halını bozuyor ınsanın anlıyorum senı..su an 4 yasında okula verdım basta vicdan azabı yasadım basımdan atar gbı ama sonra cevremınde destegıyle okula vermenın cocuk acısından artıları cok oldugunu anladım...evde gelısımı ile okuldakı gelısımı bir olmuyor...
Şimdi bıraz daha rahatım kendıme zaman yaratabilıyorum...küçük cocugun daha 2 senesi var sonra rahatsın bunu düşün rahatlamaya calıs...kredide ömür boyu değil ya...Haydı kolay gele.

Tek çocukla bile bu krizi yaşamış biri olarak şunları söyleyebilirim;
Büyük bir heyacanla ev hanımlığından bir haber hoppp evlendim...1 bucuk sene sonra plansız bir şekilde hamile kaldığımı öğrendim...eşim ve ben büyük gerginlikler sonucu duruma alıştık..çocuk doğdu bir suru sıkıntı....yok ota b.ka alerjisi yok meme düşkünlüğü uykusuzlugu mızmızlıgı(2 bucuk sene emdı gece bile memede uyuyordu yapısık yasadım resmen) derken yurumeye basladı ev harp alanı duvarlar tual misali özgün calısmalarla dolu..zaten temızlık tıtızlık hakgetire derken dedim bosver bensu sal gitsin..cocuk bu yapacak sen annesın dayanacaksın...hepsine alısıyorda ınsan kendıne vakit ayıramamak son derece ruh halını bozuyor ınsanın anlıyorum senı..su an 4 yasında okula verdım basta vicdan azabı yasadım basımdan atar gbı ama sonra cevremınde destegıyle okula vermenın cocuk acısından artıları cok oldugunu anladım...evde gelısımı ile okuldakı gelısımı bir olmuyor...
Şimdi bıraz daha rahatım kendıme zaman yaratabilıyorum...küçük cocugun daha 2 senesi var sonra rahatsın bunu düşün rahatlamaya calıs...kredide ömür boyu değil ya...Haydı kolay gele.
Bende bùyûk kizimi bu sene yaz okuluna verdydm .Bende basta ûzùldùydùm ama cocugum mutlu oldugunu gôrunce bende rahatlamstm cocuk icin cok iyi oluyor.

