Ayrımcılık

Geçen gun markete gittim para yetmedi yağimi birakmak zorunda kaldim dedi. Kaynanami aramis yagi yokmus diye o kadar utandim ki kayinvalidem annenlere birsey soyleme ben alirim sana kizim ne istegin varsa gel bana soyle dedi cok cok cok utandim..
Maalesef zor günde herkes el olur şükür bilezik varmış satılmış biz alyansa kadar sattık suan para edecek bişey kalmadı. Sende mesafe koy anla işte maddi destek veremedigin için arayıp sorman önemsiz olacak gözlerinde. Bende bekarken her elime geçeni eve harcadım yemek kartıyla bile eve alışveriş yaptım şimdi durumumuz çok kötü annem kardeşim eve çöp alsa abartarak söyler ki çok terstir her yaptiginin lafını eder fazlasiyla geri alır. Allah alan değil veren el olmayı nasip etsin.

Yazını okurken biran benim yazım mı diye düşündüm aynı bizimkiler ama senin ailen abartmış mı bilmiyorum evli olmadığım için ona yorum yapamıcam. Ee allah büyük öbür dünyasıda var boşver diyemiyorum çünkü aynı ayrımcılık bendede var insan boşveremiyor işte üzülüyor dışlanmış hissediyor. Bu ne erkek evlat sevgisi biz kadınları dışlıyorlar.

Geçen yaz abimle tartıştık saçma bi sebepten ve sinirden ağladım odama girip ağlayarak sinirle saçlarımı kestim
Ben gorusmuyorum abiylede. Cok zor gercekten bu ayrimciligi yasamak.

Kimseden birsey beklemiyorum insan istiyor ailesinin yaninda olmasini evlenecegim zaman bizden birsey bekleme sakin dediler bana. Birsey olursa yarin birgun gelme bizden ciktin artik dediler bana bir anne baba bunu soyleyebilir mi ?

allah allah ya böyle bir şey olabilir mi ne demek bizden çıktın :oha:

başına bir şey gelse kimsesiz misin kime gideceksin bu kadar vurdum duymaz olunmaz ki :sinirli:

Maalesef zor günde herkes el olur şükür bilezik varmış satılmış biz alyansa kadar sattık suan para edecek bişey kalmadı. Sende mesafe koy anla işte maddi destek veremedigin için arayıp sorman önemsiz olacak gözlerinde. Bende bekarken her elime geçeni eve harcadım yemek kartıyla bile eve alışveriş yaptım şimdi durumumuz çok kötü annem kardeşim eve çöp alsa abartarak söyler ki çok terstir her yaptiginin lafını eder fazlasiyla geri alır. Allah alan değil veren el olmayı nasip etsin.
Amin kuzum Allah yardimcimiz olsun hepimizi .

Ailen cok varlikliysa, ve bu varlikli durumlari icerisinde sana karsi tutumlu iseler, yapacagim yorum su anda yapacagimdan farkli olur.

Genel olarak toplumumuzda erkek evi dugun/seyran/ev bark vs lerde daha agir bir yuk tasirlar. O yuzden ailenin sana erkek kardesinden daha az para harcamalari gayet dogal, sasirilacak bir durum degil.
Ayrica kocan kendi sorumlulugunu alsin, issiz kaldiysa kendini toparlasin bi sekilde isini bulsun. Annenin babanin evine guvenme gibi bir luksun yok bence, onlarin evi, istediklerini yaparlar.

Kendi kendini doldurusa getirip yarin oburgun erkek kardesini kiskanmalara kadar getirme konunu. Kendi gecim derdinle ilgilen, kendi hayatinla mesgul ol, yok annem bunu yapmadi yok babam bunu vermedilerle kendini doldurup karakterine kotuluk bulastirma. Her halleriyle ellerine saglik, Allah razi olsun de ve gec.

allah allah ya böyle bir şey olabilir mi ne demek bizden çıktın :oha:

başına bir şey gelse kimsesiz misin kime gideceksin bu kadar vurdum duymaz olunmaz ki :sinirli:
Kiz evlendimi bziden cikar dedi annem acik acik yuzume agladim gozlerim doldu peki anne ciktim artik sizden dogru soyluyorsun diyebildim sadece.

Ailen cok varlikliysa, ve bu varlikli durumlari icerisinde sana karsi tutumlu iseler, yapacagim yorum su anda yapacagimdan farkli olur.

Genel olarak toplumumuzda erkek evi dugun/seyran/ev bark vs lerde daha agir bir yuk tasirlar. O yuzden ailenin sana erkek kardesinden daha az para harcamalari gayet dogal, sasirilacak bir durum degil.
Ayrica kocan kendi sorumlulugunu alsin, issiz kaldiysa kendini toparlasin bi sekilde isini bulsun. Annenin babanin evine guvenme gibi bir luksun yok bence, onlarin evi, istediklerini yaparlar.

