- 29 Mayıs 2021
- 13.163
- 85.312
- 36
2 çocuğumda da hiç böyle şeylere takılmayıp sadece sağlık kısmına odaklandıgim için, çok üzülüp, hayal kırıklığına uğramanizi anlamam pek mümkün değil. Bu kısmı geçtim ayrıntılı ultrasonu sadece yüz görmek için gerekli gibi görmeniz ayrı. İki ayrı doktor görüyor ayrıntılı da, amaç çocuğu daha iyi görmek değil, diğer doktorun cihazının daha iyi olması da bir bakıma şans işi. Sizin gittiğiniz doktor gerekeni yapmış. Bir hata, kusur yok ortada. Bunu demeye çalışıyorum da neyse belki kendi doktorunuzla konuşunca bakış açınız değişir.Başka doktorda daha iyisi varmış, boş yere buna geldik o kısmı kaçırıyorsunuz siz. Hatalı falan değilim diğer doktora gitseydik benim beklentim karşılanmış olacaktı. O doktorunki de aynı olsaydı ozaman çok beklentiye girmişim derdim ama öyle değildi.
Ayrıca insanın bebeğini daha iyi görmeyi istemesinden daha doğal ne olabilir?
Ben burda başkalarının da tecrülerini öğrenmek ve benim yaptığım hatayı onlar da yapmasın diye konu açtım.Senin de anlamadığın kısım şu. Ayrıntılının amacı belli, yüz gösterme değil. Amacına uygun bir sonuç vermiş mi? Vermiş. Kimse seni kandırmamış ve kazıklamamış yani. Diğer arkadaşınınki gibi olsa daha iyi olurmuş tabii o ayrı. Ama adamlar yapılması gerekeni yapmış zaten. Sen böyle düşün, içini rahatlat.
Kaç kere aynı şeyi yazdım ama yine sanırım o yazdığıma odaklanılmıyor.2 çocuğumda da hiç böyle şeylere takılmayıp sadece sağlık kısmına odaklandıgim için, çok üzülüp, hayal kırıklığına uğramanizi anlamam pek mümkün değil. Bu kısmı geçtim ayrıntılı ultrasonu sadece yüz görmek için gerekli gibi görmeniz ayrı. İki ayrı doktor görüyor ayrıntılı da, amaç çocuğu daha iyi görmek değil, diğer doktorun cihazının daha iyi olması da bir bakıma şans işi. Sizin gittiğiniz doktor gerekeni yapmış. Bir hata, kusur yok ortada. Bunu demeye çalışıyorum da neyse belki kendi doktorunuzla konuşunca bakış açınız değişir.
Yahu benimki de parmaklarını inceledi, incelerken de bir yandan konuşuyordu. Yardımcısı not ediyordu sonuçları. Karşımda ekran vardı, ben de seyrediyordum aynı zamanda. Karanlık, siyah beyaz bir çekim. Anlaşılmıyordu pek bir şey. Normal doktorumunki daha iyiydi görüntü olarak. Demek ki bir gördükleri/bildikleri var. Sen ne sanıyordun? Gizli kamera koymuşlar gibi canlı yayın mı yapılacaktı?Benim kendi doktorumda biz üç boyutlu görüyoruz zaten.
Takıldığım nokta daha iyi ultrason varmış, bilemedik gidemedik
Kendi doktorumun da zaten baktığı şeylere baktı, ne mana buna gittik? İnsan bir düşünüyor. Doktorumla konuşacağım bu durumu.
Mesela insanlar parmaklarını sayıyor falan diyorlar ya, yooo hiç öyle değildi. Parmaklar anlaşılmıyordu bile detaylı ultrasonda.
Diğer doktorunki gibi netlikte bekliyordum kendi doktorumunki gibi değil:)Yahu benimki de parmaklarını inceledi, incelerken de bir yandan konuşuyordu. Yardımcısı not ediyordu sonuçları. Karşımda ekran vardı, ben de seyrediyordum aynı zamanda. Karanlık, siyah beyaz bir çekim. Anlaşılmıyordu pek bir şey. Normal doktorumunki daha iyiydi görüntü olarak. Demek ki bir gördükleri/bildikleri var. Sen ne sanıyordun? Gizli kamera koymuşlar gibi canlı yayın mı yapılacaktı?
Diğer doktorunki gibi olsa iyiymiş, kısmet. Gördüğün üzere hepimiz senin gibiyiz.Diğer doktorunki gibi netlikte bekliyordum kendi doktorumunki gibi değil:)
Olayı sıcağı sıcağına yazdığımdan çok takıldığım düşünüldü ama yok iyiyim yani karalar bağlamadım. Aksine sağlıklı olduğu için mutluyum zaten. Fakat merak ettim başkaları neler yaşamış diye:)
Bu arada evet ben doktorun ilgisinden falan memnun kaldım. Ama diğer doktorda farklı bir cihaz olduğunu bilmiyorduk. Bilsek ona giderdik. Bu konumu okuyup benim yaptığım hatayı yapmaz belki başkaları daişi. Sizin gittiğiniz doktor gerekeni yapmış.
