- 22 Haziran 2015
- 624
- 423
çokk guzel demıssın agzına saglık bu meseleyı sımdılık rafa kaldır evlenınce bayram gelınce yaparsın yapacagını
o değil sinirle saçını başını yolduracak bana hanımefendi modumdan çıkartacak bir gün ondan korkuyorum
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
çokk guzel demıssın agzına saglık bu meseleyı sımdılık rafa kaldır evlenınce bayram gelınce yaparsın yapacagını
Yapılan tüm fedakarlıklar bir süre sonra normalleşecek onun gözünde. Başlamış da zaten. İşte bu tehlikeli.ben senin için hayatımda değişiklikleri göze almışım,bu aşırı aile tutkusundan vazgeç yalnız senin ailen yok tek seninde vefa borcun yok.ben gereken adımı atmışım.ya benimkilere yakın oturur senin ailene gideriz.ya size yakın oturur benim aileme gideriz.he illa yok diyorsan ya ikisindende uzak otur ikisine de gideriz olmadı yalnız başına gidersin.ben anlayış gösterdikçe bencilleşme sadece ailen yok.senin olur olur dediğin şeyler beni mutsuz edebilir.biraz anla geldiğinde konuşuruz ama adım atacağımı da düşünme dedim
Yapılan tüm fedakarlıklar bir süre sonra normalleşecek onun gözünde. Başlamış da zaten. İşte bu tehlikeli.
İnsanoğlu malesef, vefasız ve nankör olabiliyor.
Umarım aklını başına alır ve saçmalamaz.
aynen katiliyorum, geçen bayramin ilk günerkek ailesi sanki kraliyet dairesi.. çok önemliler aman diyim hergün gidin hergün.. onların gözünde gelinler eve alınmış bir köle maalesef çoğu böyle düşünüyor. gelinin ailesi her zaman 2. hatta 3.4. planda kalır. bu böyledir. erkek ailesi kıymetlidir her daim orda olmak gerek
Evet burada herkese akıl veriyoruz ama kkonu kendimiz olunca tıkanıp kalıyoruz.Nişanlımla ayrılmanın eşiğindeyim.Çünkü bugün farkettim ki varsa yoksa ailesi benim ailemi düşünen yok!Yanlış anlaşılmasın kayınvalidemi çok severim ailesini hatta onların yanına taşınmayı bile kendim düşündüm yaşlı kadın tek kalmasın diyerek.Konuya gelecek olursak babam vefat etti annem memlekete tekirdağ/çorluya dönecek ev alıp orda dedemler teyzemlerle yaşamak istiyor.Nişanlımın ailesi Bursa/mustafakemalpaşa da .Abileri bayramda kayınvalidemin yanındaydı bende yengenlerin aileleri yok mu niye 3 gün sizde geçti dedim ve konu açıldı.İleri de evlenince bayramlarda benim ailemin yanında oluruz izinde de senin ailene gideriz diye.Hatta annene Bursa dan ev alalım uzağa gitmesin demeler kadının memleketi gider gitmez nasıl karışayım neyse bu baya ciddi ciddi bayramlarda bizdeyiz dedi.Tabi açtım ağzımı yumdum gözümü.Ben senin annene yakın oturmayı kabul etmişim,işimi değiştirmeyi yeni hayata başlamayı kabul etmişim sen ne diyorsun dedim.O zaman benim ailemin yakınında oturalım da seninkilere izinlerde gideriz sen baakalım kabul edecek misin.Bir senin ailen yok bencilliğe lüzum yok benden adım bekleyemezsin artık ılımlı olmamı da .Sadece senin ailen,isteklerin yok benim de isteklerim,ailem,hayatım hayallerim var diye baya çıkıştım.Tabi bu hemen canım bakarız demeler ama aşırı sinirlendim.Beni annem zorluklarla okutmuş,dedemler iyi kötü köy yerinde büyütmüş ben bu insanlara nasıl gitmem bayramda kendisi vefa borcum var anneme der bizim yok sanki.İlk senin ailene gider sonra tekirdağa geçeriz dedim ona bile bakarız konuşuruz dedi belki ben sinirliyim diye çekindi ama O kadar sinirliyim ki git abi kardeş ana bacı yaşayın benden uzak durun diyesim var.Böyle tartışmalar herkes yaşar ama evlendikten sonra daha da büyüyor mu bu konular evli olup böyle sorunlar yaşayan varsa yardımcı olursanız sevinirim.Sinirle hareket etmek istemiyorum çok iyi saygılı sevecen biridir nişanlım ama bu konuda ailemi asla geri plana atamam bende bir onun mu ana babası var canım.Aklım bulandı vallahi gece gece delirdim
aynen katiliyorum, geçen bayramin ilk gün
sinir oluyorum bu erkeklere ve ailelerine...
bende nisanlimla geçenlerde kavga ettim bayram konusunda. Ben ailesini bayramin ilk günü aradim konustum bayramlarini kutladim.. aksam oldu abisi benimle konusmak istemis. ama konusamadim..herneyse anlattim bunu nisanlima. o da diyor : niye konusmadin konussana...bende sinirlendim ve patladim ''sen benim ailemi aradin mi da ben senin abinle konusayim söylermisin, bir mesaj attin... bir 5 dk ni arayip aradin mi da bana böyle gelir tavir aliyorsun'' dedim. tabii kendisinin yüzü yoktu sonra bana bakmaya... ve sustu kaldi.
