Neden sevdiklerimiz bizi terk eder ?
Etrafiniza bakacak olursaniz ciftlerin ayrildiklarini goruruz.Herkes kendine gore sever bildiginiz gibi.
Birbirini cok seven cifler bile gun gelir ayrilirlar.
Erkekler ve bayanlar iliskiyi farkli nedenlerle bitirirler.
Eger sevgiliniz sizi terk etti ise soyledikleri bazi sozler soyledir “ biraz zamana ihtiyacim var, iyi gecinemiyoruz, sen benden daha iyisine layiksin vs vs..
Erkekler neden iliskiyi bitirir?
Erkekler aslinda duygularinizi incitmek istemezler.Veya belkide sizin tepkinizi bilmek istemezler, size gercegi soylediklerinde.
Bazilari ise heyacan aradiklari icin giderler.
Bazi erkekler ise neden iliskiden ciktiklarini bile bilmezler.
Neden ne olursa olsun.Erkekler iliskiyi , ihtiyaclari olan verilmedigi icin bitirirler.
En onemlisi ise erkekler takdir gormek isterler..Erkekler saygi gormek isterler.
Acikcasi erkekler takdir gormek icin adeta as ererler desek yanlis olmaz.
Iliski bayatladikca, yeni arayislara girerler.Isterseniz buna ego deyin, isterseniz erkeklik olarak adlandirin.
Ne derseniz deyin, erkeginize o nu takdir ettiginizi ve istendigini gosterin yoksa baskasinda arayacaktir.
Iliskinin ilk baslarinda kadinlar hep ilgilidirler.Erkek arkadaslari, esleri vs ile adeta flort ederler, gozlerini kirparlar. Kipir kipirdirlar.
Zaman gectikce bunlarin cogu gider.
Kadin daha az ilgi gosterir.Kendine daha az bakar. O kendine guvenli kadin gitmis, muhtac gorunumunde biri gelmistir.
Erkekler daha guzel daha seksi daha zayif daha cekici birini bulmak icin gitmezler.
Daha oncede belirttigim gibi saygi duyulmak, istenmek, takdir edilmek istedikleri icin giderler.
Birde bidi bididan ( dir dir) kacmak icin giderler.
Gercek olan dir dir etmelerinden bikmaz erkekler, onlarin biktigi kadinin hic durmadan kendine yetmedigini, onun verdiklerinin yeterli olmadigini duymalari onlari yer bitirir.
Bu demek degilki erkeginize gercek duygularinizi soylemeyin.Veya onun her dedigini yaparak kendize olan sayginizi yitirin.
Soylemek istediklerini sevgi ve onu takdir etmeniz yolu ile anlatmaniz cozumdur.
Kadinlar ise erkeklerini tamamen farkli nedenlerle birakirlar.sonunda kadar sadiktir kadinlar.
Degerleri bilinmeyince dururlar.
Kadinlar degerinin bilinmesini isterler.
Onlarda bunun icin as ererler.
Yaptiklari herseye deger vermenizi isterler.
Don Juanlar ve kazanovalar evli veya iliski icinde olan kadinlari buy olla elde ederler. Once onlarin arkadasiymis gibi yaklasir dertlerini dinlerler.sonra her soylediklerine deger verir ve dikkatle dinlerler.
Ve boylece evli veya iliskide olan kadinlarin hayatina giriverirler.
Simdi birde aldatma ile biten iliskiye bir goz atalim:
Aldatma : Kadinlar degerlerinin bilinmemesinden nefret ederler.Erkekler karisi veya kiz arkadasi onlari takdir etmedigi zaman aldatirlar.
Simdi hepinizin ciglik attigini duyuyorum.Diyorsunuzki .. ya durustluk ? ya sadakat ?
Ya 101 tane diger nedene ne demeli ?
Evet. Diger nedenler ve duygularda var elbette. Ama bu en onemlisi yani merkez ( Core ) ya kiymeti bilinmemistir ( kadinlar) yada takdir edilmemistir ( erkekler)
Eger , erkek hala kadini istiyorsa , kadinlar aldattiktan sonra eslerine, sevgilerine vs donerler.
Lutfen beni yanlis anlamayin ben aldatma dogru bir seydir demiyorum.Ben bu tur istekler gerceklesmedigi zaman sadakat, durustluk ,baglilik arka koltuga gecer.
Ve cumleler genelde soyledir :
Benimle hic ilgilenmiyordun.
Yalnizdim.
Birinle konusma ihtiyacim vardi.
Erkekler, zirhli sovalye gibi hissetmek isterler.
