Ayrıntılı ultrason hayal kırıklığım

Kkedi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2019
3.617
7.386
Bugün ayrıntılı ultrasona geldik. İnanılmaz bir heyecanla bekledim bu günü. Yüzü görünecek diye.. benim normalde doktorum özelde, onda da az çok görünüyordu devlettekinden farklı cihaz vardı ve ayrıntılı ultrason doktorunda da birebir aynısı vardı.. zaten çocuğun hareket etmesine rağmen kollarını yüzünden indirmemesi durumu sıkıntılıydı ama azcık görebildiğimiz zaman da özel hastanede ne görüyorsak aynısını gördük.. yani ben anlamadım niye geldik niye bu kadar para verdik falan..
ve canımı sıkan başka mevzuysa bulunduğum şehirde iki tane varmış ayrıntılı ultrason yapan. Biz diğerine gidecektik, normalde aynı fiyattı ikisi de 3k idi. Benden 5 hafta önde olan gebe bir arkadaşım var o diğerine gitti çok memnun kaldı. Fakat benim gidebileceğim haftada adam fiyatına zam yaptı 3.5k oldu. Diğerinin fiyatı aynıydı diye ona gidelim dedik. Ben böyle bir hayal kırıklığı yaşayınca diğer arkadaşıma sordum ve o ultrason fotosunu gösterdi bir baktım öyle net öyle güzel ki.. googleda öyle bir renk tonu görmemiştim ben mesela. İki farklı cihazı varmış biz nerden bilelim.. bizim gittiğimiz adamın da yorumları çok çok iyiydi farklı cihaz işini hiç bilemedik.. belki devlet hastanesine giden için iyi olabilir ama biz zaten özelde de gayet organları olsun yüzü olsun baktığımız için resmen kazıklandık açıkçası böyle bir şey yaşayan var mı bizimki de aynıydı diyen? Hem de bu konuyu açıyorum ki biz ettik siz etmeyin farklı cihazlar var mı sorun kesinlikle..

Hanımlar ayrıntılı ultrasonun amacının bebeğin genel durumlarına bakılması olduğunu biliyorum herkes aynı şeyi yazıp durmuş da ben diyorum ki diğer doktorun cihazı çok iyiyken benim gittiğim doktorun cihazı normal doktorumunkiyle aynıydı. Yani zaten organlara şuna buna benim doktorum da bakıyordu her şeyine. Ekstra hiçbir şey görmedik etmedik

Son düzenleme:
Hamilesiniz hassassınız anlıyorum ben de hamileyim. Evladınızı sağ salim kucağınıza alırsınız inşallah. Ama ayrıntılı ultrason olayına bu kadar sığ bakmayın derim. Sadece yüzü için yapılmıyor ki bu ayrıntılı ultrason. Organları, organ gelişimi daha bilmediğimiz bir sürü şeye bakıyorlar. Zaten perinatoloji uzmanları bakıyor. Olayı nasıl sadece yüzünü görmeye endekslediğinizi anlayamadım açıkçası. Şükredin bir sorun yokmuş. Doktor farklı bişey söylememiş. Zaten bir jaç ay sonra kucağınıza alınca yüzünü bol bol göreceksiniz inşallah. Kendinizi bunun için üzmeyin boşuna

Çünkü özeldeki doktorum da bu doktorun baktığı her şeye bakıyordu da o yüzden.. yani biz o organları tek tek zaten inceliyorduk. Bu adama gelmemizin hiçbir anlamı kalmadı tek fark daha iyi bir cihaz olacak yüzünü göreceğiz diye düşünmemizdi. Benim doktorumdaki cihazın aynısıymış ve diğer doktorunki fıstık gibiymiş meğer

Tamam öyle bi talihsizlik olmuş. Ama ne yapacaksınız sonucu değiştiremezsiniz ki. Çok isterseniz diğerine de gidin. İçiniz rahat etsin. Ama şükretmeyi unutmayın, bebeğiniz sağ, sizinle, herhangi bir sağlık sorunu yok. Bunlar için ne kadar şükretseniz az. Doğuma kadar yüzünü göstermeyen çocuklar var sağlıklı olsunlar da ne yapalım doğunca görücez nasıl olsa

Yüz olayına takılmayın iç organlarına detaylıda daha iyi bakılıyor. Ben 1 sene önce doğum yaptım onda cihaz çok iyiydi bizimki inat etmişti yüzünü açmamıştı, 1 saat yürüyüp tatlı yedik sadece yarısını gördük .

