Ayrımcılık

Ted1li

Hiç Kimsenin Acısı Seninkinden Az Değil..
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2017
412
1.730
Merhaba hepinize

Biz 2 kardesiz. Abim ve ben
Kucuklugumden beri ayrimcilik yapilarak buyudum.
Ailem abime daha cok deger ve onem verir bu zamana kadar benim ve cevreden herkesin gordugu kadariyla.
Ben evlendim abim bekar. Annemler evlerini burda birakip koye yerlestiler.
Ben kiradayim esim 4 ay issiz kaldi evde yeri geldi yiycek ekmegimiz kalmadi. Annem gecin evimde oturun demedi. Akrabalar kizin senin evine gecsin dediginde benim daha oglum var bugun evlense ben onu otutturucam o eve deyip duruyor ve benim kulagima geliyor

Dugunun zamani ben sana birsey yapamam benim daha oglum var dediler. Ellerini hicbirseye surmediler. Bu kucuklugumden beri hep boyle oldu. Varsa yoksa ogullari her konuda. Hic bir sekilde maddi manevi destekcim olmadilar.
Ben mi yanlis dusunuyorum onlar mi yanlis yapiyor bilemiyorum . Sıkıntıli gecirdigim gunlerim oldu bir kere derdin var mi diye sormadilar. Ben de cok sıkıntı cektim oda ceksin diyormus benim icin teyzemlere

Biraz derdimi dokmek istedim hakkinizi helal edin...

Üzülme lütfen. 1.kendi kulağın ile duymadığın şeylere inanma.Ikinci olarak annen böyle şeyler dediyse de yapacak hiçbir şey yok.Sen artık evlisin esin ile bir aile oldun.Siz birbirinize destek olun.Calismiyorsan sen de bir işe gir.Insanlardan maddi manevi beklentiyi kesersen daha mutlu olursun.Varken yok denmesi zoruna gidiyor eve ama yapacak bir şey yok.Oblari öyle kabul edeceksin

erkek çocuklarına önem verilen bir kültürdenmisiniz yoksa sizin aileye has bir durummu bilemedim ama her ikiside olsa evlat ayrımı yapılmasına çok karşıyım. bu tarz şeyler söylenerek istenerek yapıldığında anlamını kaybeden şeylerdir. Ama annenizin karşısına geçip anne abimde bende hak sahibiyiz o evlenene kadar biz oturalım deme şansınız varsa diyin. kabul etmeyecek bir zihniyeti varsa da olması gereken beklentiyi kendi huzurunuz ve sağlığınız için en aşağılara çekin derim ben

Annenin yaptigindan daha onemlisi sana bu laflari taşıyan akrabalarla görüşme asıl bence.

Genelde bu tarz anne babalar ahir ömürlerinde muhtac durumda oluyorlar da o cok sevdikleri ogullarindan hayır görmüyorlar ama kenara ittikleri kızları onlara kol kanat geriyor...

anne babaların evlat ayrımı yaptıklarına inanmak istemiyorum.
ama malesef var.
özellikle erkek çocuğuna o bizim geleceğimiz gözüyle bakıp daha fazla ilgi gösteren aileler var.
daha yaşı ileri olanlarda
zaman zaman abisi olanların bir çoğu hissetmistir belki bu durumu.
bence bunun için asla abinize karşı tavır takinmayin.onunla ilgili bir durum yok.o sizin abiniz ve
emin olun evlendiğini zaman yeri geldiğinde anne babanizdan daha çok desteği olacak size manevi anlamda.
ailenizle karşı ne denir bilemiyorum ama fazla kafaya takmayin.
eşinizle huzurlu bir yuvaniz olur umarım o zaman bu kadar onemsemezsiniz.
ve dua edin.
Allah abiniz iyi insanlarla karsilastirsin anne babaniz güvendikleri oğullarının evine bile gidemez hale gelip size muhtaç olmasınlar..

Erkek çocuğuna bakış açısı ile kız aynı değil bu toplumunuzun bir gerçeği
Erkek evlat neslin devamı siz el karısı
Erkek evlat gücü siz güçsüzlüğü
Temsil ediyorsunuz annenizin gözünde annenizde annesinin gmzünde
Bu bir döngüdür değişmemiş sıra sizde siz öyle olmayın onlar değişmez

Desemde aynilar demesemde banada cok soyledi annem oglumda oglum diye bana soylemesini gectim etrafa soyluyor . Ben birsey beklemiyorum az banada kiymet versinler istedim bisey oldugunda ama benden bekliyorlar herseyde ama destek vermeye gelince beni tanimiyorlar bile

Merhaba hepinize

Ailem abime daha cok deger ve onem verir bu zamana kadar benim ve cevreden herkesin gordugu kadariyla.
Ben kiradayim esim 4 ay issiz kaldi evde yeri geldi yiycek ekmegimiz kalmadi. Annem gecin evimde oturun demedi. Akrabalar kizin senin evine gecsin dediginde benim daha oglum var bugun evlense ben onu otutturucam o eve deyip duruyor ve benim kulagima geliyor

Dugunun zamani ben sana birsey yapamam benim daha oglum var dediler. Ellerini hicbirseye surmediler. Bu kucuklugumden beri hep boyle oldu. Varsa yoksa ogullari her konuda. Hic bir sekilde maddi manevi destekcim olmadilar.
Ben mi yanlis dusunuyorum onlar mi yanlis yapiyor bilemiyorum . Sıkıntıli gecirdigim gunlerim oldu bir kere derdin var mi diye sormadilar. Ben de cok sıkıntı cektim oda ceksin diyormus benim icin teyzemlere

hep mi vardı bu tip ana babalar? son zamanlarda gün geçmiyor ki yeni bir ayrımcılık konusu açılmasın. benim rahmetli dedemin bir lafı vardı ana babanın evladın üzerinde hakkı olduğu kadar evladın da ana baba üzerinde hakkı vardır diye. onlar senin hakkını ödeyemeyecekler. bırak öyle yaşasınlar sen eşine varsa veya rabbim kısmet ederse çocuğuna sarıl. karı koca başı başa verin bak gör daha güzel günler görürsünüz allahın izni ile.

