Ayrımcılık

anneannemle dedemde böyleydi..
varsa yoksa biricik oğullları..kızlarını 14 15 yaşında evlendirmişler başımızdan gitsinler diye..
ha ne oldu...öyle bi geline düştüler ki..dünyaları zehir oldu..
ha şimdi pişman oldu anneannem kızlarına yöneldi ama ne fayda..
kalpteki o yara geçmiyor malesef.
yerinizde olsam mesafe koyarım.
fazla görüşmem.azimle kendi yuvam için didinir,tenezzül etmem hiçbirşeylerine..
Zaten tenezzul etmiyorum para istemiyorum. Sadece ariyorum oda Allah icin insan anne babasina yakistiramiyor bunlari iste..

Kimseden birşey ummayin ki uzulmeyesiniz.
Adalet yerini bulur elbet.
Çocuklara yapılanlar nedense kul hakkı olarak görülmüyor ama en büyük kul hakkı işte ayrımcılık daha ne olsun..
Herkesin hakki vardir herkesin uzerinde. Rabbim yine acilarini gostermesin canim

Siz ailenize maddi destekte bulundunuz mu? Madem evlendiniz aileniz illa maddi destekte bulunmak zorunda mı? Hayır çalışmayıp köşeye üç beş kuruş atmayıp bana maddi destekte bulunmuyorlar diye sızlanmak olmuyor sanki

Hepi topu 2 kardessiniz ailenizin size destek olmamasina cok üzüldüm. Bizde 3 kardesiz tek kiz benim. Ama annem her zaman benim icin 3 cocugumunda degeri ayni der. Cok şükür henüz bir düşkünlük yaşamadım ( duskunlukten kastim sadece maddi olarak anlasilmasin lütfen). Ama yasamis olsam ailemin destegi her zaman olur. Böyle konular okudukca ailemin degerini daha cok anliyorum. Keske evlenmeden önce ergenlik kafasiyla annemi hic uzmeseydim diyorum. Uzerimdeki haklarini asla ödeyemem.

ailenizden beklentinizi düşürürseniz çok daha mutlu olduğunuzu göreceksiniz.

Siz ailenize maddi destekte bulundunuz mu? Madem evlendiniz aileniz illa maddi destekte bulunmak zorunda mı? Hayır çalışmayıp köşeye üç beş kuruş atmayıp bana maddi destekte bulunmuyorlar diye sızlanmak olmuyor sanki
Benim ailem esimle bana firsat vermediki esimi gordukleri anda nisan dugun dediler. Ayrica ben maddi destek beklemiyorum bunu en basindan beri soyluyorum konumdada ayrimcilik yaziyor farkindaysaniz. Birtek maddiyattan bahsetmiyorum konusmalari okumadiniz sanirim ? Degerden kiymetten bahsediyorum ben..

Hepi topu 2 kardessiniz ailenizin size destek olmamasina cok üzüldüm. Bizde 3 kardesiz tek kiz benim. Ama annem her zaman benim icin 3 cocugumunda degeri ayni der. Cok şükür henüz bir düşkünlük yaşamadım ( duskunlukten kastim sadece maddi olarak anlasilmasin lütfen). Ama yasamis olsam ailemin destegi her zaman olur. Böyle konular okudukca ailemin degerini daha cok anliyorum. Keske evlenmeden önce ergenlik kafasiyla annemi hic uzmeseydim diyorum. Uzerimdeki haklarini asla ödeyemem.
Sevindim sizin adiniza gercekten :)

Merhaba hepinize

Biz 2 kardesiz. Abim ve ben
Kucuklugumden beri ayrimcilik yapilarak buyudum.
Ailem abime daha cok deger ve onem verir bu zamana kadar benim ve cevreden herkesin gordugu kadariyla.
Ben evlendim abim bekar. Annemler evlerini burda birakip koye yerlestiler.
Ben kiradayim esim 4 ay issiz kaldi evde yeri geldi yiycek ekmegimiz kalmadi. Annem gecin evimde oturun demedi. Akrabalar kizin senin evine gecsin dediginde benim daha oglum var bugun evlense ben onu otutturucam o eve deyip duruyor ve benim kulagima geliyor

Dugunun zamani ben sana birsey yapamam benim daha oglum var dediler. Ellerini hicbirseye surmediler. Bu kucuklugumden beri hep boyle oldu. Varsa yoksa ogullari her konuda. Hic bir sekilde maddi manevi destekcim olmadilar.
Ben mi yanlis dusunuyorum onlar mi yanlis yapiyor bilemiyorum . Sıkıntıli gecirdigim gunlerim oldu bir kere derdin var mi diye sormadilar. Ben de cok sıkıntı cektim oda ceksin diyormus benim icin teyzemlere

Biraz derdimi dokmek istedim hakkinizi helal edin...
Boş ver muhtaç değilsin onlara. Kendi yeni ailene bak. Herkes anne baba olmaya uygun olmuyor işte.