Birde ben 1 gunumden bahsedeyim
Evet sabah hergun 6.30 da iki kizimda kalkar ve ben her sabah uyaninca bugun cok sabirli olucam kizima guzel davrancam deli gibi davranmak bagirmak yok diye kendimi telkin eder oyle yataktan kalkarim Giderim kizimin odasina hadi bebegim hazirlanalim okula gidelim derim operim sarilirim ama o saolsun 15 dk icinde icimdeki canavari ortaya cikarir elini yuzunu yilarken bagrir beni tersler sacini yaparim boyle istemiyorum masa yap der okulda maşa olmaz deyince zaten hic bisey yapmiyosun biktim vs...beni tahrik edene kadar soylenir yani hemen sinirlenmek yok diye yine uyaririm kendimi..kizimida bak beni uzme sana kizmayim bak uzme beni hasta olucam lutfen diye..ama yooookk herseye mizik mizik sanki o benim annem bi ters ters konusma bi azarlama derken babasiyla cikiyo evden
Biz kucukle kaliyoruz onla cok iyiyiz opuyoruz bogusuyoruz gelip oyle saatlerce oksar beni onla ilgili en gerdigim an
Mutfaga girip ugrasip ona biseyler haziiyorum birlikte yiyelim diye ama ne versem saga sola tukurur kahvalti aliskanligi sevdigi hic bisey yok eline meyve veririm minik minik isirip evin heeerrrr yerine tukurur bi lokmasini yutmaz sonra ben yeterrrr diye bagririm ama anindada pisman olup ozur diler sarilirim kendime hakim olamiyorum ofke kontrolu yok
Mesela ben yatak ortuyorum o gardolaba girer oturur kapi surgulu..saniyeler icinde koyafetler yerde oyuncak dunya kadar..dokuyorum onune yok bitanesiyle oynamiyor en sevdigi sey duvarlari yazmak ve ortaligi dagitmak bi odayi toplayip kapiyi cekiyorum oglen cocuk okuldan gelir diye sevcegi seyler yapiyim diyorum ama yokki hic bisey sevmiyo ikiside .. herseyi yapiyorum her cesit yemek pasta borek kurabiye..yerine gore hersey pisiyo evde ama aglamalar ogurmeler ugrastigimla kaliyorum yaptigim yemek sadece esim tarafindan yeniyo onlar her aglayip yemeyisinde kendimi balkondan atsam ya sakat kalirsam vs... diye salakliklar dusunuyorum saclarimi yola yola aglamak istiyorum yaaa benim temel sorunum annelik...olmuyo yaa ben tukeniyorum ben nefes alamiyorum yatmak istiyorum surekli yatmak esimle basbasa flort etmek ozume donmek gezmek alisveris yapmak
Kendimi adamak heran onlari dusunmek beni geriyo ama gel gorki dusunmeden de olmuyo cocuklarimdan asla vazgecmem onlar hayatimda olmazsa olmaz ama onlarlada olmuyo yasamiyorum sanki...sanki bi robotum onlarla parka gitmek oyun oynamak odev yapmak hepsi geriyo beni belki diyorum ben olsem ben yok olsam onlar daha saglikli buyuyecek ama iste bakcak kimse yok ben olsem kim bilir kimler bakicak akraba yok es dost arkadas kimse yok sanki bi evrende tekiz gercekten oyle kv var ama uzak oturuyo arti faydasiz..hayata pozitif bakamiyorum evet ikinci cocuk benim hatam bana hersey mustehak ama bunun sonu yok emeklisi yok..omur boyu sirtimda kambur evet belki kizcaksiniz bence oyle ayagimin prangasi sirtimin kamburu...ben sadece kafama gore yasadigim sorumluluk olmadan canimin istedigini yaptigim hayatimi ozluyorum ve bi daha yuzumun gulcegine inanmiyorum karamsarim umutsuzum bu hayati hem kendime hem sevdiklerime zehir ediyorum evet mutlu anne mutlu cocuklar da yok yaa ben olamiyorum malesef olamiyorum inancliyim dua ediyorum sukrediyorum ama icimde bi kara bulut var surekli cikiyo ortaya
Yazdilarin o kadar tanidik ki, saçı beğenmemesi, her sabah huzursuz olması, yahu altı yaşındaki çocuk erken kalkmış taabii azcik nazlı olacak, bazı şeylere kesin kurallar koy, mesela maşa yok bu kesin aksamadan saç şekline karar ver, daha mi zorluyor, ikna ederek saçını kestir, tümden kolaylık, eline meyve verme ya da veriyorsan mutfgin kapısını kapa tek ora batsin, bak işten yeni geldim bir saate büyük kizim gelecek, evde yemek yok, küçüğün keyfini yaptım, bir dolu çamaşır var katlanacak, sonra yerlesecek,vw dahi yiknacak, ooo hayata bu boyuttan bakarsam hep olumszluk ben ne diyorum, çok şükür isim yarım gün ya tum gün olsaydı, evim var sıcacık, çamaşır makinem var arka odam karisik ama ya orası olmasaydı.... Bardağın dolu tarafını gormeye çalış, gezmeymiiss tozmaymis, hepsi boş, cocuklarin azcik buyuusun alasini yaparsın..

Cok kafaya takiyorsun bence.Kizini bencede makul fiyatli bir etut merkezine ver.Ya da ufakligi ogleden sonra olan krese var orda yorulup gelsin evde rahat edersin.

4 ve 2 yaşında iki çocuğum var ve ev her daim dağınık ama takmıyorum ne yapayım bi ara sürekli toparlamaya çalışıyodum baktım sinirli bir insan olmaya başladım bıraktım herşeyi :) Yesinler diyede uğraşmıyorum yemiyosa zorlamıyorum çünkü yemeyen çocuğu yemeye zorlamak sinir harbi. Oğlum kreşe gidiyor artık daha iştahlı yiyor kızımada önüne koyuyorum ne kadar yiyebiliyosa yiyor yemediği kalıyor. Zorlasam hiç yemediğini farkettim çünkü kendi bilir ne kadar yerse yesin. Ev her taraf oyuncak , ellerinde kalemle geziyorlar her taraf sanat eseri dolu ama umrumda değil mutlu olsunlar. Kızım uyuyunca da evi bi toparlayıp yemek yapıyorum pratik yetiyor. Mükemmel olamam o kadar pratik bi insan değilim. Eşim de yorucu bir işi var ve akşam çocuğa masal okumak dışında hiç yardım etmez.