Ayrıntılı ultrason farklı oluyor size öyle gelmese de. Sizin görmeniz değil doktorun görmesi, yazdığı rapor önemli. Siz de ısrarla hiçbir şey farklı değildi diyorsunuz, kendiniz görmediğiniz için ama onun öyle olmadığını sorduğunuzda doktorunuz açıklar. Burada size anlatilmak istenen ve anlaşılmayan da o sanırım. Neyse sağlıklı doğumlar dilerim. Tek derdiniz bu olsun.Kaç kere aynı şeyi yazdım ama yine sanırım o yazdığıma odaklanılmıyor.
Kendi doktorumun baktığı şeylere bakıldı. Ekstra hiçbir şey yoktu diyebilirim. Ayrıntılı ultrasonun amacını elbette biliyorum ama zaten halihazırda gittiğiniz doktorda da aynı şeyleri görüyor olsanız ee neden geldim buna demez misiniz siz de?
Tabii ki tek amaç yüz görmek değildi.
Üzüldüğüm iki şey var diğer doktorunki beklentimi karşılarmış.
Kendi doktorum da aynı şeylere zaten bakıyormuş.
Bu yani
Herkes sizin kadar yüze odaklanmak zorunda değil ki. Bakın burada yazanlar aynı seyi yaşamış ben dahil ama normal karşılamışız, öyle bir beklentimiz yokmuş. Siz rahat olun başkaları adına.Bu arada evet ben doktorun ilgisinden falan memnun kaldım. Ama diğer doktorda farklı bir cihaz olduğunu bilmiyorduk. Bilsek ona giderdik. Bu konumu okuyup benim yaptığım hatayı yapmaz belki başkaları da
Başkalarının tecrülerini de duymayı istemek ya da benim gibiler varsa aynı hatayı yapmasınlar demekte ne var ki? Ben odaklanmak zorundalar da demiyorum farkındaysanız. Fakat mesela ben başka cihaza sahip bir doktorun varlığını bilsem ona giderdim. Bilgisizlik oldu. Bu yazdığımla belki öğrenen de vardır. Gerçekten neden bu kadar yüklenildi anlamış değilim. Yazdığım iyi niyetli normal şeye bile böyle cevap alıyorum.Herkes sizin kadar yüze odaklanmak zorunda değil ki. Bakın burada yazanlar aynı seyi yaşamış ben dahil ama normal karşılamışız, öyle bir beklentimiz yokmuş. Siz rahat olun başkaları adına.
Diğer doktorunki gibi netlikte bekliyordum kendi doktorumunki gibi değil:)
Olayı sıcağı sıcağına yazdığımdan çok takıldığım düşünüldü ama yok iyiyim yani karalar bağlamadım. Aksine sağlıklı olduğu için mutluyum zaten. Fakat merak ettim başkaları neler yaşamış diye:)
Parmak detayını verme sebebim de normalde zaten görünebilmesi lazım ama görünmüyordu. Vay efendim ben neden parmak göremedim demiyorum, olması gereken netlik yoktu anlamında söyledim
Başka birine yazdım mutlaka benim görmediğim fakat doktorun anladığı farklı şeyler vardır diye. Diyorum ya diğer doktorunkin öyle güzel olduğunu görmesem takmazdım şimdiAyrıntılı ultrason farklı oluyor size öyle gelmese de. Sizin görmeniz değil doktorun görmesi, yazdığı rapor önemli. Siz de ısrarla hiçbir şey farklı değildi diyorsunuz, kendiniz görmediğiniz için ama onun öyle olmadığını sorduğunuzda doktorunuz açıklar. Burada size anlatilmak istenen ve anlaşılmayan da o sanırım. Neyse sağlıklı doğumlar dilerim. Tek derdiniz bu olsun.
