- 25 Ağustos 2014
- 20.719
- 49.224
- 798
- Konu Sahibi dianaspencer
-
Aynı rehberde abisi babasi da var, sen neden karisiyorsun dedi. Yazismalarini okudum. Kadin goruldu atmistiFotonu değiştirmeni istemesine oğlu ne dedi Allah aşkına, çok merak ettim.
Aile ile tanışmamak daha riskli değil mi ama? Sonuçta istisnalar olmakla birlikte çoğunlukla armut dibine düşüyor ve insanlar ailesinin uzantısı oluyor ve evlilik de sadece kişiyle değil ailesiyle de yapılıyor.Hee oğlunla sevişiyrum şuan deseydin, töbe est.
Yahu o kim olıyor daha da kaynanalık yaomaya başlamış.
Ama hata sende
Aileye bu kadar girersen, bunlar da kendini bişey sanıp nasılsa kız dünden razı diye her dediğini yaptırmaya çalışr
Tanışmayın anacım aile ile.
Adları batsın, tanışınca b. Kunu çıkarıyorlar
sen onlara kıymasaydın onlar seni hiç acımaz harcardıAyrilma karari vermem 1 saat bile sürmedi. Ik mık ettiği an engelledim. O yüzden dedim, 2 yılı 10 dakikada harcadığım için.
Kesinlikle müthiş, çok da harika Bir şey yapmışsınız. Ne münasebet müdahalelere bakın. Ailen namaz kılıyor mu ne demek m sana neMerhaba. Yaklasik 2 senedir bir iliskim vardi. Kendisiyle ayni universitede yuksek lisans ogrencisiydik , o vesileyle tanistik. Yuksek lisans bittikten ve sevgilim de askere gittikten sonra evleniriz diye bir dusuncemiz vardi. Beni annesiyle tanistirdi, ablamla tanisti kendisi de.
Daha sonra annesi gelinleriyle, yegenleriyle hatta komsulariyla tanistirdi beni. Ailenin icine girmis oldum. Her sey guzel gidiyordu.
Bir keresinde sevgilimin yengeleriyle konuşurken bana namaz kilip kilmadigim soruldu. Ben de kilmadigimi soyledim. Ailemin namaz kilip kilmadigi sorusunu yonelttiler. Ozel bir konu oldugunu, din ve vicdan hurriyetinin kisinin kendisini baglayacagini soyleyerek konuyu kapattim.
Daha sonraki gun, mustakbel k.valide whatsapp profil fotografima "cok acik bir fotograf degistirebilir misin?" diyiverdi. Neye ugradigimi sasirip goruldude biraktim mesaji.
Geçenlerde de, ailem sehir disina gitmisti, ben de evde 2 gece tek kalacaktim tez yazmak icin, ailemle gidemedim. K.valide beni arayip "evde yalniz misin oglum orda mi" dedi. Siz beni neyle itham ediyorsunuz diyip telefonu kapattim.
Sevgilim annem kotu niyetle sormadi dese bile artik kirilmistim... Bu olaydan sonra sevgilim bir anda 2 sene sonra yuzuk takariz demeye basladi. Halbuki biz bu kis (sevgilim askere gitmeden) bir seyler olsun diye planlayip aileleri hazirliyorduk... Bizim planimiz bu kis, annesininki 2 yil sonra idi bize hep boyle dedi. Ben de sevgilime, biz uzun suredir kışa nişan dusunuyoruz diyorduk neden 2 sene sonraya atiyorsun dedigimde ık mık etti... Annenin lafiyla hareket edeceksen yazma bana diyip engelledim annesine de tek soyledigim "oz kiziniza bunlar yapilsa susmazdiniz, kavgalarimizda bile annenlere anlatma aramizda cozelim diye diye beni manipule ettiniz ama hayatima mudahale edemeyeceksiniz. Buyrun siz buyrun o da oglunuz" diyiverdim. Sizce fevri mi davrandim?
