Ayrıntılı ultrason hayal kırıklığım

Siz çok karıştırdınız şöyle anlatayım,
Kendi doktorumda bebeğimin yüzünü görüyorum doktorla samimiyet babında bazen uzun uzun bakıyoruz bazen kısa sürüyor…
Ayrıntılı ultrason için beni başka doktora yönlendirdi bende 3 bin verdim organ taraması öyle normal doktorumun baktığı gibi olmadı 1 saat sürdü bazen göremediği kısımlar için bekledik, devlette organ taraması 15 dk sürüyor…

Siz çok karıştırdınız şöyle anlatayım,
Kendi doktorumda bebeğimin yüzünü görüyorum doktorla samimiyet babında bazen uzun uzun bakıyoruz bazen kısa sürüyor…
Ayrıntılı ultrason için beni başka doktora yönlendirdi bende 3 bin verdim organ taraması öyle normal doktorumun baktığı gibi olmadı 1 saat sürdü bazen göremediği kısımlar için bekledik, devlette organ taraması 15 dk sürüyor…

Ayrıntılı ultrason da bebeğimizin yüzünü görmedik doktor hep organlarla ilgilendi baktı durdu… Sonuçları kendi doktoruma götürdüğümde yüzünü görelim bakalım dedi…

Detaylı ultrasonda yarım saat detaylı bir inceleme yapılıyor ama. Her muayenede bu kadar uzun mu bakıyordu doktorunuz? Madem böyle bakıyordu neden detaylıya yönlendirdi? Benim doktorum özellikle perinatolog baksın diye sıkı sıkı tembihlemisti. İlkinde radyoloji merkezine gitmiştim. İkisinden de memnun kalmıştım. Hani üzülmeyin hayal kırıklığı yaşatacak bir şey değil demek istiyorum. Doktor yönlendirdiyse bir bildiği vardır.
Doktor yönlendirdi ama belki de benim gittiğim doktordakinin kendi cihazına sahip olduğunu, öbürünün başka bir cihaza daha sahip olduğunu bilmiyordur. Bilse belki de söylerdi şu doktorun cihazı daha iyi diye.
Yarım saat olmasa da 10-15 dk bakıyor benim doktorum da her şeyine. Bunun yarım saat sürmesi aynı şeye on kez bakması.

Ayrıntılı ultrason da bebeğimizin yüzünü görmedik doktor hep organlarla ilgilendi baktı durdu… Sonuçları kendi doktoruma götürdüğümde yüzünü görelim bakalım dedi…
Fakat diğer doktordaki cihaz çok güzel. O kısım ne olacak?

Ayrıntılı ultrasonun amaci yüz görmek değil ki.
Siz para verdik yüzünü göremedik diye bir hayal kırıklığı yaşamışsıniz ama onda asıl amaç bebeğin genel durumuna bakılması zaten.
Kendi doktorunuzun cihazının iyi olmasından ötürü daha fazla beklentiye girmişsiniz, çok üzülecek bir şey yok ortada. Kendi doktorunuz her şeyi görüp, yorumlayabilse ayrıntılı ultrason istemezdi. Burayı kaçırıp yüze takılamaniz sizin hatanız olmuş.
Diğer doktorunki çok iyi olunca üzülmemiz normal değil mi? Ayrıca ben evet yüzünü görmeyi çok istemiştim. Diğer cihazda bet şekilde görünürken bunda kolu bacağı çok zor ayırt edebildik biz.
Herkes aynı şeyi yazıp durmuş da benim kendi doktorum da aynıydı diyorum zaten. Yani buna ne gerek vardı? Zaten doktoruma gidince söyleyeceğim bu durumu.

Cihazlarla neden ilgileniyorsunuz ben onu anlamadım?
Ben hiç ilgilenmediğim için soruyorum.
Bebeği daha güzel görebilmek için tabii ki. Neden olsun ki başka?
Bir doktorunki çok iyiyken diğerininki kendi doktorumla aynı. O zaman ne mana 2k daha fazla para verdim

