Ayrılmak mı gerek?

Bigjetplane

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2019
857
569
Merhaba herkese,
Ben bişey sormak istiyorum. Eşimle çok severek evlendik, problemlerimiz hep oldu bu arada ilk zamanlarımızda, yine de çok mutlu bir evliliğimiz vardı. Sonra bunun üzerine çocuğumuz oldu hatta ben aldırmak istemiştim zamanında, ama kıyamadım ve doğurdum. 3 yaşında şuan. Tabi ben işi bıraktım, tam çok iyi bir iş teklifi almıştım hamile olduğumu öğrendiğimde yani doğurmasam şuan kariyerim çok farklı olacaktı. Yanlış anlaşılmasın iyi ki doğurdum ama bi fedakarlık yaptım sonuçta. Oğlum küçükken annem bi hastalık geçirdi, bu kez işe de dönemedim anneme bakmak zorunda olduğum için. Hiç alışık olmayan ben ev hanımı oldum neler hayal ederken.

Eşim işinde iyi biri, herkese yardım eder yol gösterir, bana iş bulsun demiyorum ama nasıl yapsam dediğimde bile bana yardımcı olmuyor, akıl vermiyor, hatta yardım etmeyeceğim sana diyor inadına. Tanımadığı insanlara bile yardım eder, bana en ufak lafı yok. Bu konulardan çok kavga ettik, bir de ben kıskanç biriyimdir, herkesten tabi ki kıskanmam, rahatsız eden şeyler oldu beni, beraber çalışıp ona ilgisi olduğunu bildiğim insanları, eski eşiyle olan ilişkisini bize yansıttığı için hep dert ettim bunları zamanında ve kavgalar ettik. Dışarı çıktığımızda arkadaşlarımızla, benden çok başkasıyla ilgilenmesine dayanamadığım için kavga ettik en son. Sivri dilliyim bu konuda tutamam kendimi. Hep bi problemimiz oldu yani.

Şuan yine kavgalıyız ve 1 aydır evde kös kös oturuyoruz ailece. Sen istediğini yap, ben sana karışmıyorum, bir yere gitmek de istemiyorum hep bi olay yaşıyoruz diyor bana. Ayrılmak mı istiyorsun diyorum yok seviyorum diyor ama evde tek kelime etmiyoruz. Düzelelim çabalayalım diyorum ben böyle iyiyim diyor. Çok sıkıldım ben, inanın hep evdeyiz, ben artık sıkılıp dışarı atıyorum kendimi. Benim de bütün hayat enerjimi emdi. Çok seviyorum onu ama çok zor biri. Napacağımı bilmiyorum bazen ayrıl gitsin diyorum kendi kendime. Eşi böyle olan var mı ya? Nasıl bir yol izlesem?

Kıskançlık seviyesi düzelmesi: Basit durumları kıskanmıyorum, arkadaşlarıyla arada alkollü mekanlara kendi gider, aramam, güvenirim. Gün içinde asla kontrol için aramam. Çalıştığı kadın iş arkadaşlarından bugüne kadar 1-2 tanesini sorun ettim, onlar da baya eşime yürüyordu. Bir tanesiyle eşim sürekli başbaşa seyahate gidiyordu günlük, kadının eşime ilgisi var nasıl kısmanmayayım. Üstüne bir de eşim kıskandığım için bana söylemiyordu onunla gideceğini, ben anlıyordum tabi gerginliğinden. Halbuki şöyle diyebilirdi; evet rahatsızsın biliyorum ama iş için yarın onunla şuraya gideceğim, istediğin zaman arayabilirsin. Bu kadar yani. Ben böyle davranıyorum çünkü.

Son düzenleme:
İş bulun diyorum, 1 yukarıdaki yoruma da katılıyorum tamamiyle.

Çok zor olmasa da zor denecek biriyle flört etmiştim, küsmesi, inadı gururu vb derken yoruldum valla hiç tatlı canımı sıkmam diyip tekmeyi koydum. Böyle tipleri sevemeyecek kadar kendimi seviyorum🙋‍♀️😎 Böyle bir insanı sevmeyi asla anlayamam.

