Ayrilik devresinde :
Bir beraberlik bitince :
Buyuk bir panik yasanir.
Takip etme, yalvarma, rica etme, ikna etme metodlari denenir.
Is, aile, arkadaslar saf disi edilmeye baslanir.
Konustugunuz tek konu ex inizdir.
Hersey sizi aglatir.
Basarisiz bir olarak gormeye baslarsiniz kendinizi.
Gecmisteki hatalarinizi dusunursunuz ve ah keske soyle yapmasaydimlar baslar…
Ex inizin ne yaptigini ne dusundugunu bilmek icin her yola bas vurursunuz.
Belkide baska birisi oldugunu duyarsiniz.
Aciniz ikiye katlanir ve kendinizi bu kadar hic kotu hissetmemissinizdir.
Ex inizi ararsiniz defalarca ama o sizden kacinmanin yollarini bulur hep.
Ve surec boyle devam eder.
Cok sorulan sorular :
Soru :Ayrildigimizdan beri sinsice ex imi takipte idim. Bu iliskimizin sonumu ¿
Cevap : Hayir. Hala “aramama kuralini bugunden itibaren baslatabilirsiniz “.
Gecmisde ne yaptiginizin pek onemi yoktur, eger su an bu karari alabildi iseniz.
Soru : Ya ben “ aramama kuralini “ uygularken o birini bulursa ¿
Cevap : Bulsalar bile bu uzun sureli bir iliski olmaz. Ribaunt iliskiler icin kendinizi yormayin hic. ( ribaunt : bir iliskiden yeni cikan insan icin kullanilmis )
Ribaunt iliskilerin yasam suresi uzun degildir. Yuzde 98 biter.hatta yuzde 99.
Hic endiselenmeyin. Rahat olun.
Soru : Aramama kuralini uygularken cok zorlaniyorum, Ne yapmaliyim?
Eger sorununuz bu ise demekki siz hala evde oturuyor ve benim size onerdigim 10 saniyelik baska bir sey dusunme methodunu uygulamiyorsunuz..
Evden disari cikmak icin kendinizi zorlayin.Yeni insanlarla tanisin,veya uzun suredir gormediginiz bri arkadasinizi hatta akrabanizi arayin. Iste o zaman ex inizi eskisi gibi yogun bir sekilde dusunme firsatiniz kalmayacak.
Soru : Eger ex im beni aldatti ise yine o na doneyimmi ¿
Cevap : Bu soruya sadece ve sadece siz cevap verebilirsiniz. Gercekten donmeyi istiyormusunuz ¿ Belki su an icin iyi bir fikir olabilir ama bir kez aldatan olasi ki bir daha aldatmayi goze alabilir.
Siz burda bir sadakat fobisinin kokusunu almiyormusunuz?
Soru : Aramama kuralini yaptigim halde ex im hala benimle gorusmek istemiyorsa ne yapmaliyim?
Cevap : Cok mumkun ki ex iniz cok incinmis. Size cok kirilmista olabilir veya duygularini anlamaya calisiyor olabilir. Biraz daha zaman taniyin.
Soru : Ya ben aramayinca o beni unutursa ¿
Cevap :
En guzel yani, siz aramadiginizda sizi unutmaz ama sizinle yasadigi eger kotu anilar varsa onlar hafifler. Lutfen endiselenmeyin. Sadece planinizi takip edin.
Soru : Ya cocuklarimiz varsa ¿
Cevap : cocuklari esinizin evine goturebilirsiniz veya o gelip alabilir ama hic bir duygusal bagimlilik o na karsi asla gostermeyin. Ama belli etmeden. Sanki cok dogalmis gibi.
Ve eger ex iniz baska birini buldu ise, asla kiskanclik gostermeyin cocuklari alirken veya o birakirken.
Soru : Ya ben aramadigimda Yolda vs ex ime rastlarsam ¿
Cevap : Cok mutluymus ve kendinizden emin bir davranis sergileyin.
Onlara ise sadece merak etmek kalsin.Acaba neden mutlusunuz ¿ ne olduda birden kendinize guveniniz geldi ¿
Nazikce merhaba deyin, cok kisa bir konusma yapin ve mumkun oldugunca cabuk yanindan ayrilin. Dogal olun.Sanki exiniz degilde eski bir tanidiginiz naber nasilsin ama duygular belli edilmeyecek ozellikle, kizginlik, yada ozlemis gibi yada merakli.. siz onunla ilgilenmiyorsunuz ama onuda gormemezliktende gelmiyorsunuz. O sizin icin pek bi sey ifade etmeyen komsu cocugu gibi....
Soru : Ya ayni apartman dairesini paylasiyorsak ¿
Cevap : En guzel yol ordan tasinmak olurdu ama gerceklestiremezseniz, “umurumda degil “ davranisini sergileyin. O sizin aklinizda bile yok.
Ayni evde oturdugunuz icin onu aramama kuralini uygulayamayacginiz icin o zaman suresi icinde yapacaklarinizi yapin ( kendinizi gelistirmek gibi)
Soru : Ya ex im benimle arkadas olmak istiyorsa ¿
Cevap : O halde cok erken denediniz onu size dondurmeyi. Sadece “arkadas “ olursaniz isiniz dahada zorlasacaktir.
Cunku baskalari ile flort etme avantajini bile kullanabilirler. O halde biraz daha aramayin.
Eger ex iniz sizi bir numara yapmiyorsa hayatinda sizde onun icin bir opsiyon olmaktan cikin.
Sizi yeni veya daha iyi biri gelene kadar bekletmesine izin vermeyin..
Soru : Ya ben eximin akraba ve arkadaslari ile temas icinde isem.
Cevap : devam edin.temasinizi kesmenize gerek yok.gercekten o kisilerle gorusuyorsaniz.
Hatta sizin icin avantaj bile olabilir.Eger siz degisti iseniz bunu o kisiler ex inize iletecek ve onun merakini celb edeceksinizdir.
Soru : Ya kontrolu kaybediyorsam ¿
Cevap : Bu cok dogal.Cok aramak bile isteyeceksiniz.Ama exinizi arayacaginiza, eski arkadasinizi , veya ailenizi arayin.
Ve 10 saniyelik baska sey dusunmeyi yeniden deneyin.Gittikce daha iyi olacak.
Disari cikin.eve hapis etmeyin kendinizi.
Alisveris merkezine gidin, spor yapin,sinemaya gidin.Veya bir alt sokaga yuruyun.Hep ayni mekanda kalmak eski yaralari daha cok acmaniza yarar.