Diğer doktorumla birebir aynı olunca biz bi üzüldük. Ondan daha detaylı daha farklı olsa değdi derdik ama zaten bu doktorun söylediklerine kendi doktorum da bakıyordu üstüne 2k daha vermek çok gereksiz oldu. Ve bir de diğer perinatoloji doktorunun ultrason cihazının çok daha iyi olduğunu görünce.. insan ister istemez üzülüyor. 500 daha verip onda görürdük bebişi mis gibi. Biz boşa gitmiş olduk üzen o oldu
Birebir aynı olması mümkün değil. Ayrıntılı usg cihazı normallerine göre çok yüksek çözünürlüklü diye biliyorum. Burun deliklerine kadar görüp bir sorun varsa söyleyebiliyor. Tepeden tırnağa tüm iç dış organlarını inceliyor. Takip doktoruyla aynı işi yapsa bunca insan gider mi ayrıntılıya? Siz yanlış bir beklentiyle gitmişsiniz oraya. İki kere girdim, ikisinde de ayrıntılının cihazı üç boyutlu gibi değildi, pek netlik yoktu hatta. Biraz izledim, pek bir şey ifade etmemişti bende. Sağlığı yerinde olsun da boşver böyle olsun.

Bebeği daha güzel görebilmek için tabii ki. Neden olsun ki başka?
Bir doktorunki çok iyiyken diğerininki kendi doktorumla aynı. O zaman ne mana 2k daha fazla para verdim

Doktorunuza sorun isterseniz ben bu kadar detaylı düşünmedim.

Kadın doğum uzmanı doktorunun kullandığı cihaz ile detaylı ultrason yapan doktorun cihanızının aynı olduğunu düşünmüyorum, 1 saat boyunca her organa baktık doktor ile beraber kadın doğumcunun cihazında bakılsaydı neden yönlendirsin?

Sizde amma takılmışsınız, sağlıklı olsun bise yeter🙏🏻

Diğer doktorunki çok iyi olunca üzülmemiz normal değil mi? Ayrıca ben evet yüzünü görmeyi çok istemiştim. Diğer cihazda bet şekilde görünürken bunda kolu bacağı çok zor ayırt edebildik biz.
Herkes aynı şeyi yazıp durmuş da benim kendi doktorum da aynıydı diyorum zaten. Yani buna ne gerek vardı? Zaten doktoruma gidince söyleyeceğim bu durumu.
Amaç sizin bebeğinizi daha iyi görmeniz değil çünkü ondan olabilir mi?
Siz doktorumun cihazı daha iyi desenizde ayrıntılı ultrasonda çıkar çoğu anormal durumlar. Perinatologlarin görmesi istenir zaten, kadın dogumcularin yanında.
Doktorunuz daha iyi açıklar ama ayrıntılı ultrasonun görsel kısmına takılıp sadece bunun için girmiş olmanız sizin hatanız aynı yere geliyorum.

Birebir aynı olması mümkün değil. Ayrıntılı usg cihazı normallerine göre çok yüksek çözünürlüklü diye biliyorum. Burun deliklerine kadar görüp bir sorun varsa söyleyebiliyor. Tepeden tırnağa tüm iç dış organlarını inceliyor. Takip doktoruyla aynı işi yapsa bunca insan gider mi ayrıntılıya? Siz yanlış bir beklentiyle gitmişsiniz oraya. İki kere girdim, ikisinde de ayrıntılının cihazı üç boyutlu gibi değildi, pek netlik yoktu hatta. Biraz izledim, pek bir şey ifade etmemişti bende. Sağlığı yerinde olsun da boşver böyle olsun.
Valla ister inanın ister inanmayın gözümün gördüğünü söylüyorum kendi doktorumun cihazıyla görüntü olarak aynıydı. En ufak bir fazladan netlik yoktu. Diğer gebe arkadaşım da aynı doktora gidiyor, fotoyu gösterdim o da evet o doktorunki gibi dedi. Demek ki benim doktorun cihazı normal cihazlara göre çok iyi o yüzden bu doktorunki bizi tatmin etmedi, bilemiyorum
Evet Allaha şükür sağlığı yerinde ona çok sevindik. Tek sorun benim çok istekli oluşumdu sanırım çok istemiştim net şekilde görmeyi

Doktorunuza sorun isterseniz ben bu kadar detaylı düşünmedim.

Kadın doğum uzmanı doktorunun kullandığı cihaz ile detaylı ultrason yapan doktorun cihanızının aynı olduğunu düşünmüyorum, 1 saat boyunca her organa baktık doktor ile beraber kadın doğumcunun cihazında bakılsaydı neden yönlendirsin?

