Ayşenur Aslan: Başını Örten Kadın Özgürlüğünden Vazgeçmiş Demektir

ya bide siz söyleyin uyarsa kafama yatarsa ben de oyumu atarım belki

Sana kimse şu partiye oy ver demez çünkü ; biz propaganda yapmıyoruz..
Biçoğumuz hangi partiye oy vereceğimizi değil VERMEYECEĞİMİZİ konuşuyoruz.. Sebep ; AKEPE 'ye oy VERMEMEK için o kadar çok nedenimiz varki..
Hal buyken inadına RTE yazanları görüncede şaşırıyoruz.. Bizim gördüklerimizi başkaları nasıl neden görmüyor diye..
Ha ben şahsım adına söyleyim.. CHP'ye oy vericem.. Yıllardır yaptığım gibi.. Lideri sessiz , pısırık vs dersen de başım üstüne kabul.. Ama sadece liderinden oluşmuyor bu parti benim gözümde.. Çok değerli insanlar , çok namuslu , ahlaklı insanlar var tabanında.. Gün gelecek o insanlardan biri liderlik koltuguna oturacak ümidiyle veriyorum..

Madem tatmin olmak ümidiyle hangi partiye neden oy vermeliyim diye sordun , bence sorunu değiştir , neden akepe ye oy vermemeliyım dıye sor ozaman..
Hem biz propaganda yapmamış oluruz hem sen gerçeklere daha net kavuşmuşabilirsin..

EDİT: Senin bu topikte geçirdiğin zaman , şahsım adına beni ilgilendirmiyor sonuçta aynı vakti bebek-çocuk topiğinde geçirebilirdin. Orda da çocuguma hangi marka bez kullanayımlarla ilgili birçok soruyla zaman geçirebilirdin.. O senin seçimin.. Sen bir annesin ...kimse sana çocugunla ilgilenmiyorsun demedi..

O değilde bebeğine ayırdığın vakit bizi hiç ilgilendirmez arkadaşım ister ilgilen ister ilgilenme bebek senin kararda senin
Bu arada ikide bir bebeğim yazıp durma Allah bağışlasın uzun ömürler versin acısınıda göstermesin amaa
Burada evlat sahibi olamaynalrıda düşünsen iyi edersin lütfen sizden ricam bizleride düşünün dedim ya Allah acısını göstermesin beni yanlış anlayacağınızı biliyorum ama anlayın diye apaçık yazdım her şeyi umarım yanlış anlaşılmam

oglum konusunda çok kırıldım o yüzden 2 yada 3 defa yazdım siz ben ne desm yanlış anlayacak suçlayacak baska yöne çekeceksiniz anlaşıldı bu maglup oldum kaçtım anlamına gelmez amabeni yanlış anlıyor yanlış yorumluyorsunuz oy sizin fikir sizin Allah selamet versin canlarım sizi sevdim gerçekten ama yoruldum bide ne olur ben gidince sahsıma fikirleme eleştiri getirmeyin topiği yeni açanlarda bastan itibaren objektij olarak okusun hayırlı günler

Hiç şahsın adına bişey söylemeyip , güzelce bir açıklama yapıp güzelce bişey sordum bende sana..
Bizlerde alışkın değiliz seviyeli akepeliye gitme kal

kaç kez ben burdan gideyim bu topik bana yaramadı deyip bye bye smileyini yaptığın halde halen burdasın ve konu nereye gelmiş...

baştan beri herkesten alıntı aldın ve ters düştün bir çok kişiyle halende devam ediyorsun.bir kaç kez fikrini yazarsın olur biter kimse senle aynı görüşte olmak zorunda değil yada sen başkasının görüşünde olmak zorunda değilsin...

konuya yorum yapma hakkın var ama polemik yapma hakkın yok

1*1 bir örtü bu kadar üzüntüye bu kadar acıya bu kadar istismara neden olmuşsa
Albert Einstein'ın dediği gibi insanların çoğu aptaldır

Özgürlük nedir?
Bu sorunun içime sinen bir yanıtı yoktu aslında.
Okumakta olduğum kitapta karşılaştığım özgürlük tanımını benimseyebileceğim
düşüncesiyle paylaşmak istiyorum.

