Ayrımcılık

Aman takma.ben evlenirken aileme yük olmamak için evlenmeden önce çalıştım, biriktirdim kendi eşyalarımı hep kendim aldım. Masraf olmasın onlara diye düğünümde bana takacakları şeyi bile ben aldım verdim ellerine. Bebeğim oldu bir şey taksınlar diye hiç beklemedim ama eşimin ailesi bir şeyler takacağı için eksikli olmamak adına bebeğime takacakları şeyi bile ben verdim ellerine onlar taktı. Ama benden 9 yaş küçük erkek kardeşim henüz 20 yaşında. Özel üniversiteye yolladılar. Babam ona 0 iyi marka bir araba aldı. Ben üniversiteye giderken ben seni okutamam git kendin çalış paranı kazan oku diye beni bunalıma sokmuştu. 18 yaşını geçtim ben sana bakmak zorunda değilim gibi cümlelerini hala unutamam. Halbuki eskiden beni çok severdi. Ya da çalışıp para kazandığım zamanlar onlara destek olduğum için seviyormuş gibi yapıyordu belki de. Şimdi evlendim gittim tabi onlara maddi olarak bir katkım yok. Insan üzülüyor ama yapacak bir şey yok.
Ayni cumleyi banada soylediler canim ben sana bakmak zorunda degilim diye Allah yardimcimiz olsun sende cekmissin..

Merhaba hepinize

Biz 2 kardesiz. Abim ve ben
Kucuklugumden beri ayrimcilik yapilarak buyudum.
Ailem abime daha cok deger ve onem verir bu zamana kadar benim ve cevreden herkesin gordugu kadariyla.
Ben evlendim abim bekar. Annemler evlerini burda birakip koye yerlestiler.
Ben kiradayim esim 4 ay issiz kaldi evde yeri geldi yiycek ekmegimiz kalmadi. Annem gecin evimde oturun demedi. Akrabalar kizin senin evine gecsin dediginde benim daha oglum var bugun evlense ben onu otutturucam o eve deyip duruyor ve benim kulagima geliyor

Dugunun zamani ben sana birsey yapamam benim daha oglum var dediler. Ellerini hicbirseye surmediler. Bu kucuklugumden beri hep boyle oldu. Varsa yoksa ogullari her konuda. Hic bir sekilde maddi manevi destekcim olmadilar.
Ben mi yanlis dusunuyorum onlar mi yanlis yapiyor bilemiyorum . Sıkıntıli gecirdigim gunlerim oldu bir kere derdin var mi diye sormadilar. Ben de cok sıkıntı cektim oda ceksin diyormus benim icin teyzemlere

Biraz derdimi dokmek istedim hakkinizi helal edin...
bak canım anne ne babana söyle sitem et. hiç degilse içinde kalmasın . bunun gibi bir konu olmustu bizdede. cok zoruma gitmişti. sonra anneme dedim ben üvey evlatmıyım tarzı aglamıstım. kardesim bile anne öyle yapılır mı dedi. sonra cok sıkısıktık para verdiler

para versinler diye degil . ama o bakıs acıları degissin diye . issiz kaldı esim bi sormadınız ben üveymiyim gibi mesela

Ben onu yapamiyorum iste ne olursa olsun ozluyorum en azindan olsun bi seslerini duyim diyorum hergun.
püffff valla benimkilerde bi degisik diyorum yaslandıgınız zaman benim kapıma gelmeyin düsün bana ne diyosa o lafı söyküyorum cok kırıcı seyler

bak canım anne ne babana söyle sitem et. hiç degilse içinde kalmasın . bunun gibi bir konu olmustu bizdede. cok zoruma gitmişti. sonra anneme dedim ben üvey evlatmıyım tarzı aglamıstım. kardesim bile anne öyle yapılır mı dedi. sonra cok sıkısıktık para verdiler

para versinler diye degil . ama o bakıs acıları degissin diye . issiz kaldı esim bi sormadınız ben üveymiyim gibi mesela
ailenden aileye degisir iste biz yeni evlenmistik esimin maası 1 2 gun gecikti annemdende 50lira almıstım allahım sükür suan cok cok cok daha iyiyim ama o zaman maasta düsük yanii aldık annem söylemis babama ooooooooooo babamda ne hakaretler dedim bidahamı tovbe sizden su istemem diye haa dersin babanın durumu kötümü tabıkı hayır evi arabası parası herseyi var ve 3 kız cocugu var ama kendince ben evlendim ya ondan neden bisey alıyım

ailenden aileye degisir iste biz yeni evlenmistik esimin maası 1 2 gun gecikti annemdende 50lira almıstım allahım sükür suan cok cok cok daha iyiyim ama o zaman maasta düsük yanii aldık annem söylemis babama ooooooooooo babamda ne hakaretler dedim bidahamı tovbe sizden su istemem diye haa dersin babanın durumu kötümü tabıkı hayır evi arabası parası herseyi var ve 3 kız cocugu var ama kendince ben evlendim ya ondan neden bisey alıyım
en azından konu sahibi demediyse küçükte olsa sitem etsn

Kac kere soyledim ama bi degisim goremedim oyuzden dahada soylemedim soylemem de canim .

püffff valla benimkilerde bi degisik diyorum yaslandıgınız zaman benim kapıma gelmeyin düsün bana ne diyosa o lafı söyküyorum cok kırıcı seyler
Bende soyledim kac kere benim soylediklerim onlarin zoruna gidiyor. Sanki onlarin soyledikleri benim zoruma gitmiyormus gibi. Bak nasil zoruna gidiyor soylediklerim siz bana neler soyluyorsunuz benim zoruma gitmiyormu saniyorsun diyorum susuyor.

