Doktordan memnun kaldım ben. Zaten devlet hastanesine gidiyor olsam onlarda üç boyutlu hiç olmadığı için tatmin ederdi. Bizim kendi doktorumuzdan dolayı beklenti karşılanmamış oldu. O açıdan kazık yedik ama bizden kaynaklı. O kısmı düzelteyim yanlış anlaşılmasın. Doktor gayet ilgili ve bilgilendiriciydi. Biz kazığı kendi kendimize attık:)İyi niyetli, normal şey diyorsun da ben kazıklandık kısmına takıldım şahsen. Adamların sanki yüz gösterme vaadi varmış gibi gitmişsiniz. Yapılması gerekeni yapmışlar zaten, kimse kimseyi kazıklamamış. Bu kısım olmasa gayet tatlı bir anne telaşı der geçerdim.
Benim arkadaşım devlete detaylı ultrasona gitti 15 dk sürmüş o kadar sıra ve insan varken 1 saat bakamazlar…Doktordan memnun kaldım ben. Zaten devlet hastanesine gidiyor olsam onlarda üç boyutlu hiç olmadığı için tatmin ederdi. Bizim kendi doktorumuzdan dolayı beklenti karşılanmamış oldu. O açıdan kazık yedik ama bizden kaynaklı. O kısmı düzelteyim yanlış anlaşılmasın. Doktor gayet ilgili ve bilgilendiriciydi. Biz kazığı kendi kendimize attık:)
Sabreeet bebiş doğunca ultrason görüntüsü falan aklına gelmez. Beklentini karşılamamış haklısın ama şu yönden bak bebiş sağlıklı yolu yarıladın kendini üzecek yer aramaBugün ayrıntılı ultrasona geldik. İnanılmaz bir heyecanla bekledim bu günü. Yüzü görünecek diye.. benim normalde doktorum özelde, onda da az çok görünüyordu devlettekinden farklı cihaz vardı ve ayrıntılı ultrason doktorunda da birebir aynısı vardı.. zaten çocuğun hareket etmesine rağmen kollarını yüzünden indirmemesi durumu sıkıntılıydı ama azcık görebildiğimiz zaman da özel hastanede ne görüyorsak aynısını gördük.. yani ben anlamadım niye geldik niye bu kadar para verdik falan..
ve canımı sıkan başka mevzuysa bulunduğum şehirde iki tane varmış ayrıntılı ultrason yapan. Biz diğerine gidecektik, normalde aynı fiyattı ikisi de 3k idi. Benden 5 hafta önde olan gebe bir arkadaşım var o diğerine gitti çok memnun kaldı. Fakat benim gidebileceğim haftada adam fiyatına zam yaptı 3.5k oldu. Diğerinin fiyatı aynıydı diye ona gidelim dedik. Ben böyle bir hayal kırıklığı yaşayınca diğer arkadaşıma sordum ve o ultrason fotosunu gösterdi bir baktım öyle net öyle güzel ki.. googleda öyle bir renk tonu görmemiştim ben mesela. İki farklı cihazı varmış biz nerden bilelim.. bizim gittiğimiz adamın da yorumları çok çok iyiydi farklı cihaz işini hiç bilemedik.. belki devlet hastanesine giden için iyi olabilir ama biz zaten özelde de gayet organları olsun yüzü olsun baktığımız için resmen kazıklandık açıkçasıböyle bir şey yaşayan var mı bizimki de aynıydı diyen? Hem de bu konuyu açıyorum ki biz ettik siz etmeyin farklı cihazlar var mı sorun kesinlikle..
Hanımlar ayrıntılı ultrasonun amacının bebeğin genel durumlarına bakılması olduğunu biliyorum herkes aynı şeyi yazıp durmuş da ben diyorum ki diğer doktorun cihazı çok iyiyken benim gittiğim doktorun cihazı normal doktorumunkiyle aynıydı. Yani zaten organlara şuna buna benim doktorum da bakıyordu her şeyine. Ekstra hiçbir şey görmedik etmedik
Israrla kazıklandık demiyorum aslında. Beklentimizin karşılanmamasına üzüldük ve en önemli nokta başka doktorda çok daha iyisi varmış kısmı.Benim çocuk konusunda gözüm para görmüyor ya sizde benim gibi özele gittiyseniz demekki imkanınız var neden bu kadar takıldınız?