Sizde amma takılmışsınız, sağlıklı olsun bise yeter🙏🏻
Doktoruma gidince söyleyeceğim direkt. Keşke diğer doktorda daha iyi cihaz olduğunu söyleseydiniz çünkü bizim gittiğimiz bu cihazınkiyle aynıydı diye.
Olayı sıcağı sıcağına yazdığımdan çok takılmış görünüyorum evet ama bir iki saate zaten geçer :)

Doktoruma gidince söyleyeceğim direkt. Keşke diğer doktorda daha iyi cihaz olduğunu söyleseydiniz çünkü bizim gittiğimiz bu cihazınkiyle aynıydı diye.
Olayı sıcağı sıcağına yazdığımdan çok takılmış görünüyorum evet ama bir iki saate zaten geçer :)
bence aynısı olması mümkün değil, doktorumda net görürken detaylı ultrason da bazen hocam bu ne burası neresi diye sordum çok derine baktı…

sorduktan sonra yazar mısın bizde bilinçlenelim ya cihazlar farklı diyecek yada ticaret için diyemeceğine göre başka bir şey sunacak

Amaç sizin bebeğinizi daha iyi görmeniz değil çünkü ondan olabilir mi?
Siz doktorumun cihazı daha iyi desenizde ayrıntılı ultrasonda çıkar çoğu anormal durumlar. Perinatologlarin görmesi istenir zaten, kadın dogumcularin yanında.
Doktorunuz daha iyi açıklar ama ayrıntılı ultrasonun görsel kısmına takılıp sadece bunun için girmiş olmanız sizin hatanız aynı yere geliyorum.
Başka doktorda daha iyisi varmış, boş yere buna geldik o kısmı kaçırıyorsunuz siz. Hatalı falan değilim diğer doktora gitseydik benim beklentim karşılanmış olacaktı. O doktorunki de aynı olsaydı ozaman çok beklentiye girmişim derdim ama öyle değildi.
Ayrıca insanın bebeğini daha iyi görmeyi istemesinden daha doğal ne olabilir?

bence aynısı olması mümkün değil, doktorumda net görürken detaylı ultrason da bazen hocam bu ne burası neresi diye sordum çok derine baktı…

sorduktan sonra yazar mısın bizde bilinçlenelim ya cihazlar farklı diyecek yada ticaret için diyemeceğine göre başka bir şey sunacak
Doktorların anladığı fakat bizim anlamadığımız bazı farklılıklar elbette olabilir. Ama gözümün gördüğü aynıydı

Valla ister inanın ister inanmayın gözümün gördüğünü söylüyorum kendi doktorumun cihazıyla görüntü olarak aynıydı. En ufak bir fazladan netlik yoktu. Diğer gebe arkadaşım da aynı doktora gidiyor, fotoyu gösterdim o da evet o doktorunki gibi dedi. Demek ki benim doktorun cihazı normal cihazlara göre çok iyi o yüzden bu doktorunki bizi tatmin etmedi, bilemiyorum
Evet Allaha şükür sağlığı yerinde ona çok sevindik. Tek sorun benim çok istekli oluşumdu sanırım çok istemiştim net şekilde görmeyi
Senin doktorun cihazı üç boyutlu değil sanırım. Ayrıntılıda organlarının sağlıklı olmasından ziyade yüzünü görememiş olmasına odaklanmış durumdasın. Ayrıntılı sana böyle bir şey vaat etmiyor zaten. Diğer arkadaşın gittiğini bilemiyorum tabii. Bu seni bu kadar üzdüyse araştır, bir kereliğine de olsa üç boyutlu cihaz kullanan bir doktora muayeneye git. Bebişi gör, fotoğrafını ve videosunu al. İçin rahatlasın. 😁

Bugün ayrıntılı ultrasona geldik. İnanılmaz bir heyecanla bekledim bu günü. Yüzü görünecek diye.. benim normalde doktorum özelde, onda da az çok görünüyordu devlettekinden farklı cihaz vardı ve ayrıntılı ultrason doktorunda da birebir aynısı vardı.. zaten çocuğun hareket etmesine rağmen kollarını yüzünden indirmemesi durumu sıkıntılıydı ama azcık görebildiğimiz zaman da özel hastanede ne görüyorsak aynısını gördük.. yani ben anlamadım niye geldik niye bu kadar para verdik falan..
ve canımı sıkan başka mevzuysa bulunduğum şehirde iki tane varmış ayrıntılı ultrason yapan. Biz diğerine gidecektik, normalde aynı fiyattı ikisi de 3k idi. Benden 5 hafta önde olan gebe bir arkadaşım var o diğerine gitti çok memnun kaldı. Fakat benim gidebileceğim haftada adam fiyatına zam yaptı 3.5k oldu. Diğerinin fiyatı aynıydı diye ona gidelim dedik. Ben böyle bir hayal kırıklığı yaşayınca diğer arkadaşıma sordum ve o ultrason fotosunu gösterdi bir baktım öyle net öyle güzel ki.. googleda öyle bir renk tonu görmemiştim ben mesela. İki farklı cihazı varmış biz nerden bilelim.. bizim gittiğimiz adamın da yorumları çok çok iyiydi farklı cihaz işini hiç bilemedik.. belki devlet hastanesine giden için iyi olabilir ama biz zaten özelde de gayet organları olsun yüzü olsun baktığımız için resmen kazıklandık açıkçası 😔 böyle bir şey yaşayan var mı bizimki de aynıydı diyen? Hem de bu konuyu açıyorum ki biz ettik siz etmeyin farklı cihazlar var mı sorun kesinlikle..