Size yardım etmek istememesi eve mahkum dolayısıyla kendisine muhtaç olmanızı istediğinden kaynaklanabilir mi?? Ne yapıp edip iş bulup çalışın.
Normalde öyle olduğunu düşünmezdim ama içten içe güçlenmemi istemiyor gibi hissediyorum, ayrılalım o zaman dediğimde kabul etmiyor çünkü, hem bu kadar şikayetçi benden hem ayrılmayı düşünmüyor. Sorguladım biraz ama ayrılırsak da başka şeyleri dert edeceğim diye ağzından kaçırdı.

Normalde öyle olduğunu düşünmezdim ama içten içe güçlenmemi istemiyor gibi hissediyorum, ayrılalım o zaman dediğimde kabul etmiyor çünkü, hem bu kadar şikayetçi benden hem ayrılmayı düşünmüyor. Sorguladım biraz ama ayrılırsak da başka şeyleri dert edeceğim diye ağzından kaçırdı.
Ayrılırsanız hangi şeyleri dert edecekmiş? Anlayamadım.. En tuhafı da düzelelim çabalayalım dediğinizde ben böyle iyiyim demesi. İyi de ben iyi değilim biz iyi değiliz çünkü ortada biz diye bir şey kalmadı deseydiniz.

İş bulun diyorum, 1 yukarıdaki yoruma da katılıyorum tamamiyle.

Çok zor olmasa da zor denecek biriyle flört etmiştim, küsmesi, inadı gururu vb derken yoruldum valla hiç tatlı canımı sıkmam diyip tekmeyi koydum. Böyle tipleri sevemeyecek kadar kendimi seviyorum🙋‍♀️😎 Böyle bir insanı sevmeyi asla anlayamam.
İnat ve gurur… En ufak bir şeye yorum yapsam, eleştirsem, karışsam özgürlüğünü elinden almışım gibi aylarca küsüp kendini eve kapatıyor. Hem bana hem kendine zehir ediyor. Ben öyle değilim tartışsam 2 gün sonra eskiye dönerim ölümlü dünya değil mi diye😅 çok zormuş ya, ayy siz iyi yapmışsınız, erken yaşta yaşlandım valla😅

Ayrılırsanız hangi şeyleri dert edecekmiş? Anlayamadım.. En tuhafı da düzelelim çabalayalım dediğinizde ben iyiyim demesi. İyi de ben iyi değilim biz iyi değiliz çünkü ortada biz diye bir şey kalmadı deseydiniz.
Söylemiyor ama muhtemelen oğlumuzdan ayrı kalacağı ve ben ilerde başkasıyla evlenirim ihtimali. Aklıma bu geliyor ben böyle yorumladım🤷‍♀️

Söylemiyor ama muhtemelen oğlumuzdan ayrı kalacağı ve ben ilerde başkasıyla evlenirim ihtimali. Aklıma bu geliyor ben böyle yorumladım🤷‍♀️
Umarım geleceğiniz için vakit kaybetmeden en doğru kararı verirsiniz. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Aynı evin içinde nasıl dayanabiliyor maşallah bende hiç gelemem böyle şeylere bu kadar kinci olması da çok kötü. Yukarda ki yoruma katılıyorum bazı erkek cidden pasif kendine muhtaç kadın olsun istiyor eşinizden bundan dolayı böyle davranıyor olabilir eve kapanmak nedir resmen çocuk gibi triplerde dişinizi gösterin alttan aldıkça tepenize çıkacak belli orası işiniz zor vallahi Allah yardımcınız olsun

Özgürleşmeni istemiyordur.
Ama ben kıskançlığınızdan dolayı da sizinle bir paylaşım içine girmiyor. Kuzenimin hanımı da sizin gibi. Kuzenim cidden çok yakışıklı çocuktur. Tatile gittiler 5 günlük tatilde 2 gün kaldılar. Adamı her şeyden kıskana kıskana delirtmiş. Kuzenim basmış dönmüş. Karısını bile orada bırakmış , öyle delirmiş. Bu kadar neden kıskanıyorsunuz ? Kendinize güveniniz mi yok ? Yoksa eşinize mi güvenmiyorsunuz ?

Nasıl düze çıkarsınız şöyle:

Biraz birbirinizi rahat bırakın ilişkiniz nefes alsın.
Her konuda konuşmak tartışmak zorunda değilsiniz.
O sizi anlamaya çalışsın. Sizde onu anlayın.
Evliliğiniz için en güzel kurtuluş yolu karşılıklı empati.