Devamli suregelen tartismalar ve kavgalar:
Bu bir cok iliskiyi oldurur.
Cogu kadinin su cumleyi soyledigini duyarsiniz “ Kiymetimi bilmiyor, bana deger vermiyor “. Ne yaparsam yapayim kiymetini bilmiyor.
Su ornege bir bakalim aldatma konusunda :
Ahmet Ayseyi aldatir.Ayse cok incinmistir.Ve Ahmete artik o’na guvenmedigini soyler.
Ayse, bilincli veya bilincsiz, Ahmet icin ozel olmadigini dusunur.
Ve yeniden aldatacagi icin korkar.
O halde boyle bir iliskinin geregi varmidir ?
Bakin.. “ Sana guvenmiyorum “.
Insanlar duygularini her zaman aciga vuramazlar.Erkekler kadinlardan daha icine kapaniktir.
--------------------
Panik Yapmayin. Anahtariniz O’nun sevgisini kazanarak geri getirmek..
Erkek arkadasinizla, esinizle konustunuz. Ve ayrildiniz.Bir sonraki adim nedir ?
Hemen arayip sevgisinimi kazanmalisiniz?
Yada binlerce text mesaji gonderip o na o’ nu ne cok sevdiginizi olmeyecek olan askinizimi anlatmalisiniz ?
Bu adimlar tabiiki cok normal ama en iyi yontem degildir.
Gercek olan ise panik dusmaninizdir.
Panik = Umutsuzluk
Bu bolumde nasil sakinlesip yatismaniz gerektigini tartisicagiz.
Bir yanda cok akli basinda, mantikli birisiniz ama obur yanda iliskiye gelince, beyin hucreleriniz duruyor ve siz kalbiniz ne diyorsa onu yapmak istiyorsunuz.
Panik icinde hissetmenizin nedeni ani bir kayba ugradiginiz icindir.
Ayrilikla birlikte yeni bir dunyaya giriyorsunuz ve bu dunya bilinmezlerle dolu.
Hatt belki mutlu bile degildiniz iliskinizde. Ama en azindan aliskanliginizdi.
Sonucu olarak panik, tekrardan kontrolu ele almak icin duydugunuz ani istektir.
Bu panik duygusu ile cok seyi yanlis yapabilirsiniz bu yuzden lutfen sakin olun ve mantikli, akli basinda dusunun.
Okulda iken tenefuse cikardiniz ya.Tenefuse cikin biraz.
Ve bu gercek tenefus sizin icin cok onemli.Ara verin.
Diger bir deyisle: Aramayi durdurun, Email, Gecerken ugradim, veya onun oldugu yerlere tesadufenmis gibi gitmek, sms ler.. Hepsini durdurun.
Belki ayrildiginiz kisiyi yeniden kazanmak icin onu sevdiginizi ve hala sizin icin cok sey ifade ettigini gostermenin dogru oldugunu dusunebilirsiniz.
Ama gercek olan bunlari yaparsaniz, size dahada kizmasina, ve isleri daha arap sacina dondurmeniz olasidir.
--------------------
Duygulariniz incinmis, ayriliginiz hala taze ve siz :
Ex inizi kiskandirmaya calisabilirsiniz.
O na hakaret edebilirsiniz.
Intikam almak isteyebilirsiniz.
Onu kizdiracak sozler sarfedebilirsiniz.
Sinirli oldugunuz icin soylediklerinizle onu daha uzaklastirabilirsiniz.
Gordugunuz gibi yukardakilerin hic biri iyi bir yol degil.
Bunlarin yerine tenefuse cikin.
Ama gercek tenefuse.
Mesela kendinize zaman verin en az 1 ay olmali.takvimden isaretleyin.
Ve o 1 ay sonra ex inizle tekrar konusma ortami yaratabilirsiniz ( tabiiki hazir olup olmadiginizi tarticaksiniz .eger degilseniz ki sonra deginecegim bu konuya 1-2 hafta daha beklemelisiniz )
Eger o nu aramak, email atmak sms atmak veya gormek ihtiyaciniz olsa bile .DURUN !!!!
Evet, DURUN!!!!
Evet, o nu dusuneceksiniz, aklinizda olacak hep.Bunlar normal.
Eger gercekten ex inizi istiyorsaniz kafanizi toplamaniz yeniden mantikli akli basinda dusuncelere sahip olmaniz gerekir.
Iste o zaman ayrilma nedeninizi daha iyi goreceksiniz.
Tenefus dedigimiz bu aramama kurali icinde sizde gercek cizgiyi daha iyi kavrayacaksiniz ki buda araniza mesafe koymak la gerceklesecek.