Ayşenur Aslan: Başını Örten Kadın Özgürlüğünden Vazgeçmiş Demektir

allah rızkımız veriyorki,bir arkadaş yazmıştı rızkımız bir yerlerde takılı kalıyor kesintiye uğruyor:KK12:kendilerini özgğlrştirmek için insanları esirleştirmek:KK64:

Bu kadının mantıgı suna benziyor:
'Evlenen kadınlar özgürlüğünden vazgecmiş demektir.'
Kişinin kendi iradesiyle yaptıgı tercihler özgürlüğünü elinden almaz aksine bir tercih yapabilmekte ne kadar özgür oldugunu gösterir.
Evet kişinin kendi iradesiyle yaptığı şeyler özgürlüktür. Ama ülkemizde bir şeye özgürlük derken düşünmek lazım. Insanlar evlenmek istediği için mi evleniyor yoksa evlenmeden birlikte yaşayamadıkları cinsellik yaşayamadıkları tamamen Özgür olarak özel hayatını yaşayamadıkları için mi evleniyorlar... Veya kapanan kızlarımız inançsız ailelerden mi çıkıyor? %99 inançlı ailelerin kızlarının kapanması tesadüf mü? Bunu ne kadar özgürlük diye değerlendiriliriz?

Evet kişinin kendi iradesiyle yaptığı şeyler özgürlüktür. Ama ülkemizde bir şeye özgürlük derken düşünmek lazım. Insanlar evlenmek istediği için mi evleniyor yoksa evlenmeden birlikte yaşayamadıkları cinsellik yaşayamadıkları tamamen Özgür olarak özel hayatını yaşayamadıkları için mi evleniyorlar... Veya kapanan kızlarımız inançsız ailelerden mi çıkıyor? %99 inançlı ailelerin kızlarının kapanması tesadüf mü? Bunu ne kadar özgürlük diye değerlendiriliriz?
ben evlenmeden önce özgür değildim..yinede pek çoklarına göre özgür sayılırım beterin beteri var örtünme konusunda sadece söylemişti rahmetli anneciğim,eşarp verirdi okula giderken takmazdım..baktı takmıycam vazgeçmişti.:)ama eve geliş gidiş saati iki elin kanda olsa 6..7 de evde olacaksın vs..her giititğin yeri söyleyeceksin erkek çocuğu gibi değil yani..evlendim özgürlüğüme kavuştum..eşim hep bir gün yanlız kalabilme ihtimaline karşı kendime güvenmemi bir takım şeylerle başa çıkmam gerktiği konusunda beni iteledi..sayesinde güçlü bir birey oldum..

annem tesettürlü(kapalı demiyorum kapalı hep bana irreti bir kelime gelmiştir neye kapalı nere kapalı kapalı ne yani) ben açığım istediğim gibi giyinir istediğim yere gider gelirim babam aradığında açmam şartı ile aklı hep bende kalır çünkü ama annem benden daha özgürdür ben yine izin alırım bazen kızar babam biryere giderken ama annemde öyle bir sorun olmaz. şuna gelecek olursak bu tesettür olayı insanın kişiliğine kalmış bir durumdur bir arkadaşım vardı bütün ailesi açık o tesettüre girmişti yani genel saptamalar yapmak çok saçma geliyor bana

Yine o kadar desteksiz bir laf ki... Aileler çocuklarına bebekliklerinden itibaren Dövme yapmasını mı empoze ediyor? :)) nasıl bi kıyaslama ya, valla her şey işinize geldiği gibi. sanki bütün kapananların ailesi ateist de tamamen hür düşünceleriyle kapanıyorlar. Yoksa ailenin çevrenin hiç etkisi yok...
Nereden bakarsan oradan gorursun.
Iyi okuyun aile karismismi dovme ornegimde.Yaptiran yaptirsin ozgur, testture girende girsin ozgur. Anliyormusunuz ?

X