İnsanlar gerçekte köle olarak doğuyorlar. Ellerine doğdukları kişilere her yönden ve tam anlamıyla bağımlı birer yaratık olarak dünyaya geliyorlar. Daha doğmaları ile birlikte, analarının, babalarının, aile çevrelerinin elinde oyuncak oluyorlar. Bu onların beyinlerinde, bütün yaşamlarını etkileyecek gizli şizofrenik bir travma etkisi yaratıyor. Çevresindekilerin istedikleri köle insanlar olarak büyüyor, toplumdaki yerlerini ve işlevlerini de bu köle statüsü içinde elde ediyorlar. Yaşam boyunca, toplumun bütün katmanlarında yer alanlar, bütün öteki insanlar, şu ya da bu bağlamda, şu ya da bu çerçevede, ona bu köleliğin iyi gerekli ve zorunlu olduğunu kabul ettirmek için çaba harcıyorlar; her türlü baskı yöntemlerini uygulamaktan çekinmiyorlar.
Özgürlük düşüncesi, işte bu duruma, bu baskıya karşı bir ayaklanmadır.
(Erhan Bener - Hınzır Kız) kitabından.

Mune

Mune abla,topic iyice oyum Ak partiye cunku ye ve ona muhalefete donmedi mi ? En ufak bir konu basligindan cikilinca kapatiliyor.Kisisel eglence sayfasina donmus burasi.

Bu konununda cılkı çıkmış ban kokusu almaya başladım nedense
Mune abla kolay gelsin sana

Konuya Mune klasikleriyle son verelim.

Haklısınız konu öylesine amacından sapmış ki, bir taraf insanların mesleği, çoluğu çocuğuna kadar indirgemiş, diğer tarafta biz şu partiye oy veriyoruz, sizde söyleyin söyleyemiyorsunuz değil mi hihihi'ye bağlamış.

Kime ne evdeki halimizden, çocuklu halimizle nete girip 2 çift lafın belini kırıyorsak veya kime ne oy vereceğimiz partiden.

Kendi adıma söyleyeyim, benim ağzımdan x partiye oy vereceğim lafı duymazsınız çünkü bana hitap eden parti yok.

Dini ve Milli değerlerime dokunmayacak, geçmişte veya gelecekte hiçbir paralel, yatay, dikeyle ya da herhangi bir örgütle ilgisi olmayan, mezheplere dokunmayan, giyime, cinsel tercihlere laf etmeyen, Osmanlı ya da Atatürk'e ağzına geleni saydırmayan, beni, analığımı yuhalatmayan, aldığı para yeter canım diyerek benle dalga geçmeyen, beni perdesiz eve benzetmeyen, sağlığıma, emekliliğime azami hassasiyeti gösteren, başka ülkelerin çocuklarına ağlarken benim evladım içinde gözyaşı dökebilen, diğer ülkelerin çocuklarına sınavsız üniversite hakkı tanırken, benim kuzuma üvey evlat muamelesi yapmayan, etnik kökenim yüzünden beni dışlamayan, asgari ücret 5000 lira olacak deyip beni bir hayale inandırmaya çalışmayan, siyaset yaparken icraatlerinden bahsedeceğine diğer siyasiyi kötüleme hırsından gözü dönmemiş olan, oyları alana kadar kapımı aşındırıp seçim bitince beni kaderime terk etmeyen, eşitlikçi, özgürlükçü, sevgi dolu, ihtiyaç duyduğumda yanına korumaları tartaklamadan gidebileceğim, kanser olduğumda al şu parayı deyip beni para istiyor diye düşünüp aşağılamaya kalkmayan, gözümü kapadığımda acaba bir gözüm açık kalsa mı endişesi duymadan güvenebileceğim, topraklarıma, bayrağıma sonuna kadar sahip çıkan, tarlamı bağımı bahçemi inşaata açmayan, ağacıma, doğama sahip çıkan, uydu yaptık bak deyip o uyduyu ülkemde üretebilen, üretime, çiftçiliğe, hayvancılığa önem verip destekleyen, hastaneye gittiğimde artık sigorta bunu karşılamıyor deyip dumura uğratmayan, ödediğim onca vergiye, prime rağmen birde reçeteden para kesmeyen....vs vs vs

Bir lider düşlüyorum, birgün ola ki bu lideri bulursam oyum onundur ama şu anda yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…