Kendi kendini doldurusa getirip yarin oburgun erkek kardesini kiskanmalara kadar getirme konunu. Kendi gecim derdinle ilgilen, kendi hayatinla mesgul ol, yok annem bunu yapmadi yok babam bunu vermedilerle kendini doldurup karakterine kotuluk bulastirma. Her halleriyle ellerine saglik, Allah razi olsun de ve gec.
Peki ve dediginiz gibi varliklari var ve bana karsi tutumlularsa cunku durum bu asil zoruma gidemde zaten bu.

Kiz evlendimi bziden cikar dedi annem acik acik yuzume agladim gozlerim doldu peki anne ciktim artik sizden dogru soyluyorsun diyebildim sadece.

o zaman inan kendi kendini üzüyorsun. uzak dur sen de. sürekli laf sokmalarını dinleyeceğine eşinle ol, kendin kal. moralini bozmalarına izin verme...

o zaman inan kendi kendini üzüyorsun. uzak dur sen de. sürekli laf sokmalarını dinleyeceğine eşinle ol, kendin kal. moralini bozmalarına izin verme...
Oyle olmuyor nice anne babalar vad imdeniyodum gozlerim doluyor. Agliyorum. Allah buyuk yinede.

Peki ve dediginiz gibi varliklari var ve bana karsi tutumlularsa cunku durum bu asil zoruma gidemde zaten bu.
Ozaman cok yazik derim annene babana, onlar kendi ailelerinde boyle yetistirilmis bunu normal olarak gostermis aileleri, ama kendilerini ebeveyn olacak hic gelistirmemisler.

Kimseye guvenmemek gerek, tirnagin varmi basini kasi gibi bir dunya aslinda bu dunya. Allah muhtac etmesin. Sende esinle calis cabala didin biseylerin sahibi ol, kendi evlatlarini hak hukuk taniyarak yetistir.

Ozaman cok yazik derim annene babana, onlar kendi ailelerinde boyle yetistirilmis bunu normal olarak gostermis aileleri, ama kendilerini ebeveyn olacak hic gelistirmemisler.

Kimseye guvenmemek gerek, tirnagin varmi basini kasi gibi bir dunya aslinda bu dunya. Allah muhtac etmesin. Sende esinle calis cabala didin biseylerin sahibi ol, kendi evlatlarini hak hukuk taniyarak yetistir.
Zaten bi beklentim yok sadece manevi olarak yanimda olsunlar istedim. Cocuklugumdan beri aoyledigim bir cumle var ben asla cocuklarima aytimcilik yapmiycam. Boyle bir aile olmiycam..

Aman takma.ben evlenirken aileme yük olmamak için evlenmeden önce çalıştım, biriktirdim kendi eşyalarımı hep kendim aldım. Masraf olmasın onlara diye düğünümde bana takacakları şeyi bile ben aldım verdim ellerine. Bebeğim oldu bir şey taksınlar diye hiç beklemedim ama eşimin ailesi bir şeyler takacağı için eksikli olmamak adına bebeğime takacakları şeyi bile ben verdim ellerine onlar taktı. Ama benden 9 yaş küçük erkek kardeşim henüz 20 yaşında. Özel üniversiteye yolladılar. Babam ona 0 iyi marka bir araba aldı. Ben üniversiteye giderken ben seni okutamam git kendin çalış paranı kazan oku diye beni bunalıma sokmuştu. 18 yaşını geçtim ben sana bakmak zorunda değilim gibi cümlelerini hala unutamam. Halbuki eskiden beni çok severdi. Ya da çalışıp para kazandığım zamanlar onlara destek olduğum için seviyormuş gibi yapıyordu belki de. Şimdi evlendim gittim tabi onlara maddi olarak bir katkım yok. Insan üzülüyor ama yapacak bir şey yok.

Merhaba hepinize

Biz 2 kardesiz. Abim ve ben
Kucuklugumden beri ayrimcilik yapilarak buyudum.
Ailem abime daha cok deger ve onem verir bu zamana kadar benim ve cevreden herkesin gordugu kadariyla.
Ben evlendim abim bekar. Annemler evlerini burda birakip koye yerlestiler.
Ben kiradayim esim 4 ay issiz kaldi evde yeri geldi yiycek ekmegimiz kalmadi. Annem gecin evimde oturun demedi. Akrabalar kizin senin evine gecsin dediginde benim daha oglum var bugun evlense ben onu otutturucam o eve deyip duruyor ve benim kulagima geliyor

Dugunun zamani ben sana birsey yapamam benim daha oglum var dediler. Ellerini hicbirseye surmediler. Bu kucuklugumden beri hep boyle oldu. Varsa yoksa ogullari her konuda. Hic bir sekilde maddi manevi destekcim olmadilar.
Ben mi yanlis dusunuyorum onlar mi yanlis yapiyor bilemiyorum . Sıkıntıli gecirdigim gunlerim oldu bir kere derdin var mi diye sormadilar. Ben de cok sıkıntı cektim oda ceksin diyormus benim icin teyzemlere

Biraz derdimi dokmek istedim hakkinizi helal edin...
eeee sende onlara bakma görüsme o zaman kısasa kısıs

X