Müslümanım inançlıyım namaz kılmayı da severim ama daha hiç kimseye namazını orucunu inancını sormadım. Bunları Allah sorsun bırakın. Siz nasılsın birşey ihtiyacın var mı gibi sorular sorun!Sırf namazla ilgili soru sordular diye mi ayrıldınız gerçekten? Ateist misiniz? Eğer öyleyse ayrılmanız iyi olmuş.
Korkunç! Burda bir üye vardı oralı kadının hayatı çok kötü. Kafile halinde yaşıyorlar kadını asla çalıştırmıyorlar. Sağlığı için bile para vermiyorlardı. Aşırı geri kalmışlardı.Azerbaycanlılar...
Merhaba. Yaklasik 2 senedir bir iliskim vardi. Kendisiyle ayni universitede yuksek lisans ogrencisiydik , o vesileyle tanistik. Yuksek lisans bittikten ve sevgilim de askere gittikten sonra evleniriz diye bir dusuncemiz vardi. Beni annesiyle tanistirdi, ablamla tanisti kendisi de.
Daha sonra annesi gelinleriyle, yegenleriyle hatta komsulariyla tanistirdi beni. Ailenin icine girmis oldum. Her sey guzel gidiyordu.
Bir keresinde sevgilimin yengeleriyle konuşurken bana namaz kilip kilmadigim soruldu. Ben de kilmadigimi soyledim. Ailemin namaz kilip kilmadigi sorusunu yonelttiler. Ozel bir konu oldugunu, din ve vicdan hurriyetinin kisinin kendisini baglayacagini soyleyerek konuyu kapattim.
Daha sonraki gun, mustakbel k.valide whatsapp profil fotografima "cok acik bir fotograf degistirebilir misin?" diyiverdi. Neye ugradigimi sasirip goruldude biraktim mesaji.
Geçenlerde de, ailem sehir disina gitmisti, ben de evde 2 gece tek kalacaktim tez yazmak icin, ailemle gidemedim. K.valide beni arayip "evde yalniz misin oglum orda mi" dedi. Siz beni neyle itham ediyorsunuz diyip telefonu kapattim.
Sevgilim annem kotu niyetle sormadi dese bile artik kirilmistim... Bu olaydan sonra sevgilim bir anda 2 sene sonra yuzuk takariz demeye basladi. Halbuki biz bu kis (sevgilim askere gitmeden) bir seyler olsun diye planlayip aileleri hazirliyorduk... Bizim planimiz bu kis, annesininki 2 yil sonra idi bize hep boyle dedi. Ben de sevgilime, biz uzun suredir kışa nişan dusunuyoruz diyorduk neden 2 sene sonraya atiyorsun dedigimde ık mık etti... Annenin lafiyla hareket edeceksen yazma bana diyip engelledim annesine de tek soyledigim "oz kiziniza bunlar yapilsa susmazdiniz, kavgalarimizda bile annenlere anlatma aramizda cozelim diye diye beni manipule ettiniz ama hayatima mudahale edemeyeceksiniz. Buyrun siz buyrun o da oglunuz" diyiverdim. Sizce fevri mi davrandim?
Kafile halinde yasadiklari cok dogru... Goruntulu konusmalarimizda hepsi surekli ic ice yan yanaydi... Bir de, uyenin kullanici adini biliyor iseniz ozelden iletir misiniz?Korkunç! Burda bir üye vardı oralı kadının hayatı çok kötü. Kafile halinde yaşıyorlar kadını asla çalıştırmıyorlar. Sağlığı için bile para vermiyorlardı. Aşırı geri kalmışlardı.
Tam nick hatırlamıyorum Nilüferdi adı sanırım hatırlayanlar vardır belki yazarlarKafile halinde yasadiklari cok dogru... Goruntulu konusmalarimizda hepsi surekli ic ice yan yanaydi... Bir de, uyenin kullanici adini biliyor iseniz ozelden iletir misiniz?