evde fazla eşyaları kaldırmakla başlayın kullanmadığınız hiçbirşey kalmasın. vitrin konsol sehpa bunlar çocuklu insan için bence lüks. Oğlum kafasını çarpıyor diye masayı bile kaldırmıştım ben yoksa çok hareketli başedemiyordum. Fazladan bir tuzluk bile almayın hepsi temizlikte yük oluyor.

bizim evimiz çok çok ufak ama yinede kocaman kartondan bir ev yaptım onlara oynasınlar diye çok hoşlarına gitti. örnek mesela. sizde yapsanız birkaç gününüüzü kurtarır.

mükemmel olmaya çalışmayın. benimde misafirliğe gittiğimde yada komşularımda tertemiz düzenli evler çok hoşuma gidiyor ama napayım ben o kadar kasamam kendimi yanı çocuklar büyüsün bi o zaman :)Şu an evin bir fotosunu atsam yüzüme tükürüsünüz :) Annem bile gelince ben seni nasıl yetiştirdim bu nasıl ev dedi; dedim anne napayım çocuklardan değerli değil.. Sıkmayın canınızı..

Cnm bi çoğumuzun aynı problemi var ilerdede onlar sana emek vercek.. senin koca spora başlıcaktı noldu.. baslamadıysa aksamları ilgilenir belki..

Sosyal medyada bazi anneleri takip ediyorum hassas anne oyuncu anne fln 3er cocuklari var cocuklar arasi yas farki 1,5 fln onlar nasil basediyor acaba bi inceleseniz yazilarini belki faydasi olur?

bigunmutlaka bigunmutlaka

Evet ya onlar nasil yapiyor? Ya da buz daginin gorunen tarafi mi? Cocugum yok ama simdiden cok korkuyorum.

para arkadaşım para. paranı bastır bakıcında olur kendine özel alanında olur en afillisinden kitap eğitici oyuncak ve çocuklar stres atacak kadar yeten bir sosyal hareketliliğinde olur...

bu kadınla onlar bir değil ki kadıncağız evden haftada 1 gün çıkıyor... ve işin aslı aşkla da ilgilenmiyor çocuklarıyla.. artık sürekli aynı konu. bence sorunu kökten çözecek bir çözüm bulmalı. ben işe girmesini söylemiştim. yine söylüyorum çalışmalısın.

Ben sadece çocuklara acırım ,bile isteye seks yapmış,bile isteye çocuk yapmış birinin çocuklarının saksı çiçeği gibi dimdik sabahtan akşama kadar bıraktığın yerde kalmayacağını ,çocuk bakmanın zor olacağını ,psikolojik olarak güçlü değilsen korunman gerektiğini ,bir çocuk için milyarlarca para döküp her aynı karnı ,kucağı yine boş kalan kadınların acılarını ,sana bahşedilmiş iki meleğe bakamayacak kadar negatif olduğunu kabullenmen lazım ..
Köy yanar bilmem kim saçını tarar dedikleri bu ,kızları adam gibi yetiştiremiyor hala kocamla gezseydim diyor yahu bunlar senden çıkmış senden ,kim bakacak bunlara komşu mu ???
Oturup anaları gibi camdan dışarıyı seyredip Allahım yışımık istimiyirimmmmmm hayat çok zor diye takılsalar olacak gibi ama hepi topu çocuk işte bunlar ...

İçimden geçenleri yazmışsınız resmen.Korunun arkadaşım korunun! Annelik duygusu,merhameti olmayan insanlar bu el kadar yavruları ziyan etmesin lütfen! Bende anneyim 1.5 yaşında kızım var hatta ikinciyi istiyorum Allahım nasip ederse. Tabiki zorlanıyorum,sinirleniyorum ama onu ben istedim hemde çok Rabbimde nasip etti ben nasıl Onun emanetine kötü davranırım? Hele ki nasıl anneliği sırtımda kambur yük görürüm arkadaşım bu nankörlük bende psikoloğunuzu değiştirin siz normal değilsiniz..

gece emzirmeyi kesmen gerekiyor, hatta 1,5 yaşına gelmiş, komple kessen bile olur
başka türlü uykusuzlukla başa çıkamazsın

Back
X