Ayrıntılı ultrason hayal kırıklığım

2 çocuğumda da hiç böyle şeylere takılmayıp sadece sağlık kısmına odaklandıgim için, çok üzülüp, hayal kırıklığına uğramanizi anlamam pek mümkün değil. Bu kısmı geçtim ayrıntılı ultrasonu sadece yüz görmek için gerekli gibi görmeniz ayrı. İki ayrı doktor görüyor ayrıntılı da, amaç çocuğu daha iyi görmek değil, diğer doktorun cihazının daha iyi olması da bir bakıma şans işi. Sizin gittiğiniz doktor gerekeni yapmış. Bir hata, kusur yok ortada. Bunu demeye çalışıyorum da neyse belki kendi doktorunuzla konuşunca bakış açınız değişir.

Ben burda başkalarının da tecrülerini öğrenmek ve benim yaptığım hatayı onlar da yapmasın diye konu açtım.
Ayrıntılının amacı belli ama bir tanesinde bebek tamamen net şekilde görünürken öbüründe görünmüyor. Haliyle ben de merak ettim

Kaç kere aynı şeyi yazdım ama yine sanırım o yazdığıma odaklanılmıyor.
Kendi doktorumun baktığı şeylere bakıldı. Ekstra hiçbir şey yoktu diyebilirim. Ayrıntılı ultrasonun amacını elbette biliyorum ama zaten halihazırda gittiğiniz doktorda da aynı şeyleri görüyor olsanız ee neden geldim buna demez misiniz siz de?
Tabii ki tek amaç yüz görmek değildi.
Üzüldüğüm iki şey var diğer doktorunki beklentimi karşılarmış.
Kendi doktorum da aynı şeylere zaten bakıyormuş.
Bu yani

Yahu benimki de parmaklarını inceledi, incelerken de bir yandan konuşuyordu. Yardımcısı not ediyordu sonuçları. Karşımda ekran vardı, ben de seyrediyordum aynı zamanda. Karanlık, siyah beyaz bir çekim. Anlaşılmıyordu pek bir şey. Normal doktorumunki daha iyiydi görüntü olarak. Demek ki bir gördükleri/bildikleri var. Sen ne sanıyordun? Gizli kamera koymuşlar gibi canlı yayın mı yapılacaktı?

Diğer doktorunki gibi netlikte bekliyordum kendi doktorumunki gibi değil:)
Olayı sıcağı sıcağına yazdığımdan çok takıldığım düşünüldü ama yok iyiyim yani karalar bağlamadım. Aksine sağlıklı olduğu için mutluyum zaten. Fakat merak ettim başkaları neler yaşamış diye:)
Parmak detayını verme sebebim de normalde zaten görünebilmesi lazım ama görünmüyordu. Vay efendim ben neden parmak göremedim demiyorum, olması gereken netlik yoktu anlamında söyledim

Diğer doktorunki gibi olsa iyiymiş, kısmet. Gördüğün üzere hepimiz senin gibiyiz.

işi. Sizin gittiğiniz doktor gerekeni yapmış.
Bu arada evet ben doktorun ilgisinden falan memnun kaldım. Ama diğer doktorda farklı bir cihaz olduğunu bilmiyorduk. Bilsek ona giderdik. Bu konumu okuyup benim yaptığım hatayı yapmaz belki başkaları da

Ayrıntılı ultrason farklı oluyor size öyle gelmese de. Sizin görmeniz değil doktorun görmesi, yazdığı rapor önemli. Siz de ısrarla hiçbir şey farklı değildi diyorsunuz, kendiniz görmediğiniz için ama onun öyle olmadığını sorduğunuzda doktorunuz açıklar. Burada size anlatilmak istenen ve anlaşılmayan da o sanırım. Neyse sağlıklı doğumlar dilerim. Tek derdiniz bu olsun.

Bebeğiniz sağlıklı ise yüzüne göstermemesine çok takılmayın derim, burada yüzünü görüpte bir dünya sıkıntı yaşayan anneler var çok iyi anlıyorum bu arada görmek istemenizi ama önemli olan sağlıklı olması

Bu arada evet ben doktorun ilgisinden falan memnun kaldım. Ama diğer doktorda farklı bir cihaz olduğunu bilmiyorduk. Bilsek ona giderdik. Bu konumu okuyup benim yaptığım hatayı yapmaz belki başkaları da
Herkes sizin kadar yüze odaklanmak zorunda değil ki. Bakın burada yazanlar aynı seyi yaşamış ben dahil ama normal karşılamışız, öyle bir beklentimiz yokmuş. Siz rahat olun başkaları adına.

Herkes sizin kadar yüze odaklanmak zorunda değil ki. Bakın burada yazanlar aynı seyi yaşamış ben dahil ama normal karşılamışız, öyle bir beklentimiz yokmuş. Siz rahat olun başkaları adına.
Başkalarının tecrülerini de duymayı istemek ya da benim gibiler varsa aynı hatayı yapmasınlar demekte ne var ki? Ben odaklanmak zorundalar da demiyorum farkındaysanız. Fakat mesela ben başka cihaza sahip bir doktorun varlığını bilsem ona giderdim. Bilgisizlik oldu. Bu yazdığımla belki öğrenen de vardır. Gerçekten neden bu kadar yüklenildi anlamış değilim. Yazdığım iyi niyetli normal şeye bile böyle cevap alıyorum.

Arkadaşınızın karın içi yağı bile görüntüde etkili

Başka birine yazdım mutlaka benim görmediğim fakat doktorun anladığı farklı şeyler vardır diye. Diyorum ya diğer doktorunkin öyle güzel olduğunu görmesem takmazdım şimdi

Teşekkür ederim.
Tabii ki sağlıklı olmasına çoook sevindik. Allah'a şükürler olsun.
Başka doktorunki daha iyiymiş bilemedik, gidemedik. Haliyle burukluk oluştu

Sizin doktorunuzda tabi ki inceliyordur organları ama bir perinatoloji uzmanı kadar iyi bilmiyor diğer uzman hekimler. Zaten bu yüzden sizi ayrıntılı ultrasona yönlendiriyorlar. Çok şükür bebeğinizde riskli bir durum yokmuş. Allah korusun riskli bir durum olsaydı sizin doktorunuzun göremediğini ayrıntılı ultrasonda göreceklerdi. Evet insan yüzünü de görmek istiyor ama iyi olduğuna şükredin zaten 3-4 ay sonra inşallah kucağınıza alacaksınız bebeğinizi

Çok çok teşekkür ederim bilgilendirici ve güzel mesajınız için

Vallah taşlancam ama zaten o evrede hepsi birbirine benziyor.
Benim elime çıkışta herhangi bir bebeğin resmini verselerdi alir eve götürürdüm:)
Yok bu benimki diyemezdim çünkü hepsinin yüzü ayni (belkide bana öyle geliyor)

Gerçekten neden bu kadar yüklenildi anlamış değilim. Yazdığım iyi niyetli normal şeye bile böyle cevap alıyorum.
İyi niyetli, normal şey diyorsun da ben kazıklandık kısmına takıldım şahsen. Adamların sanki yüz gösterme vaadi varmış gibi gitmişsiniz. Yapılması gerekeni yapmışlar zaten, kimse kimseyi kazıklamamış. Bu kısım olmasa gayet tatlı bir anne telaşı der geçerdim.

Kız başlığı görünce ben de bebekte olumsuz bir durum var sandım buna şükür, sağlıkla alın bebeğinizi kucağınıza

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…