Sen de şakayla karışık dua edin abim iyi bir gelinle evlensin yoksa elden ayaktan düşünce huzurevine gidiyorsunuz haa de gül :KK70:

ozaman yapacagın sey bosvermek kendi saglıgın için bu en iyisi . iyi insanlarla karsılassınlar ama ogulları evlenince gelinin kızı gibi olnadıgını görürler
Aynen oyle canim. El kizi benim gibi hayatta acimaz canim.

Amin tabi ki öyle. Ama ben dogurdum bu çocuk benim ezerim de yukseltirim de mantığı var maalesef. Ben o açıdan söyledim.
Aynen oyle. Ama o sekilde olmuyor belli bir yasa gelince anliyorsun bi cok seyi

En modern gorunen ailelerde bile erkek evlat ayrimi var ve bunun kendileri bile farkinda degiller. Erkek evlat asil evlat gibi algilaniyor. Mesela size masraf yapmamislar cunku sizin eksiginiz yuzunden babaniz ayiplanmayacak. Ama ogluna yapilanlar babanizin sanindan olacak. Siz verilmis bir evlat halindeyken oglu kendinden olarak dusunuluyor. Bunun sebebi hala ataerkil bir toplum olmamiz maalesef...

En modern gorunen ailelerde bile erkek evlat ayrimi var ve bunun kendileri bile farkinda degiller. Erkek evlat asil evlat gibi algilaniyor. Mesela size masraf yapmamislar cunku sizin eksiginiz yuzunden babaniz ayiplanmayacak. Ama ogluna yapilanlar babanizin sanindan olacak. Siz verilmis bir evlat halindeyken oglu kendinden olarak dusunuluyor. Bunun sebebi hala ataerkil bir toplum olmamiz maalesef...
Cok guzel acikladiniz. Tesekkur ediyorum gorusunuz icin. Bazi insanlarimiz hala ne verdin ki ne istiyosun kafasinda dusunuyorlar ama anlatmak istedigimiz o degil bunu cözemiyorlar.

Merhaba hepinize

Ailem abime daha cok deger ve onem verir bu zamana kadar benim ve cevreden herkesin gordugu kadariyla.
Ben kiradayim esim 4 ay issiz kaldi evde yeri geldi yiycek ekmegimiz kalmadi. Annem gecin evimde oturun demedi. Akrabalar kizin senin evine gecsin dediginde benim daha oglum var bugun evlense ben onu otutturucam o eve deyip duruyor ve benim kulagima geliyor

Dugunun zamani ben sana birsey yapamam benim daha oglum var dediler. Ellerini hicbirseye surmediler. Bu kucuklugumden beri hep boyle oldu. Varsa yoksa ogullari her konuda. Hic bir sekilde maddi manevi destekcim olmadilar.
Ben mi yanlis dusunuyorum onlar mi yanlis yapiyor bilemiyorum . Sıkıntıli gecirdigim gunlerim oldu bir kere derdin var mi diye sormadilar. Ben de cok sıkıntı cektim oda ceksin diyormus benim icin teyzemlere

Suan intte donup dolasip yazmak istedigim fakat nereye nasil yazacagim derken bu yazinin altina imzami cakarim. Demekki bnm dusunclerm sacma deilmis artik kendmi suclr olmustum...

Geçen gun markete gittim para yetmedi yağimi birakmak zorunda kaldim dedim anneme. Kaynanami aramis yagi yokmus diye o kadar utandim ki kayinvalidem annenlere birsey soyleme ben alirim sana kizim ne istegin varsa gel bana soyle dedi cok cok cok utandim..
Senin annende cok abartmis bukadarida fazla simdi anneme sukrettim

Merhaba hepinize

Evlat ayrımına karşıyım Maalesef yapanlar ve yapmaya devam edecek olanlar var
Kimin hayırlı olduğunu bilemezler
Çok güvendikleri oğulları evlendiğinde eşi onları istemez ve sırtını dönerse o zaman izle şenliği
Bence anne babalar ayrım yapmadan evlatlardan ihtiyacı olan kimse yardim ona yardım etmeliler Anne bana olmak bunu gerektirmez mi?

Ay
Evlat ayrımına karşıyım Maalesef yapanlar ve yapmaya devam edecek olanlar var
Kimin hayırlı olduğunu bilemezler
Çok güvendikleri oğulları evlendiğinde eşi onları istemez ve sırtını dönerse o zaman izle şenliği
Bence anne babalar ayrım yapmadan evlatlardan ihtiyacı olan kimse yardim ona yardım etmeliler Anne bana olmak bunu gerektirmez mi?
Ayni kanidayim sizinle. Ama malesef bunu dusunmuyorlar ve yapmiyorlar isin maddi boyutunuda gevip manevi boyutuna baktigimizdada bir yakinlik goremiyorum ben her seferinde. Beni evlendirip köye gitmekti amaclari onuda yaptilar. Tek basima kaldim Istanbul'da

X