Teşekkür ederim.Bebeğiniz sağlıklı ise yüzüne göstermemesine çok takılmayın derim, burada yüzünü görüpte bir dünya sıkıntı yaşayan anneler var çok iyi anlıyorum bu arada görmek istemenizi ama önemli olan sağlıklı olması
Olabilir elbette. Fakat renk ve belirginlik de çok farklıydı o yüzden:)Arkadaşınızın karın içi yağı bile görüntüde etkili
Sizin doktorunuzda tabi ki inceliyordur organları ama bir perinatoloji uzmanı kadar iyi bilmiyor diğer uzman hekimler. Zaten bu yüzden sizi ayrıntılı ultrasona yönlendiriyorlar. Çok şükür bebeğinizde riskli bir durum yokmuş. Allah korusun riskli bir durum olsaydı sizin doktorunuzun göremediğini ayrıntılı ultrasonda göreceklerdi. Evet insan yüzünü de görmek istiyor ama iyi olduğuna şükredin zaten 3-4 ay sonra inşallah kucağınıza alacaksınız bebeğiniziÇünkü özeldeki doktorum da bu doktorun baktığı her şeye bakıyordu da o yüzden.. yani biz o organları tek tek zaten inceliyorduk. Bu adama gelmemizin hiçbir anlamı kalmadı tek fark daha iyi bir cihaz olacak yüzünü göreceğiz diye düşünmemizdi. Benim doktorumdaki cihazın aynısıymış ve diğer doktorunki fıstık gibiymiş meğer
Çok çok teşekkür ederim bilgilendirici ve güzel mesajınız içinSizin doktorunuzda tabi ki inceliyordur organları ama bir perinatoloji uzmanı kadar iyi bilmiyor diğer uzman hekimler. Zaten bu yüzden sizi ayrıntılı ultrasona yönlendiriyorlar. Çok şükür bebeğinizde riskli bir durum yokmuş. Allah korusun riskli bir durum olsaydı sizin doktorunuzun göremediğini ayrıntılı ultrasonda göreceklerdi. Evet insan yüzünü de görmek istiyor ama iyi olduğuna şükredin zaten 3-4 ay sonra inşallah kucağınıza alacaksınız bebeğinizi
Ayrıntılı ultrasona yüz bakmaya gitmiyoruz ama. İki gebelik yaşadım aklımın ucundan geçmedi buorganlarına, sağlık durumuna falan bakıyor uzman. Uzmanın sonunda verdiği rapor önemli. Öteki kısım işin para tuzağı. Benim serserilerin ikisi de elleriyle yüzlerini kapatmıştı net görüntü görmedik öyle ama olsun. Bebek sağlıklıysa bunlar can sıkmaya, hayal kırıklığına değmez detaylar. Sağlıklı doğumlar dilerim.
İyi niyetli, normal şey diyorsun da ben kazıklandık kısmına takıldım şahsen. Adamların sanki yüz gösterme vaadi varmış gibi gitmişsiniz. Yapılması gerekeni yapmışlar zaten, kimse kimseyi kazıklamamış. Bu kısım olmasa gayet tatlı bir anne telaşı der geçerdim.Gerçekten neden bu kadar yüklenildi anlamış değilim. Yazdığım iyi niyetli normal şeye bile böyle cevap alıyorum.
Kız başlığı görünce ben de bebekte olumsuz bir durum var sandımBugün ayrıntılı ultrasona geldik. İnanılmaz bir heyecanla bekledim bu günü. Yüzü görünecek diye.. benim normalde doktorum özelde, onda da az çok görünüyordu devlettekinden farklı cihaz vardı ve ayrıntılı ultrason doktorunda da birebir aynısı vardı.. zaten çocuğun hareket etmesine rağmen kollarını yüzünden indirmemesi durumu sıkıntılıydı ama azcık görebildiğimiz zaman da özel hastanede ne görüyorsak aynısını gördük.. yani ben anlamadım niye geldik niye bu kadar para verdik falan..
ve canımı sıkan başka mevzuysa bulunduğum şehirde iki tane varmış ayrıntılı ultrason yapan. Biz diğerine gidecektik, normalde aynı fiyattı ikisi de 3k idi. Benden 5 hafta önde olan gebe bir arkadaşım var o diğerine gitti çok memnun kaldı. Fakat benim gidebileceğim haftada adam fiyatına zam yaptı 3.5k oldu. Diğerinin fiyatı aynıydı diye ona gidelim dedik. Ben böyle bir hayal kırıklığı yaşayınca diğer arkadaşıma sordum ve o ultrason fotosunu gösterdi bir baktım öyle net öyle güzel ki.. googleda öyle bir renk tonu görmemiştim ben mesela. İki farklı cihazı varmış biz nerden bilelim.. bizim gittiğimiz adamın da yorumları çok çok iyiydi farklı cihaz işini hiç bilemedik.. belki devlet hastanesine giden için iyi olabilir ama biz zaten özelde de gayet organları olsun yüzü olsun baktığımız için resmen kazıklandık açıkçasıböyle bir şey yaşayan var mı bizimki de aynıydı diyen? Hem de bu konuyu açıyorum ki biz ettik siz etmeyin farklı cihazlar var mı sorun kesinlikle..
Hanımlar ayrıntılı ultrasonun amacının bebeğin genel durumlarına bakılması olduğunu biliyorum herkes aynı şeyi yazıp durmuş da ben diyorum ki diğer doktorun cihazı çok iyiyken benim gittiğim doktorun cihazı normal doktorumunkiyle aynıydı. Yani zaten organlara şuna buna benim doktorum da bakıyordu her şeyine. Ekstra hiçbir şey görmedik etmedik