- 21 Ocak 2012
- 6.954
- 19.360
-
- Konu Sahibi matmazeldepresif
Iyi, seni mi kiracagim.biraz anlatırmısın senden duymak istiyorum
hükümeti eleştirdiğin için degil bence karşıt fikirlere saygı duymadığın için misal ben diyorum ki benim seçimim siz taa nerelere vuruyorsunuzhükümeti eleştirdiğim için sanırım..ama bende T.C de yaşıyorum vergi veriyorum bu ülkenin vatandaşıyım..ve fikirlerimi söylemek benimde hakkım değilmi
Senin tarifin de guzel, ben sadece bir kadin gozu ile yazmistim. Seninkiler olmazsa olmazlardan..kimseye muhtaç olmamak,
herhangi bir otorite,baskı,yaptırım,dayatma altında yaşamamak,
çalıştığın alın terinin emeğinin karşılığını almak
erkegin örtüsü göbek le diz kapagı arasındadır tesettürü de göz kapaklarındadır
Bence kimse Özgür değil. fakirler daha az özgür. İnançlılar daha az Özgür. Hastalar daha az Özgür. Cesur olmayanlar daha az Özgür vs vs.burada yazılanlara bakılırsa kimse özgür değil
Allah ın emri birşey söylemek haddim degil isteyen uyar isteyen uymaz herkes kendinden sorumluNegzel, çok adaletli bir durummuş.
aynen kime ve neye göre özgürüz oda belli değil canımBence kimse Özgür değil. fakirler daha az özgür. İnançlılar daha az Özgür. Hastalar daha az Özgür. Cesur olmayanlar daha az Özgür vs vs.
Toplumsal mı, kişisel olarak mı?kimseye muhtaç olmamak,
herhangi bir otorite,baskı,yaptırım,dayatma altında yaşamamak,
çalıştığın alın terinin emeğinin karşılığını almak
Ben ozgurum.. Zaten bu dunyada mutlu olmak icin bir saglikli olmaya, bir ozgur olmaya, bir de huzurlu ortamda olmaya gerek var, gerisi hikaye.burada yazılanlara bakılırsa kimse özgür değil
hah ya bu işteÖzgürlük demek, herkesin bu bir kere yasadigimiz hayatta, olmak istedigi gibi yasamak.
Emeginin karsiligini almak.
Egitim, bilim, ilim, sanat, düsünce herseyde özgür olmak.
Ama bir sartla, kimsenin özgürlügünü kisitlamamak sartiyla.
yaşın ve yaşamışlığın,hayat tecruben benden fazla o nedenle senden duymak istedim..yazdıkların gerçekler..afganistan,iran,suusi arabitan dediğimiz zaman kadınlara özgürlük yok bu bir gerçek dileyen dlediğini söylesin..evde buzlu camlar camdan bile bakamayıp balkona çıkamıyorsam özgür değilim demektir..yada çarşafla çıkmak zorunda bırakılıyorsamIyi, seni mi kiracagim.Once kadin hakkindaki fikirlerimi yazayim. Erkegin dogasinda kadinin pesinden kosmak varsa, kadinin dogasinda da begenilme durtusu vardir. Dunya kurulali beri. Kadin ince olmak ister, giydigi alimli olsun ister, saclari havali olsun ister, yuzu en guzel.. Her toplumda kadin kulturune gore makyajini yapar, takisini takar suslenir vesaire. Avrupada da boyle, Afrikada da..
Ozgur bir kadin bu durtulerini gizlemek zorunda kalmadan istedigi gibi giyinebilen, istedigi yere guvenli bir sekilde ve zaman dilimi icinde kendi ozgur iradesi ile gidebilen, calisabilen, eglenebilen kadindir.
Turkiyede kendi iradesi ile kapanmis bir kadin icin ozgurluk kapanabilme ozgurlugudur. Cogunluk diger kismiyla ilgilenmez, kocasina tabii olmak da rahatsiz etmez. Laik ulkede diger insani haklari da zaten koruma altindadir, okuma, calisma, araba kullanma, hatta sokaga cikabilme gibi.
Ortadoguda zorla kapatilmis kadin icin ise en cok benim gibi olabilmektir..Laik bir ulkede yasayabilmektir. Bizdeki butun insani haklara kavusabilmektir.
Bence kimse Özgür değil. fakirler daha az özgür. İnançlılar daha az Özgür. Hastalar daha az Özgür. Cesur olmayanlar daha az Özgür vs vs.
Toplumsal dersek yine özgürlükten çıkar o.Toplumsal mı, kişisel olarak mı?
bende neden benim seçimim olmadığını yazdım..keşke bizimde bir seçimimiz olsaydıhükümeti eleştirdiğin için degil bence karşıt fikirlere saygı duymadığın için misal ben diyorum ki benim seçimim siz taa nerelere vuruyorsunuz
Allah ın emri birşey söylemek haddim degil isteyen uyar isteyen uymaz herkes kendinden sorumlu
toplumsal kesinlikleToplumsal mı, kişisel olarak mı?
hay allahım neden?çokmu güzel bacakları şeporacığım:))Allahın emri neden sadece kadına onu benim aklım almıyor işte.
Ben kapalı olsam eşime şort giydirmem.