Kardeşim aynı doktora gitti o hiç göremedi.

Evet ben de eşime öyle diyorum maşallah bir yerinde bir şeyi yok hareketleri iyi sağlıklı falan diye. Fakat dediğim gibi normal doktorumla aynı olunca onca heyecan onca istek boğazımızda kaldı ister istemez

Ayrıntılı ultrasonda amaç farklı heyecanınızı hevesinizi anlıyorum ama ayrıntılı ultrason çekilen fotoğraf değil en azından bizim için öyle idi. Tüm organlarını tek tek inceliyorlar yaptırmışsınız zaten biliyorsunuz. Ben mesela perinatolog takipli olduğum için normal kadın doğumda olan cihazlardan farklı cihazla muayenem hep yapılıyordu. Ve detaylı ultrasonda da perintologla çalışan hastaneyi tercih etmiştik. Çok şükür Yavrunuzla alakalı bir sorun sıkıntı çıkmamış anladığım kadarıyla. Gerisini düşünmeyin allahım nasip ederse dünyaya geldiğinde bol bol her profilden fotoğraf çekersiniz

Bizde de bir ara verildi ben de hareket ettim ve az çok görebildik yüzünü hiç görmedik değil. Diğer doktorun ultrason cihazından olsaydı eğer çok çok iyi bir foto olurdu bize verilen foto. Ama arada resmen uçurum var. Yüzünü hiç göstermese biz de takmazdık ama hem biraz gösterdi hem foto kötü olunca üzüldük. İç organlara falan da benim özeldeki doktorum bayağı bir bakıyordu dediğim gibi devlet hastanesine gidiyor olsaydık tatmin ederdi bizi muhtemelen. Ama zaten bildiğimiz gördüğümüz şeyleri söyledi bize üstüne 3 kat fiyatla

Evet ben de eşime öyle diyorum maşallah bir yerinde bir şeyi yok hareketleri iyi sağlıklı falan diye. Fakat dediğim gibi normal doktorumla aynı olunca onca heyecan onca istek boğazımızda kaldı ister istemez
Çok istiyorsanız diğer doktora da gidin. İçiniz rahat eder

Aslında iki sorun var birincisi biz zaten özelde organlara bakıyorduk ikincisi diğer doktorun farklı bir cihazı olması. O farklı cihazla olan resmi görmeseydim böyle üzülmezdim o resim çok daha kaliteli çok daha güzeldi bu durum çok üzdü bizi. Ama tabii ki çok şükür ben de eşime diyorum yüz işini belli ki biz göremeyeceğiz doğunca görürüz diye. Hayırlısı artık

Çok istiyorsanız diğer doktora da gidin. İçiniz rahat eder
Hem o doktordan ayrıntılı ultrason haftama uygun randevu bulmamız imkansıza yakın hem de bu ay çok fazla masrafımız var bi 3.5 daha verecek gücümüz yok maalesef

Hem o doktordan ayrıntılı ultrason haftama uygun randevu bulmamız imkansıza yakın hem de bu ay çok fazla masrafımız var bi 3.5 daha verecek gücümüz yok maalesef
O zaman yavaş yavaş bu durumu sindirin ve üzülmeyin. Biliyorsunuz bebekler anne karnında herşeyi hissediyor. Benim doktorum ne sorsam sen stres yapma yeter diyor daha önce kayıplarım olduğu için biraz kaygılıyım o da bunu bildiği için sadece stres yapma diyor

Ayrıntılı ultrasona yüz bakmaya gitmiyoruz ama. İki gebelik yaşadım aklımın ucundan geçmedi bu organlarına, sağlık durumuna falan bakıyor uzman. Uzmanın sonunda verdiği rapor önemli. Öteki kısım işin para tuzağı. Benim serserilerin ikisi de elleriyle yüzlerini kapatmıştı net görüntü görmedik öyle ama olsun. Bebek sağlıklıysa bunlar can sıkmaya, hayal kırıklığına değmez detaylar. Sağlıklı doğumlar dilerim.