Bynaltmissiniz adamı. Boyle kavgalar devam ederse yakinda hevesibde kaçar boşanmak da ister.

3 yil iş hayatında ara olarak cok degil. Kreşe verirsiniz , is arayın çalismak iyi gelir.

Kiskanclik olayı esinize guven ile alakalı bence. Ona guvenseniz bu kadar kavga etmezsiniz.

Bir de dışari cıktik benle az ilgilendi arkadasiyla cok diye kavaga etemk de ne bileyim. Kac yasindasiniz bilmiyorum ama ergen hareketleri bunlar

Bence hiçbir kadın durduk yere huzursuzluk çıkartmaz hissetmistir birşeyleri paranoyak değiliz. Erkek de kadında evliyse hareketlerine dikkat edecek . Sizin güçlü olmanızı istemiyor belliki .cv nizi oluşturun zaten herşey internet üzerinden başvurularınızı yapın ergeç isbulursunuz çalışın lütfen

İnat ve gurur… En ufak bir şeye yorum yapsam, eleştirsem, karışsam özgürlüğünü elinden almışım gibi aylarca küsüp kendini eve kapatıyor. Hem bana hem kendine zehir ediyor. Ben öyle değilim tartışsam 2 gün sonra eskiye dönerim ölümlü dünya değil mi diye😅 çok zormuş ya, ayy siz iyi yapmışsınız, erken yaşta yaşlandım valla😅
Kova burcu mi bu

Herkes adam özgürleşmeni istemiyor falan yazmış da
Ya siz normal değilsiniz benden çok ilgilendin kavga kıskancım kavga
Sivri şekilde söylenen sözler unutulmaz yahu

Sürekli bundan kavga ettiğim biri yardım istese ben de yardım etme yorulup bıkmışımdır
Herkesin kafasında ilişki konusunda hassas bir terazi vardır sizi sevmiyor değil ama yorgun bence olaydan terazinin dengesinin değiştiği gün ayrılacak

Ha iş bulup bence herkes çalışmalı o ayrı mesele o konu hakkında da çocuk için ortak konuşulabilir

Kendisine ilgisi olan insanları, eski eşiyle ilişkisini size yansıtmasındakin amacı neydi eşinizin, kıskandırmak değil mi, elinde patlamış sonradan bu tavrı.

Size hangi konularda yardım etmesini istiyorsunuz? Dışarıda yardımsever eve gelince duyarsız eş beni de rahatsız ederdi açıkçası.

Sizde herşeye gereğinden çok takılıp, laf söylüyorsanız yorucu olur eşiniz için. İkinizde sıkıntılar var gibi geldi.

Kendisine ilgisi olan insanları, eski eşiyle ilişkisini size yansıtmasındakin amacı neydi eşinizin, kıskandırmak değil mi, elinde patlamış sonradan bu tavrı.

Size hangi konularda yardım etmesini istiyorsunuz? Dışarıda yardımsever eve gelince duyarsız eş beni de rahatsız ederdi açıkçası.

Sizde herşeye gereğinden çok takılıp, laf söylüyorsanız yorucu olur eşiniz için. İkinizde sıkıntılar var gibi geldi.
Ben adamın yansıttığına, kıskandırmaya çalıştığına ihtimal vermedim. Konu sahibi buluttan nem kapan “kıskanırım tabi ki” diye durumu normalleştiren bir kadın. Muhtemelen sıradan olayları kıskanıyor, herkesin kocasına ilgisi olduğunu düşünüyor.

Eşlere bağımlı olmaya bayılıyoruz biz kadınlar, aslında taşı sıksak suyunu çıkaracak gücümüz var ama yeter ki kocamın gölgesinde yapayım bir şeyleri diyerek onlara muhtaç gibi sürdürüyoruz yaşamımızı. Çocuğunuz büyümüş kreslik yaşa da gelmiş, tekrar iş hayatına atılabilirsiniz, eşinizin referansına ihtiyacınız yok gidin başvurun gerekli yerlere. Bir kere dış dünyadan soyutlandın mi hep öyle gitsin istiyorlar tekrar insan içine karışmamız zorlarına gidiyor.

X