bu yüzden ben kendisinden sogudum.. su bayram günleri konusmuyorum kendisiyle. yani demem su ki... asla ama asla aileni ikinci plana atma. nisanlim bana bsy desin ters davransin yine okey derim..sesimi çikarmam ama ailem söz konusu olunca ben sessizligimi bozarim.... bazen bu erkeklere haddini bildirmek zorundayiz.... kendilerini bazen kral saniyorlar.
sinir oluyorum bu erkeklere ve ailelerine...
bende nisanlimla geçenlerde kavga ettim bayram konusunda. Ben ailesini bayramin ilk günü aradim konustum bayramlarini kutladim.. aksam oldu abisi benimle konusmak istemis. ama konusamadim..herneyse anlattim bunu nisanlima. o da diyor : niye konusmadin konussana...bende sinirlendim ve patladim ''sen benim ailemi aradin mi da ben senin abinle konusayim söylermisin, bir mesaj attin... bir 5 dk ni arayip aradin mi da bana böyle gelip tavir yapiyorsun'' dedim. tabii kendisinin yüzü yoktu sonra bana bakmaya... ve sustu kaldi.
bu yüzden ben kendisinden sogudum.. su bayram günleri konusmuyorum kendisiyle. yani demem su ki... asla ama asla aileni ikinci plana atma. nisanlim bana bsy desin ters davransin yine okey derim..sesimi çikarmam ama ailem söz konusu olunca ben sessizligimi bozarim.... bazen bu erkeklere haddini bildirmek zorundayiz.... kendilerini bazen kral saniyorlar.
İyi olmuş, yeri geldiğinde demekki cadı olmak gerekiyor. Kafaları basmıyor aksi takdirde.çemkirince geri çekti kendine iki tarafa da gideceğiz tabi demeler,en iyisi cadı olmak sanırım
yani bide annem bizim için hersey yapti düsünebiliyormusun.. babam bu nisan konusuna karsi gelmisti.biz halletik canım ya anında geri adım attı çemkirince tabi ben :) ama seninki ayrı olay nişanlısın ve aramamak nedir
yani bide annem bizim için hersey yapti düsünebiliyormusun.. babam bu nisan konusuna karsi gelmisti.
annem yinede ikna etti, nisanlandik. Babam bizi tek basimiza bir yere yollamiyordu, yanimda kuzenim olsa dahil. annem her zaman ikna etti babami... bayram gelmis adam aramiyor.
ay öyle bir sinir oldum ki.. bende dedim sonra : tamam, birdaha ki ne bende senin ailene mesaj atip kutlayacam bayramlarini bakalim nasilmis diye.
ya biz nisanliyiz, ama ikimiz ayri ülkelerdeyiz. ben yurt disinda o türkiyede..canına okurum öyle adamın herkes damat arasın diye bakar saygısız zaten baba zar zor ikna olmuş delirtçek adamı
ya biz nisanliyiz, ama ikimiz ayri ülkelerdeyiz. ben yurt disinda o türkiyede..
her neyse 3 gün sonra türkiyedeyim, o da gelecek memlekette (su an baska sehirde görev yapiyor)
herseyi yüz yüze konusacam..gerekirse dayagi da yer :)
hahaha..şiddete gerek yok bir saat başının etini yesen yeter
ah bir bilsen ben de aynı durumdan müzdaripim, erkeklerin çoğu böyle. sen ailenden, işinden, güzel memleketinden akrabalarından, arkadaş çevrenden onun için ayrıl o da sana yapacağını yapsın. ben de de aynı sıkıntı bana ilk başta ailemden uzak bir yerde yaşayacağız dedi sonra da evi bile ailesine yakın yerden tuttu, sebep; başka yerde onun gibi güzel bir ev bulamamış... bence bu tarz şeylere hazırlıklı ol düğünden sonra bile çoğu arkadaşım bu problemi yaşıyor. benim düğünüme çok az kaldı ama benim de bu sorunlar yüzünden mideme kramplar giriyor artık nasıl olur evlilik diye. Evlenince hep onun ailesi ön planda olacak seninki ise geri plan.. Allah kolaylık versin canımvalla ailesi çok iyi insanlar.abilerinin eşleri gidiyor ilk gün sonraki gün kendi annelerine geçiyor.bizimki böyle de değil.hem yakında olalım hem bayramda olalım oldu canım dedim bende çok sinirliyim.o kadar baskı kuran biri değil ama bayramlarda yok ayrılmaz abileri de var ya şimdi.çok iyi anlaşır severiz birbirmizi ama yok ailemi geri plana atamam.çok sinirliyim sinirle karar vermek istemedim ama kabul edilir yanı yok!
ah bir bilsen ben de aynı durumdan müzdaripim, erkeklerin çoğu böyle. sen ailenden, işinden, güzel memleketinden akrabalarından, arkadaş çevrenden onun için ayrıl o da sana yapacağını yapsın. ben de de aynı sıkıntı bana ilk başta ailemden uzak bir yerde yaşayacağız dedi sonra da evi bile ailesine yakın yerden tuttu, sebep; başka yerde onun gibi güzel bir ev bulamamış... bence bu tarz şeylere hazırlıklı ol düğünden sonra bile çoğu arkadaşım bu problemi yaşıyor. benim düğünüme çok az kaldı ama benim de bu sorunlar yüzünden mideme kramplar giriyor artık nasıl olur evlilik diye. Evlenince hep onun ailesi ön planda olacak seninki ise geri plan.. Allah kolaylık versin canım