Bu doktorlar yıllarını okumaya veriyor vardır bir bildikleri demeyip ısrarla aynı cihaz diyorsunuz okudukça şey diyorum kendime “ ama bu ne takılmaktır”
Kendi doktorumuz çocuğun ense kalınlığına bakarken detaylı ultrasona bakan doktor çocuğun kalp kapakçığına kadar bakıyor arada ki farkı anlatabiliyor muyum?
Neden sağlıklı dendiği için şükretmek yerine ısrarla kazıklandık diyorsunuz anlamadım…
Israrla kazıklandık demiyorum aslında. Beklentimizin karşılanmamasına üzüldük ve en önemli nokta başka doktorda çok daha iyisi varmış kısmı.
Israrla aynı şeyi yazmamın sebebi de sizlerin ısrarla aynı şeyleri yazmanız. Kendimi açıklamak için herkese tek tek aynı şeyi yazdığımdan çok takılmak olarak görmüş olabilirsiniz.
Sağlıklı olduğuna da zaten şükrettik onu da yazdım birkaç kez:) eşimle de konuştuk mutlu olduk.
Gözümün gördüğü kadarıyla aynı cihazdı. Diğer doktorda çok daha iyisi olunca tüh be dedik. Olay bu işte
Teşekkür ederim evet sağsalim gelsin kucağımıza inşallah biraz daha bekleriz yüzünü gözünüSabreeet bebiş doğunca ultrason görüntüsü falan aklına gelmez. Beklentini karşılamamış haklısın ama şu yönden bak bebiş sağlıklı yolu yarıladın kendini üzecek yer arama
Bende de artık beklenti yok. Yüz görmek gibi bir ihtimal aklımda hiç yok şu saatten sonra. En iyi ayrıntılıda görürdük muhtemelen onda da göremedik daha da ne kadar görebiliriz bilmem. O yüzden şimdi kafam rahat burnunu bile görsem sevinirim :)Takılmayın artık, bebenizin yüzüne görmek istiyorsanız en uygun yeri bulup sırf onun için kontrole gidin ben öyle yapıyorumİki haftada bir sıfatı-u eşgal görmek için
Yukarı da hanımefendiciğimin dediği gibi hep aynı sıfat
Rabbim sağlıkla elimize almayı nasip etsin gerisi o kadar boş ve beleş…
Kırdıysakta affola
Takılmayın artık, bebenizin yüzüne görmek istiyorsanız en uygun yeri bulup sırf onun için kontrole gidin ben öyle yapıyorumİki haftada bir sıfatı-u eşgal görmek için
Yukarı da hanımefendiciğimin dediği gibi hep aynı sıfat
Rabbim sağlıkla elimize almayı nasip etsin gerisi o kadar boş ve beleş…
Kırdıysakta affola
Canım inan benim elimde de doğru dürüst bir fotoğraf yok doktor öyle elime sıkıştırıyor bir şeyler bende hani anı diye saklıyorum, 7 ay oldu hâlâ yüzünü kapatıp duruyor eşek sıpasıBende de artık beklenti yok. Yüz görmek gibi bir ihtimal aklımda hiç yok şu saatten sonra. En iyi ayrıntılıda görürdük muhtemelen onda da göremedik daha da ne kadar görebiliriz bilmem. O yüzden şimdi kafam rahat burnunu bile görsem sevinirim :)
Kibar mesajınız için de teşekkür ederim
Benim ilk çocuk tüm fotoğrafları sakladım hiç asmadım assa mıydımEltimin standart ultrason fotosunu yemek odasina asmasi geldi aklima :)
Vallah birgün çarpılcam ama kendimi tutamıyorum.