Benim doktorun cihazı çok iyiydi, üç boyutlu falan. Videosunu çekip mail adresime gönderiyordu hatta. Ayrıntılı usgde amaç bebeği öyle görebilmek değil ki zaten? Sen olayı yanlış anlamışsın biraz. Kazıklandık diye üzülme. Benim gittiğim ayrıntılıda radyoloji ve riskli gebelik uzmanı beraber baktılar, oradaki cihaz üç boyutlu bile değildi. Hiç böyle bir beklentim olmamıştı.

Öyle bir başlık atmışsınızki Allah korusun sağlık sorunu var zannettim.
Bebeğin duruşuna cihaz ne yapsın? O an nasıl duruyorsa cihaz öyle çeker.
İçine girip bebeği oynatamazlaki.
Biraz daha sakin kalmaya çalışın.

Elbette biliyorum her şeyine detaylıca bakılsın diye gidildiğini ama benim özeldeki doktorumun da zaten baktığı şeylere bakınca çok gereksiz oldu bize. Özeldeki doktorum bakmıyor olsaydı buna gelseydik o zaman böyle üzülmezdim en azından her şeyini detaylıca inceledik derdim ama diğer doktorumla aynıydı o yüzden gelmemizin hiçbir anlamı kalmadı.
Teşekkür ederim

Diğer doktorumla birebir aynı olunca biz bi üzüldük. Ondan daha detaylı daha farklı olsa değdi derdik ama zaten bu doktorun söylediklerine kendi doktorum da bakıyordu üstüne 2k daha vermek çok gereksiz oldu. Ve bir de diğer perinatoloji doktorunun ultrason cihazının çok daha iyi olduğunu görünce.. insan ister istemez üzülüyor. 500 daha verip onda görürdük bebişi mis gibi. Biz boşa gitmiş olduk üzen o oldu

Detaylı ultrasonda yarım saat detaylı bir inceleme yapılıyor ama. Her muayenede bu kadar uzun mu bakıyordu doktorunuz? Madem böyle bakıyordu neden detaylıya yönlendirdi? Benim doktorum özellikle perinatolog baksın diye sıkı sıkı tembihlemisti. İlkinde radyoloji merkezine gitmiştim. İkisinden de memnun kalmıştım. Hani üzülmeyin hayal kırıklığı yaşatacak bir şey değil demek istiyorum. Doktor yönlendirdiyse bir bildiği vardır.

Bebeğin duruşu değil ki mesele. Diğer ultrason cihazı bambaşka netlikte çekmiş bizimkisi benim normal doktorumla aynı. Bir ara mola verdik ben yürüdüm hareket ettim o zaman yüzünü biraz gösterdi ve fotoyu öyle çekti zaten. Diğer cihaz olsa o foto şimdi bambaşka görünürdü
Üzüldüğüm konu aynı makineye 2k daha fazla para verdik. Meğer diğer doktorun başka cihazı da varmış nerden bilelim. Bilsek direkt ona giderdik zaten

Ayrıntılı ultrasonun amaci yüz görmek değil ki.
Siz para verdik yüzünü göremedik diye bir hayal kırıklığı yaşamışsıniz ama onda asıl amaç bebeğin genel durumuna bakılması zaten.
Kendi doktorunuzun cihazının iyi olmasından ötürü daha fazla beklentiye girmişsiniz, çok üzülecek bir şey yok ortada. Kendi doktorunuz her şeyi görüp, yorumlayabilse ayrıntılı ultrason istemezdi. Burayı kaçırıp yüze takılamaniz sizin hatanız olmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…