Cok tesekkurlerTam nick hatırlamıyorum Nilüferdi adı sanırım hatırlayanlar vardır belki yazarlar
Artık yüzük takacak birilerini kendileri bulsunlar, isabetli karar, daha ortada fol yok yumurta hiç yok gıdak gıdak gıdaklıyorlar, arkanıza bakmayın derim.Merhaba. Yaklasik 2 senedir bir iliskim vardi. Kendisiyle ayni universitede yuksek lisans ogrencisiydik , o vesileyle tanistik. Yuksek lisans bittikten ve sevgilim de askere gittikten sonra evleniriz diye bir dusuncemiz vardi. Beni annesiyle tanistirdi, ablamla tanisti kendisi de.
Akrabalarinin bana yazdigi hadsiz mesajlar da uzerine tuz biber oldu. Bu arada sevgilim beni savundugu icin, onu da engellemişler. Gerçi sevgilim beni çok savunsaydı, parmagimda yuzuk olurdu şuan 2 sene sonraya atalim demezdi... Her neyse. Dün sabah annesi ve kuzeni arayip ozur dilediler arkasina da beni ve sevgilimi engellediler. Sevgilim de ablama yalvariyor, benimle tekrar gorusmek icin. İşin şu aşamada bile suyu cikti...Çok yerinde bir karar olmuş. Sakın geri dönmeyin bundan.
Siz ayrılmamış mıydınız neden hala sevgilim diyorsunuzAkrabalarinin bana yazdigi hadsiz mesajlar da uzerine tuz biber oldu. Bu arada sevgilim beni savundugu icin, onu da engellemişler. Gerçi sevgilim beni çok savunsaydı, parmagimda yuzuk olurdu şuan 2 sene sonraya atalim demezdi... Her neyse. Dün sabah annesi ve kuzeni arayip ozur dilediler arkasina da beni ve sevgilimi engellediler. Sevgilim de ablama yalvariyor, benimle tekrar gorusmek icin. İşin şu aşamada bile suyu cikti...
Sizi manipüle etmelerine izin vermeyin. Oğullarına küsecek insanlar değiller bence. İki gün sonra barışır baskı yapmaya başlarlar. Oğulları da onları dinleyecek emin olun.Akrabalarinin bana yazdigi hadsiz mesajlar da uzerine tuz biber oldu. Bu arada sevgilim beni savundugu icin, onu da engellemişler. Gerçi sevgilim beni çok savunsaydı, parmagimda yuzuk olurdu şuan 2 sene sonraya atalim demezdi... Her neyse. Dün sabah annesi ve kuzeni arayip ozur dilediler arkasina da beni ve sevgilimi engellediler. Sevgilim de ablama yalvariyor, benimle tekrar gorusmek icin. İşin şu aşamada bile suyu cikti...
Ailesiyle tanisali 1.5 ay olmustu ustumde o kadar baski hissediyordum ki, surekli goruntulu sesli aramalar... Hayatimi sevgilimle bile değil onlarla yasiyormusum gibiydi. Ama sevgilim de ben onunla barisayim diye bir daha asla onlarla gorusmem sen iste yeter ki, anneme istedigini soyleyebilirsin ben seni birakmayacagim dese de, ailelerden gizli goruselim vs dese de 2 gun sonra beni her yerden engelleyecek bir karakterdeymiş. Ne yaptigi belli olmayan biriymiş. Birilerinin git gellerinden daha önemli benim hayatım. İnanın saldım...Sevgili charlotte okudum şimdi hayatındaki en doğru karar olabilir.
Evlenince ailelerle evleniyorsun. Böyle baskıcı bir aile size rahat vermezdi. Durmadan kapan, namaz kıl diye size baskı yapardı. Eş adayı da çünkü ailesiyle bir konuşmuş. Aynı kafada belli ki.
Benim eşim benim gibidir ama ailesi normal muhafazakar yurdum insandır. Bizde eşim Araf’a durup set çektiği halde sorunlar yaşandı.
En temizi kendinize yakın biriyle bir yola girmek. Böyle sizi değiştirecek beğenmeyecek, ilerde de değiştiririz kafasında insanla tapılan evlilik anca mutsuzluk getirir.
Kararınız için kutluyorum sizi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?