Hanımlar ayrıntılı ultrasonun amacının bebeğin genel durumlarına bakılması olduğunu biliyorum herkes aynı şeyi yazıp durmuş da ben diyorum ki diğer doktorun cihazı çok iyiyken benim gittiğim doktorun cihazı normal doktorumunkiyle aynıydı. Yani zaten organlara şuna buna benim doktorum da bakıyordu her şeyine. Ekstra hiçbir şey görmedik etmedik

Hanımefendi önce gerçekten detaylı ultrasonun sebebini öğrenin. Birde çok biliyormuş gibi insanlara yazmışsınız. Biliyorum ediyorum diye ama bilmiyorsunuz. Sizin doktorunuzdan başka bir doktorunda bakması diğer bir sebep. Onun kaçırdığı birşey olmaması adına.

Senin doktorun cihazı üç boyutlu değil sanırım. Ayrıntılıda organlarının sağlıklı olmasından ziyade yüzünü görememiş olmasına odaklanmış durumdasın. Ayrıntılı sana böyle bir şey vaat etmiyor zaten. Diğer arkadaşın gittiğini bilemiyorum tabii. Bu seni bu kadar üzdüyse araştır, bir kereliğine de olsa üç boyutlu cihaz kullanan bir doktora muayeneye git. Bebişi gör, fotoğrafını ve videosunu al. İçin rahatlasın. 😁
Benim kendi doktorumda biz üç boyutlu görüyoruz zaten.
Takıldığım nokta daha iyi ultrason varmış, bilemedik gidemedik
Kendi doktorumun da zaten baktığı şeylere baktı, ne mana buna gittik? İnsan bir düşünüyor. Doktorumla konuşacağım bu durumu.
Mesela insanlar parmaklarını sayıyor falan diyorlar ya, yooo hiç öyle değildi. Parmaklar anlaşılmıyordu bile detaylı ultrasonda.

Başka doktorda daha iyisi varmış, boş yere buna geldik o kısmı kaçırıyorsunuz siz. Hatalı falan değilim diğer doktora gitseydik benim beklentim karşılanmış olacaktı. O doktorunki de aynı olsaydı ozaman çok beklentiye girmişim derdim ama öyle değildi.
Ayrıca insanın bebeğini daha iyi görmeyi istemesinden daha doğal ne olabilir?
Senin de anlamadığın kısım şu. Ayrıntılının amacı belli, yüz gösterme değil. Amacına uygun bir sonuç vermiş mi? Vermiş. Kimse seni kandırmamış ve kazıklamamış yani. Diğer arkadaşınınki gibi olsa daha iyi olurmuş tabii o ayrı. Ama adamlar yapılması gerekeni yapmış zaten. Sen böyle düşün, içini rahatlat.

Hanımefendi önce gerçekten detaylı ultrasonun sebebini öğrenin. Birde çok biliyormuş gibi insanlara yazmışsınız. Biliyorum ediyorum diye ama bilmiyorsunuz. Sizin doktorunuzdan başka bir doktorunda bakması diğer bir sebep. Onun kaçırdığı birşey olmaması adına.
Bence siz benim takıldığım noktayı anlamamışsınız.
Başka doktorunki daha iyiymiş, bilmediğimiz için kötü olana gittik. Yalnız başına bu bile insana tüh be dedirtiyor.
Diğer sebep de bu doktorun baktıklarına kendi doktorum da bakıyordu. Çok biliyormuş gibi yazmadım insanlara da. Ne yaşadım ne gördüm onu yazdım bu yükselmeniz neden anlayamadım açıkçası.

X