- 16 Ekim 2017
- 1.177
- 1.343
- 133
- Konu Sahibi dianaspencer
-
Ne alaka namaz filan ya, kime ne...Merhaba. Yaklasik 2 senedir bir iliskim vardi. Kendisiyle ayni universitede yuksek lisans ogrencisiydik , o vesileyle tanistik. Yuksek lisans bittikten ve sevgilim de askere gittikten sonra evleniriz diye bir dusuncemiz vardi. Beni annesiyle tanistirdi, ablamla tanisti kendisi de.
Daha sonra annesi gelinleriyle, yegenleriyle hatta komsulariyla tanistirdi beni. Ailenin icine girmis oldum. Her sey guzel gidiyordu.
Bir keresinde sevgilimin yengeleriyle konuşurken bana namaz kilip kilmadigim soruldu. Ben de kilmadigimi soyledim. Ailemin namaz kilip kilmadigi sorusunu yonelttiler. Ozel bir konu oldugunu, din ve vicdan hurriyetinin kisinin kendisini baglayacagini soyleyerek konuyu kapattim.
Daha sonraki gun, mustakbel k.valide whatsapp profil fotografima "cok acik bir fotograf degistirebilir misin?" diyiverdi. Neye ugradigimi sasirip goruldude biraktim mesaji.
Geçenlerde de, ailem sehir disina gitmisti, ben de evde 2 gece tek kalacaktim tez yazmak icin, ailemle gidemedim. K.valide beni arayip "evde yalniz misin oglum orda mi" dedi. Siz beni neyle itham ediyorsunuz diyip telefonu kapattim.
Sevgilim annem kotu niyetle sormadi dese bile artik kirilmistim... Bu olaydan sonra sevgilim bir anda 2 sene sonra yuzuk takariz demeye basladi. Halbuki biz bu kis (sevgilim askere gitmeden) bir seyler olsun diye planlayip aileleri hazirliyorduk... Bizim planimiz bu kis, annesininki 2 yil sonra idi bize hep boyle dedi. Ben de sevgilime, biz uzun suredir kışa nişan dusunuyoruz diyorduk neden 2 sene sonraya atiyorsun dedigimde ık mık etti... Annenin lafiyla hareket edeceksen yazma bana diyip engelledim annesine de tek soyledigim "oz kiziniza bunlar yapilsa susmazdiniz, kavgalarimizda bile annenlere anlatma aramizda cozelim diye diye beni manipule ettiniz ama hayatima mudahale edemeyeceksiniz. Buyrun siz buyrun o da oglunuz" diyiverdim. Sizce fevri mi davrandim?
Bunlar çok kişisel şeyler gerçi. Yani, ateist diye bir insan illa inançlı insanlara saldıracak diye bir şey yok.ben oruç tutuyorum diye bana gerizekalı derdi. Ezan okununca eşek anırır gibi bu ne ya derdi. Baktım olmayacak çok rahatsız oldum arkadaşlığımı bitirdim. Aynı şekilde görümcemin kocası ateist görümcem inançlı biri onunla da dalga geçer. Peygamber falan dinlemez sayar söver insanların inancına saygısı yoktur. Görümcem sırf adamın çenesi sussun diye ona hee demekten hastalıklara kaldı. Yani farklı inançlardan (benim görüşüm tabi bu) olmuyor ne arkadaşlık oluyor nede evlilik. Konu sahibini de sadece namaz konusundan ayrıldı sandığım için sordum ateist misin diye...
Oyle gercekten... Bunalmistim...Afedersin ağzını açıp dişlerini kontrol etmelerine şu kadarcık kalmış. Ne hadsiz sorular ne hadsiz tavırlar bunlar. İki dakikada belli etmişler allahtan uoksa dünya gözüyle huzur görmezdin bütün herkes her şeyin içinde maşallah
Iyyyy koşarak uzaklaş asla 'acaba..' diye düşünme bile... En tehlikeli kitle o kadarMerhaba. Yaklasik 2 senedir bir iliskim vardi. Kendisiyle ayni universitede yuksek lisans ogrencisiydik , o vesileyle tanistik. Yuksek lisans bittikten ve sevgilim de askere gittikten sonra evleniriz diye bir dusuncemiz vardi. Beni annesiyle tanistirdi, ablamla tanisti kendisi de.
Daha sonra annesi gelinleriyle, yegenleriyle hatta komsulariyla tanistirdi beni. Ailenin icine girmis oldum. Her sey guzel gidiyordu.
Bir keresinde sevgilimin yengeleriyle konuşurken bana namaz kilip kilmadigim soruldu. Ben de kilmadigimi soyledim. Ailemin namaz kilip kilmadigi sorusunu yonelttiler. Ozel bir konu oldugunu, din ve vicdan hurriyetinin kisinin kendisini baglayacagini soyleyerek konuyu kapattim.
Daha sonraki gun, mustakbel k.valide whatsapp profil fotografima "cok acik bir fotograf degistirebilir misin?" diyiverdi. Neye ugradigimi sasirip goruldude biraktim mesaji.
Geçenlerde de, ailem sehir disina gitmisti, ben de evde 2 gece tek kalacaktim tez yazmak icin, ailemle gidemedim. K.valide beni arayip "evde yalniz misin oglum orda mi" dedi. Siz beni neyle itham ediyorsunuz diyip telefonu kapattim.
Sevgilim annem kotu niyetle sormadi dese bile artik kirilmistim... Bu olaydan sonra sevgilim bir anda 2 sene sonra yuzuk takariz demeye basladi. Halbuki biz bu kis (sevgilim askere gitmeden) bir seyler olsun diye planlayip aileleri hazirliyorduk... Bizim planimiz bu kis, annesininki 2 yil sonra idi bize hep boyle dedi. Ben de sevgilime, biz uzun suredir kışa nişan dusunuyoruz diyorduk neden 2 sene sonraya atiyorsun dedigimde ık mık etti... Annenin lafiyla hareket edeceksen yazma bana diyip engelledim annesine de tek soyledigim "oz kiziniza bunlar yapilsa susmazdiniz, kavgalarimizda bile annenlere anlatma aramizda cozelim diye diye beni manipule ettiniz ama hayatima mudahale edemeyeceksiniz. Buyrun siz buyrun o da oglunuz" diyiverdim. Sizce fevri mi davrandim?
YaaaTürkiyedeki ruh hastaları yetmedi, yabancı uyrukluları çıktı bir de
Yazmam merak etmeyin zor kurtuldum zatenGüzelim bence sen 2 rekat şükür namazını kılbu aileden kurtulduğun için. Allah korumuş seni insallah barıştık die yazmazsın.
Merhaba. Yaklasik 2 senedir bir iliskim vardi. Kendisiyle ayni universitede yuksek lisans ogrencisiydik , o vesileyle tanistik. Yuksek lisans bittikten ve sevgilim de askere gittikten sonra evleniriz diye bir dusuncemiz vardi. Beni annesiyle tanistirdi, ablamla tanisti kendisi de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?