Ultrason resmen 12 haftalik bebişindi. Birde çerçeve yapmişti! haftalarca kara fasulyeye baktık
Ahhaha o fotoları ben de hiç takmıyorum açıkçası üç boyutlu olmadıktan sonra siyah beyaz bi şekil orda yatıyo işte bi şey ifade etmiyor benim içinEltimin standart ultrason fotosunu yemek odasina asmasi geldi aklima :)
Vallah birgün çarpılcam ama kendimi tutamıyorum.
Ultrason resmen 12 haftalik bebişindi. Birde çerçeve yapmişti! haftalarca kara fasulyeye baktık
Canım inan benim elimde de doğru dürüst bir fotoğraf yok doktor öyle elime sıkıştırıyor bir şeyler bende hani anı diye saklıyorum, 7 ay oldu hâlâ yüzünü kapatıp duruyor eşek sıpası
Yani gördüm görmedim arası bir şey bir de ben iki haftada bir gidip duruyorum çocuğun canı istemiyor kendisini göstermek, bu hafta değil diğer hafta bende beklentisiz gidicem inşallah görürüz ee görmezsekte ne yapalım yani sağlıklı olsun doğunca görelim sorun yok
Önceki aylarda beklentimizin üstünde fotolar aldık hatta bir fotosu var henüz şekli şemali oturmamıştı eğer oturmuş olsaydı basbayağı her şeyiyle görünürdü öyle güzel fotolarımız da var :) bu ayrıntılı olunca beklenti arşa çıktı orda bi çakıldıkCanım inan benim elimde de doğru dürüst bir fotoğraf yok doktor öyle elime sıkıştırıyor bir şeyler bende hani anı diye saklıyorum, 7 ay oldu hâlâ yüzünü kapatıp duruyor eşek sıpası
Yani gördüm görmedim arası bir şey bir de ben iki haftada bir gidip duruyorum çocuğun canı istemiyor kendisini göstermek, bu hafta değil diğer hafta bende beklentisiz gidicem inşallah görürüz ee görmezsekte ne yapalım yani sağlıklı olsun doğunca görelim sorun yok
Ben 41 hafta boyunca yüzünü görmedim , göstermedi :)Teşekkür ederim evet sağsalim gelsin kucağımıza inşallah biraz daha bekleriz yüzünü gözünü
Başkaları çok güzel şekilde yüz görünce haliyle heves ettik biz de
Geçenlerde ben de gördüm zararlıymış diye. Burda bakıyorlar ama bilmiyorum bayağı yaygın ve herhangi bir sağlık sorunu var mı diye tüm organlara falan bakılıyor keyfi bir şey değil de yine sağlık içinDetaylı ultrason su 3D veya 4D diye geçen cihaz demi?
Onlar almanyada yasaklandı. Bebeğe çok radyasyon gidiyormuş. Sadece zorunlu durumlarda yapiyorlar
Bence sırf bebek dikizlemek icin yaptırmayın (sağlık sorunu varsa tabiki risk göze alınır)
Doğru o cihazla bir kere baktırdık, bir daha gelin dedi sırf onun için gitmedik gerek yok diye…Detaylı ultrason su 3D veya 4D diye geçen cihaz demi?
Onlar almanyada yasaklandı. Bebeğe çok radyasyon gidiyormuş. Sadece zorunlu durumlarda yapiyorlar
Bence sırf bebek dikizlemek icin yaptırmayın (sağlık sorunu varsa tabiki risk göze alınır)
Benim ilk çocuk tüm fotoğrafları sakladım hiç asmadım assa mıydım
Bari eli yüzü gözüktüğünde assaymış
Sende buldun bunuyorsun bende o bile yokÖnceki aylarda beklentimizin üstünde fotolar aldık hatta bir fotosu var henüz şekli şemali oturmamıştı eğer oturmuş olsaydı basbayağı her şeyiyle görünürdü öyle güzel fotolarımız da var :) bu ayrıntılı olunca beklenti arşa çıktı orda bi çakıldık
Geçenlerde ben de gördüm zararlıymış diye. Burda bakıyorlar ama bilmiyorum bayağı yaygın ve herhangi bir sağlık sorunu var mı diye tüm organlara falan bakılıyor keyfi bir şey değil de yine sağlık için