Merhaba hepinize

Ailem abime daha cok deger ve onem verir bu zamana kadar benim ve cevreden herkesin gordugu kadariyla.
Ben kiradayim esim 4 ay issiz kaldi evde yeri geldi yiycek ekmegimiz kalmadi. Annem gecin evimde oturun demedi. Akrabalar kizin senin evine gecsin dediginde benim daha oglum var bugun evlense ben onu otutturucam o eve deyip duruyor ve benim kulagima geliyor

Dugunun zamani ben sana birsey yapamam benim daha oglum var dediler. Ellerini hicbirseye surmediler. Bu kucuklugumden beri hep boyle oldu. Varsa yoksa ogullari her konuda. Hic bir sekilde maddi manevi destekcim olmadilar.
Ben mi yanlis dusunuyorum onlar mi yanlis yapiyor bilemiyorum . Sıkıntıli gecirdigim gunlerim oldu bir kere derdin var mi diye sormadilar. Ben de cok sıkıntı cektim oda ceksin diyormus benim icin teyzemlere

Ailen bütün yatırımı erkek çocuk için yapmış. Ben ilerde ağabeyinin evleneceği kızada acıdım. Kızına değer vermeyen, elin kızına kimbilir nasıl davranır. Ağabeyin ne diyor bu duruma. Allahım ne kıymetli oğulları varmış. Tepe tepe kullansınlar.

Bir insanın gönlünü kıran acaba bu dünyada huzur bulabilir mi. Çıkar acısı bir yerden.

Ailen bütün yatırımı erkek çocuk için yapmış. Ben ilerde ağabeyinin evleneceği kızada acıdım. Kızına değer vermeyen, elin kızına kimbilir nasıl davranır. Ağabeyin ne diyor bu duruma. Allahım ne kıymetli oğulları varmış. Tepe tepe kullansınlar.

Bir insanın gönlünü kıran acaba bu dünyada huzur bulabilir mi. Çıkar acısı bir yerden.
O kendi halinde gorusmuyorum zaten dediginiz gibi herkes hayatindan memnun ben haric .. Rabbim yine acilarini gostermesin gercekten Rabbim kimseye yasatmasin.

Bosun bosuna kendini uzme onlarin huyu boyle demek ki ,
Az bul az ye ,
Zamani gelince sende oglunuz yapsin der geriye cekilirsinn,

Alistim artik. Zaman zaman aklima dusuyor boyle yaptiklari o zamanlar bi huzunleniyorum durgunlasiyorum sonra oda geciyor iste..

Alistim artik. Zaman zaman aklima dusuyor boyle yaptiklari o zamanlar bi huzunleniyorum durgunlasiyorum sonra oda geciyor iste..
Canım yaaa. Boş ver. Senin kendi yuvan var çok şükür. Sen yavrularına böyle bir şey yaşatmasın. Demek onlar buyüklerinden öyle görmüşler, öyle benimsemişler. Yapacak bir şey yok. Üzülme ...

Merhaba hepinize

eh ayrımcılık olmuş .. ama bı taraftanda sizin başınızda kocanız var. inanın kocalara yardım yapılınca ters tepior..tembel oluyorlar. jendımı yormama gerek yok kp kv yardım edıor dıyıp gevsıorlar.

anneannemle dedemde böyleydi..
varsa yoksa biricik oğullları..kızlarını 14 15 yaşında evlendirmişler başımızdan gitsinler diye..
ha ne oldu...öyle bi geline düştüler ki..dünyaları zehir oldu..
ha şimdi pişman oldu anneannem kızlarına yöneldi ama ne fayda..
kalpteki o yara geçmiyor malesef.
yerinizde olsam mesafe koyarım.
fazla görüşmem.azimle kendi yuvam için didinir,tenezzül etmem hiçbirşeylerine..

Kimseden birşey ummayin ki uzulmeyesiniz.
Adalet yerini bulur elbet.
Çocuklara yapılanlar nedense kul hakkı olarak görülmüyor ama en büyük kul hakkı işte ayrımcılık daha ne olsun..

Canım yaaa. Boş ver. Senin kendi yuvan var çok şükür. Sen yavrularına böyle bir şey yaşatmasın. Demek onlar buyüklerinden öyle görmüşler, öyle benimsemişler. Yapacak bir şey yok. Üzülme ...
Bazen uzulup bazen guluyorum iste..
Aynen oyle buyuklerinden onu gorupte cocuguna onu yapmamasi lazim benimde kizdigim nokta bu canim.

X