Annemde zamaninda ayrimcilik yasamisken bunu bana yapmasini anlayamiyorum.
Hastalandiklarinda ben suyunu yemegini hazirlayip veren ben . Ama deger gormeyen yine ben . Kiskanclik yapmiyorum asla . Sadece ufacik bir deger birde bana abin bana kontor yolladi su kadar para yolladi diyor. Durumumu bildigi halde zoruma gidiyor.

hep mi vardı bu tip ana babalar? son zamanlarda gün geçmiyor ki yeni bir ayrımcılık konusu açılmasın. benim rahmetli dedemin bir lafı vardı ana babanın evladın üzerinde hakkı olduğu kadar evladın da ana baba üzerinde hakkı vardır diye. onlar senin hakkını ödeyemeyecekler. bırak öyle yaşasınlar sen eşine varsa veya rabbim kısmet ederse çocuğuna sarıl. karı koca başı başa verin bak gör daha güzel günler görürsünüz allahın izni ile.
En kotusu esimin yanindada bu laflaei soylemesi esim bana kendimi gectim bana yapmiyorlar beni gecsinler kendi kizlarina deger versinler beni tanimasinlae bile benim zoruma gitmez benim uzuldugum sensin sen bu kadar deger veriyorken sana deger vermemeleri asil benim zoruma gidiyor diyor.

Annemde zamaninda ayrimcilik yasamisken bunu bana yapmasini anlayamiyorum.
Hastalandiklarinda ben suyunu yemegini hazirlayip veren ben . Ama deger gormeyen yine ben . Kiskanclik yapmiyorum asla . Sadece ufacik bir deger birde bana abin bana kontor yolladi su kadar para yolladi diyor. Durumumu bildigi halde zoruma gidiyor.
Bu senin karakterin ve yaptığın ile alakalı değil bu bir bakış açısı kemikleşmiş hastalıklı bir düşünce sen melek bile olsan ilk önce oğulcukları gelir

Merhaba hepinize

Bende de o sıkıntı var canım hiç takma kafana düşündükçe insan bunaliyor maalesef sen esinle mutlu olmaya bak hiç birseyi değiştiremezsin onlar hep öyle olacak öyle davranacaklar o yüzden üzülme fldeymeZ

Merhaba hepinize

kimseden bir şey bekleme. annen-baban olduğu için birbirinizi ölesiye sevmek gibi bir lüksünüz yok ki.

baktın, onlar hayatında değilken, söyledikleri kulağına gelmezken daha mutlusun, uzaklaş.

kendi yağında kavrul. etme bulma dünyası bu :KK14:

Bu senin karakterin ve yaptığın ile alakalı değil bu bir bakış açısı kemikleşmiş hastalıklı bir düşünce sen melek bile olsan ilk önce oğulcukları gelir
Aynen oyle oluyor malesef. Her gun arar sorarim ama gozlerine gelmiyor bile. Bu ay cok sikintiya dustum bilezigimi satmak zorunda kaldik anneme soyledigimde bizimde cok borcumuz var su var bu var kocan calissin dedi o kadar zoruma gitti ki .

Geçen gun markete gittim para yetmedi yağimi birakmak zorunda kaldim dedim anneme. Kaynanami aramis yagi yokmus diye o kadar utandim ki kayinvalidem annenlere birsey soyleme ben alirim sana kizim ne istegin varsa gel bana soyle dedi cok cok cok utandim..

kimseden bir şey bekleme. annen-baban olduğu için birbirinizi ölesiye sevmek gibi bir lüksünüz yok ki.

baktın, onlar hayatında değilken, söyledikleri kulağına gelmezken daha mutlusun, uzaklaş.

kendi yağında kavrul. etme bulma dünyası bu :KK14:
Kimseden birsey beklemiyorum insan istiyor ailesinin yaninda olmasini evlenecegim zaman bizden birsey bekleme sakin dediler bana. Birsey olursa yarin birgun gelme bizden ciktin artik dediler bana bir anne baba bunu soyleyebilir mi ?

Yazını okurken biran benim yazım mı diye düşündüm aynı bizimkiler ama senin ailen abartmış mı bilmiyorum evli olmadığım için ona yorum yapamıcam. Ee allah büyük öbür dünyasıda var boşver diyemiyorum çünkü aynı ayrımcılık bendede var insan boşveremiyor işte üzülüyor dışlanmış hissediyor. Bu ne erkek evlat sevgisi biz kadınları dışlıyorlar.

Geçen yaz abimle tartıştık saçma bi sebepten ve sinirden ağladım odama girip ağlayarak sinirle saçlarımı kestim

X